Gönderen Konu: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı  (Okunma sayısı 9731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2009, 12:29:55 »
kartta hiç birşey yazmıyor.
    Özgür bey siz bu ustayı mumlamı aradınız ya..Adam kart bile yazmamış..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2009, 12:29:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2009, 13:22:00 »
abı bu servısın adı ney gercekten merak ettım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2009, 13:26:53 »
abı bu servısın adı ney gercekten merak ettım
  Trabzonda bir servis..Ankara'da değil.Baksana adam yağın kaç litre oldugunu bilmediği gibi kart bile yazmamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #23 : Mayıs 03, 2009, 16:16:31 »
yok yanlış anlatmış olmayayım kart var da ne yağı koyduğu ile ilgili birşey yazmıyor. onun haricinde trabzon'da benim bildiğim bir yetkili servis var bir de bu gittiğim özel servis. isim vermek istemiyorum ama trabzon da özel servise gidecek olan arkadaşlar var ise özelden bana mesaj atsınlar gitmemelerini tavsiye ettiğim servisi söylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 03, 2009, 16:36:43 »
yok yanlış anlatmış olmayayım kart var da ne yağı koyduğu ile ilgili birşey yazmıyor.
   Özgür bey,problemde bu ya.Hiç bie şey yazılı olmayan boş kart ne işinize yarayacak?Diyelim siz çıkıp Ankara'ya geldiniz ve bu esnada da yağınız eksildi.Yağı tamamlamak için,kart boş oldugu için yağın ne oldugunu bilmek içinde Kahin olmak gerekir.Haksızmıyım.Boş kart kimin işine yarar ki.Bir tek yağcının işine yarar o da sizi bilgilendirmek için! :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #25 : Mayıs 03, 2009, 17:28:10 »
valla 1000 cc corsam vardı sorun yoktu ama düz vitesti.alırkende tavsiyelere uyup opelin eastronik şanzumanına hiç bulaşmadım,motor küçük şanzıman kötü devamlı baskı balata yiyo.arkadaşımda aynısından vardı sıklıkla baskı balata değiştirdi.Ben sorun yaşamadım.sizinkinde normaldir bence 1000 cc motor mmt olunca çok bişey beklememek lazım bence.kalkışlarda sorun yapar ama sonra hiç sorun yapmaz.mmt eastronikten iyi ama sonuçta araç 1000 cc.bence baskı balata bitmemiştir ama diğerlerine göre çabuk bitecektir.siz kontrolünüzü yaptırın yolda kalmayın Allah korusun...bir de mmt kullanım tarzında eksikliğiniz varsa arkadaşlara danışın derim.ben 1 kez kullandım test sürüşünde auris ama düzden şaşmadığım için bilemiycem.ama onunda bir tekniği olduğunu duydum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 03, 2009, 19:48:34 »
özgür bey geçmiş olsun.duruma erken uyanıp ucuz kurtarmışsınız yine de. maalesef piyasada ehliyetsiz, arkadaşların tabir ettiği gibi kolpadan usta çok, işini iyi bilen ve yapan kişiler de az ne yazık ki. o yüzden özel servis seçiminde iyice araştırıp, hakkında eş,dost,arkadaş ve bu gibi forumlarda görüş ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan referans aldığınız özel servis ve ustaları tercih ettiğiniz takdirde herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı zannetmiyorum. Ben de yaşadığım yer itibariyle aynı sıkıntıyı çektiğimden 150 km mesafeye, İstanbul'a gitmek durumunda kalmıştım. Yaşadığınız yerde olmasa bile size yakın bölgelerde kaliteli ustalar vardır mutlaka. Ya da sağa sola gidemem, kafam da rahat olsun derseniz servis yolu sizin için en güvenli yoldur.kazasız belasız sürüşler ve iyi günler dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mayıs 04, 2009, 08:54:26 »
   Özgür bey,problemde bu ya.Hiç bie şey yazılı olmayan boş kart ne işinize yarayacak?Diyelim siz çıkıp Ankara'ya geldiniz ve bu esnada da yağınız eksildi.Yağı tamamlamak için,kart boş oldugu için yağın ne oldugunu bilmek içinde Kahin olmak gerekir.Haksızmıyım.Boş kart kimin işine yarar ki.Bir tek yağcının işine yarar o da sizi bilgilendirmek için! :)
haklısınız ne diyim. bu gün işte servise gidip ne yağı koyduklarını soracağım. Bakalım arabanın kullanım klavuzunda yazanlarla karşılaştıracağım, sizinle de paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mayıs 04, 2009, 08:57:56 »
valla 1000 cc corsam vardı sorun yoktu ama düz vitesti.alırkende tavsiyelere uyup opelin eastronik şanzumanına hiç bulaşmadım,motor küçük şanzıman kötü devamlı baskı balata yiyo.arkadaşımda aynısından vardı sıklıkla baskı balata değiştirdi.Ben sorun yaşamadım.sizinkinde normaldir bence 1000 cc motor mmt olunca çok bişey beklememek lazım bence.kalkışlarda sorun yapar ama sonra hiç sorun yapmaz.mmt eastronikten iyi ama sonuçta araç 1000 cc.bence baskı balata bitmemiştir ama diğerlerine göre çabuk bitecektir.siz kontrolünüzü yaptırın yolda kalmayın Allah korusun...bir de mmt kullanım tarzında eksikliğiniz varsa arkadaşlara danışın derim.ben 1 kez kullandım test sürüşünde auris ama düzden şaşmadığım için bilemiycem.ama onunda bir tekniği olduğunu duydum:)
daha önceden dediğiniz gib yaptım el frenini çekerek gaz verdim. geri viteste arabanın arkası kalkıp iniyordu açıkcası. buradan balatanın daha işe yarayacağı görünüyor herelde. ama anlamadığım yolda giderken gaza fazla basınca motor bağırııp arabanın yeterli tepkiyi vermemesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 04, 2009, 09:04:08 »
özgür bey geçmiş olsun.duruma erken uyanıp ucuz kurtarmışsınız yine de. maalesef piyasada ehliyetsiz, arkadaşların tabir ettiği gibi kolpadan usta çok, işini iyi bilen ve yapan kişiler de az ne yazık ki. o yüzden özel servis seçiminde iyice araştırıp, hakkında eş,dost,arkadaş ve bu gibi forumlarda görüş ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan referans aldığınız özel servis ve ustaları tercih ettiğiniz takdirde herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı zannetmiyorum. Ben de yaşadığım yer itibariyle aynı sıkıntıyı çektiğimden 150 km mesafeye, İstanbul'a gitmek durumunda kalmıştım. Yaşadığınız yerde olmasa bile size yakın bölgelerde kaliteli ustalar vardır mutlaka. Ya da sağa sola gidemem, kafam da rahat olsun derseniz servis yolu sizin için en güvenli yoldur.kazasız belasız sürüşler ve iyi günler dilerim..
önceki arabam opel'di. opel konusunda iyi kötü trabzon daki bütün ustaları tanıyordum. toyotayı yeni aldım ve hiç bir fikrim yoktu. özel servis bildiğim trabzon da tek. ya da benim bilmediğim birileri de vardır heralde.
ama mmt konusunda özel servisi çok da suçlayamıyorum. çünkü yetkili servis de sonuçta bir ustasını eğitime gönderiyor ve öğrenmesini sağlıyordur. yoksa böyle bir şanzumanı hiç görmemiş biri ne yapsın "otomatik" der geçer.
sanırım gittiğim servise mmt şanzumanlı toyota hiç gitmedi. çünkü mmt şanzumanlı araçların hepsi yetkili servise gidiyor ve hiç sorunları olmuyor heralde.
birde trabzondaki yetkili servisin bazı sıkıntılarını duymuştum. servisten para kazanamıyoruz demişlerdi. çünkü toyotalar pek arıza vermezmiş. inşallah bizimki de vermeyecek, toyota dan vazgeçmeyip ilerde belki bir auris filan alırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 04, 2009, 15:32:50 »
haklısınız ne diyim. bu gün işte servise gidip ne yağı koyduklarını soracağım. Bakalım arabanın kullanım klavuzunda yazanlarla karşılaştıracağım, sizinle de paylaşırım.

En iyisi, kendiniz ogrenip bundan sonra en azindan yag/filtre degisimini kendiniz yapmaniz herhalde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Mayıs 04, 2009, 17:50:38 »
aslında arabayı kaldırabilsem yaparım vallahi, kitapçıkta bir sürü şey yazıyor hangi kmde nelere bakılması gerektiği ama bir çoğunu yapmak benim için zor. çünkü bujinin eskiyip eskimediğinden anlamam, frenlerden anlamam ama filtre değiştirme yağ değiştirme problem değil.

bugün iş yoğundu gidemedim servise yağ için bakalım yarın giderim heralde. ama hata benim çünkü aracın kitapçığında (hala bakmadım ama :) ) kullanılması gereken yağın özellikleri mutlaka yazıyordur.

günün stresi iş yoğunluğu insanların hayatlarındaki problemler o kadar kafa karıştırıyorki bazen çoğu şeyi görmezlikten bile gelebiliyoruz. keşke kendimize daha çok zaman ayırabilsek. böylece hobilerimize de zaman ayırır çok sevdiğimiz otomobillerimize de ilgi gösterebiliriz. malesef iş hayatında bu çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mayıs 04, 2009, 21:56:50 »
evet servisler kan ağlıyo sağlam oldukları için:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2009, 12:07:40 »
arkdaşlar aracıma bakımda koyulan yağdan bugün 1 litre aldım.

bidonun hemen arkasında API SL/CF, ACEA A3/B3/B4 kodları yazıyor. aracın kitapçığında da :

sanırım API SL kısmı uygun ama kitapçıktaki önerilen viskozite 5W-30, koyulan yağ 10W-40 bu çok önemlimi? bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2009, 13:37:23 »
10-40 Türkiye şartları için daha uygundur diye düşünüyorum. Özellikle yaz aylarında.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2009, 00:54:43 »
yetkılı servısten sasmamak lazım bence.cunku herhangı bır sorun oldugunda muhattabınızı ıyı bılmenız gerekıyor. :S ozel servıste herkes bırbırını suclar. bıraz daha fazla verıp kafanızın rahat olması daha ıyı bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2009, 01:09:30 »
10W-40, 5W-30'a gore daha fazla yakit kullandirir. Hakki'nin soyledigi gibi yaz icin uygun olsa da yag degisimi sonrasi mevsim kis ise siz 5W-30'u tercih edin. Arabaniz da yeni.Kalin yaglari genellikle yag kaciran/yakan eski araclara oneriyorlar.

Benim araba 1994 model olmasina ragmen kisin tavsiye edilen 5W-30'u kullaniyorum, yazin da 10W-30'u.

En azindan sentetik koymuslar, sevinilecek durum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #37 : Mayıs 06, 2009, 10:22:29 »
Geçmiş olsun Özgür bey ama öyle ustalar var ki motor sesinden aracın nerde nesi var biliyorlar kaldı ki bunlar daha önce yetkili serviste yıllarca çalışmış kişiler onlarda başkasının işini yapacağımıza kendi işimizi yaparız diye ayrılmışlar ben de şahsen özel servisimi hayatta değiştirmem kaldıki o yaptıkları işe garanti de veriyorlar ve samimiyeti ilerletirseniz çoğu şeyde yardımcı da oluyorlar değil mi Özcan bey
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 06, 2009, 18:53:52 »
Geçmiş olsun Özgür bey ama öyle ustalar var ki motor sesinden aracın nerde nesi var biliyorlar kaldı ki bunlar daha önce yetkili serviste yıllarca çalışmış kişiler onlarda başkasının işini yapacağımıza kendi işimizi yaparız diye ayrılmışlar ben de şahsen özel servisimi hayatta değiştirmem kaldıki o yaptıkları işe garanti de veriyorlar ve samimiyeti ilerletirseniz çoğu şeyde yardımcı da oluyorlar değil mi Özcan bey
+1 Aynen katılıyorum Ali kardeşim..Ayrıca bu yağın markası ne ki acaba..İlk defa görüyorum Özgür bey...Arac için 10w40ve 5w30 numaralı yağların her ikiside uygundur.5w30 ile ekstrada 5000 km yol daha gidebilirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 06, 2009, 21:05:24 »
Ozcan, google'da aradim, gorunuse gore Socaz adli bir Hollanda holdingine bagli bir yag ureticiymis Kroon Oil ve 1906'dan beri faaliyet gosteriyormus.

http://www.gembenelux.com/113/investments/socaz-holding-de-oliebron-kroon-oil/
http://www.productpilot.de/en/suppliers/kroon-oil-b-v/
http://www.kroon-oil.com/en/
http://www.bentauto.com/ (Bu da Turkiye distributoru)