0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ama Özgür bey özel sevis var özel sevis var her özel servis aynı değildir herhalde diye düşünüyorum 0.2 lt yi siz eklersiniz artık)
Ergun, farkli marka, ama ayni voskozite yaglari karistirabilir miyiz? Sentetikle madeni yaglari birbirine karistirabilir miyiz? Mesela 0W-40 ikisi de...Bu arada seni gormusken musaadenle bir soru daha sorayim Eski kasa Corolla'larda hangi marka devirdaim pompasi kullaniliyor acaba? Onumuzdeki sene triger kayisini vs degistirtecegim nasipse, o zamana kadar parcalari topluyorum, bir yerde GMB marka gordum, bir yerde NPW gordum...
Ahmet abi biliyorsun her marka benzin aynı oktan vs. olsa bile içinde farklı kimyasallar barındırıyor. Motor yağı da bu şekilde. Mesela bazı yağlar atık yağların geri dönüşümüyle elde ediliyor. çok fazla problem çıkarmaz ama ben olsam gider bütün motor yağını tekrar değiştiririm gene de farklı bi yağdan 200 gram koymam. Abi bizim kasalarda Aisin marka devirdaim kullanılıyor...
mmt şanzımanları yetkili servis dışında elletmeyin...
o ustalar sizin arabanızdan anlamıyor sizde size kolay gelsin deyip çekip gidebilirdiniz.Siz bile bile arabanızı emanet etmişsiniz neyse geçmiş olsun.
Özel servise yaptırılacak işler var,yaptırılmayacak işler var.Sattığım 2003 Corolla'nın bakımları özel serviste ama yetkili servisten alınan orjinal parçalar ile yapılırdı.Orjinal parça ile daha ucuz bir bakım.. Böyle saçma sapan,cahilce ve bilgisizce konuşan bir yere değil yağ değiştirmeyi selam bil vermem...Kişinin cahil olanından korkacaksınız.Yağın kaç litre olacağını bilmeyen bir usta yağın kalınlığını nasıl bilmiş.Hayret. Özgür bey yağ değişim kartı yazdılarsa bir bakın hele kaç numara yağ koymuşlar ...
çekin el frenini verin gazı bakalım kavrıyomu:)kıçı kalkıyosa sağlamdır:)))))))))