Gönderen Konu: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı  (Okunma sayısı 9732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı
« : Mayıs 02, 2009, 13:08:59 »
Arkadaşlar bu gün 50.000 bakımı için özel servise gittim (fiyatın uygun olması amacıyla). Öncelikle baskı balatamın biraz eskimiş olabileceğini, yetkili servisteki ustanın aracımı sürünce bu bilgiyi verdiğini söyledim (aracım mmt vites), özel servisteki ustanında aracı kullanmasını istedim. neyse, beraber sürmeye başladık, usta bana sizin aracınızda baskı balata yok ki aşınsın dedi. Aynen şöyle devam etti "otomatik vites arabalar farklıdır, baskı balata sizin arabanızda yok" :blink: dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ben arabamı kimlere emanet edeceğim diye. neyse bozuntuya vermedim. iyi dedim biz arabanın 50.000 bakımını yapalım dedim. özel servise geri döndük bu bizim usta servisteki yaşlı ve kendinden çok emin başka bir ustaya söylediklerimi anlattı ve o ustadan çıkacak sözleri umutla beklerken o da "bu otomatik vites bunlarda baskı balata olmaz" dedi. ben şimdi ne yapayım...
sinirlendim >:( servis girişinde kocaman toyota özel servis diye yazıyor. bakın ustam dedim bu araba otomatik vites değil dedim bunda düz şanzıman var dedim. kaputu açtılar baktılar ve aaaaa  !!! doğru söylüyorsun burda bi beyin gibi bişe var  :alkis: şanzıman da düz gibi  :alkis: dediler. yandan genç bir çocuk, çıraktı heralde; demesinki abi ben böyle araba ilk defa görüyorum diye.... ya ben ne yapayım... :o  :o
tamam dedim boşverin vitesi filan değiştirin yağını filan bakalım işimize.  :(
her şey güzel yaparken çocuk yağı koymaya başladı ki diğerine kaç litre koyayım dedi, o da 3 litre koy bakarız dedi  :lol: :wacko: :alkis: :P !!! :o
neyse koydular, çalıştırdılar bi daha yağ çubuğundan baktılar. tamam abi dediler ...  :alkis:
ben kitapçıktan baktım 3,2 litre yazıyo 0,2 litreden sorun çıkmaz diye düşünerek çıktım. şimdi güleyim mi ağlayayım mı garip bir halde bunları yazıyorum. bir daha özel servis "asla !!!"

Toyota Club Türkiye

Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı
« : Mayıs 02, 2009, 13:08:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel servis rezaleti ve 50.000 bakımı
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2009, 13:46:08 »
Ama Özgür bey özel sevis var özel sevis var her özel servis aynı değildir herhalde diye düşünüyorum
0.2 lt yi siz eklersiniz artık)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2009, 14:03:14 »
Ama Özgür bey özel sevis var özel sevis var her özel servis aynı değildir herhalde diye düşünüyorum
0.2 lt yi siz eklersiniz artık)
ya tabiki özel servis var özel servis var opel otomobilim varken hep özel servise gidiyordum hiç bir problem ile karşılaşmadım. ama özel servise artık zor güvenirim.
gerçekten bu 0,2lt yağın bir etkisi olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2009, 14:08:08 »
her araç belli miktarda yağ yakar 0,2 lt çok fark etmesede bi dahaki bakıma kadar riske girmeye gerek yok. 1. lt yağ alın hem lazım oldukça ilave edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2009, 14:09:24 »
Şu an için Etkisi olmaz ama ileriki km lerde yag eksiltme yaparsa buda dikkatinizden kaçarsa sıkıntı olabilir tedbirinizi alın ekleyin derim
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2009, 15:41:33 »
 Türkiye'deki Toyota'larda mmt vitesler yaklaşık 5 senedir kullanılıyor. Tabelasına Toyota Özel Servis diye yazabilen usta eğer mmt'den bi haberse sizin aracınızın ne kadar yağ aldığından da ne kadar bi haber olsa da azdır. Anlaşılan seçtiğiniz usta iyi bir usta değil, ama bu işi hakketen hakkıyla yapan hem güvenilir, hem dürüst, hem de işinin ehli insanlarda yok değil.
 Dolayısıyla eğer bulunduğunuz bölgede başka bir özel servis varsa gitmeden önce forumdaki Trabzon bölgesindeki başta İsmail abi olmak üzere üyelere danışarak gidiniz.
 Bu arada 0,2 lt. çok da problem olmaz, fakat gene de benim motor yağım tam olsun derseniz mutlaka özel serviste konulan yağın aynısında ekleyin. Marka ve viskozitesine dikkat ederek alın...
 Eğer aynı yağı temim edemiyorsanız kesinlikle farklı marka ve viskozitede yağ eklemeyin...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2009, 16:09:01 »
toyotayı diğer arabalarla karşılaştırmamak lazım özel  servis konusunda..opeli bilen 10 ustanın içinde toyotayı bilenler çok daha azdır.arıza oranı az olduğu için çok daha yaygın özel servis ağı yok.efsane kasalar ya da daha eski toyotalar zaten biliniyor daha düz mekanik olduğu için..anadoluda bulmak daha da zor tabiki.istanbul ya da büyük şehirlerde bulmak daha kolay..yağ değiştirmek ya da filtre değiştirmek kendi imkanlarınızlada yapılabilir.ama baskı balata ya da daha ağır sorunlarda serviste çözülebilir.ya da parçalar alınıp bilen bi ustaya değiştirmek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2009, 16:13:37 »
Özgür bey baktınız o ustalar sizin arabanızdan anlamıyor sizde size kolay gelsin deyip çekip gidebilirdiniz.Siz bile bile arabanızı emanet etmişsiniz neyse geçmiş olsun.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2009, 16:31:53 »
Ergun, farkli marka, ama ayni voskozite yaglari karistirabilir miyiz? Sentetikle madeni yaglari birbirine karistirabilir miyiz? Mesela 0W-40 ikisi de...
Bu arada seni gormusken musaadenle bir soru daha sorayim :)  Eski kasa Corolla'larda hangi marka devirdaim pompasi kullaniliyor acaba? Onumuzdeki sene triger kayisini vs degistirtecegim nasipse, o zamana kadar parcalari topluyorum, bir yerde GMB marka gordum, bir yerde NPW gordum...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2009, 17:53:55 »
Ergun, farkli marka, ama ayni voskozite yaglari karistirabilir miyiz? Sentetikle madeni yaglari birbirine karistirabilir miyiz? Mesela 0W-40 ikisi de...
Bu arada seni gormusken musaadenle bir soru daha sorayim :)  Eski kasa Corolla'larda hangi marka devirdaim pompasi kullaniliyor acaba? Onumuzdeki sene triger kayisini vs degistirtecegim nasipse, o zamana kadar parcalari topluyorum, bir yerde GMB marka gordum, bir yerde NPW gordum...

Ahmet abi biliyorsun her marka benzin aynı oktan vs. olsa bile içinde farklı kimyasallar barındırıyor. Motor yağı da bu şekilde. Mesela bazı yağlar atık yağların geri dönüşümüyle elde ediliyor. çok fazla problem çıkarmaz ama ben olsam gider bütün motor yağını tekrar değiştiririm gene de farklı bi yağdan 200 gram koymam.
 Abi bizim kasalarda Aisin marka devirdaim kullanılıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2009, 18:01:29 »
ben özel servislerin hepsinin bu şekilde olduğunu söylemek istemedim ama adam kocaman yazmış toyota özel servis diye, aynen yazılanlar gibi danışmadan gitmem çünkü güvenim kalmadı.
emanet etmek konusunda da zaten adamların başında durdum yanlış birşey yapmalarına izin vermeyecek kadar. sadece yağ ve filitre filan değiştirdiler, her zaman yaptıkları şeyler. zaten önemli bir parçanın değişiminden bahsetseler hayatta yaptırmazdım.
aynı servise tekrar gidip yağdan kendime biraz almam gerekecek, dediğiniz gibi yedek de bulunsun.
toyotanın arıza vermeme konusuna diyebileceğim birşey yok, buna katılıyorum.
yetkili servise gidip baskı balatayı onlara gösterecem belki değiştirmeye gerek yok derler "inşallah" yoksa fena para...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2009, 19:06:46 »
Ahmet abi biliyorsun her marka benzin aynı oktan vs. olsa bile içinde farklı kimyasallar barındırıyor. Motor yağı da bu şekilde. Mesela bazı yağlar atık yağların geri dönüşümüyle elde ediliyor. çok fazla problem çıkarmaz ama ben olsam gider bütün motor yağını tekrar değiştiririm gene de farklı bi yağdan 200 gram koymam.
 Abi bizim kasalarda Aisin marka devirdaim kullanılıyor...

Cevabin icin cok sagol Ergun. :)  Bu devirdaimin muhafazali olani varmis bir de muhafazasiz olani.Bu nedir acaba? Alirsam uymazsa elimde kalir :)

Bir de Aisan varmis, Aisin'den baska.Muhafazasiz, muhafazali uyumsuzlugu var gibi anladim bunu:
(w/o Housing - Pump must be inspected for impeller-to-housing clearance prior to installation - There is a difference between the Aisan made vs. Aisin made. 16110-19175 = Aisan type. 16110-19185 = Aisin type. These are NOT interchangeable. Pump w/ Housing (16100-19305) replaces both Aisan & Aisin type pumps.)

GMB ile NPW de Japon uretimi markalarmis.Aisin gorursem onu alayim o zaman. Cevabin icin tekrar tesekkurler Ergun :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2009, 19:10:47 »
mmt şanzımanları yetkili servis dışında elletmeyin...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2009, 19:32:11 »
Pump w/ Housing (16100-19305) olan komplesi oluyor Ahmet abi. Diğeri yarım olarak satılıyor. Ben komple olanı değiştirmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2009, 00:00:50 »
mmt şanzımanları yetkili servis dışında elletmeyin...
   Özel servise yaptırılacak işler var,yaptırılmayacak işler var.Sattığım 2003 Corolla'nın bakımları özel serviste ama yetkili servisten alınan orjinal parçalar ile yapılırdı.Orjinal parça ile daha ucuz bir bakım..
o ustalar sizin arabanızdan anlamıyor sizde size kolay gelsin deyip çekip gidebilirdiniz.Siz bile bile arabanızı emanet etmişsiniz neyse geçmiş olsun.
   Böyle saçma sapan,cahilce ve bilgisizce konuşan bir yere değil yağ değiştirmeyi selam bil vermem...Kişinin cahil olanından korkacaksınız.Yağın kaç litre olacağını bilmeyen bir usta yağın kalınlığını nasıl bilmiş.Hayret.
  Özgür bey yağ değişim kartı yazdılarsa bir bakın hele kaç numara yağ koymuşlar ... :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2009, 01:19:00 »
Hocam siz ustanın kolpasına denk gelmişsiniz. Sanırım rastgele gitmişsiniz. Çok kolpa ustalar olduğu gibi şahane ustalar da var ;)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2009, 01:28:55 »
çekin el frenini verin gazı bakalım kavrıyomu:)kıçı kalkıyosa sağlamdır:)))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2009, 01:32:16 »
toyota servisleride diğer markalara nazaran insaflıdır.korkmadan gösterin fiyat alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2009, 11:52:43 »
   Özel servise yaptırılacak işler var,yaptırılmayacak işler var.Sattığım 2003 Corolla'nın bakımları özel serviste ama yetkili servisten alınan orjinal parçalar ile yapılırdı.Orjinal parça ile daha ucuz bir bakım..   Böyle saçma sapan,cahilce ve bilgisizce konuşan bir yere değil yağ değiştirmeyi selam bil vermem...Kişinin cahil olanından korkacaksınız.Yağın kaç litre olacağını bilmeyen bir usta yağın kalınlığını nasıl bilmiş.Hayret.
  Özgür bey yağ değişim kartı yazdılarsa bir bakın hele kaç numara yağ koymuşlar ... :)
kartta hiç birşey yazmıyor. hafta içi bir uğrayacam koydukları yağdan bir miktar almak için o zaman buradan sizlere soracağım doğru bir yağ mı koydular diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2009, 11:56:27 »
çekin el frenini verin gazı bakalım kavrıyomu:)kıçı kalkıyosa sağlamdır:)))))))))
açıkcası hiç denemedim. ama hemen bugün deneyeceğim. sadece şunu söyleyebilirim el frenini çekmeden mesela kırmızı da gaza yüklenince aracın önü biraz kalkıyo yani kavrıyo aslında ama benim sorunum aslında şu :
öncelikle yokuşta durunca epey gaz vermeden araç kendini toparlamıyo, ikincisi ise herhangi bir viteste yolda hareketli iken gazı kökleyince veya biraz fazla basınca motor öyle bir bağırıyorki ki normalde arabayı iyice bir itmesi gerekirken o kadar tepki alamıyorum.