Gönderen Konu: Rölanti sorunu ve Stop  (Okunma sayısı 24374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Rölanti sorunu ve Stop
« : Mayıs 02, 2009, 00:11:24 »
Merhaba arkadaslar aracım 99 corolla 1.3. sorunum da söyle aracımda eski tip(sılalı sistem olmayan) lpg kiti takılı.Aracı 2. el almıstım benzin ve gazda hiç bir fark olmadan çalışıyordu şimdi ise rölanti kendi kendine oynuyor kırmızı ısıkta beklediğimde frene bastığımda rölanti yükseliyor bıraktığımda düşüyor.Aracımla yüksek hızda giderken bosa attığımda ibre 1000-0 arasında oynuyor ve stop ediyor.(10 defada 3-4 kez) birçok ustaya gösterdim benzinde sorun dediler  gazda sorun dediler bulamadılar bilgisi olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Rölanti sorunu ve Stop
« : Mayıs 02, 2009, 00:11:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölanti sorunu ve Stop
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2009, 00:59:41 »
benzindede gazdada yapıyorsa rölanti müşüründe arıza olabilir.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2009, 20:58:02 »
sadece gazda yapıyor benzinde bir sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2009, 21:37:49 »
güzel bir gaz ayarıyla hepsi normale döner bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2009, 21:51:05 »
benim de aynı araç corolla 1.3 99 model otomatik vites ve bende de rölanti sorunu var. rölanti problemi başlığından okuyabilirsiniz. benzinde istop etmiyor gaza aldığımda istop ediyor anında. yarın bi çaresine bakacağım. gelişmeleri yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2009, 08:39:27 »
aynı sorunun benzerini 2000 1.6 terra da ben de yaşadım gaz kelebek boğazını temizlettikten sonra düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2009, 23:20:47 »
aslına bakarsanız yaptıklarımı madde madde yazayım daha iyi anlayalım ve çözüm bulalım.

* Gaz ayarı yaptım benzinde sorun var dediler
* Evime yakın sanayideki ustaya gösterdim motor hava alıyo dedi.
* Baska bi ustaya gösterdim motor çok güzel gazda sorun var dedi.
* Tanıdığa yolladı gittim sorun yok gazda dedi. (artık bunaldım )
* Sonunda kendi ustama götürebildim( bazı sorunlardan dolayı ulaşamıyordum)
* Motor soğukken baktı yok sıcakken baktı yok benzinde baktı yok gazdabaktı yok.
* Cihaza bağlayalım dedi bağlattık sorun yok. Sonunda sorunu buldu sorum MAP sensörü olarak bilinen bi parçada.

yeri silecek motorunun hemen yanında açık biyerde sadece bi kablo takılıyor ve bi hortumla manifolda bağlı.sensörün fişini çekince rölanti süper ötesi saat gibi takınca bozuluyor.E ozaman çıkar diyeceksiniz o zamanda söyle oluyor rölanti süper ama araba gaz yemiyor ve motor ikaz ısığı yanıyor.Araştırdım orjinali bulunamamakla beraber 515 lira çıkma aradım hurda olarak 80 liraya buldum.Hatta dikkatimi çeken bi noktada aracımın benzinde çok yakıyor olması bujiler vs hepsi yeni ve kontrol edilmesine rağmen.Parçanın üzerinde Vaccum Sensor yazıyor diğer bir ismide MAP sensörü manifolda giden havayı kontrol ediyormuş ve arabanın daha sağlıklı çalışmasını sağlıyormus hatta yüksek veya alçak yerleşim yerderindeki basınç farkının motoru minimum sekilde etkilemesi için tasarlanmıs yanlış hatırlamıyorsam.Ve o parçada bozulması çok zor olan bir parçaymış.

Yani kısaca sorun o küçücük parçada değiştirdiğimde sornum çözülecekmi merak ediyorum bosuna 80 lira vermek istemiyorum üstelik onunda sağlam olduğunu bilmeyerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2009, 08:56:35 »
  Serviste orjinali olamsı lazım ve çıkma fiyatının biraz daha üstüne temin edilebilir sanırım ve Map sensörü söylediğiniz sorunlara yolaçabilir. Fiyatı ve işleyişi konusunda daha net bilgisi olan arkadalalr vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Eyvallah...
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2009, 15:44:44 »
Arkadaşlar hemen hemen aynın dertten bende müzdaribim. Konu ile ilgili detay bilgisi olan arkadaşlar biraz daha irdeler ise seviniriz. Bedri bey sizde gelişmelerden bizleri haberdar edin lütfen.
Şimdiden teşekkürler...
Eyvallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2009, 19:16:15 »
Ben izmirde yaşıyorum ve burada 3 yetkili servis var hiç birisinde yok internette yurt dışında var ama sorunumu çözecekmi bilmiyorum.Tereddütüm ise forumda başka bir arkadaşımızın sunu yazması:

"aracınızda anormallik varsa rölantisi bozuksa ve çok yakıyorsa siboplardan ben değiştirdim düzeldi"  diye bi yazı yazmıs hatta sibopların bozulmasına sebepte LPG yi göstermiş aşırı ısıdan diye.

Şimdi bende LPG kullanıyorum tereddütümde o acaba MAP sensörümü yoksa sibopmu.arızayı bulan ustama da aktardım olayı o siboptan olmadığını sensörden olduğunu söyledi ama yinede tereddütteyim.Hiç olmadı kıyacağız baraya 80 lira vereceğiz olmazsada canımız sağolsun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2009, 19:48:17 »
Vitesi boşa aldığımda stop sorunu yüzünden kaç kalibrasyon yaptırdım hatırlamıyorum.Bu sorundan muzdarip olan o kadar fazlaki.Şimdi ecu değişecek bakalım sorun çözülecek mi.Halleden varsa yazsın memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2009, 20:40:33 »
Vitesi boşa aldığımda stop sorunu yüzünden kaç kalibrasyon yaptırdım hatırlamıyorum.Bu sorundan muzdarip olan o kadar fazlaki.Şimdi ecu değişecek bakalım sorun çözülecek mi.Halleden varsa yazsın memnun olurum.
Hasan bey sizi Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2009, 00:31:19 »
bu konuyla birlikte artık çok iyi emin oldum ki toyotalarımızın en büyük kronik problemi rölanti,hafta en az 3,4 konu açılıyor bu konuyla ilgili.abilerim,kardeşlerim toyotanızda lpg varsa(lpgsizlerdede olabiliyor bu sorun)rölantide bir anda 1000 den 200-300 devire düşüp çıkıyorsa hatta stop ediyorsa sorunu sağda solda aramayınız.maf sensörü,rölanti müşürü,bogaz kelebeği bu parçalar gözden geçirildiginde sorun kolayca tespit edilecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2009, 01:06:10 »
onur bu sorun bende de başladı havalar soğuyunca çıktı ortaya bi anda devir düşüyo sonra toparlıyo filan baya canımı sıktı bu hafta sonu ..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2009, 17:56:11 »
Mert,aracın garanti kapsamındaysa servise git derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2009, 18:10:23 »
  Yakıt ve yakıt filtresinide göz ardı etmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2009, 18:20:42 »
arkadaşlar bende buna benzer bir konu açmıştım.Aynı sorun bende de var.Makinaya bağladılar Vaccum Sensor arızalı dediler bende servise sordum fiyatını 530 tl ymiş.Arıza kodunu sildirdim bir kaç gün denemeden sonra tekrar baktırdım sensor arızası çıkmadı.Sensöründe arıza çıkan arkadaşlara söylüyorum ustaların yaptığı hata şu:Araç çalışırken hemen vacum sensörünün fişini çekerler denemek için.Buda beyne hata kodu göndermesine neden olur.Araç çalışırken hiçbir fişe elletmeyin aracınızı.Benim sorun hala devam ediyor.Hafta sonu enjeksiyonlar kurum yapmış olabilir dedi usta ona baktıracağım.Sonucu sizlere bildiririm.
Arkadaşlar birde size şunu sormak istiyorum: Otomatik jiklenin bozulduğunu nasıl anlarız belirtileri nasıl olur bilen var mı acaba?
306 kaçar;
honda kovalar;
corolla finish' de bekler...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101
    • www.muhammetaliyavuz.com
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2009, 12:03:06 »
arkadasım aynı sorun bendede vardı sadece gazda yapıyordu sayıye goturdum bı ayar yaptı ona pek anlamadım 5 lıra aldı gercı ama sımdı hıçbir problem yok tıkır tıkır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2009, 15:58:36 »
Maşallah benim ki saat gibi geçmiş olsun arkadaşlar sizinkiler de düzelir inşallah
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2009, 20:49:38 »
arkadaşlar toplu sorunumuz galiba işten anlayan usta sıkıntısı var. bilinen işten anlayan usta varsa paylaşalım çünki aynı sıkınyı bendede başladı.servisler bolbol parça değiştirmeyi biliyor.
1999 toyota corolla terra