Gönderen Konu: Rölanti sorunu ve Stop  (Okunma sayısı 24373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Rölanti sorunu ve Stop
« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2009, 18:44:07 »
evet arkadaşlar ömer arkadaşımızın söylediği çok doğru iyi bir usta bilen yokmu yahu koca istanbulda.Rastlayan varsa allah rızası için söylesin ama boş reklam yapmak için söylemeyin...
306 kaçar;
honda kovalar;
corolla finish' de bekler...:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2009, 18:44:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ocak 22, 2010, 14:39:42 »
arkadaşlar bende de aynı suorun oldu tüpe geçtikten sonra rölanti düşüp yükseliyor. ama yüke bindiğinde klima vs açtığımda rölanti sabit kalıyor??? var mı bilgisi olan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 22, 2010, 16:15:39 »
Benzinde küçük bir düzensizliği olan araç gaza geçtiğinde düzensizliği çok belli eder.Çünkü araç gazda çalışırken çok hassaslaşır.Şuraya bakın faydasını görürsünüz umarım;

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/11/bogaz-kelebek-temizligi-maf-sensoru.html
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2011, 16:08:14 »
aslına bakarsanız yaptıklarımı madde madde yazayım daha iyi anlayalım ve çözüm bulalım.

* Gaz ayarı yaptım benzinde sorun var dediler
* Evime yakın sanayideki ustaya gösterdim motor hava alıyo dedi.
* Baska bi ustaya gösterdim motor çok güzel gazda sorun var dedi.
* Tanıdığa yolladı gittim sorun yok gazda dedi. (artık bunaldım )
* Sonunda kendi ustama götürebildim( bazı sorunlardan dolayı ulaşamıyordum)
* Motor soğukken baktı yok sıcakken baktı yok benzinde baktı yok gazdabaktı yok.
* Cihaza bağlayalım dedi bağlattık sorun yok. Sonunda sorunu buldu sorum MAP sensörü olarak bilinen bi parçada.

yeri silecek motorunun hemen yanında açık biyerde sadece bi kablo takılıyor ve bi hortumla manifolda bağlı.sensörün fişini çekince rölanti süper ötesi saat gibi takınca bozuluyor.E ozaman çıkar diyeceksiniz o zamanda söyle oluyor rölanti süper ama araba gaz yemiyor ve motor ikaz ısığı yanıyor.Araştırdım orjinali bulunamamakla beraber 515 lira çıkma aradım hurda olarak 80 liraya buldum.Hatta dikkatimi çeken bi noktada aracımın benzinde çok yakıyor olması bujiler vs hepsi yeni ve kontrol edilmesine rağmen.Parçanın üzerinde Vaccum Sensor yazıyor diğer bir ismide MAP sensörü manifolda giden havayı kontrol ediyormuş ve arabanın daha sağlıklı çalışmasını sağlıyormus hatta yüksek veya alçak yerleşim yerderindeki basınç farkının motoru minimum sekilde etkilemesi için tasarlanmıs yanlış hatırlamıyorsam.Ve o parçada bozulması çok zor olan bir parçaymış.

Yani kısaca sorun o küçücük parçada değiştirdiğimde sornum çözülecekmi merak ediyorum bosuna 80 lira vermek istemiyorum üstelik onunda sağlam olduğunu bilmeyerek.

120 gün geçmiş ancak benim sorunumda sizlerle aynı ne yaptınız değiştirdiniz mi map sensörünü işe yaradı mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Nisan 05, 2011, 23:06:09 »
kimse yok mu????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Nisan 06, 2011, 23:37:30 »
Aynı sorun benim arabada da vardı. Benzinde hiç sıkıntım yoktu. Lpg de yapıyordu.Motorun üst sağ kısımda bir yerde bir parça vardı elektronik ufak birşey.Sanırım tam bilmemekle birlikte (MAP sensörü) dedikleri şeyden kaynaklanıyormuş.Sakarya'da Toykar servisinde usta buldu sorunu.Çıkarttı temizledi. Uğraştı tekrar taktı. sağolsun.Rolanti belirgin bir şekilde düzeldi ama %100 düzelmedi tabiki bir ara tekrar gideceğim.Parçası pahalıymış galiba.Neyse dostlar bu konuda çok araştırma yaptım. Kelebek boğazı ve bu map sensörü işi çözüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 07, 2011, 23:13:21 »
Aynı sorun benim arabada da vardı. Benzinde hiç sıkıntım yoktu. Lpg de yapıyordu.Motorun üst sağ kısımda bir yerde bir parça vardı elektronik ufak birşey.Sanırım tam bilmemekle birlikte (MAP sensörü) dedikleri şeyden kaynaklanıyormuş.Sakarya'da Toykar servisinde usta buldu sorunu.Çıkarttı temizledi. Uğraştı tekrar taktı. sağolsun.Rolanti belirgin bir şekilde düzeldi ama %100 düzelmedi tabiki bir ara tekrar gideceğim.Parçası pahalıymış galiba.Neyse dostlar bu konuda çok araştırma yaptım. Kelebek boğazı ve bu map sensörü işi çözüyor..

map sensörünü temizledi demişsinizde kapalı bi kutu gibiydi yanlış hatırlamıyorsam ufak bi elektronik parça... açılabiliyor mu açılıyorsa bende temizletim hem herhalde bizim araçların maf sensörleri yakıtla teması olmadığı için kirlenmiyordur.. yinede tabiki 11 yıllık araba mutlaka pislenmiştir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2011, 20:16:01 »
Mevlüt Bey şöyle söyleyeyim bu parçayı çıkarttığında rolanti düzeliyordu.Takınca tekrar rolanti inip çıkıyordu.Bu parçayı çıkartı biraz temizlik felan yaptı sonra tekrar taktı. Hatırladğım kadarı ile ufak bir vidası vardı parçanın ve  o vidayı hassasca sıktı. İşimi gördü bu. Ben daha önceden kelebek boğazını temizletmiştim zaten.Yani kesinlikle o ufak parçadan kaynaklanıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 09, 2011, 00:24:22 »
Mevlüt Bey şöyle söyleyeyim bu parçayı çıkarttığında rolanti düzeliyordu.Takınca tekrar rolanti inip çıkıyordu.Bu parçayı çıkartı biraz temizlik felan yaptı sonra tekrar taktı. Hatırladğım kadarı ile ufak bir vidası vardı parçanın ve  o vidayı hassasca sıktı. İşimi gördü bu. Ben daha önceden kelebek boğazını temizletmiştim zaten.Yani kesinlikle o ufak parçadan kaynaklanıyordu.

teşekkür ederim murat bey bende onu temizletim bi belki faydası olur... bu toyotanın ortak sorunu herhalde rölanti bi yükseliyor bi alçalıyor gerçi benzinde yapmıyor ama aracın başka bi sorunu yok tek akla gelen maf sensörü bakalım düzelecek mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2011, 23:10:42 »
2000 model 1.4 vvt-i motor aracım var, aynı problem için iyi olduğunu düşündüğüm bir ustaya gittim açıklaması " rolanti ayarı otomatik, yapacağım bir şey yok" oldu. benim aracımda lpg'de yok. 
corolla 1.4 terra vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2012, 14:17:41 »
Merhaba
1999 corolla terra 1.6 efi 4AFE motor aracım var. aynı sorun lpg kiti olmadan da vardı. rolanti stabil çalışmıyordu. özellikle ısındıktan sonra rolanti inip çıkıyor, motoru sarsıyor.
Manifoldun yakıt girişinde rolanti ayarını otomatik yapan kelebek ve yatağını temizlendiğinde rolanti düzeldi, fakat 8000 - 10000 km arasında tekrar temizletmek gerekiyor. bu parçayı temizlemeden boş yere yeni parça almayın
M.Faruk ARSLAN