Gönderen Konu: 2009 Model yeni Corolla alanlar arçlarından memnun mu  (Okunma sayısı 8406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
Araçlar nasıl ? Arkadaşlar düşüncelerini söylerse memnun olurum. Değiştirmeyi düşündüğüm için soruyorum
Toyota Corollo d-4d  2008

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2009 Model yeni Corolla alanlar arçlarından memnun mu
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2009, 21:33:51 »
ben sıfır 1,6 corolla elegant aldım gerçi daha 4 gündür kullanıyorum ama beklediğimden çok çok iyi.memnunum yani...
Uno 70 S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2009, 21:58:06 »
Hayırlı olsun. Bayilerde Corollo yok diyolardı bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2009, 22:51:42 »
ben parasını 1,5 ay önce ödemiştim anca elime geçti :)
Uno 70 S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2009, 22:55:06 »
İbrahim selam ,
Ufak tefek sorunlar var fakat bunlar abartıldığı kadar değil , en önemlisi çekiş açısından çok ciddi sıkıntı yok bunu bil , birde çok güvenli bir araç almak üzeresin , yakıt açısından da mükemmel , hiç düşünme al derim .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2009, 23:30:28 »
Türkay abinin selamı var herkese, bu konuyu okumuş cevap yazmak istemiş onun cevabını ileteyim size ;

sitede ufak tefek sorunlardan bahsedilio, yok fren ötmesi, yok konsol tıkırdaması, yok depo sesi vs, hiçbirini yaşamadım, çok şükür mükemmel bir araç aşırı memnunum üstelik sağda, solda, yolda, otoparkta, simit alırken vs corolla sizin mi? kaça aldınız? memnun musunuz? dayanıklı mı? ne kadar yakıyor? gibi sorularla ilgilerini göstermeleri çok çok güzel birşey, bende 1.6 benzinli var yakıtı da çok az yakıyor çok memnunum, öneririm de
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2009, 23:49:32 »
bende 1 ay önce corolla d4d 1.4 elegant trıptonık aldım çok memnunum hem güvenlik hemde komfor mükemmel ötesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2009, 02:10:15 »
herkese iyi geceler bende bu araçlar hakkında genel fikrimi belirtmek istiyorum.Ben geçen yıl aracı alırken megane ve sedan astra arasında çok kaldım.hatta arabayı almadan son gece karar verdim corollaya.bundaki en önemli etken opel hakkındaki şikayetler idi.megane ıda elemiştim zaten.şikayetim var sitesine bir girdim opel ile ilgili olarak gözlerime inanamadım.okudukça okuyorum servis şikayetlerimi dersiniz,sıfır araçların türlü nedenlerden ötürü yolda kalmalarımı dersiniz aklınıza ne gelirse.sonuçta toyota da karar kıldım.pişman değilim ancak bu parayı verdikten sonra ki ben 39.700 e aldım.aracın iç kabin kalitesi benim beklentimi tam olarak karşılamadı.bence daha iyi olabilirdi.toyota ucuza kaçmış bence.örneğin iç cam direkleri dokunsanız elinizde kalacak..daha bir çok örnek vermek mümkün.yoksa ben mi biraz abartıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2009, 03:13:26 »
ben sıfır 1,6 corolla elegant aldım gerçi daha 4 gündür kullanıyorum ama beklediğimden çok çok iyi.memnunum yani...

Yakıt durumu nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2009, 08:42:26 »
kemal abi, yakıt durumuna ben cevap vereyim gördüğüm kadarıyla; türkay aşırı yavaş kullandığında, tabiri caizse gaza dokunarak kullandığında, otobanda bile 80le gittiğinde 675km kadar yol yaptı 44litre 97 oktan benzinle, bu son depoda biraz hız yaptı yüksek devir kullandı falan şu an 380km yapmış, range 150civarlarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2009, 15:07:29 »
yakıt gercekten az
Hem motor daha guclu hem de arac daha agir olmasina regmen dikkatli kullanılınca yakıy cok az yakiyor
Soyle soyleyeyim ilk 1100 km ortalama sehir ici cok olmasina ve aracı zorlamama ragmen 100 km de 6,6 gibi bir tuketimi oldu
Hatta sehirler arası yaklasık 90-100 km de inanmayacaksınız 5,2-5,3 yakiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2009, 22:17:43 »
valla benim 2004 corolla (1.6) her koşulda 7 litreyi aşmıyordu, ki ağırlıkı olarak şehir içi kullanıyorum, bu civic ondan daha ağır ve tam otomatik olmasına rağmen aynı tüketiyor, .. uzunyolda sabredip 90 la gidince 4.5 bile görüyorum,  uzun yol ortalaması 110 km. hızı aşmadığım sürece 5 litre, 120-150 arası hızlardada 6.2 en fazla 6.3 yakıyor; sadece şehir içi olunca 8 en fazla 8.5 litre yakıyor; ben her koşulda corolla daha az yakar diyordum, ama anladığım kadarıyla pek fark yok , hatta dikkatli davranınca bu daha az yakıyor sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2009, 23:09:01 »
birşey sorcam arkadaşlar..bu 2009 model dizellerde sesin içeri gelme oranı nedir birde kemal arkadaşım senin bahsettiğin değerler dizel seçeneği için değilmi?saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Mayıs 03, 2009, 02:04:20 »
Selamlar Metehan Bey bendede 2008 model dizel corolla var ve motor sesi konusunda neredeyse benzinli araçlar kadar rahatım. Zaten D4D motor genel anlamda diğer dizellere göre sesiz bir motor ve olağan motor sesinide minimum seviyede içeriye almakta. Hatta arabanın içerisindeyken birkaç arkadaşım sormuştu benzinlimi falan diye...

Yakıt tüketimine gelince en son geçen hafta otoban ağırlıklı uzun yol yaptım ve 110-120 arası süratte 5.1 lt/100 km  litre yakıt tüketti ayrıcada kemdime hayret ettim ve ilk defa böyle bir rakam gördüm kendi aracımda bir depoyla 995 km yol yaptım. Fakat normal şartlarda şehir içinde en çok 6.1lt/100km oda çok yüksek devirli kullandığımda ama dolu bir depoyla 720 km nin altına hiç düşmedi corollam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2009, 03:59:35 »
birşey sorcam arkadaşlar..bu 2009 model dizellerde sesin içeri gelme oranı nedir birde kemal arkadaşım senin bahsettiğin değerler dizel seçeneği için değilmi?saygılar..

hayır benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2009, 11:28:42 »
teşekkürler kemal bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2009, 14:56:43 »
Benzinli ile dizel yakıt tuketimini kıyaslarken motorlarin farkli oldugunu unutmayalim
yani 1,4 dizelin ortalama 5 litre tuketmesi bir tasarrufmudur bilmiyorum
cunku bunu 1,4 benzinli ile karsilastirmak gerekli
Ya da 1,6 benzinli motoru 1,6 dizel motor ile karsilastirmak gerekli
1,6 benzinli zaten sehirler arası 5,8 tuketiyor fabrika verilerine gore dizel ise 4,3 tuketiyor
ama eger bu 1,4 dizel 1,6 dizel olsa zaten 4,3 ten cok daha yuksek bir tuketime ulasacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2009, 16:42:25 »
d-4d ler sessizlik ve yakıt tüketimi için en ideal dizeller, performans olarak o kadar iyi olmasada fena sayılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2009, 21:28:36 »
Kemal bey 720 km şehir içimi?
Sizin yol bilgisayarı  göstergesinde average  yakıtı 5 mi gösteriyor.Benim dizelde 100 km de yaktığı yakıt  6,2 den aşağı düşmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2009, 21:54:46 »
valla benim 2004 corolla (1.6) her koşulda 7 litreyi aşmıyordu, ki ağırlıkı olarak şehir içi kullanıyorum, bu civic ondan daha ağır ve tam otomatik olmasına rağmen aynı tüketiyor, .. uzunyolda sabredip 90 la gidince 4.5 bile görüyorum,  uzun yol ortalaması 110 km. hızı aşmadığım sürece 5 litre, 120-150 arası hızlardada 6.2 en fazla 6.3 yakıyor; sadece şehir içi olunca 8 en fazla 8.5 litre yakıyor; ben her koşulda corolla daha az yakar diyordum, ama anladığım kadarıyla pek fark yok , hatta dikkatli davranınca bu daha az yakıyor sanırım
Kemal bey Honda civic otom.kulanan arkadaslarım var sizin verileri hiç duymadım onlardan..Cok fazla yaktıgından şikayetçiler..KEmal bey aracınızın  fabrika verileri şehir içi:10,00 ltr şehirler arası:5,4 ve birleşik:7,1 Sİz o 4,5 ltr nasıl elde ettiniz şaşırdım acıkcası..1,4 d4d 5,1 yakarken 1,6 benzinili otomatık bir arabanın 4,5 veya 5,0 ltr yakması bana mantıklı gelmıyor..ozaman dizel almaya gerek yok..Bence yol bilgisayarınızda bir sorun avrmı yokmu dıye teyıt ettırın..Yada öyle yakıyo diyosanız benım diyecek biseyım yok..150 km hızda corollahb 9,4 gösterıyosa benım aracımda sorun var demektir yanı 150 km hızda 1,6 otomatık 124 ps bir arac nasıl 6,0 ltr yakıyo sasırdım dogrusu
2011 d4d Corolla