Gönderen Konu: 2009 Model yeni Corolla alanlar arçlarından memnun mu  (Okunma sayısı 8405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Model yeni Corolla alanlar arçlarından memnun mu
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2009, 13:18:00 »
cok guzel bır arac 4 aydır kullanıyorum memnunum.daha ıyısı elbette var ama bu fıyata alabılecegın en sorunsuz,masrafsız,uzun omurlu ve ekonomık bır arac bulamassın.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2009, 13:18:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2009, 18:47:13 »
arkadaşlar 1 kaç gün önce corolla d4d elegant modeli aldım ordu samsun arası yaklaşık 200 km yol katettim ve başta 5,2 falan gösterirken yolun sonuna doğru 4,1 e kadar düştü 90- 100 km yi geçmeyince tabii yeni olduğu içinmi bilmem ama fabrika verilerinin bile altına düştü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mayıs 07, 2009, 15:11:44 »
Arkadaslar benzinli yeni corolla ile tam 745 km yol yaptim daha da yapardim
ustelik depoyu sadece pompa atana kadar doldurmustum ve usteşlik arac daha da giderdi
yani daha 5 lt benzin vardı
BAska bir deyisle 100 km de 6,7 litre yakti ama eminim sehirler arası olsa
800-840 km giderdi
bence yakit tuketimi  cok iyi yeni corollaların
tabii bu kmler 90-150 km aralari ama encok 110-120 yi gecmeden yapildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 07, 2009, 15:32:12 »
arkadaşlar 1 kaç gün önce corolla d4d elegant modeli aldım ordu samsun arası yaklaşık 200 km yol katettim ve başta 5,2 falan gösterirken yolun sonuna doğru 4,1 e kadar düştü 90- 100 km yi geçmeyince tabii yeni olduğu içinmi bilmem ama fabrika verilerinin bile altına düştü

evet, sabit 90-110 arası gidince fabrika verilerinin altına düşüyor, 1 depoyla 1000km yi geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #24 : Mayıs 08, 2009, 11:12:46 »
bence corolla düşün  bende 2008 var 5 gün önce bir tane daha aldık enişteme  2009 elegant manuel   39.500 tık aldık benin arac 1.6 mm 150km hızla gidersem 9 lt bulur yakıt bende şaşırdım :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 10, 2009, 04:26:18 »
Kemal bey Honda civic otom.kulanan arkadaslarım var sizin verileri hiç duymadım onlardan..Cok fazla yaktıgından şikayetçiler..KEmal bey aracınızın  fabrika verileri şehir içi:10,00 ltr şehirler arası:5,4 ve birleşik:7,1 Sİz o 4,5 ltr nasıl elde ettiniz şaşırdım acıkcası..1,4 d4d 5,1 yakarken 1,6 benzinili otomatık bir arabanın 4,5 veya 5,0 ltr yakması bana mantıklı gelmıyor..ozaman dizel almaya gerek yok..Bence yol bilgisayarınızda bir sorun avrmı yokmu dıye teyıt ettırın..Yada öyle yakıyo diyosanız benım diyecek biseyım yok..150 km hızda corollahb 9,4 gösterıyosa benım aracımda sorun var demektir yanı 150 km hızda 1,6 otomatık 124 ps bir arac nasıl 6,0 ltr yakıyo sasırdım dogrusu
bu birazda deneyim , yol ve hava koşullarına görede değişiyor, ben izmirde oturuyorum, izmir körfez kıyısında kurulu bir kent körfez boyunca sürekli akıcı bir trafik var ve bende o bölgedeyim (Güzelyalı) genellikle mesai saatleri dışında araba kullanıyorum, burada sürüş koşullalarını güçleştiren iklim faktörleride olmuyor, mesela kar yağmaz.. eğer istanbulda veya ankarada olsaydım bu değerleri yakalamam imkansız olurdu
yol bilgisayarım bozuk değil, her depouyu dolduruşumda hesaplıyorum, çok az farkla  bilgisayar verileriyle uyuşuyor, ama şöyle bir durum var, bu hondalardaki VTEC sistem motor sürekli gelştiriliyor, eskiden toyotadaki VVTİ ile aynı diye biliyordum ama değilmiş, bu yeni nesillerde
i-vtec diye bir olay geliştirmişler motor 2500 devire hadar 12 süpap çalışıyor emme süpaplarından birini açmıyor ve bu ekonomi sağlıyor, ama gaza basınca 16 süpap çalışmaya başlıyor ve o zamanda performansaını gösteriyor ama tabiki performansın bedeli yakıt...özetle japon iyi düşünmüş, istersen ekonomi, istersen performans aracı olarak kullanabiliyorsun, seçimi sana bırakmış, işin güzel tarafı otobanda 140 - 150 km. gibi bir hızla giderken bile 2500 deviri geçmeden kullanabiliyorsun, bu arabayı almadan önce forumlarda falan incelediğimde hemen hemen her kullanıcı yakıt çokluğundan şikayet ediyordu, ama yazılanlardan onların genç heyecanlı ve sabırsız olduklarını anladım, bu tiplerin altına seri bi araba geçtimi yakıt tasarrufu hayal oluyor...nitekim hala 11-12 litre yakmaktan yakınanlar çoğunlukta, ama ben arabayı aldığımdan beri aynı; bir buçuk yıl oldu hiç te öyle aşırı tüketimle karşılaşmadım, gerek ş.içi gerekse uzun yolda hep fabrika verilerinin altında ve oldukça güzel değerler tutturuyorum, zorlayınca tabiki benzini içiyor, hakkınıda veriyor ama ben sokaklarda yarışacak yaşta ve kişlikte biri olmadığım için usturuplu kullanıyorum ve işte sonuç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2009, 04:31:33 »
gördüğüm en düşük değerde buydu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 10, 2009, 21:29:31 »
hocam orda gördügünüz anlık yakıt tüketimi 100 km bu sekilde hesaplarsanız yanılgıya düsersizin isterseniz ben size 1,1 bile göstertilebilir..ama bu gercek sonuc degildir.LÜtfen yanlıs anlamayın sadece sizin yanlıs hesapladıgınız düşünüyorum otomatik  vites 124 ps honda kesınlıkle sehır ıcınde 5,0 lt yakmaz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2009, 21:41:36 »
Ben 2008 model corolla mmt sanzımanlı araca sahibiyim hiç bir sorunum yok sadece silecek lastikeri cok cabuk eskiyor acaba boyle bir sorun yasayan varmı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 10, 2009, 22:32:05 »
şimdi anladım hondanın neden dizel motoru satışa sunmadığını
adamların benzinlisi dizelden bile az yakıyor  :lol: :lol: :lol:

gördüğüm en düşük değerde buydu :D

Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mayıs 10, 2009, 22:38:01 »
benim araçta da fren ötmesi ve tıkırdama sorunu oluyor bazı yerlerinde o kadar onu da bakıma gittiğinizde hallediyolar geçiyo önemli şeyler değil pek..ama bi yer tıkırdıyo orası yapılıyor sonra başka bi yerden geliyor ses nerde o eski tutmayan kasa toyotam göğsü yumuşak kaplamaydı çok güzel arabaydı çook:)
2008 comfort d4-d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2009, 22:41:58 »
utku bizimkiler bazen 0,0 bile gösterıyor vitesı bosa al anlık öle gösterıyor dur cekecem resmını
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 10, 2009, 22:52:52 »
utku bizimkiler bazen 0,0 bile gösterıyor vitesı bosa al anlık öle gösterıyor dur cekecem resmını

biliyorum Tunçay, vitesi boşa almak yerine vites takılı iken ayağını gazdan çek 0,0 gösteriyor

bu arada yanlış bilmiyorsam civic te anlık tüketim yok, sadece ortalama tüketim gösteriyor, zaten Kemal beyde eğimli yolda inerken sıfırlayıp elde etmiştir...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mayıs 11, 2009, 22:29:37 »
ben 10 gün önce aldım çok memnunum özellikle hareket halindeyken hızlanması çok tatmin edici.daha önce de dizel araç kullandım bu araç açıldıktan sonra 10.000-20.000  den sonra daha da hızlanacak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 13, 2009, 16:10:05 »
hızlanma 150 ye kadar gayet iyi, daha sonra yavaşlama başlıyor

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 13, 2009, 22:47:59 »
dizel al derim çok tasarruflu ve çok büyük geniş tam aile arabası ve bence dizaynı harika..beyaz tavsiye ederim :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 14, 2009, 00:53:53 »
Ben bu beyaz rengi çok yakıştırdım şimdi corollaya yahu... Ne güzel duruyor öyle... Maaşallah diyelim, kazasız belasız sürüşler dileyelim...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mayıs 14, 2009, 00:59:49 »
beyaz daha da büyük gösteriyor arabayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 14, 2009, 01:11:14 »

hocam orda gördügünüz anlık yakıt tüketimi 100 km bu sekilde hesaplarsanız yanılgıya düsersizin isterseniz ben size 1,1 bile göstertilebilir..ama bu gercek sonuc degildir.LÜtfen yanlıs anlamayın sadece sizin yanlıs hesapladıgınız düşünüyorum otomatik  vites 124 ps honda kesınlıkle sehır ıcınde 5,0 lt yakmaz.

:rofl: :rofl: hondalarda(civic) anlık yakıt tüketimi göstergesi yok malesef

o resimde gördüğün ortalama tüketim ve şehir içi değil otobanda :dans3: :dans3: :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mayıs 14, 2009, 01:12:54 »
ben corollada 0,1 de gördüm resim çekseydim keşke :)) anlık tabi boşta:)