Gönderen Konu: Tekleme sorunu  (Okunma sayısı 2095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
Tekleme sorunu
« : Ekim 06, 2023, 16:23:11 »
Merhabalar
Aracım 2015 model Auris 1.6 otomatik 136 bin kmde. Aracımdaki sorun araç seyir halinde iken ileriye doğru atlama yapıyor. Aracı daha alalı 1 hafta oldu bundan önceki sahibi bakımda  manuel şanzıman yağı koydurtmuş araca. Aracın şanzıman yağını toyoto teknik servisinde değiştirdim. Ordaki ustalar araçtaki yağın en az 2 defa değişmesi yönünde olduğu için 2 kere değiştirdim. Aracımdaki sıkıntı hala devam etmekte daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Var ise bu sorunu nasıl çözdü.

Toyota Club Türkiye

Tekleme sorunu
« : Ekim 06, 2023, 16:23:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekleme sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2023, 16:39:46 »
Teklemenin şanzıman ile alakası olmaz,ateşleme ve yakıt sistemine baktırın,cihaz yardımıyla arıza kaydı bakılır ona göre hareket edilir,LPG varsa yolda afr ayarı yapılır,bujiler ve bobinler kontrol edilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2023, 16:47:34 »
Teklemenin şanzıman ile alakası olmaz,ateşleme ve yakıt sistemine baktırın,cihaz yardımıyla arıza kaydı bakılır ona göre hareket edilir,LPG varsa yolda afr ayarı yapılır,bujiler ve bobinler kontrol edilir.

Teklemeden kastım ilerliye doğru atılması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2023, 19:34:36 »
Şanzıman özellikleri nedir, Mmt, Cvt?
Hangi vites ya da devir aralığında bunu yapıyor?
Yakıt filtresine zaman değişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2023, 20:31:25 »
Cvt şanzıman
İlk yağ değişiminde 100km hızdan sonra nerdeyse hiç yapmadı. Bügünkü yağ değişimden sonra 100 km hıza gelene kadar 3 yada 4 defa bu itme olayını yaptı. Kesin olaraka şu devirde ve şu hızda yapıyor diye söyleyemem.Filtresinin ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Adam sanayide herhangi bir dükkana bakımını yaptırdığını söyledi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2023, 23:30:36 »
Cvt şanzıman
İlk yağ değişiminde 100km hızdan sonra nerdeyse hiç yapmadı. Bügünkü yağ değişimden sonra 100 km hıza gelene kadar 3 yada 4 defa bu itme olayını yaptı. Kesin olaraka şu devirde ve şu hızda yapıyor diye söyleyemem.Filtresinin ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Adam sanayide herhangi bir dükkana bakımını yaptırdığını söyledi.
Tekleme tabirinden motorda oluşan kesiklik anlaşılır,eğer motor tarafında herşey stabil ise arıza takip deneme yoluyla bakılmalı aynı zamanda arıza kaydı incelenmeli.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2023, 11:16:01 »
Arıza kaydı gözükmüyor ama dediklerine bakıp akşama doğru size tekrardan dönüş yapacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2023, 12:38:11 »
Sizin tekleme dediğiniz kavramın anlattığınıza göre motor ile ilgisi yok,olsa her vites ve hızda yapar,olayın motor grubu dışında olduğunu düşünüyorum,sanayide rastgele yerde uygun olmayan tür şanzıman yağını değiştiren kişinin filtre değişimi yaptırdığını hiç düşünmüyorum bu nedenle şanzımanla ilgilidir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2023, 12:58:10 »
teklemeden kastım araç vites atarken anlık olarak ileriye doğru gidiyor ya onu yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2023, 19:48:45 »
teklemeden kastım araç vites atarken anlık olarak ileriye doğru gidiyor ya onu yapıyor
Kendinizi doğru şekilde ifade etmezseniz yanlış yönlendirmeler gelir, anladığım kadarıyla siz vites geçişlerinin hissedilmesinden bahsediyorsunuz,eğer öyleyse doğru yağ kullanılmamasından kaynaklanır ayrıca şanzıman takozu deforme olmuşsa yine yapar LPG varsa ayar bozukluğundan yine yapar
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2023, 20:40:24 »
Kendimi düzgün ifade edemediğim için özür dilerim. Bilgi eksikliğimden kaynaklı bu durum. Aracımda lpg yok. Araçta yanlış yağ kullanıldığı için bu halde olduğunu söylediler.  Manuel şanzıman yağı koymuşlar araca. Şanzıman tokuza baktırırım. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2023, 22:35:01 »
Kendimi düzgün ifade edemediğim için özür dilerim. Bilgi eksikliğimden kaynaklı bu durum. Aracımda lpg yok. Araçta yanlış yağ kullanıldığı için bu halde olduğunu söylediler.  Manuel şanzıman yağı koymuşlar araca. Şanzıman tokuza baktırırım. Teşekkürler
Estağfurullah,özür dilemelik bir durum yok eski sahibi yanlış yağ kullanmış ama siz hangi yağı kullandınız cvt için muadil bir yağ yok malesef.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2023, 23:19:46 »
Toyoto yetkili servisinde orjinal  yağı ile ilk değişiminden sonra dediğim olayı yapması %60-70 oranında azaldı. 2 3 gün kullanımdansonra  bu cuma günü  tekrardan değiştirdim serviste eski haline geri döndü araçtaki durum neredeyse. Cuma akşamı eve giderken araçta durum gene baya azaldı ne yapacağımı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 07, 2023, 23:26:38 »
Artık bir şey yapmayın,belirli süre bu şekilde kullanmaya ve gözlem yapmaya devam edin,büyük ihtimalle şanzıman bir alışma devresi içinde,zamanla uyum sağlayacaktır,olmazsa filtre değişimi yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2023, 23:32:42 »
Bende şuanlık öyle düşünüyorum çünkü belirli bir alanda yapmıyor bu sorunu ve sadece şanzımanı açıp içindeki yağı komple değiştirmeye 15bin fiyat verdiler. Şanzımanı açtıktan sonra ne kadar bir fiyat çıkacağını söylemedikleri için belirli bir süre kullanacağım.
Şuan filtre değişimi yapmak mantıklı mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2023, 23:50:52 »
Hayır,beklemede kalın,servisin bahsettiği gibi şanzımanı açıp içindeki yağı değiştirme durumu olursa o zaman filtrenin durumuna bakılır karar verilir,artık servis bakım fiyatları korkunç rakamlara ulaştı,acele ile panikle gereksiz masraf yapmayın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 08, 2023, 00:03:26 »
Bu hafta içi kullanacağım. Arkadaşımında honda model arabasına cvt şanzıman yaptırmıştı hafta içi yaptırıdığı yere soracağım. Bilgileri sizinle paylaşırım . Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 08, 2023, 00:51:02 »
Öncelikle tekrar geçmiş olsun,bu konu cvt için alternatif yağ arayanlara örnek olur diye düşünüyorum,beni dinlerseniz canlı data okuyabilen birini bulun ve aracı yolda inceletin ben hâlâ şanzımandan olabileceğini zayıf ihtimal olarak görüyorum aracın bakım geçmişine ulaşmaya çalışın eğer şanzımanda gerçek bir sorun olsa her zaman yapar,eğer uygun motor yağı kullanılmamışsa valfmatik arızasıda olabilir, valfmatik te arıza kodu atar ama kısa süreliğine anlık yaptığı için tolere ettiğini düşünüp kayıt yapmıyor olabilir,tesisat sorunu olabilir soketlerde korozyon vs gibi,daha geçen hafta Doblo aracınızdaki 3 yıllık bir sorunu zorla çözdük tüm ustalar süper şarj sensörüne yönelirken ben tesisatta ısrarcı oldum ve nitekim öylede çıktı ama bizim araç 3 yıldır sorun yapıyordu arıza lambası yakmıyordu son 4 aydır lamba yakıp söndürmeye başladı,size tavsiyem eğer gidebilirsiniz form moderatörümüz @Ahmet Güve (8047) bey var kendisi Toyota konusunda uzman isim canlı data okumayı yapabiliyor,yada form üyemiz tem servis var aynı şekilde sadece Toyotaya hizmet vermektedir araca hakimler,randevu alarak gitmeniz gerekiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 08, 2023, 09:40:18 »
Öncelikle çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alıp canlı data okuyan birini bulmaya çalışacağım. Ahmet güve ye nasıl ulaşacağım peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 08, 2023, 10:40:24 »
Siz nerede ikamet ediyorsunuz?
Ahmet bey Sakarya da ikamet ediyor tem servis İstanbul'da hangisine yakınsanız oraya gidersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE