Gönderen Konu: Tekleme sorunu  (Okunma sayısı 2094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekleme sorunu
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2023, 11:07:00 »
Geçtim cvt’yi, otomatik şanzımana manuel şanzıman yağı koymak nedir? Ben buna çok ihtimal vermiyorum. Önceki sahibi Cvt şanzıman yağını neden değiştirmek istemiş? Durup dururken istememiştir. Cvt şanzıman bakımını yapalım diyen akıl ise manuel vites yağını koymaz zaten.

Eğer yanlış yağ koyulmuşsa yağ basıncı düşebilir. Şanzıman yağsız kalabilir. Mekanik ataklar olabilir. Filtre tıkansa bile yağlama devam eder ama yağ akışı bozulur. Bence birkaç kere daha toyota cvt sıvısı ile değişim yapılıp sonradan bozulana kadar kullanmak en mantıklısı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2023, 11:07:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #21 : Ekim 08, 2023, 11:25:06 »
Servisteki ustalar yağın manuel yağ olduğunu söylediler. 2 kere değiştirdim yağını. Yağını 80 bin bakımında değiştirdiğini söyledi. Sanayide bir dükkana yaptırmış aradığımda öğrendim bende. Belli bir süre devam edeceğim kullanmaya gözlem yapıp sizinle paylaşırım.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 08, 2023, 11:31:06[/time]
Ben Kocaelide yaşıyorum. Ahmet bey ile iletişme geçip uygun bir günde aracı baktırmaya götürürüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #22 : Eylül 16, 2025, 00:30:36 »
Merhaba sorunu çozebildinizmi aceba ben yeni üye oldum onun için soruyorum aynısı sanki benim auristede var sanki