Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 10:47:20
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
Kırmızı ışıkta ara-sıra stop ediyor!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Kırmızı ışıkta ara-sıra stop ediyor! (Okunma sayısı 3849 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
:
Eylül 19, 2023, 14:50:38 »
Merhabalar, Yaris 2008 1.33 yarı otomatik benzinli aracımın ilk sahibiyim. Bakımları sürekli Toyota yetlili servisinde (T...N) yapılmıştır. Yakıtımı Türkiye'nin en bilindik istasyonundan (O...t) alırım (iki defa mecburiyetten diğerlerinden aldım). Aracım 6 önce kırmızı ışıkta durmaya yakın stop etti. Servise gitti "gaz kelebeği" temizlendi. Daha sonra birkaç defa daha yaptı, yine servise götürdüm yine daha kapsamlı gaz kelebeği temizliği yaptıklarını söylediler. Sonraları yine
ara-sıra kırmızı ışıklarda stop
yapmaya başladı.
Tam servis bakımında, teknisyene, bu durumun devam ettiği söylendi. O da "benzin deposu, filtresi ve bununla bağlantılı bir kaç şeyin daha değişmesi gerekir (40 bin TL tutar) ve sorunun gideceği garanti değil" demiştir. Hem çözüm garantisi olmadığından hem de pahalı geldiğinden bizde yaptırmadık. Sonraları bu durum yine ara-sıra devam etmektedir. Araba stop ettiğinde vitesi boşa alıp "start"a bastığımızda motor çalışıyor ve devam ediyoruz. Bu sorunun olma sıklığı 10 günde vya ayda bir gibi.
Yetkili servis çözemezse kim çözecek!
Sorunun çözümü için yardımcı olacak arkadaş ya da usta var mı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Toyota Club Türkiye
«
:
Eylül 19, 2023, 14:50:38 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Kırmızı ışıkta ara-sıra stop ediyor!
«
Yanıtla #1 :
Eylül 19, 2023, 16:10:59 »
Hangi şehirdesiniz ? mmt şanzımanın kalibrasyon ayarı yapıldı mı?
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Eylül 24, 2023, 20:11:46 »
Ankara'dayım. MMT şanzımanın kalibrasyon ayarı sanırım yapılmadı Tokay bey.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
Kilometre: 420000
Model Yılı: '93
419 kere teşekkür etti
2293 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Eylül 24, 2023, 20:38:15 »
Arıza kaydı bakılmadan sorun tespit etmek biraz zor,stop etme konusu ucu açık bir konu,ilk önce arıza kaydı baktırın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 24, 2023, 21:26:53 »
Arıza kaydı ne demek Ümit bey.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
419 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #5 :
Eylül 24, 2023, 21:35:55 »
Aracın arıza tespit cihazına bağlanıp program ile ECU ya girilip araçta oluşan arızaların bakılmasına arıza kaydı denir,eğer araçta elektronik sensörleri tetikleyen bir arıza varsa ECU ya kayıt yapmıştır kod vardır o kodların açılımları var,arıza kaydı yada kodu varsa ona göre hareket edilir,yoksada canlı data okuyabilen bir teknisyen ile test sürüşüne çıkılır ateşlemeden tutunda motorun izlenebilen her noktası canlı olarak bakılır sorun çözülmeye çalışılır,tabi canlı data okumak herkesin yapabileceği bir iş değil birincisi aracı çok iyi tanıması lazım ikincisi teknik ve elektronik bilgisi çok ileri olması lazım.
Sizin araçta LPG varmı?
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Eylül 24, 2023, 22:50:26 »
Teşekkür ederim Ümit bey. Bu aralar servise tekrar gideceğim bu durumla ilgili. Söylediklerinizi aynen ileteceğim. Canlı data okuma işe yaramaz çünkü ne zaman stop edeceği belli değil. Her kırmızı ışıkta stop yapmıyor. Ayrıca bu arızanın elektronik kaydıda yok, oğlum bir ay önce götürdüğünde servise bakmışlar kayda, yokmmuş arıza kaydı bu sorunun. Araç sadece kırmızı ışıkta değil, birinci viteste bir yerde durulacağı zaman da titreyerek duruyor. Dediğim gibi her zaman yapmıyor bunu, en son 20 gün önce ışıkta tam duruken stop etmişti.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Eylül 25, 2023, 12:43:07 »
Debriyaja basan robotik motor arızasına benziyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Eylül 27, 2023, 10:06:40 »
Üç defa bu sorun için servise gittim, arızanın nereden veya neyden kaynaklandığını bilemediler. İlk ikisinde bir yer pislenmiş olabilir deyip temizlik yapıp gönderdiler. Son gidişimde, "benzin deposu ve yan devreleri değişecek ama arıza buradan olmayabilir" dediler. Ama bir daha gidip "aracı sizden aldım, tüm bakımları sizde yapıldı, bu arızayı bulmak zorundasınız!" diyeceğim, bakalım ne yapacaklar.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ekim 09, 2023, 11:05:22 »
Lütfen Ankara'da bu işi çözebilecek bir Toyotacı önerin!
Dün arabam kırmızı ışıkta iki defa stop etti yine. Bir de iki defa yolda arabaya sanki biri asılıyormuş gibi birşey oldu. Ankara T..N servisini aradım durumu anlattım. Teknik eleman kayıtlara bakarak, "en son geldiğinde Kanister arızalı, değişmeli ve VRV de değişebilir, diye not düşülmüş, fiyatı 25-26 bin TL, Türkiye'de şu anda yok" dedi. "Peki bunları değiştirirsek sorun düzelir mi" dedim. "Tek tek gidilerek bakılacak" dedi. Ben de o zaman sorun bulunana dek arabanın tüm parçaları değişirse ne olacak" dedim. "Dışarı bir sor, araştır" dedi.
Ankara'da bildiğiniz bir gerçek Toyotacı usta var mı. Bilen varsa lütfen bana yazsın ya da mesaj göndersin lütfen.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
215 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #10 :
Ekim 09, 2023, 13:09:07 »
Ankara'da forum üyelerimizden Şaşmaz'da Dörtnal ve yeni Dörtnal Toyota gibi özel servislere gidip memnun olanlar var.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ekim 09, 2023, 13:12:17 »
Teşekkür edrim Tokay bey, siz yazmadan önce Forumdaki yazılanları okudum. Yeni dörtnal, ayberk japon ya da tyt toyota dan birisine gideceğim. Sonucu burada paylaşırım.
Hoşcakalın
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
419 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #12 :
Ekim 10, 2023, 01:04:09 »
Sorun üzerinde mantık yürütmeye çalışıyorum aklıma gelen yakıt hattı üzerinde konumlandırılan filtre geldi,eğer aşırı kirlenmişse rolantiye düştüğü anda besleme yapamadığı için titreme silkeleme ve stop ettirme yapabilir,depo içinde bulunan yakıt pompası doğru basıncı sağlayamazsa (tıkanıklık, elektrik beslemesi,harici hava alma gibi durumlarda) araç sarsıntılı çalışır stop etmeye kadar gider,yakıt hattına test saati bağlanarak basınç testi yapılabilir tabi ilk önce filtre değişimi yaparak takip edin derim zaten pek pahalı olmayan bir malzeme, 2008 den beri değişmediyse tıkanma ihtimali yüksek.
TOYOTA CORONA 3S FE
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Ekim 10, 2023, 19:49:10 »
Bugün bir arkadaşın tavsiyesi ile Şaşmazda Toyota özel servise gittim, Sezai usta. Arabayı şöyle bir kontrol etti. Benzin deposu kapağını açınca "foss" diye bir ses çıktı. "Bu basıncın kanister tarafından sisteme sokulamadığını ve benzin deposunda biriktiğini ve eğer depo tam dolu olursa motorun stop edeceğini" söyledi. Sorunun çözümü olarak; ya benzin deposunu tam doldurmayacasın ya da Karnister ile birlikte VRV nin değişmesi gerektiğini söyledi. Çözüm ikisinden birisi. T..N serviside önce Karnisterin değişmesi gerektiği olmazsa VRV'nin değişmesi gerektiğini ve 25-26 bin TL tutacağını (yurtdışından gelecekmiş) söylemişlerdi.
Yani şimdilik depoyu tam doldurmadan bineceğim ve ışıklarda stop edip etmediğini takip edeceğim. Eğer etmezse depoyu yarım doldurarak bineceğim. Eğer yine yaparsa (bana pahalıya patlayacak ama) serviste Karnister ile VRV değişecek.
Ne dersiniz!
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
5 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Ekim 12, 2023, 09:19:12 »
Aynı sorunu yaşıyoruz. Benzin deposunu doldurmadığınız sürece hiç sorun olmuyor, 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Ama gözlemlerim kışın depoyu doldursanız bile (hava soğuk olduğu için depoda buhar oluşmuyor) hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Bu arada bir arkadaşımın tavsiyesi; Ona o kadar para verene kadar araca LPG taktır, hem maliyet daha az, hem yarım depo benzinle bile sorun yaşamazsın
Kararsızım.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Ekim 12, 2023, 18:46:15 »
Bu sorunu hallederek arabayı değiştirmeyi düşünüyordum. Artık satın alan arkadaşa söyleyeceğiz. İsterse yarım depo benzinle biner isterse Kanisterle VRV sistemini değiştirterek biner ya da lpg taktırır. Toyota servisi 2014-15 model 1,5 L benzinli Yarisi tavsiye etti. Param yetrse bakacağım.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Aralık 25, 2023, 22:46:13 »
Bu, sorunu çözebildiniz mi?
Ben de hava 12-13 derece üzerinde olduğunda depo tam doluya yakın durumlarda yakıt sızdırma, sürüş sırasında silkeleme bazen stop etme gibi sorunlar yaşıyorum. Depo yarıya yaklaşınca sorun kalmıyor. Benzin buhar kutusunu, depodan, çıkan hortumları, depo dolum borusunu değiştirttim hala aynı sorunlar sürüyor. Sizlerin de yorumlarına bakınca kronik bir sorun gibi geliyor. Parçalarda yurtdışı olunca işler yürümüyor. Araç alırken yerli üretim almak lazımmış parçası kolay erişilen. Yoksa böyle uğraşıp duruyoruz.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Aralık 25, 2023, 23:22:33 »
Artık benzinimi tam depo doldurmuyorum, bu durumda araba da stop etmiyor. Kanister fiyatını servise sordum yan elemanları ile birlikte 20 bin küsur gerektiriyor. Bu ücreti ödemek istemediğimden tam depo kullanmıyorum. Yani kırmızı ışıkta bazen arabanın stop etme sebebi belli oldu. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar buradan yola çıkabilir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Aralık 27, 2023, 15:14:04 »
Bugün gazetelerde bir yazı çıktı "Toyota ve Honda yalıt pompası arızasından dolayı rabaları geri çağırdı" diye. Benim Yaris 15 yıllık Kanister arızası verdi, başlıkta da yazdığım gibi. Acaba Toyota'ya başvursam "arızayı giderin" diye, birşey çıkar mı! 20 bin küsur TL tutarmış. Görüşü olan varsa sevinirim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
215 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #19 :
Aralık 27, 2023, 20:23:33 »
Bence başvurun,kabul edilirse veya bir kısmı kabul edilirse ne ala ! yoksa zaten 20.000 tl masrafı siz istediğinizde yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»