0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayır yaylanma değil bildiğin şerit değiştiriyor araba 100 km den sonrasında rüzgar arabayı takla attiracakmis gibi hissettiriyor
Petlas imperium 205 55 16 basınç 36
Petlas her ne kadar yerli gururumuz olarak görsekte kalite algısı hayli düşük bir ürün lastiklerin sırt deseni bozuk olabilir . Birde lastikler yeni iken dışınd abir mum tabakası gibi bir tabaka oluyor . Biraz yol kat edince bu gidip gerçek hamur ortaya çıkıyor . Ben de yeni Continental Ultracontak aldım ilk başta beklentimin altında gibiydi 10 - 15 gün sonra lastik kendini buldu şu an hem fren hem yol tutuş olarak çok memnunum. Özellik fren performansından çok menunum . Uzun yol yaptım virajlarda aracımın amartisörleri çok iyi olmamamsına ragmen resmen lastikler aracı tuttuğunu hissettim .Lastik havası fazla olursa yol tutuş azalır yüksek hızda gezme olur . düşük hava da fren mesafesi artar ve virajda yatma olur lastik yanaklarını kırar. 34 hava ideal bence .Ön düzende sorun yok ise lastik balans sorunu olabilir .Başıma gelen bir olayı anlatayım kışlık yazlık değişimi için farklı bir lastikçiye gittim . Lastikleri taktırdım her zamanki aracım araba 80 - 100 km ye gelince başlıyor yolda garip hareketler yapmaya . 1-2 kullandım sürekli kullandığım aracım böyle bir sorunum yoktu e12 corolla aracım varken . Lastikçiye geri gittim dedim böyle böyle arabaya ne yaptınız siz dedim.Adam pis pis sırıtarak abi jantın birinin balansını yaparken çelik şant aparatı takmışım sonradan fark ettim ama iş yoğundu nasıl olsa geri gelir deyip takılan lastiği sökmedim dedi . Hangi teker olduğunuda biliyor ş.... siz söktü balans makinesi bir taktı 45 gram felan veriyor lastik çaktığı parçaları söktü 10 grama düştü geri normal balans yaptı arabada sorun felan kalmadı . Yüksek ihtimal sizin aracınızda da böyle bir şey olmuş olabilir . Lastik aracın üstündeyken balans yaptırın .Eğer sorun bundan değil ise lastik sırt desenlerine baktırın . Oda fiesta araçta başıam geldi sahibi yaşlıydı lasitkler yeni ama araba uzun süre yattığı için sırtı bozulmuş . Yola çıkıyorum araba 100 geçince nereye gideceğini şaşırıyor defalarca balans yaptılr ön düzen ayarı yaptılar yok en son başka br lastikçi lastik sırtına baktı banada gösterdi lastik sırtı bozulmuş bildiğini dalga gibi abi sen ne yaparsan yap bu lastik artık adam olmaz dedi boşa para harcama dedi lastikleri yeniedim sorun ortadan kalktı . Fabrikasyon hatalı ürünse düzen tutmaz Umarım yardımcı olabilmişimdir
Bizim araçlarda araç üzerinde balans yapıldığında arıza ışığı yaktığı söyleniyor boyle bir şey başına gelen var mı?
sorunun kendisi belli Petlas. hemen çöpe atıp fiyat performans ürünü olan Lassa - Nexen - Hankook - Falken gibi bir markaya geçin.