Gönderen Konu: T25 lastik değişimi sonrası savrulma  (Okunma sayısı 3710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 lastik değişimi sonrası savrulma
« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2023, 16:54:36 »
Continental  - goodyear  - mıchelın  - hankok  gibi kendinin kalitesi ile kabul ettirmiş global test birincisi lasitkleri tercih etmenizi tavsiye ederim  . Petlas ı hayatım da  2 kere test ettim babamın aracındna ve kendi aracıma aldım daha da para verip aracıma takmam . goodyear yazlık ve kışlık  5 er yıl kullandım sıfırı sıkıntı . Continental i yeni aldım uzun yolda yaptım çok memnun kaldım . Babamın aracına kışlık  conti aldım babamda çok memnunu yazlık lastikten daha sessiz çok mennunum diyor ısrarla .

" KALİTE UCUZ DEĞİLDİR , TESADÜF HİÇ DEĞİLDİR "
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2023, 16:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2023, 21:17:00 »
Rot ayarı yaptırınca aracın gidişi düzeldi. Ancak bu lastiğin alışma süreci biraz kafamı karıştırıyor 140 Lara çıkınca yine araba yalpaliyor galiba Petlas aldığına pişman oldum. Ön duzende hiç bir sorun yok son çare de balans ayarı yaptırıcam çevremde araştırdım araç üzerinde balans ayarı yapan nadir yer var kaliteli bir yer bulup artık yaptırmak icap ediyor.
Araç üzerinde balans ayarını hepsi yapar dışarıda makine ile yapılan balans sonradan çıktı,küçük lastikçilere gidin hepsinde o küçük yer mekinasından bulunur ön düzencilerdede bulunur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 29, 2023, 22:46:03 »
Bende hayatımda bir sefer aldım parasızlıktan mecburen avensis aracımda yola virajlarad yapışan aracım petlastan sonra hissedilir derecede araç yolda kalmak istiyor fakat lastik kayıyor hissediliyor yani hemen elimden çıkarıp hankok aldım araç kendine geldi hem yola yapıştı yol tutuşu arttı hem yakıt azaldı fren mesafesi kısaldı içeri, gelen lastik uğultusu gitti bence petlas pişmanlıktır.....
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 31, 2023, 10:06:29 »
Marka ve modeli de önemli
mesela örnek olarak Michelin den bahseder isek ;
Primacy konfora yönelik aile araçlarına tavsiye edilir yüksek hızda tutunması Pilot sport kadar iyi olamaz.
Pilot sport da iyi yol tutar ancak performans lastiği olduğu için daha uzun mesafelerde kullanmanız gerekir ki lastik ısınsın performansını versin yoksa günde 10-15 km kullanıyorsanız tek seferde o lastik ısınmaz dolayısı ile amacını gerçekleştiremez ve de çok kötü izlenim bırakır.
Arkadaşlar da bahsetmiş zaten büyük markalara imkan doğrultusunda yönelin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 31, 2023, 10:14:47 »
şimdi yoktan yere bana tüm lastikleri söktürüp yenilettireceksiniz. ne Petlasmış yav. acaba benim kullandığım Velox Sport modeli mi iyi sadece? şüpheye düştüm şimdi, bir takım lastik alsam ne kadar fark olacak diye.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 31, 2023, 12:02:39 »
şimdi yoktan yere bana tüm lastikleri söktürüp yenilettireceksiniz. ne Petlasmış yav. acaba benim kullandığım Velox Sport modeli mi iyi sadece? şüpheye düştüm şimdi, bir takım lastik alsam ne kadar fark olacak diye.

Sorun alt modeller değil birebir üst  model de yani Petlas'ın kendisi maalesef.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 31, 2023, 19:25:58 »
O kadar tiksindim ki petlasdan kimse mi olumlu yorum yapmaz :D bir önceki lastiklerin googyeardi önümüzdeki ay muhtemelen sokucem bu lastikleri ya Goodyear ya da falken alicam artık. Elimde satılık Petlas lastik var ilgilenen varsa.... :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 01, 2023, 08:19:36 »
Ben michelin den de memnun değilim ki. primacy 4 lastiklerim var ama virajlarda sürekli kayıyor. Kaymadan tutmuyor. Tedirgin ediyor. Bu lasitkler uzun ömmürlü olabilir hatta yağmurda iyiler fakat sıcakda hiç iyi değiller. Durma mesafesi nedeniyle primacy 3 ler ile kaza yaptığımı da belirteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 01, 2023, 10:15:10 »
Ben michelin den de memnun değilim ki. primacy 4 lastiklerim var ama virajlarda sürekli kayıyor. Kaymadan tutmuyor. Tedirgin ediyor. Bu lasitkler uzun ömmürlü olabilir hatta yağmurda iyiler fakat sıcakda hiç iyi değiller. Durma mesafesi nedeniyle primacy 3 ler ile kaza yaptığımı da belirteyim.

4 Sene önce arabamı satın almaya Kayseri'ye gittiğim zaman bahar ayları başıydı ve aracın sahibi emekli polis arkadaş yeni aldığı fakat daha arabaya takılmamış olan Primacy 4 lastiklerini de verdi bana ve hemen orada takdırdık. Ankaraya gelinceye kadar aynı sizin şikayetlerinizi yaşadım. Virajlarda kayma ve fren yapınca kaymadan tutmama. Daha sonra onları sattım ve önce Hankook kışlık aldım. Çok memnundum. Sonra şimdi üzerinde olan Falkenlerden çok memnunum. Diyeceğim şudur ki; Paranız varsa cebinizde kalsın. Michelin almayın. Zaten çoğu kullanan artık bu lastiklerin eski Michelinler gibi olmadığını söylüyor. Good Year, Falken veya Hankook alın.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2023, 10:16:32
O kadar tiksindim ki petlasdan kimse mi olumlu yorum yapmaz :D bir önceki lastiklerin googyeardi önümüzdeki ay muhtemelen sokucem bu lastikleri ya Goodyear ya da falken alicam artık. Elimde satılık Petlas lastik var ilgilenen varsa.... :rofl:

Fiyatını uygun tutun. Taksiciler kapıyor.  :D
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 01, 2023, 11:29:22 »
Ben Continental Ultracontac aldım  efsane kasanın  önden kızakladığını frenlerinin kötü olduğunu bilmeyen yoktur . Amortisörlerim sıkıntılı olduğu halde frenlerimden memnunum virajlarda aracı tuttuğunu resmen hissediyorsunuz .Bu arada çok para vermeyim ama iyi lastik olsun diyenlere  " Dunlop  SP Touring R1 " bu lastiği tavsiye ederim  bir önceki aracımda kullandım çok memnun kaldım etiket değerleri de hayli iyi yorumların da hayli iyi olduğunu göreceksiniz fiyat performans ürünü diyebilirz. Ben  continental ile arasında gidip geldim  efsane kasanın frenlerindne korktuğum için kaliteli olsun diye aldım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 02, 2023, 10:27:38 »
Yazlık ve Kışlık Lastik Tavsiye bölümlerimiz bu gibi durumlara karşı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 05, 2023, 17:54:52 »
Merhaba arkadaşlar; bu lastikler yüzünden arabaya binemez oldum yüreğim ağzımda lastikler balans tutmuyor olmayacak yerde aracın dengesini kaybediyorum tavsiyeleriniz ve tecrübelerimizi sayesinde ve ayrıca bütce meselesi olmasından dolayı fallen lastikler de karar kıldım. Bugün siparişini vereceğim artık takılınca bakacağım durum nedir ya nasip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 06, 2023, 09:57:53 »
Merhaba arkadaşlar; bu lastikler yüzünden arabaya binemez oldum yüreğim ağzımda lastikler balans tutmuyor olmayacak yerde aracın dengesini kaybediyorum tavsiyeleriniz ve tecrübelerimizi sayesinde ve ayrıca bütce meselesi olmasından dolayı fallen lastikler de karar kıldım. Bugün siparişini vereceğim artık takılınca bakacağım durum nedir ya nasip...

Falken 225*45*17 Azenis FK510 A - Şu an kullandığım ve yaklaşık 3000 km yol yaptığım lastik. Sessizliği, yol tutuşu, frenleme süper. Kesinlikle tavsiye ederim.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 06, 2023, 10:57:12 »
Önder abi falken ile alakalı da ıslak zeminde yol tutuşunu kaybettiği yönünde şikayetler var siz böyle bir şey gözlemlediniz mi? Ayrıca falkenin de petlas fabrikasında üretildiği söyleniyor. Artık yoğurdu üfleyerek yediğimiz için insanın aklı karışıyor.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 06, 2023, 11:01:19 »
Ben falken kullanıyorum.yaz kış kullaniyorum. Güzel lastik
Tabi bu sizi yonlendirmesin. Beklenti, araç kullanış vb etkili oluyor. .ben sakin  kullanirim.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 06, 2023, 14:05:14 »
Önder abi falken ile alakalı da ıslak zeminde yol tutuşunu kaybettiği yönünde şikayetler var siz böyle bir şey gözlemlediniz mi? Ayrıca falkenin de petlas fabrikasında üretildiği söyleniyor. Artık yoğurdu üfleyerek yediğimiz için insanın aklı karışıyor.  :D

Falken Ankara-Çankırı yolunda (Çankırı yakınlarında) kurulu olan "Sumitomo Rubber Japan" fabrikasında üretilmekte ve dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir. Ayrıca bu fabrika Dunlop markasınında sahibidir ve yine aynı fabrikada üretilmektedir. 
Gelelim ikinici sorunuza. Ben ıslak zemin dahil hiç bir zeminde yol tutuşu falan kaybetmedim. Bu yaz Mersine gittim ve otobanda süratim sürekli 130 km idi. Aracımı satmak için ilandayım. Olurda satmaz isem mutlaka kış lastiklerini de alacağım aynı markanın.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 06, 2023, 17:54:21 »
Evet sonunda kurtuldum şu petlas lastiklrrden. Bugün gidip falken taktırdım biraz bütçeyi sarstı ama güvenlik önce gelir yapacak bişey yok. İlk izlenimim güzel virajda araba kendini buldu yol tutuşu iyi tabi herşeyi zaman gösterecek. Sizlere de çok teşekkür ederim
Gündemi biraz meşgul ettim.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 07, 2023, 10:02:40 »
Evet sonunda kurtuldum şu petlas lastiklrrden. Bugün gidip falken taktırdım biraz bütçeyi sarstı ama güvenlik önce gelir yapacak bişey yok. İlk izlenimim güzel virajda araba kendini buldu yol tutuşu iyi tabi her şeyi zaman gösterecek. Sizlere de çok teşekkür ederim
Gündemi biraz meşgul ettim.  :D

Hayırlı olsun. Pişman olmayacaksınız. Emin olun.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 07, 2023, 12:19:05 »
Hayırlı olsun. Pişman olmayacaksınız. Emin olun.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 07, 2023, 18:09:11 »
Teşekkür ederim.
bu iş beklenti ile alakalı. benimkini karşıladı. insallah sizinkileri de karşılar. Hayırlı olsun.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007