Gönderen Konu: T25 Avensis Far ampül değişimi faydalı olur mu?  (Okunma sayısı 894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
T25 Avensis Far ampül değişimi faydalı olur mu?
« : Mayıs 18, 2023, 11:28:38 »
Değerli forum üyeleri merhaba,
Malum Avensis'lerin az ışık vermesi klasik sorun. Farları temizlettim ancak hala şöyle önümü parıldatacak bir ışık vermiyorlar. Acaba diyorum  ampüllerini başka hiç bir değişiklik  yapmadan sadece sarı ışık yerine beyaz ışığa çevirmek bir nebze de olsa  faydalı olur mu? Bu Aracın elektrik sisteminin çok hassas olduğunu biliyorum. Tesisatı kucağımda bulmak istemem doğrusu. :(
Şimdiden teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis Far ampül değişimi faydalı olur mu?
« : Mayıs 18, 2023, 11:28:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis Far ampül değişimi faydalı olur mu?
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2023, 13:40:06 »
Araç far camlarınız temiz ise ve alacak olduğunuz beyaz ışıklar kaliteli bir led olursa fark olacaktır.   Ayrıyetten en az bir 5-10 yıl daha binmeyi düşünüyorum derseniz de komple far içine mercekli led far (biraz pahalı ama hakkını veren bir sistem)  düşünebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2023, 13:57:32 »
Araç far camlarınız temiz ise ve alacak olduğunuz beyaz ışıklar kaliteli bir led olursa fark olacaktır.   Ayrıyetten en az bir 5-10 yıl daha binmeyi düşünüyorum derseniz de komple far içine mercekli led far (biraz pahalı ama hakkını veren bir sistem)  düşünebilirsiniz.
Teşekkürler. Peki led ışıklar herhangi bir arızaya sebep olur mu? Arıza lambası yakar mı? Diğer söylediğiniz çözüm pek bana uygun değil çünkü ilk fırsatta satmayı düşünüyorum. (Seçimler sonrası ekonomi rayına oturur ve istikrar sağlanırsa)
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2023, 23:02:28 »
Teşekkürler. Peki led ışıklar herhangi bir arızaya sebep olur mu? Arıza lambası yakar mı? Diğer söylediğiniz çözüm pek bana uygun değil çünkü ilk fırsatta satmayı düşünüyorum. (Seçimler sonrası ekonomi rayına oturur ve istikrar sağlanırsa)
Canbus sistemli csp çipli olanlar hiçbir arızaya sebeb olmaz,yalnız kalitesiz ürün alırsanız hem size fayda sağlamaz hemde karşıdan gelenin gözünü alır,o yüzden LED ampül alırken kesinlikle ucuza kaçmayın çok üst limitleride zorlamayın ama orta üstü kalite bir ürün bakın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2023, 11:51:01 »

Philips marka kullanıyorum, bende hiç bir arızaya neden olmadı, ve hiç bir arıza ışığı yakmadı. Halen kullanıyorum ve oldukça da memnunum.  Sizin de mesajınızın olduğu şu konuda, taktığım ledlerin karşılaştırma görüntüleri mevcut, bakıp fikir sahibi olabilirsiniz. Bu arada farlarımın mercekli olduğunu belirteyim. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94584.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2023, 13:50:40 »
Philips marka kullanıyorum, bende hiç bir arızaya neden olmadı, ve hiç bir arıza ışığı yakmadı. Halen kullanıyorum ve oldukça da memnunum.  Sizin de mesajınızın olduğu şu konuda, taktığım ledlerin karşılaştırma görüntüleri mevcut, bakıp fikir sahibi olabilirsiniz. Bu arada farlarımın mercekli olduğunu belirteyim. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94584.0

Farlarımın mercekli olup olmadığını bilmiyorum. Hiç de anlamam doğrusu bu konudan. Philips güvenilir marka. Alacağım zaman sorayım elektrikçime farlar mecekli mi değil mi diye. Herkese teşekkürler.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2023, 13:17:57 »
Farlarımın mercekli olup olmadığını bilmiyorum.

Avatarınızdaki 2005 model avensisi kullanıyor iseniz evet farlarınız mercekli.  Farları temizletip, kaliteli bir de led ampül takarsanız fark edeceğinizden eminim.