Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 10 gün kadar önce 2014 1.6 CVT Auris aracım ile (şuan 142300 KM civarında) cenazemiz nedeniyle Erzurum a gittik. Erzurum da aracı akşam kapattık. Sabah yola çıkacak olduğumuz da araç motor arıza ışığını yaktı. (Bundan 3 ay öncesinde de yakmıştı. İzmir 1. Sanayi de gittiğim özel servis fakir karışım nedeniyle olduğunu söyledi. Yönlendirdiği LPG servisi LPG enjektörlerinden olduğunu 1500 Lira gibi bir masraf bilgisi verdi. Bir arkadaşımın referansı ile Çiğli Ata sanayide bir LPG servisine gittim. Burada usta sağolsun ECU de OBD özelliğinin açılmadığını dile getirdi ve düzeltti.) Yine LPG ECU ile ilgili bir durum olacağını düşünerek Erzurum dan İzmir e LPG kullanarak geldim. Aracı hafta içerisinde kontrol etme imkanım olunca farkettim ki düşük devirde vites değiştirirken vuruntu yapar gibi sorun oluyor. Benzinde de yaptığını farkedince gittiğim özel servise gittim yeniden. Ateşleme ile ilgili olabileceğine kanaat getirdik. Buji ve bobin yeri değiştirdik hatayı sildik. (1 ve 2 nolu buji ve bobin) Akşam eve geldim parkettim. Sabah arabayı çalıştırdım 1/2 dakika sonra hareket ettim 100 metre yol almadan yine arıza ışığı yandı. Servise gittiğimde yine 2 de hata verdiğini iletti. Arabayı LPG ye aldıklarında belirgin bir şekilde egsoz dan tekler gibi çıkış var ama benzinde bu durum daha az. Işıklarda beklerken araç viteste ise sarsılıyor. Benzin ile kullanmamı depoyu fulleyip enjektör temizleyici kullanmamı ve yüksek devirli kullanmaktan kaçınmamı söyledi sanayideki servis. Bir süre sonra sorunun artacağını, sibopların değişmesi gerektiği konusunda bilgi verdi. Orjinal conta, çelik siboplar ile yaklaşık 20000 TL masraf dile getirdiler. Araca yaklaşık 33000 Km de iken LPG montajı yapıldı. Yaklaşık 15000 KM önce ECU ye erişemedikleri için çıkma Atiker ECU ile değişim yapıldı.
Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yorum almak isterim.