Gönderen Konu: 2021 Corolla farlar yetersiz  (Okunma sayısı 8949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '21
2021 Corolla farlar yetersiz
« : Ocak 31, 2023, 00:25:40 »
2021 Corolla Flame aracımın orijinal farları yetersiz ışıtıyor. Özellikle yağmurlu havalarda gece sürüş yapmak çok zor. Eski aracım 2014 Corolla'ydi. Onunla kıyaslarsam 2014'ün kısa farları 2021'in uzun farı gibi ışıtıyordu. Var mı bunun bir çaresi? Cevaplarınız için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2021 Corolla farlar yetersiz
« : Ocak 31, 2023, 00:25:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Corolla farlar yetersiz
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2023, 00:35:41 »
2021 Corolla Flame aracımın orijinal farları yetersiz ışıtıyor. Özellikle yağmurlu havalarda gece sürüş yapmak çok zor. Eski aracım 2014 Corolla'ydi. Onunla kıyaslarsam 2014'ün kısa farları 2021'in uzun farı gibi ışıtıyordu. Var mı bunun bir çaresi? Cevaplarınız için teşekkürler.
Kaliteli bir LED ampül almanız gerekiyor,malesef bir yerlerden kırpıyorlar o kadar para al bir LED far takma 2021 model araca,benim egea bile full LED far aydınlatma dehşet,diğer yandan 2020 model corollamız gece olunca resmen zindan gibi hissettiriyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2023, 08:50:47 »
2020 corolla aracıma bayi tarafından ilk teslimde led far ampulü takılmıştı. Geceleri adeta el yordamı ile gidiyordum, geçenlerde servise şikayet ettim, eski fabrikasyon ampullerini taktılar, ledlere
göre nisbi olarak daha iyi, gece yolculuğu fazla yapmadığım için şimdilik idare ediyorum, ancak gece fazlaca kullanılıyorsa mutlaka ampullerin kaliteli olması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2023, 08:57:48 »
Forumda bir arkadaşımız yaptırmıştı,  şu bi lazer led  teknolojisinden. Biraz fazla pahalı ama, aracınız daha yeni  ve uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız değerlendirebilirisniz. Daha düşük bütçe ile bir şeyler yapmak isterseniz  Ümit beyin dediği gibi kaliteli bir led ampül ile değişim yapmalısınız.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2023, 11:19:51 »
Sizin çözümünüz led. Mercekli far da var fabrikasyon led gibi kesilme çizgisi güzel homojen aydınlatma sağlıyor.
CSP led ürünler tercih edin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2023, 12:25:29 »
Farda sıkıntı var. Farba iyi güzel yerli ama beceremiyor. Mercekli ledler ile değişim yapabilirsiniz ama pahalı tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2023, 12:44:37 »
Photon milestone kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim :foto:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2023, 14:58:46 »
Ufuk Bey, benim 2019 aracımda photon mileseton hır2 modelin 10.000 lümeni var. Ayrıca 2022 corolla da var bizde. Ona da geçen ay photon mileseton hır2 12.000 lümen taktık. İkisi de çok çok iyi. Tabi 12.000 lümen olan bir tık daha iyi. Bunu alıp takmanızı tavsiye ederim. Linki alta bırakıyorum. Whatsapp üzerinden mesaj atınca daha uygun fiyata havale ile alabilirsiniz. Bize aralık ayında havale ile 900 liraya verdi. Selamlar.
https://www.photononline.net/urun/photon-milestone-hir2-90012
Her iki araca da bu siteden aldım.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2023, 15:48:01 »
Ufuk Bey, benim 2019 aracımda photon mileseton hır2 modelin 10.000 lümeni var. Ayrıca 2022 corolla da var bizde. Ona da geçen ay photon mileseton hır2 12.000 lümen taktık. İkisi de çok çok iyi. Tabi 12.000 lümen olan bir tık daha iyi. Bunu alıp takmanızı tavsiye ederim. Linki alta bırakıyorum. Whatsapp üzerinden mesaj atınca daha uygun fiyata havale ile alabilirsiniz. Bize aralık ayında havale ile 900 liraya verdi. Selamlar.
https://www.photononline.net/urun/photon-milestone-hir2-90012
Her iki araca da bu siteden aldım.

Hüseyin Bey merhaba, linkini paylaştığınız ürün uzun ve kısalar için ayrı ayrı iki ampulmü yoksa her ikiside aynı ampuldemi,(kusura bakmayın teknik bilgim olmadığı için soruyorum)
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2023, 16:26:00 »
Hüseyin Bey merhaba, linkini paylaştığınız ürün uzun ve kısalar için ayrı ayrı iki ampulmü yoksa her ikiside aynı ampuldemi,(kusura bakmayın teknik bilgim olmadığı için soruyorum)
Teşekkürler
Muhittin Bey, uzun ve kısalar tek ampulde. Ayrı ayrı değil. Yani bir paket almanız yeterli. Tek ampul hem uzun hem kısa işlevi görüyor. Selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2023, 16:33:29
2020 corolla aracıma bayi tarafından ilk teslimde led far ampulü takılmıştı. Geceleri adeta el yordamı ile gidiyordum, geçenlerde servise şikayet ettim, eski fabrikasyon ampullerini taktılar, ledlere
göre nisbi olarak daha iyi, gece yolculuğu fazla yapmadığım için şimdilik idare ediyorum, ancak gece fazlaca kullanılıyorsa mutlaka ampullerin kaliteli olması gerekir.
Muhittin Bey, ilk olarak ben de servisin ledlerini taktırmıştım. Araç 90 km hıza ulaşınca gece, yol resmen kayboluyordu. Sonra onları söküp photon mileseton hır2 taktım. İki yıldan fazladır kullanıyorum. Hem gece hem de yağışlı havada gayet iyi. Çok çok memnunum. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2023, 23:23:36 »
Geçenlerde forumda yazan  üyemiz 8500.-tl gibi bir maliyetten, fakat çok başarılı bir aydınlatmadan bahsediyordu,söz konusu led maliyeti 2600.- tl mi oluyor? diğer bir sorum,hangi ölçüler tüv muayenesinde sorun çıkarmıyor ? gerçekten fabrika çıkışlı farlar gece çok yetersiz kalıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2023, 11:52:52 »
Geçenlerde forumda yazan  üyemiz 8500.-tl gibi bir maliyetten, fakat çok başarılı bir aydınlatmadan bahsediyordu,söz konusu led maliyeti 2600.- tl mi oluyor? diğer bir sorum,hangi ölçüler tüv muayenesinde sorun çıkarmıyor ? gerçekten fabrika çıkışlı farlar gece çok yetersiz kalıyor.
Abi merhabalar,
Hüseyin Bey'in tavsiye ettiği photon mileseton hır2 ampüller nette 940 TL'ye kadar var,sizin aracın modeline göre seçip alabilirsiniz,tüv muayenesinde ölçü önemli değil far yansın yeterli ayarlar düzgün olsa bile "Far ayarları bozuk"şeklinde hafif kusur maddesi yazılıyor ve sorunsuz geçiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2023, 13:21:49 »
Tokay Abi, photonun maliyeti sadece bir kutu alınacağı için 900 lira civarı. Tek ampul olduğu için. 8 bin vermeye gerek yok. Bir de farlar sökülecek. Yeni bir aracın farlarını sökmek ne kadar mantıklı bir de o var. Değer öi yeni bir arabaya böyle bir işlem yapmak? Ümit Bey'in dediği gibi, muayenede de sorun yok photonun. Ben yazın muayeneye girdim. Sorunsuz geçtim.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2023, 14:58:23 »
Bende photon milestone serisi led far vardı. Ben çıkarttım ve orjinalinde gelen halojen philips marka, sarı ampullere döndüm.

Çünkü 12000 lümen ışığı olsa bile beni yoldaki yansımalar bile rahatsız etti. Tabeladan yansıması nedeniyle uzun farları kullanamadım. Gözlerim sulandı, ışığa hassasiyetim arttı.

Ayrıca ben önümü görecem diye karşıdan ne kadar araba geliyorsa herkesi kör ediyormuş, onu da geç fark ettim. Mercek de olsa, ayar da yapılsa özellikle inişli çıkışlı yerlerde far illaki karşıdakinin gözünü alıyor. Yada bir miktar ışığın kaçarak etrafa dağılması istenmiş olmalı ki mercek bile olsa ışık illaki yayılıyor.

Ben şuanda karşıdan gelen arabada beyaz far olduğunu gördüğümde başka yöne bakmaya çalışıyorum. Sis farları da açıksa bende uzunlarla gitmeye başlıyorum. Trafikte ciddi tehlike.

Led fara karşıyım. resmen beynimi delip geçiyor. Kullanımınıda aftermarket önermiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2023, 16:20:25 »
Fabrika çıkışı dışında arabaya müdahale etmekten kaçınıyorum,ancak etrafta bu kadar güçlü aydınlatmalar varken gece sürüşlerinde yeterli gelmiyor,aslında fabrikanın aracı trafiğe çıkarmadan herkesi rahatsız etmeden yeterli aydınlatmayı yapması tercih edilmeli,önümüzü güzelce görelim derken karşıdan gelenin gözlerini almak kul hakkına girer diye düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2023, 16:37:05 »
Bende photon milestone serisi led far vardı. Ben çıkarttım ve orjinalinde gelen halojen philips marka, sarı ampullere döndüm.

Çünkü 12000 lümen ışığı olsa bile beni yoldaki yansımalar bile rahatsız etti. Tabeladan yansıması nedeniyle uzun farları kullanamadım. Gözlerim sulandı, ışığa hassasiyetim arttı.

Ayrıca ben önümü görecem diye karşıdan ne kadar araba geliyorsa herkesi kör ediyormuş, onu da geç fark ettim. Mercek de olsa, ayar da yapılsa özellikle inişli çıkışlı yerlerde far illaki karşıdakinin gözünü alıyor. Yada bir miktar ışığın kaçarak etrafa dağılması istenmiş olmalı ki mercek bile olsa ışık illaki yayılıyor.

Ben şuanda karşıdan gelen arabada beyaz far olduğunu gördüğümde başka yöne bakmaya çalışıyorum. Sis farları da açıksa bende uzunlarla gitmeye başlıyorum. Trafikte ciddi tehlike.

Led fara karşıyım. resmen beynimi delip geçiyor. Kullanımınıda aftermarket önermiyorum.
Anıl Bey, iki yıldır led xenon kullanıyorum. Bugüne kadar bir selektör de yemedim. İyi far ayarı yaptırdım. Bir de bagaj ve arka koltuklar doluyken de farları ayar düğmesiyle farları aşağı indiriyorum. Ayrıca tek şeritli yollarda birçok ledli corolla da gördüm. Hiçbirinin ışığı beni rahatsız etmedi. Ayrıca uzunları yakınca da tabelalar aşırı parlak gelmiyor. Olması gerektiği kadar parlak geliyor bana. Sizdeki durum bende olmuyor. Tabi diğer kullanıcıların da bu konudaki yorumlarını merak ediyorum. Burada paylaşırsa arkadaşlar iyi olur. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2023, 17:47:17 »
Aslında farlar çok kötü değil. Sadece daha iyisini arıyoruz. Tıpkı güç gibi. Eskiden 100 beygir arabaya imrenirken bugün 150’ye az diyoruz. Elbette daha iyi farlar var. Ama e210 corolla farlarını halojen ampulle kullanıyorum. Çok iyi değil. Ama kötü de değil. Far camını temiz tutmak lazım bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 02, 2023, 01:14:16 »
Benim fakir Mercedesi egea fabrika çıkışı ful led far olduğu için hiç sıkıntı yaşamıyorum ama egedan inip 2020 Corolla ya binince farlar yanmıyor sanıyorum,o kadar fark var arada,bence kaliteli bir ampül alınırsa karşıdan gelende sıkıntı yaşamaz,tabi LED ampül takınca mutlaka çok iyi far ayarı yapılmalı yoksa aydınlatma çok kötü olur ve karşıdan gelenlerde devamlı selektör yapar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 02, 2023, 01:36:12 »
E 12 kasalara led far olur mu?( Karsidakini tahatsiz etmeyecek sekilde)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2023, 10:11:07 »
Aslında farlar çok kötü değil. Sadece daha iyisini arıyoruz. Tıpkı güç gibi. Eskiden 100 beygir arabaya imrenirken bugün 150’ye az diyoruz. Elbette daha iyi farlar var. Ama e210 corolla farlarını halojen ampulle kullanıyorum. Çok iyi değil. Ama kötü de değil. Far camını temiz tutmak lazım bu arada
Katılıyorum, insanoğlu işte hep daha iyisi, daha büyüğü, daha genişi vs. Bu konudan bahsedersek far daha ulaşılabilir olduğu için sanırım daha çok üstünde duruyoruz. Bendede standart farlar var bazen yol aydınlatmaların olmadığı yerde daha iyi aydınlatsa diyorum sonrasında uzunları açıyorum o hissiyat da kayboluyor :).

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2023, 10:12:34

Özellikle dikiz aynasından yansıdığı zaman arkada gelen aracın de beter.Zaten o  kadar güçlü parlaklığın rahatsız etmemesi zor.