0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2021 Corolla Flame aracımın orijinal farları yetersiz ışıtıyor. Özellikle yağmurlu havalarda gece sürüş yapmak çok zor. Eski aracım 2014 Corolla'ydi. Onunla kıyaslarsam 2014'ün kısa farları 2021'in uzun farı gibi ışıtıyordu. Var mı bunun bir çaresi? Cevaplarınız için teşekkürler.
Ufuk Bey, benim 2019 aracımda photon mileseton hır2 modelin 10.000 lümeni var. Ayrıca 2022 corolla da var bizde. Ona da geçen ay photon mileseton hır2 12.000 lümen taktık. İkisi de çok çok iyi. Tabi 12.000 lümen olan bir tık daha iyi. Bunu alıp takmanızı tavsiye ederim. Linki alta bırakıyorum. Whatsapp üzerinden mesaj atınca daha uygun fiyata havale ile alabilirsiniz. Bize aralık ayında havale ile 900 liraya verdi. Selamlar. https://www.photononline.net/urun/photon-milestone-hir2-90012Her iki araca da bu siteden aldım.
Hüseyin Bey merhaba, linkini paylaştığınız ürün uzun ve kısalar için ayrı ayrı iki ampulmü yoksa her ikiside aynı ampuldemi,(kusura bakmayın teknik bilgim olmadığı için soruyorum)Teşekkürler
2020 corolla aracıma bayi tarafından ilk teslimde led far ampulü takılmıştı. Geceleri adeta el yordamı ile gidiyordum, geçenlerde servise şikayet ettim, eski fabrikasyon ampullerini taktılar, ledleregöre nisbi olarak daha iyi, gece yolculuğu fazla yapmadığım için şimdilik idare ediyorum, ancak gece fazlaca kullanılıyorsa mutlaka ampullerin kaliteli olması gerekir.
Geçenlerde forumda yazan üyemiz 8500.-tl gibi bir maliyetten, fakat çok başarılı bir aydınlatmadan bahsediyordu,söz konusu led maliyeti 2600.- tl mi oluyor? diğer bir sorum,hangi ölçüler tüv muayenesinde sorun çıkarmıyor ? gerçekten fabrika çıkışlı farlar gece çok yetersiz kalıyor.
Bende photon milestone serisi led far vardı. Ben çıkarttım ve orjinalinde gelen halojen philips marka, sarı ampullere döndüm. Çünkü 12000 lümen ışığı olsa bile beni yoldaki yansımalar bile rahatsız etti. Tabeladan yansıması nedeniyle uzun farları kullanamadım. Gözlerim sulandı, ışığa hassasiyetim arttı. Ayrıca ben önümü görecem diye karşıdan ne kadar araba geliyorsa herkesi kör ediyormuş, onu da geç fark ettim. Mercek de olsa, ayar da yapılsa özellikle inişli çıkışlı yerlerde far illaki karşıdakinin gözünü alıyor. Yada bir miktar ışığın kaçarak etrafa dağılması istenmiş olmalı ki mercek bile olsa ışık illaki yayılıyor. Ben şuanda karşıdan gelen arabada beyaz far olduğunu gördüğümde başka yöne bakmaya çalışıyorum. Sis farları da açıksa bende uzunlarla gitmeye başlıyorum. Trafikte ciddi tehlike. Led fara karşıyım. resmen beynimi delip geçiyor. Kullanımınıda aftermarket önermiyorum.
Aslında farlar çok kötü değil. Sadece daha iyisini arıyoruz. Tıpkı güç gibi. Eskiden 100 beygir arabaya imrenirken bugün 150’ye az diyoruz. Elbette daha iyi farlar var. Ama e210 corolla farlarını halojen ampulle kullanıyorum. Çok iyi değil. Ama kötü de değil. Far camını temiz tutmak lazım bu arada