Gönderen Konu: 2022 Toyota Corolla Cross Hybrid - Flame  (Okunma sayısı 12142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: 2022 Toyota Corolla Cross Hybrid - Flame
« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2022, 21:35:37 »
Elektrikli arabalarda ve niro-ioniq hybrid arabalarda direksiyon arkasına f1 vites gibi rejenerasyon gücünü ayarlayan sistemler koymuşlar. Toyota bunu gaz pedalının ilk birkaç cm’sine yerleştirdi. Bence bu daha iyi. Neden?

Şehir içinde kullanımlarda sık gaz fren yapıyoruz. Süzülmek arabanın mevcut potansiyel ve kinetik enerjisi ile daha fazla yol götürür. Ama şehir içinde her zaman süzülme hareketi doğru olmuyor. Mesela hızınız 70, 100m ileride kırmızı yanıyor. Süzülme yaparsanız araç 100m’de durmayacak. En son sert fren yapacaksınız. Ve kazanılabilecek enerji çöpe gidecek. Ama hiçbir pedala basmazsanız, toplayabileceğiniz tüm enerjiyi toplayacaksınız. Artık bunu ayarlamak sizin elinizde. Biraz süzülüp sonra kendi haline bırakarak tam kırmızı ışığın orada aracı kendi kendine durdurabilirsiniz.

Yani süzülme yaparken en sonda frenle sert durma gereksinimi olabilir. Trafik şartları gereği bunlar olabiliyor. O yüzden süzülme her zaman tam verim getirmiyor. Ama önünüz boşsa mutlaka süzülerek gitmek lazım. Tabi ben istanbul şartları için diyorum. Ankara’da süzülme olayını çok daha fazla yapıp daha tasarruflu sürebilirsiniz.

O yüzden f1 kulakçıkları ile ayarlama yapıp sonradan yola tam uyum sağlayamama veya unutma durumlarında kazanılacak enerji çöp olabilir. F1 tipi rejenerasyon ayarlama bana çok doğru gelmiyor o yüzden.

B modunda bence de sisteme fazla yük biniyor. İlginç olan hız sabitleme ile giderken araç yavaşlamak için sanal B modu gibi bir şey yapıyor. O da bi garip

Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2022, 21:41:57

Fren soruna cevap verecek olursak; frenlerimiz klasik arabalardaki gibi westinghouse yok. Frenler elektrikli. Fren pedalı tepkisi sanal. Araç frenleme ivmesi ve pillerin durumuna, sıcaklığına vb etmenlere göre balata veya elektrik motorlarıyla karma fren yapıyor. Bunun oranı sürekli değişken. Ama hafif frenlemelerde çoğunlukla elektrik motorlarıyla duruyor. O yüzden hafif frenlemek disk balata ömrü için faydalı.

Dinamo, alternatör ve v kayış bulunmuyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2022, 21:35:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 06, 2022, 22:25:22 »
Hepinize yanıtlarınız için teşekkürler. I love forums  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Corolla cross
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2022, 21:34:59 »
Hocam öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler, bende flame x-pack aldım, biz bayiden hediye almak değil hediye verdik maalesef, seramik kaplama vs adı altında, siz park sensörü hediye almışsınız üstelik, sensör orijinalmi? Bilginiz varmı? Birde bu camları kumandadan açma kapama işini ben çözemedim olmuyor sanki benim araçta, servise sordum daha yazılımı gelmedi dediler, teşekkürler, sizinde sorularınız var ise memnuniyetle cevaplarım

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2022, 15:00:09
Selamlar dostlar. Muhtemelen uzun bir satın alma süreci ve araç değerlendirme yazısı bizleri bekliyor. Yolculuğa hazırsak, koltuklarımızın dik camlarımızın açık olmasına dikkat edelim.  :)

1 Kasım 2022 Salı günü yapılan Toyota Corolla Cross lansmanına katılmamla birlikte, uzun bir süredir takip etmekte olduğum Corolla Cross'u yerinde inceleme fırsatı buldum. Yeni nesil hybrid sistem ile gelmesi, multimedya ve dijital kadran ekranlarının tamamen yenilenmiş olması, yerden yüksekliği, ebatları, tasarımı, en boş paket olarak sunulan Flame paketin gayet yeterli bir donanım ile sunulması ve en önemlisi 2022 model C sınıfına mensup bir hybrid SUV'nin 835 bin liraya satılmasını göz önünde bulundurunca, sahibi olduğum 2021 model Dream paket 13.500 kmdeki Corolla sedan aracımı satıp bu aracı almak istedim. Özellikle kar beyazı renk ve Flame paket olmasını istedim ve (nasibimiz varmış demek) boşta bulunan araca hemen talip oldum.

Kendi aracıma X-change ikinci el değerlendirmesi sonucu 550 bin lira verdiler ve kesinlikle kabul etmediğimi belirttim, bayi çalışanlarının yanlarında satış sitesine ilanımı girdim ve yine nasibimiz varmış ki 2 saat içinde aracımı tüm ekstralarıyla (8 jant, 4 yazlık 4 kışlık lastik, led farlar, arka park sensörü, cam filmleri, kaput izolatörü, led farlar, orijinal karter muhafaza, kapı kilitleme modülü vs ile) 595 bin liraya satmış bulundum ve hemen ön ödemeyi yaparak araç alımımı resmileştirdim ve yeni aracı beklemeye başladım.  :tamam:

7 Kasım 2022 tarihinde aracımın bayiye geldiği haberini alınca hemen bayiye koşarak ilk bir görsel incelememi yaptım. (soldaki benim araç Flame, sağdaki Passion paket)

İlk araca binişim, kontağı çevirişim ile 4 önemli eksik gözüme çarptı:
1) Aracın -hadi önü geçtim- arka park sensörü yok. Onca çarpışma önleme sistemi olan, neredeyse tam adaptif otonom sürüş sistemine sahip bir araç ama park sensörünü koymaktan imtina etmişler. Ayıp ediyosun Toyota!
2) Ön kol dayama ileri-geri gitmiyor, sabit. Corolla sedanımda muhtemelen aynı ebatlarda aynı kol dayama ünitesi vardı ve ileri-geri hareketi ile sürüş esnasında koluma destek sağlıyordu rahat ettiriyordu. Bu araçta olmamasını yadırgadım açıkçası, basit bir ray yahu.
3) Cam açma ünitesinin kumanda bölümünde aydınlatmalar çok yetersiz. Sadece şoför kısmı aydınlatmalı, diğer cam düğmelerinin gece aydınlatması yok. Üstelik yolcu mahalinde bulunan tuşlarda da bir aydınlatma yok. Akşamları el yordamıyla cam açma tuşunu bularak açıyorsunuz. Komik  :rofl:
4) Kaput izolatörü sadece en dolu pakette var, diğerlerine koymamışlar. Yahu -yine- gerçekten ayıp. Maliyet azaltmak için basit kırpmalara gerek yok..

Eve giderken yolda ilk dikkatimi çeken şey aracın sessizliği oldu. Bence bu araç sedana göre kesinlikle sessiz, yalıtım anlamında ikisi arasında bayağı fark var. Ayrıca parça birleşim yerleri çok daha tok ve sıkı, trim sesi ile ilgili daha güven veriyor. En önemlisi de ön göğüs sert malzemeden yapılmış  8-) Muhtemelen yalnızca Corolla sedan kullanıcılarının anlayacağı ve farkında olduğu kronik ön göğüs çizilmesi bu araçta çok büyük ihtimalle yaşanmayacak. Şükür sebebimize bak. :)

İlk satın alma gününden ziyade, ertesi gün çok daha net izlenimler ve deneyimler edindim araçla ilgili, uzun bir kullanım ve kurcalama fırsatı yakaladım:

- Evvela araç gerçekten teknolojiye doyuruyor. Yeni dijital kadrana bayıldım, görsel olarak bayağı değişiklik yapılabiliyor, tasarımı çok güzel, çok fazla bilgiye erişim imkanı sağlıyor ve ekran kalitesi muazzam.
- Multimedya ekranı da çağ atlamış, kablosuz Apple CarPlay çok büyük rahatlık katıyor ve kullanımı çok pratik, gayet hızlı bir tepki süresi var, netliği süper.
- Aracın döşemesi, tavanı ve göğüs kısmı tamamen siyah olduğu için acaba boğucu gelir mi diye endişeliydim fakat endişem yersiz çıktı, cam yüzeyler oldukça geniş olduğu için hiçbir sorun yaşanmıyor koyu iç mekanla ilgili.
- Corolla sedanlarda otomatik kapı kilitleme fonksiyonu yoktu, Corolla Cross'ta var. Belirli bir hıza ulaşır ulaşmaz kilitliyor, park moduna alır almaz kapılar açılıyor. Sonunda olması gerekeni yapmışlar. :)
- Uzaktan cam açma kapama da dahili olarak gelmiş. Servisle açılsın falan diye muhattap olmaya gerek kalmıyor.
- Flame paketlerde bulunan ön farlar led ve gerçekten kaliteli bir aydınlatma sağlıyor. Ben Corolla sedanıma photon milestone takmıştım fakat ondan bariz daha iyi bir aydınlatmaya sahip bu Cross ve aydınlatmanın üst kısmında mor biz huzme var, çok tatlı gösteriyor. Fakat şöyle bir saçmalık yapmışlar burda, gündüz aydınlatması halojen tipte. En kısa zamanda uyumlu led türünü öğrenip gündüz farımı da lede çevirerek homojen ve güzel bir görünüm sağlayacağım orda, şu an için bu gündüz aydınlatmasını gülünç buldum.
- Arka aydınlatma da şöyle, aracın bagaj kapağı üzerinde bulunan far grubunda herhangi bir aydınlatma yok, çamurluğa doğru olan kısım yanıyor sadece ve çok dar küçük bir alan olduğu için pek de şık durmuyor. İçinde ampul takılacak yer varsa oraya da bir aydınlatma takarak daha işlevsel ve güzel görünen bir arka stop grubu ve aydınlatması elde edilebilir.

Gelelim biraz daha komplex konulara, motor kısmının görsellerini ekliyorum.

Kaput içerisindeki motor yerleşkesini açıkçası biraz düzensiz ve optimizasyondan uzak buldum çünkü çok fazla yer var, çok boşluk kalmış. Elbette ağırlık dengesini sağlamak, ısı transferindeki sorumluluk, yine ısıya dair yıpranmayı önlemek, genel kablo tesisatı vs diyerek elbette bir sistem üzerine tasarlamışlar ama bence alan kullanımı ile ilgili biraz daha kafa yorabilirlerdi. Bunu neden mi diyorum? Hemen göstereyim :)

Lanet olası aküyü yine 46 Ah, abi siz şaka mısınız?! Corolla sedandaki hadiseler hiç mi umrunuza gelmedi, yahu garantiden onca akü değişti. Faaliyet karlarınız veya zararlarınız da mı umrunuzda değil?! Kaput içi dizaynda biraz daha yer ayırsalardı daha büyük akü oturtulabilirdi ama buraya bu anca sığmış. Bu konudaki tek umudum, daha yeni kavramaya ve hakkında videolar izleyerek daha hızlı deneyim kazanmaya çalıştığım hybrid sistemin araç içi akü sistemine normalden az ihtiyaç duyması falan olacak sanıırm, yoksa yine endişe ede ede elektronik sistem kullanımı sağlayacağız. Yahu koymuşsun oraya kablosuz şarj, kullanmayalım mı? Bu akü ile ilgili hybrid sisteme aşina arkadaşların bilgilendirmelerine ihtiyacım var. Umudumu yitirmek istemiyorum :)

Neyse, incelememize dönelim:

- Koltuklar zaten rahattı, Cross'ta sürücü koltuğuna elektrikli bel desteği de koymuşlar ve çok güzel olmuş. Uzun süreli yolculuklar kesinlikle yormadan konforla geçiyor.
- Süspansiyon sistemini çok beğendim, araç kesinlikle çok konforlu ve sıkı da aynı zamanda. Uzun yolda da kullanma fırsatı buldum, evet daha rodaj sürecinde olduğumuz için çok zorlamadım ama öyle görünüyor ki bu araç virajda falan pek yan yatmıyor. Hem konfor, hem sıkılık. Bravo Toyota..
- Arka koltuklardaki hacim ve diz mesafesi yeterli, uzun yolculuklarımızda 4 kişi seyahat ettik ve kimse rahatsız olmadı. (Ben 1.90'ım, arkamda seyahat eden kimse sorun yaşamadı)
- Bagaj katalog verileri kötü görünse de bagaj da yeterli, 11 Kasım indirimlerinden 4 adet kışllık lastik aldım. (Goodyear 215/60 R17 96H Ultragrip 8 Performance MS Oto Kış Lastiği ve 4 tanesi 6500 liraya geldi, mutluyum huzurluyum) Bagaja bu lastikleri rahatlıkla sığdırdım, tavan yüksekliği fazla olduğu için perdeyi kaydırınca bayağı bir kullanım alanı doğuyor ve bagaj yeterli kullanımı bu sayede sağlıyor.
- Anahtar bayağı şık, sedandakinden sonra oldukça beğendim.

Muhtemelen Hilux'lar ile aynı anahtar kalıbı. Eğer öyleyse bir anahtar koruma kılıfı almak istiyorum..
- Araç içi aydınlatmalar led ve çok güzel bir şiddeti ve tonu var. Işıkları açtığınızda yeterli bir görüş sağlıyor, kaliteli ve temiz bir aydınlatma sağlıyor. Işıklar yanarken garajda ön konsol:

Şimdi gelelim esas oğlana, hybrid sisteme ve adaptif sürüş özelliklerine..

Sedandaki hybrid sistemi kısa birkaç kullanım sağlayarak deneyimlemiştim, hakkında tam bir bilgi sahibiyim diyemem ama Cross'taki hybrid sistem gerçekten başarılı ve sessiz. Şehir içi ve şehirler arası birçok hızda sürekli devreye giriyor, 100le giderken de EV mod açık olabiliyor ve tasarım olarak sedan kasalara göre bariz dezavantajı bulunan SUV'ler için mükemmel bir sonuç doğuruyor: Düşük tüketim. Arkadaşlar, beyler bayanlar ve Spartalılar, üstelik Lidyalılar.. Bu araç az yakıyor.. %60 şehir dışı %40 şehir içi kullanımla elde etmiş olduğum tüketim değerini, bu akşam depomu doldurarak elde etmiş olduğum yakıt fişi ile sizlere sunmak istiyorum:

Kırmızı ile işaretlediğim yer aracımın güncel kmsi, aracı alır almaz depoyu fullemiştim ve yarın benzine zam geleceğine dair haberi okuyunca tekrar fulledim. Sonuç huzurlarınızda.
Kendi izlenimime göre, şehir içi dikkatli kullanım ile bu araç ortalama 3-3.5 litre arası yakar. Şehirler arası ise bu araçla ortalama (hız sınırlarına uyarak) 5 litrelik bir tüketim elde edilir.. Rüzgar direnç katsayısını bilmiyorum ama yüksektir, çünkü önü çok dik. Bu boyutta, bu tasarımda, rüzgar direnci yüksek bir aracın daha sıfır sayılabilecek kmdeki motoru ile bu tüketimi sunması mükemmel. Toyota'ya tekrar tebrik ki tebrik üstüne.

Hybrid sistemin performansına dair izlenimimi sonraya bırakacağım çünkü şimdilik aracı zorlamıyorum sakin kullanıyorum. İlk 1000 kmden sonra ufak ufak zorlamaya başladıkça kendisini daha da belli edecektir fakat şu an için beni kesinlikle üzeceğini sanmıyorum, hatta yüzümü güldüreceğini düşünüyorum.

Sürüş destek sistemleri ile ilgili de söyleyeceklerim var, kaçamazsınız. :)
Arkadaş, biri bana bu şerit takip sisteminin tam anlamıyla nereden kapatılacağını öğretsin. Ne yaptıysam da tam olarak kapatamadım ve direksiyona sürekli müdahalede bulunduğu için beni rahatsız ediyor. Sürüş esnasında çok dikkatli davranırım ve yolun müsaitlik durumuna göre şeritler arasında gezinirim. Bu araçla bu tam bir zulüm, ha bire şerit içine itiyor beni, hatta bazen tehlikeli düzeyde müdahalede bulunuyor, kontrol bendeyken benim dışıma çıkınca tedirgin oluyorum ve bana yakın araç olunca tehlike arz edebiliyor. Bunu tamamen kapatmam lazım.. Bunun haricinde ise, araba bildiğin kendi kendine gidiyor. Mü-kem-mel!

Tüm adaptif sistemler devredeyken eller serbest bir şekilde şeridi her daim tam ortalayarak gerek virajlarda dönüşte, gerek öndeki araçlara yaklaşırken uyguladığı adaptif frende, gerek sollarken hızlanması gerekiyorsa hızlanma esnasında.. Her anlamda tam olması gerektiği düzeyde. Dozajlamaları çok yerinde, alıştıkça tedirginlik yerine huzur ve güven veren, adeta özel şoför kullanıyormuşçasına hisler oluşturan bir adaptif sistem. Bravo bravo bravo..  :alkis:

Çarpışma önleme sistemini deneyimlemedim, deneyimlememi sağlayacak bir durum yaşamadım ama denemek de istiyorum, araç tepkilerini merak ediyorum çünkü..

Şimdi de gelelim araca yaptıklarımıza..

Efendim, arka park sensörünü bayi hediye etti. Dün bayiye giderek sensörü orijinal donanımda bulunan yerlere taktılar ve çok güzel oldu. hem hiç sırıtmıyor, hem de tek başına geri görüş kamerası bir yere kadar yetiyordu. Park sensörü şart..
Cam filmleri çektim aracıma, 2 numara güzel bir iş gördü ve hem içeriden hem de dışarıdan istediğim görüntüyü elde ettim..
Kışlık lastiklerimi de taktırdım, hava sıcaklıkları artık kış şartlarına evrilmeye başladı ve şimdiden takayım istedim.
Aracın dışında kromaj sıfır ve ben normalde kromaj seven birisiyim fakat ben dış görünüşteki siyah-beyaz kontrastını çok beğendim. Muhtemelen arabama hiç krom aksesuar almayacağım bu görüntüyü koruyacağım.

Son olarak güncel bir kaç resimle, değerlendirme yazımı noktalıyorum.. Corolla Cross'a dair ayrı bir alt başlık bulunmadığı için başlığı buraya açıyorum, zamanla Cross bağlığına bu yazı taşınırsa sevinirim. Kullancıkça deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. Mutlu akşamlar ve mutlu huzurlu yarınlar diliyorum tüm forumdaşlara..

Hocam öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler, bende flame x-pack aldım, biz bayiden hediye almak değil hediye verdik maalesef, seramik kaplama vs adı altında, siz park sensörü hediye almışsınız üstelik, sensör orijinalmi? Bilginiz varmı? Birde bu camları kumandadan açma kapama işini ben çözemedim olmuyor sanki benim araçta, servise sordum daha yazılımı gelmedi dediler, teşekkürler, sizinde sorularınız var ise memnuniyetle cevaplarım
corolla cross

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2022, 15:26:46 »
%120 MTV zammı sonrasında, 10000 tl mtv çıkıyor.
Ne kadar cazip düşündürücü??
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2022, 17:03:58 »

10 bin lira MTV verilecekse bence de hiçbir cazibesi kalmıyor hibrit aracın. Toyota CH-R hibrit aracımı da 2 sene önce bu yüzden satmıştım. Toyota, maalesef hep stratejik yanlışlar yapıyor.  Corolla, C-HR ve Cross hibrit modellerinde 1.5 veya 1.6 motor getirmediği müddetçe Türkiye'de istediği satış rakamlarını yakalaması çok zor görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2022, 20:07:33 »
öyle yüzde 3 - 5 değil arkadaşlar yüzde yüz bile değil. gelecek zam oranı devasa.

acilen toplanıp cimer bimere yazmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2022, 20:20:02 »

Gelecek zam sadece 1.8 motora mı geliyor?

13.-1.6 motorun MTV’si aradaki fark bugün 2100 lira. Bunu zamla oranlarsak yeni yılda 4620 lira oluyor.

Senede 15bin km yapan birisi 100km’de  3 litre yakıt tasarrufu yapsa, yıllık 8100 lira kâr ediyor.

Eğer benim gibi istanbul içinde kullanıyorsa 4-5 litre kâr yapacak. Yıllık bakınca kârı daha da artacak. Bu arada yakıt da zamlanırsa hibritin kârı artacak. Yakıt 9 aydır aynı seviyede kaldı. Doların bir fırlamasına bakar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2022, 20:20:54

Cumhurbaşkanı derleme oranını %50’ye kadar indirim yapabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2022, 22:20:17 »
10 bin lira MTV verilecekse bence de hiçbir cazibesi kalmıyor hibrit aracın. Toyota CH-R hibrit aracımı da 2 sene önce bu yüzden satmıştım. Toyota, maalesef hep stratejik yanlışlar yapıyor.  Corolla, C-HR ve Cross hibrit modellerinde 1.5 veya 1.6 motor getirmediği müddetçe Türkiye'de istediği satış rakamlarını yakalaması çok zor görünüyor.

Ben Toyotanın stratejik hata yaptıgını düşünmüyorum,
Avrupada emisyona dayalı vergilendirme oldugundan, hibrit otomatik olarak cazip oluyor,

Bu durumdada, pazar payı çok önemsiz olan TR için model gelistirmekte ne kadar mantıklı düşündürücü.

AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 14, 2022, 09:58:59 »
Ben Toyotanın stratejik hata yaptıgını düşünmüyorum,
Avrupada emisyona dayalı vergilendirme oldugundan, hibrit otomatik olarak cazip oluyor,

Bu durumdada, pazar payı çok önemsiz olan TR için model gelistirmekte ne kadar mantıklı düşündürücü.

Pazar payı neden önemsiz olsun ki Ahmet Bey? Sonuçta Avrupa'ya ihraç edilen hibrit araçlar Türkiye'de üretilip ihraç ediliyor. Yani Türkiye bir anlamda hibrit araçların üretim üssü durumunda. Hibrit teknolojisinde dünyada öncü ve lider marka Toyota olmasına rağmen hatta hibrit ve hidrojen araçları Toyota'yı taklit ederek üreten Hyundai ve Kia gibi markalar bile hibrit araçlarını 1.6 veya 1.5 motorla Türkiye'ye getirdiler. Keza Renault, Fiat hatta Toyota'nın kardeş markası Suzuki bile 1.4 Hibrit motorla satılıyor. Demek ki herkesin bildiği bir şey var yoksa onlarda 1.8 ve 2.0 hibrit motorlarla Türkiye'ye gelirdi. Zamanında 1.6 benzinli- dizel otomatik Avensis getirin yoksa Türkiye'de tutunamazsınız diye de defalarca söylemiştik. Sonuçta Avensis de unutulup gitti. Toyota'nın stratejik hatalarından kastettiğim tam da bunlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2022, 11:18:34 »
Toyota 1.8 motorda tüketime güveniyor. Yoksa satmaz tabi. Yine de satıyor ama.

Yine de bu araba tasarruf arabası denecekse gerek mtv gerek yakıt düşük olmalı. O yüzden ya toyota yetkilileri mtv düzenlemesinde artık kasko bedeli tarzı düzenlemeleri önermesi lazım hazine bakanlığına. Baskı kurması lazım. Ya da 2zr motorun 1.6 versiyonunu üretmeli.

Devletin bence mtv’de kaybı var. Nice araba 2 milyon liralık değerine olmasına rağmen 1.6 vergisi veriyor. Değeri düşük ama vergisi olan bi hibrit toyota var sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 14, 2022, 11:32:56 »

Pazar payı neden önemsiz olsun ki Ahmet Bey? Sonuçta Avrupa'ya ihraç edilen hibrit araçlar Türkiye'de üretilip ihraç ediliyor. Yani Türkiye bir anlamda hibrit araçların üretim üssü durumunda. Hibrit teknolojisinde dünyada öncü ve lider marka Toyota olmasına rağmen hatta hibrit ve hidrojen araçları Toyota'yı taklit ederek üreten Hyundai ve Kia gibi markalar bile hibrit araçlarını 1.6 veya 1.5 motorla Türkiye'ye getirdiler. Keza Renault, Fiat hatta Toyota'nın kardeş markası Suzuki bile 1.4 Hibrit motorla satılıyor. Demek ki herkesin bildiği bir şey var yoksa onlarda 1.8 ve 2.0 hibrit motorlarla Türkiye'ye gelirdi. Zamanında 1.6 benzinli- dizel otomatik Avensis getirin yoksa Türkiye'de tutunamazsınız diye de defalarca söylemiştik. Sonuçta Avensis de unutulup gitti. Toyota'nın stratejik hatalarından kastettiğim tam da bunlardı.
Hyundai ve Kia gibi markaların ürettiği ful hibrid araçlara baktığınızda (mild-hibridlere bakmıyorum) toyota hibridler ile alakası olmayan bir tasarıma sahipler. Bu nedenle taklit etme olayı pek doğru değil. Ayrıca Toyota araçlarda atkinson çevrimi atmosferik motor kullandığı için 1.8 gibi yüksek bir hacim olması gerekiyor. Bu sayede çok daha düşük tüketim elde edilebiliyor. Rakiplerde Atkinson çevrim yok, turbolu motorlar var. Turbo motorlar, gelenekselin aksine hibridlerde atkinson atmosferikler kadar düşük tüketim sunamıyor.
Toyotanın Yaris hibridlerde kullandığı atkinson çalışan 1.5 motoru var ancak bu motor da corolla yı taşımayacağından toyota'nın 1.8 motoru tek seçenek kalıyor. (gerçi yurt dışında 2.0 hibrid lerd e mevcut ama işte türkiye paarında hiç satmaz onlar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 14, 2022, 11:58:02 »
Aracı satarken ötv muafiyeti geliyor ama sattıktan sonra kimse ilgilenmiyor. Toyotanın satış sonrası içinde bir küçük anlaşmaya gitmesi gerekiyor.

Yada artık eksoza göre vergi olsun. Asıl amacına hizmet etsin. Karbon salınımına göre vergilendirme getirilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 14, 2022, 17:31:16 »
Aracı satarken ötv muafiyeti geliyor ama sattıktan sonra kimse ilgilenmiyor. Toyotanın satış sonrası içinde bir küçük anlaşmaya gitmesi gerekiyor.

Yada artık eksoza göre vergi olsun. Asıl amacına hizmet etsin. Karbon salınımına göre vergilendirme getirilsin.

Bence kasko değerine göre mtv daha güzel. Pahalı arabadan fazla vergi. En temizi. Yoksa 1.6 motor e200d’nin emisyonları ile megane dizel emisyonları çok farklı değildir heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #33 : Aralık 14, 2022, 19:22:52 »

Türkiyede üretilen araçların %5 i Türkiyede satılıyor.
Bu %5 te Türkiyede satılmasa, Toyotanın satacak pazarı fazlası ile mevcut.

Olaya birde şöyle bakın,
Fabrika Türkiyede olmasa, acaba neler olurdu?
1.8 hibritlerin ÖTVsi normal olurdu, Trde üretildiginden devlet teşvik verdi.
Başka şeylerde varda, yazmam pek uygun degil.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 14, 2022, 20:37:41 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 13, 2022, 15:00:09[/time]

Merhabalar, teşekkür ederim sizin aracınız da hayırlı olsun Cross kullanıcılarını burada görmek güzel. :)

Sensör bayide sonradan takılan sensörlerden, aracın orijinalinde gelen sensör değil ama ben gayet yeterli buldum, sesli ikazı ve genel hassasiyeti güzel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MTV kanayan yaramız resmen, saçma sapan bir vergi sistemi. WLTP normlarına göre analiz edilip piyasadaki tüm araçların sil baştan vergiye tabi tutulması gerekiyor bence, eski araçlarda daha yüksek vergi çıkacaktır ve bu yeniye insanları teşvik edecektir. Eski araç parkının pasifize edilmesi, otomobillerin ve dolayısıyla trafik ve can güvenliğinin arttırılması için vergiyi yeni araba sahibine kesmek yerine eski, problemlere sahip ve can güvenliğini tehlikeye düşüren araçlara daha fazla çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Hatta kasko sistemi de buna göre dizayn edilmeli, çarpışma önleme sistemi olan aracın kaskosunu biraz daha düşük çıkarmalı mesela, kaza potansiyeli düşük aracı ödüllendirmeli. Tam güvenlik sistemine sahip araç ile, egea veya clio baz paket aracın kaza potansiyeli bir değil. Sürüş destek sistemleri, hava yastığı sayısı vs bile sigorta şirketlerinin kaza esnasında cebinden çıkacak ödemelerinde ciddi miktarların değişmesine yardımcı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 03, 2023, 08:10:44 »
Hayırlı olsun, gündüz farları için uygun bir şey buldunuz mu?  Park sensörü daha listede bile çıkmıyor dedi bulunduğum bölgedeki iki bayi de, 3. Parti mi acaba? Hangi bayi taktı? ben de onlara taktırayım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 03, 2023, 18:42:39 »
Hayırlı olsun, gündüz farları için uygun bir şey buldunuz mu?  Park sensörü daha listede bile çıkmıyor dedi bulunduğum bölgedeki iki bayi de, 3. Parti mi acaba? Hangi bayi taktı? ben de onlara taktırayım. Teşekkürler.
Teşekkür ederim sağolun, gündüz farı ile ilgili çektiğim videoyu paylaşıyorum. Led ile değiştirdim ve çok güzel oldu. Park sensörü de orijinal değil bayinin random takmış olduğu ürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 03, 2023, 19:08:37 »
Elinize sağlık güzel olmuş, Toyota yı anlamak mümkün değil,hangi mantıkla hâlâ halojen ampul kullanıyorlar acaba.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 03, 2023, 20:41:50 »
Teşekkür ederim sağolun, gündüz farı ile ilgili çektiğim videoyu paylaşıyorum. Led ile değiştirdim ve çok güzel oldu. Park sensörü de orijinal değil bayinin random takmış olduğu ürün.

Teşekkürler. Arıza ışığı yakmadı sanırsın değil mi? Photon sitesinde 3 ayrı t20 daha var beyaz led. En iyi uyum sağlayan bu olduğu için mi bunu almıştınız yoksa denk gelişine mi? 😁 Fanlı var, can-bus var. Pek bilmiyorum bu konuları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 04, 2023, 14:20:16 »
Elinize sağlık güzel olmuş, Toyota yı anlamak mümkün değil,hangi mantıkla hâlâ halojen ampul kullanıyorlar acaba.

Rica ederim, kullandıkları donanım tercihlerini gerçekten sorgulatıyorlar :) sen japonsun akıllı adamsın bi kere diyosun ama şaşkınlığını da gizleyemiyorsun..

Teşekkürler. Arıza ışığı yakmadı sanırsın değil mi? Photon sitesinde 3 ayrı t20 daha var beyaz led. En iyi uyum sağlayan bu olduğu için mi bunu almıştınız yoksa denk gelişine mi? 😁 Fanlı var, can-bus var. Pek bilmiyorum bu konuları.

Rica ederim, hiçbir arıza ışığı yanmadı. Kullandığım ürün Photon T20 W21-5W Beyaz T20 Çift Devre Led Blister diye geçiyor. Bilmiyorum tabi ürün linkini paylaşmamın bir zararı var mı? Herhangi bir reklam amacı gütmeden, sadece kendi kullandığım ürünü belirtmek ve yanlış ürün almış olmayasınız diye link de vereyim:
https://www.maveraotomotiv.com/urun/photon-t20-w21-5w-beyaz-t20-cift-devre-led-blister?fbclid=IwAR2aIpjoQlSZpwbE5d5Zp_aNQLm1B-tkYXu03QAgwphaI4ANzOtu1P6230A