Gönderen Konu: Toyota Corolla Cross Hibrit Türkiye'de!  (Okunma sayısı 4023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Cross Hibrit Türkiye'de!
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2022, 14:05:14 »
lpg ye hiç gerek yok :)

Benzin tv yi de izledim ama sanki yine bağırıyor. Beni de yanlış anlamayın ama hızlı giderken bağırıp çağırmasının önemi yok. Yol gürültüsü bastırıyor motor sesini. Fakat dik bir yer çıkarken çok değişik duygular yaşıyorum :) Hızım 30 - 40 oluyor ama arabanın deviri 3500 dönüyor. Sonra kendinizi frenleyip gazı çekiyorsunuz. Bu seferde hiç çıkmıyor. Garip bir durum ama çözülmesi gereken bir problem bence.

Mesela amerika da insanlar gazlarının tepkili olmasını istemişler. Gaza yarım basarak çekiş almak istememişler ve bu nedenle ford gm gibi markaların arabaları her zaman atiktir. Gaza dokunsanız bile yazılım gaz kelebeğini yarım açar. yada bayır çıkarken tama yakın bir güç kullanırlar ki araba gitmiyo gibi hissettirmesin diye. Turbo olması şart değil, gaza basmaktan ayağımı ağrıtmasın yeterdi. Düşük devirlerde biraz daha fazla çekiş olmalıydı. Eğer düşük devirde çekiş yeterli gelmez ve daha çok gaza basılırsa da artık son çare devir çevirmeliydi. Ben hala hybrid aracın 2500 gibi devirlerde ürettiği tork ve gücün yeteceğini düşünüyorum. Yani devir 2500 iken motor tam yüke girmeli. Daha fazla devir çevirmeden önce elektrik motorunu sonuna kadar zorlamalı. Böylece benzinli motor yüke binip çekiş elde edecek, aynı zamanda istenen güç fazla olduğundan elektrik motoruna güç verip ekstra tork sağlayacaktı. Biraz daha elektrik motorlarına yük binmeli. Gerekirse motorlar ona göre yapılmalı. Yeni çıkan corolla modellerinde ayarı çok güzel tutturmuşlar. Fakat hybrid in bu düşük hızlardaki sorununu çözmemişler.

Düşünün aracınız otomatik olmasın. Manuel vites de her bayırda vites küçültürmüsünüz ? Yapmıyoruz veya ihtiyaç duymuyoruz. Tam gaz bile bassak devire göre alabileceğimiz max gücü alıyorduk. Şimdi otomatik vites olunca ben gaza basıyorum ama hızlanmak istemiyorum. sadece hızımı korusun yeterdi. Hybrid sürekli devirli gitmeye programlı.

İşin en kötüsü de motor okadar titreşimli ve kötü sesli ki kanser eder insanı. Rahatsızım ve hybrid tercih edeceklere notumdur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2022, 14:05:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2022, 17:16:50 »
Keşke Plug-in olarak gelseydi, o zaman tadından yenmezdi vallahi..
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2022, 20:40:33 »
@Anıl Köksal Bayburt (3104)  hocam peki diğer arabalarda o rampaları çıkarken durum nedir? Dizel olsa yine 2500 altı devir çevirmeyecek. Atmosferik olsa aynı hibrit gibi davranır. Turbo benzinli hepsinden daha sessiz çıkabilir ama denemek lazım. Ama o da yine 2500 devir altında çıkacağını sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 05, 2022, 13:34:32 »
Arka diz mesafesinin yetersiz olduğunu izlemiştim  test sürüşlerinde.Corolla iç hacim ve şaft boşluğunun olmamasıyla çok rahattı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 05, 2022, 16:52:39 »
Arka diz mesafesinin yetersiz olduğunu izlemiştim  test sürüşlerinde.Corolla iç hacim ve şaft boşluğunun olmamasıyla çok rahattı.

O kadar değil. Corolla’dan az değil yani. 2-3cm daha ferah bile olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 05, 2022, 21:25:55 »
@Anıl Köksal Bayburt (3104)  hocam peki diğer arabalarda o rampaları çıkarken durum nedir? Dizel olsa yine 2500 altı devir çevirmeyecek. Atmosferik olsa aynı hibrit gibi davranır. Turbo benzinli hepsinden daha sessiz çıkabilir ama denemek lazım. Ama o da yine 2500 devir altında çıkacağını sanmıyorum

Bizde dizel doblo var. Citroen nemo var. Turbo 208 , turbo clio 1.0 var. Geçen peugeot testinde de fark ettim ki biz hybrid arabayı resmen itekleyerek götürüyoruz. Diğer araçlarda yarım gazla bile epeyce çıkıyorlar. Benim ise ciddi oranda zorlamam hatta elektrik desteği almam gerekiyor.

Ha bu dediğim araç hızlandıktan sonra çok belli olmuyor. Hatta bir yerden sonra öyle güzel bir ayar var ki neredeyse rolanti devrinde 80 90 hızla gidiyor. Güç gerektiğinde zayıf kalıyor.

Ben açıkçası zorlanmadan çıksın falan demiyorum. Her araç zorlanır. Şartları çok ağır. Eğim çook fazla. Devir çevirsin ama başımı şişirmesin.motor dizelden daha çok gürültü yapıyor hatta dizel arabada bukadar rahatsız olmuyorum çünkü aynı çekiş için 2000 devir çevirmesi dahi yeterli geliyor.

Bunu aslında camlar kapalı olarak bir video çeksem daha iyi anlaşılacak gibi.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 05, 2022, 21:58:52 »
Bizde dizel doblo var. Citroen nemo var. Turbo 208 , turbo clio 1.0 var. Geçen peugeot testinde de fark ettim ki biz hybrid arabayı resmen itekleyerek götürüyoruz. Diğer araçlarda yarım gazla bile epeyce çıkıyorlar. Benim ise ciddi oranda zorlamam hatta elektrik desteği almam gerekiyor.

Ha bu dediğim araç hızlandıktan sonra çok belli olmuyor. Hatta bir yerden sonra öyle güzel bir ayar var ki neredeyse rolanti devrinde 80 90 hızla gidiyor. Güç gerektiğinde zayıf kalıyor.

Ben açıkçası zorlanmadan çıksın falan demiyorum. Her araç zorlanır. Şartları çok ağır. Eğim çook fazla. Devir çevirsin ama başımı şişirmesin.motor dizelden daha çok gürültü yapıyor hatta dizel arabada bukadar rahatsız olmuyorum çünkü aynı çekiş için 2000 devir çevirmesi dahi yeterli geliyor.

Bunu aslında camlar kapalı olarak bir video çeksem daha iyi anlaşılacak gibi.  :)

Rampa çıkarken hangi mod açık? Sport yapsanız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 05, 2022, 22:20:30 »
Rampa çıkarken hangi mod açık? Sport yapsanız?

Bataryayı hemen bitiriyor. Güç bölmesine daha rahat geçmesini sağladığından batarya kullanımı artıyor. Ben zaten bayır çıkmaya başladığımda fazla batarya gücü alamıyorum, çünkü yoldan dolayı dolu kalmasını sağlayamıyorum.
Batarya bitince durum çok daha kötü oluyor. Sport modda hissiyatlar değişmiyor. Bu arabada sadece müzik açıkken rahat ediyorum. Çünkü motor titreşim yaysada sesini duymuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 06, 2022, 10:09:58 »
Bataryayı hemen bitiriyor. Güç bölmesine daha rahat geçmesini sağladığından batarya kullanımı artıyor. Ben zaten bayır çıkmaya başladığımda fazla batarya gücü alamıyorum, çünkü yoldan dolayı dolu kalmasını sağlayamıyorum.
Batarya bitince durum çok daha kötü oluyor. Sport modda hissiyatlar değişmiyor. Bu arabada sadece müzik açıkken rahat ediyorum. Çünkü motor titreşim yaysada sesini duymuyorum :)

E yani bi turbo yok. Mecbur böyle :) ama rampa çıkarken pil bitse bile sadece ice’nin torkuna kalmıyor araç. Aynı zamanda elektrik üretip mg2’ye aktarıp elektrik motorunun torkundan da faydalanıyor. Ne kadar etkili bilemem tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 06, 2022, 22:11:06 »
E yani bi turbo yok. Mecbur böyle :) ama rampa çıkarken pil bitse bile sadece ice’nin torkuna kalmıyor araç. Aynı zamanda elektrik üretip mg2’ye aktarıp elektrik motorunun torkundan da faydalanıyor. Ne kadar etkili bilemem tabi

Sesleri dinlediniz mi bilemiyorum. Bence 39 kmh hıza kadar elektrik motoru destek oluyor. Sonra iş ice ye kalıyor. Bence şanzıman ile ilgili de bir durum var. ice torkunu aktarmada bir sorun var gibi. Tam aktarım zaten sözkonusu değil ama aktarımdaki kayıp özellikle benim yaşadığım durumda insanın canını sıkıyor.

Yoksa düzde ve kalkış da gayet iyiyiz yaani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 07, 2022, 15:53:50 »
Hafta sonu gittim inceledim.yani otomobil versiyonu daha oturaklı. cross da bariz arka koltuklar daha dar ve bagaj daha ufak.deri kalitesi cidden kötü özellikle rav4 e göre.ama o fiyatlara tecrübe edinmek için alınır mı alınır yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 07, 2022, 22:32:31 »
Sesleri dinlediniz mi bilemiyorum. Bence 39 kmh hıza kadar elektrik motoru destek oluyor. Sonra iş ice ye kalıyor. Bence şanzıman ile ilgili de bir durum var. ice torkunu aktarmada bir sorun var gibi. Tam aktarım zaten sözkonusu değil ama aktarımdaki kayıp özellikle benim yaşadığım durumda insanın canını sıkıyor.

Yoksa düzde ve kalkış da gayet iyiyiz yaani :)

Şanzıman yapısı gereği sanırım torkun %72’si tekere geri kalanı jeneratöre aktarılıyor. Sadece piller %60-63’ü geçince bu durum olmuyor. Power kısmına geçince ise aşağıdaki gibi oluyor

Burada rampa çıkarken gazladım. Power kısmı. Anlık ölçümlerde biraz hata olabilir ama kabaca bakarsak, ice 50kw üretmiş. Bunun 38kw’ı jeneratöre iletilmiş ve kalan 12kw tekere. Jeneratör  de 2.elektrik motoruna güç enerji aktarıyor ve buna pillerden de 14kw destek gelmiş. Mg2 52kw tekere iletiyor.

52 + 12 = 64kw tekere iletilen güç. Bu şekilde oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 07, 2022, 22:36:36 »
Grubun ilk Corolla Cross Hybrid'ini paylaşmaktan keyif duyuyorum. 😊

Toyota Corolla Cross lansmanına katıldım ve aracı inceleyerek alınabilir güzel bir SUV üretmiş olduklarına kanaat getirdim. 5. nesil hybrid oluşu, güvenlik donanımlarının tüm paketlerde standart oluşu ve multimedya ekranı ile gösterge ekranının değişmiş olmasından ötürü kendi aracımı satarak Corolla Cross almaya niyetlendim, nasip oldu ve boşta bulunan araçlar arasından hemen kar beyazı renkli baz paket olan Flame donanıma sahip aracı sipariş verdim. 2 Kasım 2022'de 2021 model Toyota Corolla Dream Mds aracımı satarak işlemi tamamladım ve bugün (7 Kasım 2022) Corolla Cross Hybrid Flame aracımı satın aldım. Muhtemelen müşteriye teslim edilmiş ilk araç olabilir, hemen plaka ruhsat ve kasko sigorta işlerini hallederek aracı trafiğe çıkardık.

İlk izlenimim oldukça olumlu, eski aracım olan sedan Corolla'ya göre oldukça farklı ve hybrid sistem de önceki nesile göre daha keyifli ve sessiz hissettirdi. Bugün oldukça yorucu geçtiği için araca dair incelememi esasen yarın yapacağım.

Şimdiye kadar hybrid konusunda özellikle @Tansu  Kalafatoğlu (51740) beyefendi ile @Anıl Köksal Bayburt (3104) beyefendilerin mesajlarını keyifle okudum, bu saatten sonra biz de hybridlendiğimiz için bu paylaşımlara ayrıca katkıda bulunabilirsek ne mutlu.

Şimdilik sizleri ilk buluşma anına ait fotoğraflarla buluşturayım..

Not: Çok daha iyileri sizlerin olsun inşallah, rabbim herkesin gönlüne göre versin.

(aslında araçlar bölümünde Corolla Cross'a ait bir alt başlık da açılırsa sevinirim, paylaşımlara oradan devam ederiz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 07, 2022, 23:02:45 »
Hayırlı olsun. Bu aracı lansman karmaşasında almak bir başarı bence :) çünkü istanbul’da bayilerde değişik şeyler dönüyor.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 07, 2022, 23:10:24 »
Hayırlı olsun. Bu aracı lansman karmaşasında almak bir başarı bence :) çünkü istanbul’da bayilerde değişik şeyler dönüyor.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

Çok teşekkürler, daha iyisi sizlerin olsun inşallah. Nasip oldu diyelim, olacağı varmış. Aracımı hemen satabilmem gibi birçok etken vardı, çok şükür olacağı vardı demek başka türlü açıklaması yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 08, 2022, 08:22:36 »
Hayırlı olsun, kazasız, belasız güzel günlerde kullanın İnşAllah. Araç hakkındaki izlenim ve tecrübe aktarımlarınızı Toyota Corolla Cross Hibrit Hakkında başlığını siz açarak da ilk yorumları yazabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 08, 2022, 08:27:11 »
 @Alp Eren (53758) bey hayırlı olsun ALLAH cc her türlü şerlerden esirgesin iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 08, 2022, 09:26:04 »
Grubun ilk Corolla Cross Hybrid'ini paylaşmaktan keyif duyuyorum.
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin inşallah. Çok da güzel görünüyor, nazarlık şart. Bence şanslısınız. Almışsınız. Şu ortamda krediye girmek ve mal almak çok mantıklı. 11/2022.

Mtv sini öder iken bir tık pişmanlık gelecek ama genel olarak farklı bir araç aldınız, usanmazsınız, üzülmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 08, 2022, 09:41:22 »
Allah kaza bela vermesin. hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 08, 2022, 10:50:57 »
Hayırlı olsun. Merak ettiğim bir konu var. Psd versiyonu kaç p610 mu yoksa güncelleme var mı? Sol ön kapı içinde yazacaktır, rica etsem fotoğrafını paylaşabilir misiniz?