0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arka diz mesafesinin yetersiz olduğunu izlemiştim test sürüşlerinde.Corolla iç hacim ve şaft boşluğunun olmamasıyla çok rahattı.
@Anıl Köksal Bayburt (3104) hocam peki diğer arabalarda o rampaları çıkarken durum nedir? Dizel olsa yine 2500 altı devir çevirmeyecek. Atmosferik olsa aynı hibrit gibi davranır. Turbo benzinli hepsinden daha sessiz çıkabilir ama denemek lazım. Ama o da yine 2500 devir altında çıkacağını sanmıyorum
Bizde dizel doblo var. Citroen nemo var. Turbo 208 , turbo clio 1.0 var. Geçen peugeot testinde de fark ettim ki biz hybrid arabayı resmen itekleyerek götürüyoruz. Diğer araçlarda yarım gazla bile epeyce çıkıyorlar. Benim ise ciddi oranda zorlamam hatta elektrik desteği almam gerekiyor. Ha bu dediğim araç hızlandıktan sonra çok belli olmuyor. Hatta bir yerden sonra öyle güzel bir ayar var ki neredeyse rolanti devrinde 80 90 hızla gidiyor. Güç gerektiğinde zayıf kalıyor. Ben açıkçası zorlanmadan çıksın falan demiyorum. Her araç zorlanır. Şartları çok ağır. Eğim çook fazla. Devir çevirsin ama başımı şişirmesin.motor dizelden daha çok gürültü yapıyor hatta dizel arabada bukadar rahatsız olmuyorum çünkü aynı çekiş için 2000 devir çevirmesi dahi yeterli geliyor. Bunu aslında camlar kapalı olarak bir video çeksem daha iyi anlaşılacak gibi.
Rampa çıkarken hangi mod açık? Sport yapsanız?
Bataryayı hemen bitiriyor. Güç bölmesine daha rahat geçmesini sağladığından batarya kullanımı artıyor. Ben zaten bayır çıkmaya başladığımda fazla batarya gücü alamıyorum, çünkü yoldan dolayı dolu kalmasını sağlayamıyorum. Batarya bitince durum çok daha kötü oluyor. Sport modda hissiyatlar değişmiyor. Bu arabada sadece müzik açıkken rahat ediyorum. Çünkü motor titreşim yaysada sesini duymuyorum
E yani bi turbo yok. Mecbur böyle ama rampa çıkarken pil bitse bile sadece ice’nin torkuna kalmıyor araç. Aynı zamanda elektrik üretip mg2’ye aktarıp elektrik motorunun torkundan da faydalanıyor. Ne kadar etkili bilemem tabi
Sesleri dinlediniz mi bilemiyorum. Bence 39 kmh hıza kadar elektrik motoru destek oluyor. Sonra iş ice ye kalıyor. Bence şanzıman ile ilgili de bir durum var. ice torkunu aktarmada bir sorun var gibi. Tam aktarım zaten sözkonusu değil ama aktarımdaki kayıp özellikle benim yaşadığım durumda insanın canını sıkıyor. Yoksa düzde ve kalkış da gayet iyiyiz yaani
Hayırlı olsun. Bu aracı lansman karmaşasında almak bir başarı bence çünkü istanbul’da bayilerde değişik şeyler dönüyor. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
Grubun ilk Corolla Cross Hybrid'ini paylaşmaktan keyif duyuyorum.