Gönderen Konu: Toyota Corolla Cross Hibrit Türkiye'de!  (Okunma sayısı 4689 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Cross Hibrit Türkiye'de!
« Yanıtla #40 : Kasım 08, 2022, 15:56:13 »
Hayırlı olsun. Merak ettiğim bir konu var. Psd versiyonu kaç p610 mu yoksa güncelleme var mı? Sol ön kapı içinde yazacaktır, rica etsem fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

Benim gibi yeni yağ ile değişim mi düşünüyorsunuz ?  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 08, 2022, 15:56:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 08, 2022, 16:09:26 »
Yeni yağ gelecek de değişeceğiz :)

P610 değildir bence. Bayide aklıma gelmedi bakmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Kasım 08, 2022, 16:14:14 »
Yeni yağ gelecek de değişeceğiz :)

P610 değildir bence. Bayide aklıma gelmedi bakmak
Cvt için kullanılan standart yağ e-cvt için de kullanılıyor diye biliyorum. Fakat yağ değişimi ile sessiz hale getirilen yeni e-cvt hangi yağı kullanıyor bilemiyoruz. Aktarılan güçler farklı olduğundan en azından mg2 biraz daha büyümüştür diye tahminde bulunuyorum. İce gücü aynı kaldığından belki mg1 aynı kalmış olabilir.

Diğer yandan kaput altında keçe veya poliüretan tarzında bir yalıtım kullanılmış. Sessizleşmesini sadece buna bağlayamayız sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 08, 2022, 19:39:20 »
Psd yağı özel bir yağ. Elektriği iletmiyor, yalıtkan bir yağ. Standart Cvt yağı olmaz. Sakın ha..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 08, 2022, 20:19:11 »
Psd yağı özel bir yağ. Elektriği iletmiyor, yalıtkan bir yağ. Standart Cvt yağı olmaz. Sakın ha..
klavuzda Toyota Genuine ATF WS denilmiş. Farklı bir yağ değil gibi gelmişti ama kesinlikle farklı  :tamam:  Beni yanıltan cvt ile aynı sanmam. Otomatik şanzıman yağları ile aynı. ama cvt yağı kesinlikle değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Kasım 08, 2022, 20:25:08 »
Mg2 değişirse mg1 de değişmiştir. Yoksa mg2’ye anlık ulaşması gereken enerji ulaşamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 08, 2022, 21:12:53 »
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 10, 2022, 11:12:52 »
Hayırlı olsun, kazasız, belasız güzel günlerde kullanın İnşAllah. Araç hakkındaki izlenim ve tecrübe aktarımlarınızı Toyota Corolla Cross Hibrit Hakkında başlığını siz açarak da ilk yorumları yazabilirsiniz.

Teşekkür ederim, elbette gözlemlerim ile ilgili bir başlık açacağım. Araca özel Corolla - Corolla Hb ayrımı gibi Corolla Cross başlığı da olursa daha düzenli bir forum takibi olur, bu yüzden ayrı bir alan açılsın istedim.

@Alp Eren (53758) bey hayırlı olsun ALLAH cc her türlü şerlerden esirgesin iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Amin çok sağolun, rabbim daha iyilerini sizlere nasip etsin inşallah.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin inşallah. Çok da güzel görünüyor, nazarlık şart. Bence şanslısınız. Almışsınız. Şu ortamda krediye girmek ve mal almak çok mantıklı. 11/2022.

Mtv sini öder iken bir tık pişmanlık gelecek ama genel olarak farklı bir araç aldınız, usanmazsınız, üzülmezsiniz.

Amin, çok teşekkür ederim. Evet mtv üzecek ama bakalım, arabayı beğenince ve fiyatı aklıma yatınca almak istedim, umarım üzülmem. Aslında Toyota bir kampanya yapsa, satış fiyatını 835 değil de 840 yapıp dese ki: "ilk 3 sene mtvniz 1.6 cc hacminde ödemesi sizden, gerisi bizden" arabaya talep artışı inanılmaz olur, ilk satın alımdaki fark insanın gözüne görünmez ve Toyota'nın zararı da olmaz. Pazarlama stratejisi olarak mantıklı bir hamle olur, böyle satın aldıktan sonra kabarık mtv ödemek havaya para atmak gibi geliyor insana koyuyor. :)

Allah kaza bela vermesin. hayırlı olsun.

Çok sağolun, daha iyileri sizin olsun inşallah.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Çok sağolunuz..

Hayırlı olsun. Merak ettiğim bir konu var. Psd versiyonu kaç p610 mu yoksa güncelleme var mı? Sol ön kapı içinde yazacaktır, rica etsem fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

Sağolun, çektiğim resmi ekliyorum ama Psd versiyonu hangi değer oluyor bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 10, 2022, 14:06:30 »
Teşekkür ederim, elbette gözlemlerim ile ilgili bir başlık açacağım. Araca özel Corolla - Corolla Hb ayrımı gibi Corolla Cross başlığı da olursa daha düzenli bir forum takibi olur, bu yüzden ayrı bir alan açılsın istedim.

Amin çok sağolun, rabbim daha iyilerini sizlere nasip etsin inşallah.

Amin, çok teşekkür ederim. Evet mtv üzecek ama bakalım, arabayı beğenince ve fiyatı aklıma yatınca almak istedim, umarım üzülmem. Aslında Toyota bir kampanya yapsa, satış fiyatını 835 değil de 840 yapıp dese ki: "ilk 3 sene mtvniz 1.6 cc hacminde ödemesi sizden, gerisi bizden" arabaya talep artışı inanılmaz olur, ilk satın alımdaki fark insanın gözüne görünmez ve Toyota'nın zararı da olmaz. Pazarlama stratejisi olarak mantıklı bir hamle olur, böyle satın aldıktan sonra kabarık mtv ödemek havaya para atmak gibi geliyor insana koyuyor. :)

Çok sağolun, daha iyileri sizin olsun inşallah.

Çok sağolunuz..

Sağolun, çektiğim resmi ekliyorum ama Psd versiyonu hangi değer oluyor bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Hayırlı Olsun. Güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Resimdeki etikette dikkatimi bir şey çekti.
Toyota Türkiye'ye ithal model arabalarını Belçika'dan getiriyor. Benim Avensis'de de Belçika malı yazmakta kapı içinde. Burada kocaman bir ülke varken Avrupa'nın kuzeyinde küçücük bir ülkeden araba gelmesi üzücü. Keşke fabrikası bizde olsaydı.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 10, 2022, 16:09:34 »
PA10 diye isimlendirmişler transaxleyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 17, 2022, 11:05:28 »
Ön panjuru tıkamıştım bildiğiniz gibi ama test imkanım olmamıştı. Bugün hava 12 derece ve uzun yola çıktım. Hızlı sürmem lazımdı. 125km hıza sabitledim. Motor suyu sıcaklığı sürekli 96’ya çıkıp 92’ye düşüyor bu arada seyrediyor. Rampa tırmanırken 98’i gördüm. Sonra panjuru tıkadığım aklıma geldi. Kenarda durup 1 tane sosisi çıkardım. Ve sonuç; rampalarda bile su sıcaklığı 91’i geçmedi. Geneli 88 oldu.