Gönderen Konu: Uzun yolda P0420 hata kodu  (Okunma sayısı 1064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
Uzun yolda P0420 hata kodu
« : Eylül 26, 2022, 09:36:23 »
Aracım 285 binde 1.6 benzin LPG; araç p0420 hata kodu veriyor bazen hiç birşey yapmadan sönüyor.bujilerin iki tırnağı diğer ikisine göre biraz aşınmış,katalizör kontrol edildi sorun yok oksijen sensörlerini temizledim halen yanıyor.Lpg de olmuştu henüz benzinde daha denemedim aracı çekişi iyi bir sorun yok bu arizayla çok uzun zamandır uğraşıyorum, ne yapabilirim.   

Toyota Club Türkiye

Uzun yolda P0420 hata kodu
« : Eylül 26, 2022, 09:36:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Uzun yolda P0420 hata kodu
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2022, 23:26:09 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68752.0
Üstteki konuyu inceleyin, ben hala sorunla devam ediyorum. Sensör Kandırıcı aparat taktım. Egzoz muayenesini özelde yaptırıyorum.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2022, 09:51:48 »
Aracım 285 binde 1.6 benzin LPG; araç p0420 hata kodu veriyor bazen hiç birşey yapmadan sönüyor.bujilerin iki tırnağı diğer ikisine göre biraz aşınmış,katalizör kontrol edildi sorun yok oksijen sensörlerini temizledim halen yanıyor.Lpg de olmuştu henüz benzinde daha denemedim aracı çekişi iyi bir sorun yok bu arizayla çok uzun zamandır uğraşıyorum, ne yapabilirim.
Buji size tüyo vermiş zaten,diğerlerine göre fazla erimiş olması bşrşeylerğn yolunda gitmediğini düzensiz ateşleme olduğunu anlatıyor,bujileri değiştirip iyi bir Afr ayarı yaptırın eğer düzelmezse katalizöre geçersiniz,dağılma yoksa büyük ihtimalle ayar ve buji değişikliği ile çözülür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2022, 19:28:54 »
Yanında başka arıza vermiyor; sadece p0420 veriyor sadece alttan bı sürtünme sesi geliyor,ama bu arıza 10 gün yanıyor sonra kendiliğinden sönüyor sonra tekrar yanıyor belli bir süre sonra.Benim sorum şu malum katalizör çok pahalı Universal taktirmak mantıklı mı yada içini bosalttirmak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2022, 20:29:24 »
Yanında başka arıza vermiyor; sadece p0420 veriyor sadece alttan bı sürtünme sesi geliyor,ama bu arıza 10 gün yanıyor sonra kendiliğinden sönüyor sonra tekrar yanıyor belli bir süre sonra.Benim sorum şu malum katalizör çok pahalı Universal taktirmak mantıklı mı yada içini bosalttirmak ?
Üniversal ürünler ile sorun çözenler var ama kaliteli marka kullanmanız lazım ki onlarda orjinal fiyatlara yakın,içini boşaltmanızı tavsiye etmem çünkü her muayanede katalizör takmak sökmek zorunda kalırsınız herşeyden önemlisi içini boşalttığınız zaman oksijen sensörü yine hata verecek sorun çözülmeyecek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.