0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seneye ise 67.999 ₺ ye Iphone 15 Pro Max olur mu konusu gelecek
Bundan 5 yıl önce bir maaşım bile olmayacak şekilde iphone 7 almıştım. Şimdi o emsal bir telefon için 3 maaş vermem gerekiyor. Tüm dünya ülkelerinde ekonomik bir kriz var bu doğrudur. Ancak onlarda bir birim etkilenme olurken bizde yanlış politikalar neticesi 10 birim etkilenme oluyor. Ha diyeceksiniz ki etkilensek ne olacak, yarın yine mağaza önlerinde sıralar olacak. Millet geceden sabaha sırada bekleyecek. Herkes iphone 14 alacak. Bu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de marka ve gösteriş merakından dolayı, alım gücü olmayanların bile borç harç demeden ürüne ulaşma istekleri, Üreticilerin tüketiciyi etkileme reklamları nedeniyle, ihtiyacınız olmayan birşeyi ihtiyacınız gibi zihnimize yerleştirmelerinden kaynaklı.
Pahalılık acı bir gerçek ama maalesef dediğiniz gibi bu biraz da bizim bazı vatandaşlarımızın gösteriş ve marka takıntısından ileri geliyor. Bazı markalar, markı algısıyla maalesef markı takıntılı insanları sömürüyorlar. Asgari ücretle çalışıp böyle telefonları alan çok kişiye rastladım ya da öğrenci veya işsiz olup Amerikan kökenli kahve mağazalarında kahvelerini yudumlayanları biliyorum. İphone'a lens ve kamera satan Steve Jobs'un hayranlık duyuyorum dediği dünyaca ünlü teknoloji devi Sony, İphone'dan çok daha uygun çok kaliteli telefonlar satıyor ama yüzüne bakan yok niye zira Sony'nin marka algısı yok keza garantisi biter bitmez bozulacağını bile bile lades diyerek bazı arabaları alanlara ne diyeceksiniz? İnanın bunlara hiç acımıyorum, beter olsunlar. Kendi düşen ağlamazmış.
Bizim mis gibi dünyaca ünlü ve çok faydalı Türk kahvemiz dururken sağlığa zararlı olduğu her fırsatta dile getirilen filtre kahveleri içen gençlerimize yazık değil mi?
Pahalılık acı bir gerçek ama maalesef dediğiniz gibi bu biraz da bizim bazı vatandaşlarımızın gösteriş ve marka takıntısından ileri geliyor. Bazı markalar, marka algısıyla maalesef marka takıntılı insanları sömürüyorlar. Asgari ücretle çalışıp böyle telefonları alan çok kişiye rastladım ya da öğrenci veya işsiz olup Amerikan kökenli kahve mağazalarında kahvelerini yudumlayanları biliyorum. İphone'a lens ve kamera satan Steve Jobs'un hayranlık duyuyorum dediği dünyaca ünlü teknoloji devi Sony, İphone'dan çok daha uygun ve çok kaliteli telefonlar satıyor ama yüzüne bakan yok niye zira Sony'nin marka algısı yok yaklaşık 4 yıldır su ve toz geçirmeyen Sony xperia akıllı telefon kullanıyorum, kamerası mükemmel canavar gibi de çalışıyor ama reklamı yok, marka algısı yok. Kim ne yapsın Sony'i. zaten Türkiye'den çekildi gitti orası da ayrı bir acı. keza garantisi biter bitmez bozulacağını bile bile lades diyerek bazı arabaları alanlara ne diyeceksiniz? İnanın bunlara hiç acımıyorum, beter olsunlar. Kendi düşen ağlamazmış.
Kahveden çok anlayan biri değilim, ofiste de genelde türk kahvesi tüketirim.Ama bildiğim kadarıyla her ikisi de aynı kahve çekirdeğinin öğütülmesi ile yapılıyor. Sadece pişirme tekniği farklı.. Biri kaynatılarak telvesi ile , diğeri sıcak suya maruz bırakılıp süzülerek içiliyor.. Filtre kahvenin zararları nelermiş merak ettim açıkcası.. Mesaj Birleştirildi: [time]Eylül 11, 2022, 18:18:39[/time]Bir iki sene içinde 100.000 TL'ye telefon mu olur konusu açılmaz inşallah.. Geçen gün bir grafik vardı, işgücünün ve işverenin toplam gelir içindeki payı.. Her iki grupta 2020 ikinci yarısında kadar %40-45 arasında dalgalanarak gelmiş.. Şu an işgücünün payı %25, işveren payı %60-70 arası bir rakamdı( tam rakamı hatırlamıyorum yalan olmasın) Orta direği bitirdiler ve ne yazık ki gelir dağılımı iyice bozuldu..Artık çok daha zengin bir azınlık ve çok daha fakir bir çoğunluk var ülkemizde..
Milletler hak ettikleri şekilde yönetilir. Bu millet hak etti maalesef bunu.