0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çocuk varsa hiç para verme. 101 den toshiba al geç düşünme bile..
Vestel pek tavsiye etmem,43" olanını Babamlara aldım 1 sene dolmadan iki sefer servise girdi,ikincide komple panel değişti,TV nin değişmesi için 2 ay boyunca ısrarcı oldum değiştirmesiyle,aynı sorun arçelik'te oldu hiç ikiletmeden değişim verdi,Vestel yerli diye aldanmayın herşeyi Çin'den geliyor burada montaj yapılıyor, evimde eski Vestel TV maşall6var taş gibi maşallah,ama yeniler resmen dökülüyor.
Mesut çeviğin bir videosu vardı. Planlı eskitme ile ilgili. Ucuz üretici ile pahalısı arasında kalite farkı olduğundan bahsetmişti. Fakat bu kalite panel kalitesi veya menüsü değil. Dışının malzeme kalitesi de fiyatı belirlemiyormuş. Asıl uzun ömürlü malzeme kullanmak, iyi mühendislik, Kullanıcı deneyimi, kaliteli montaj ve test gibi aşamalar fiyatı etkiliyor diyor idi. Yani ucuza aldığımız televizyon kısa süre çalışacak şekilde yapılmış. Garantisi biter bitmez değiştirmeye resmen programlanmış. Uzun süre kullanacağınız tv ise fiyatını baştan alarak ürünün yenisini almasanız bile üreticiye kazandıracak şekilde tasarlanmış. Kısa sürede değiştirmek veya uzun süre kullanmak verdiğiniz karara bağlı. Bence 9 yıl şimdi ki makineler için çok uzun bir süre. LG samsung dan bile beklememek lazım..
Uzun ömürlü kullanayım derseniz ve bütçeniz el veriyorsa Panasonic veya Sony'in Oled teknolojilerini kesinlikle öneririm. Daha ekonomik olsun diyorsanız kesinlikle plazma alın derim zira en uzun ömürlü televizyonlar plazmalar. 15 yıl önce aldığım Panasonic plazma tv'yi hiçbir sorun yaşamadan ilk günkü canlılığıyla halen kullanıyorum. Panasonic plazmalarına 100 bin saat ömür veriyor, çevre dostu kurşunsuz panel ve 600 hz'a kadar ulaşan yüksek teknoloji kullanıyor. Japonlar tv konusunda da çok iyiler ama maalesef Kore ve Çinliler kadar iyi reklam ve pazarlama yapamadıkları için pek bilinmiyorlar. ( Bilinmemeleri işi bilenlerin işine geliyor orası ayrı ) Hülasa daha ekonomik olsun, işimi görsün diyorsanız da plazma Toshiba alın, uzun yıllar kullanın derim.Fikir vermesi açısından iki ilanı incelemenizi öneririm:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-televizyon-sony-oled-65a8-65-inc-televizyon-975336709/detayhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-televizyon-65-inch-panasonic-plazma-65vt20e-993108035/detay
6 ay önce 75QN90 aldım, baya iyi ama fiyatı baya uçmuş olabilir. O zaman da zaten Vatan indirimi + Samsung indirimini birleştirip iyi bir fiyata almıştım. Bu model parlaklık lideri, çok güneş alan bir odalar için tavsiye ederim. 90 serisi yerine 60-70 serileri de iyi bu konuda.
Teşekkürler Alper abi, tvde bulutlanma, ışık sızması vs sıkıntılar yaşadın mı? Neo Qled lerin fiyatlar uçtu gitti maalesef. Bir de 75" için çok büyük dediğin oldu mu hiç? 3.5 m izleme mesafesinde 65" düşünüyorum ama 70 vs gıdıklamıyor da değil.
Yeni nesil cihazları akım korumalı joule değeri yüksek olan prizlerle kullanmak gerekiyor Malesef,eskiden büyük trafolar vardı elektrikteki yük dengesizliklerini absorbe edebiliyordu ama artık mikro işlemcilere geçilince sorunlar bitmez oldu,çamaşır makina ma 3 sefer oldu ana kart değiştirdim her seferinde 3 2 sene civarı kullanımdan sonra ana kart yanıyordu,evi ilk aldığı sıralar kombi gece kendi kendine arızaya giriyordu herşeyini kontrol ediyorum sıkıntı yok,en sonunda evde babamların eski tüplü TV den kalma regülatörü bağladım sorun bitti,alacağınız TV hangisi olursa olsun,kesinlikle linkteki cihazların birini alın derim,bide anten kablosuznuzu iyi izole edin merkezi sistem dahi olsa kontrol edin/ettirin oradan bile su alıp şase yapanlarını gördüm,bizim binadaki kablolar çanaktan merkezi dağıtım cihazına kadar açıktan geliyordu çürümüştü ben hepsini kalın tesisat borusu içine aldım şimdi güneş veya yağmurdan etkilenmiyor. https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5li-akim-korumali-priz-ve-2-usb-girii-5v-24a-pm5u-gr-p-HRSPM5U-GR?magaza=TUN%c3%87SAN+ELEKTR%c4%b0K&url_src=and-product-detail
Benim izleme mesafesi de 3.5-4 metre civarı, büyük dediğim oldu. Daha doğrusu 65" de yetermiş dediğim oldu, yoksa "bigger is better" yani Işık sızmasız QN90 serisinde olmuyor ama 60-70 lerde olabiliyormuş. Bunun paneli baya iyi, bir de mini LED olayı var, backlight olarak 1000 küsür led bölgesi varmış. Tek garip olay, QN90 avrupada IPS, amerika da VA panel olarak satılıyor, amerikan versiyonları daha parlak yani, avrupa versiyonlarında ise görüş açısı daha iyi.