Gönderen Konu: Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor  (Okunma sayısı 4257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor
« : Haziran 26, 2022, 23:27:53 »
Merhaba arkadaşlar grupta yeniyim aracı alalı 20 gün oldu ve ekranda vsc + trc off ışıkları yanmaya başladı. Aracı almadan önce sahibi yahu  rate sensorunu Konya da tamir ettirdiğini ve 600 TL ödediğini söyledi. Ankara'da aracı cihaza bağladık sadece tek arıza kodu yahu  rate sensor çıktı. Arızanın çözümü için sıfır akü taktırdım ama arıza ışıkları bilgisayardan silinemedi bile silindiği anda tekrar geri geldi.Sonra akü kutup başlarını ikisini birden söktüm 20 dk bekleyip taktım arıza ışıkları yine sönmedi. Tamiri yapan Sefa Yalçın isimli arkadaşı aradım parçayı kargo ile gönder tekrar tamir edelim dedi.Ariza ışıkları yanmadan  bir gün önce arabayı dıştan yıkadım jantlar aşırı kirliydi biraz onlara su tuttum.Sonrasinda da köy yolu tarzı tozlu bir yola girip çıktım ertesi gün sabah arıza ışıkları yandı bir daha da sönmedi.Son çare olarak yahu  rate sensor kargo ile gönderip tekrar tamir ettircem.yahu  rate sensor yetkili servise sordum ellerinde yokmuş ancak sipariş ile gelir dediler fiyatı da 6500 TL dediler. Sizin tavsiyeniz ne olur acaba lütfen yardım edin gerçekten çok can sıkıcı birşey ışıklar dışında arabamda herhangi bir anormallik yok.

Toyota Club Türkiye

Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor
« : Haziran 26, 2022, 23:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2022, 01:29:19 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50297.msg1118711#msg1118711
Bu konuda konululmuştu sizşn sorunun benzeri,o parçanın tamirinin çok sağlıklı olacağını sanmam,bu konuda en tecrübeli kişi form moderatörümüz @Ahmet Güve (8047) beydir,kendisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2022, 09:06:36 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50297.msg1118711#msg1118711
Bu konuda konululmuştu sizşn sorunun benzeri,o parçanın tamirinin çok sağlıklı olacağını sanmam,bu konuda en tecrübeli kişi form moderatörümüz @Ahmet Güve (8047) beydir,kendisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.

@Ahmet Güve (8047) nasıl ulaşabilirim kendisine özelden mesaj atabilir miyim?

Forum kurallarını net bilmediğim için soruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2022, 13:48:47 »
Merhaba arkadaşlar grupta yeniyim aracı alalı 20 gün oldu ve ekranda vsc + trc off ışıkları yanmaya başladı. Aracı almadan önce sahibi yahu  rate sensorunu Konya da tamir ettirdiğini ve 600 TL ödediğini söyledi. Ankara'da aracı cihaza bağladık sadece tek arıza kodu yahu  rate sensor çıktı. Arızanın çözümü için sıfır akü taktırdım ama arıza ışıkları bilgisayardan silinemedi bile silindiği anda tekrar geri geldi.Sonra akü kutup başlarını ikisini birden söktüm 20 dk bekleyip taktım arıza ışıkları yine sönmedi. Tamiri yapan Sefa Yalçın isimli arkadaşı aradım parçayı kargo ile gönder tekrar tamir edelim dedi.Ariza ışıkları yanmadan  bir gün önce arabayı dıştan yıkadım jantlar aşırı kirliydi biraz onlara su tuttum.Sonrasinda da köy yolu tarzı tozlu bir yola girip çıktım ertesi gün sabah arıza ışıkları yandı bir daha da sönmedi.Son çare olarak yahu  rate sensor kargo ile gönderip tekrar tamir ettircem.yahu  rate sensor yetkili servise sordum ellerinde yokmuş ancak sipariş ile gelir dediler fiyatı da 6500 TL dediler. Sizin tavsiyeniz ne olur acaba lütfen yardım edin gerçekten çok can sıkıcı birşey ışıklar dışında arabamda herhangi bir anormallik yok.

Merhabalar,
Ankaradan Avensis kullanıcısı olarak  size şu tavsiye de bulunabilirim. Şaşmaz da Dörtnal Toyota diye bir özel servis var. Aracı aldığımdan beri hep oraya giderim. Ogün Usta her zaman sorunu çözmüştür. Bir de oraya baktırın. İşlerinde gerçekten iyiler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2022, 18:00:56 »
Ariza kodu olmadan,
Konusulan hersey hava, civa
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2022, 21:22:50 »
Ariza kodu olmadan,

Merhaba Ahmet bey,

Şükür kavuşturana :)

Yarın arıza kodunu öğrenip buraya yazacağım...

İnşallah çözüm bulabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2022, 08:24:05 »
Ariza kodu olmadan,

Merhaba Ahmet bey,

OBD II ELM 327 cihazı ile farklı uygulamalar yükleyerek arıza kodlarına ulaşmaya çalıştım.

Ancak çoğu uygulamada hiç arıza kodu bulunamadı.

Bir kaç uygulama ise (yaygın olmayan uygulama) oksijen sensörü testten geçemedi bilgisini verdi.

Ancak sanayide launch bir cihazla kontrol ettiğimiz de tek bir arıza kodu geliyordu onda da yahu  Rate Sensor arızası veriyordu.

Toyata Toyan Plaza ile görüştüm sadece cihaza bağlanması için 350 TL istediler.

Açıkcası ekranda ışık yanması dışında herhangi bir kusuru yok arabamın...

Şu an masraf edecek paramda yok maalesef o yüzden elime para geçene kadar bu şekilde binmeye devam edeceğim yada sensörü tamire göndereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2022, 10:15:05 »
ELM 327 sadece motorda jenerik arızaları söyler, unic arızaları ve diger sistem arızalarını söylemez,

Yawrate sensor ile ilgili birkac arıza olabilir, bazı çözülürken, bazısında parca degişimi gerekli,

Aracinizda VSC (ESP) sistemi şuanda çalışmıyor, buda viraj tutuş kabikiyetine ilave katkı saglar, bundan başkada sorun yaşamazsınız.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2022, 10:45:10 »
ELM 327 sadece motorda jenerik arızaları söyler, unic arızaları ve diger sistem arızalarını söylemez,

Yawrate sensor ile ilgili birkac arıza olabilir, bazı çözülürken, bazısında parca degişimi gerekli,

Aracinizda VSC (ESP) sistemi şuanda çalışmıyor, buda viraj tutuş kabikiyetine ilave katkı saglar, bundan başkada sorun yaşamazsınız.

Az önce sensörü kargoya verdim tamire gönderdim.

Bakalım gelince tekrar takıp deneyeceğim umarım lamba söner.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2022, 11:08:25 »
Sensör tamirden geldi hemen taktım kontağı açtım direk ışıklar söndü.

Sonrasında deneme yaptım devreye giriyor.

TRC Off düğmeside çalışıyor.

İnşallah tekrar ışıklar yanmaz  :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2022, 13:13:35
Araba ile öğlen yemeği için dışarıya gittim geldim giderken ışıklar tekrar yandı stop edip çalıştırdım söndürdü tekrar dönüşte yine yaktı ışıkları stop çalıştırdım yine söndü sorun ne olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2022, 20:41:45 »
Ariza kodu gormeden kimse bilemez
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2022, 14:53:22 »
Ariza kodu gormeden kimse bilemez

Akü kutup başlarını akşamdan söksem sabaha kadar arıza kodları silinir mi yada beyin fabrika ayarlarına döner mi?

Yetkili servis sadece bilgisayara bağlamak için 500 TL istiyor Özel servisinde bağladığı cihazda special function menüsü yok.

Dolayısıyla boşuna masraf etmek istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2022, 16:51:55 »
Evet,
Silinirler,

Ama tekrar yanarlar
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2022, 12:10:07 »
Dün akşam tekrar aracı cihaza bağladık ekran görüntüsünde ki hatayı görünce LPG ustama gittim.

Ustam OBD 2 girişine cihazını bağladı ve LPG ecusuna da bilgisayarını bağladı yanıma oturdu ve yola çıktık yolda ayarlarını kontrol ettiğimizde +14 fakir karışım olduğunu ve uzun zamandır aracın bu şekilde fakir karışımda kullanıldığını öğrendik burada ki +14 ün şimdiye kadar olan fakir karışım ortalaması olduğunu söyledi ustam.

Sonrasında ayarları yaptık ve teste devam ettik yaklaşık 25 dk gezdik her defasında arıza ışıkları tekrar yandı ve eve dönerken benzinde gittim benzinde giderken epey bir zaman ışıklar yanmadı ama evin sokağına girince ışıklar yandı.

Ustam ile konuştum sorunun LPG de çok çabuk ışık yaktığını ancak benzinde daha geç ışık yaktığını zaman içerisinde +14 fakir karışımın 0 değerine doğru düşeceğini ve 0 değerine ulaştığında zengin yada fakir karışım sorunu kalmayacağını optimum bir karışım olacağını söyledi.

Bu sabah iş yerine gelirken de yaklaşık 12 km mesafe var hiç arıza ışıkları yanmadı ve full lpg ile geldim.

Bu şekilde biraz deneyeceğim bakalım inşallah sorun çözülür.

Ayrıca LPG ayarından sonra hissedilir derecede aracın çekişi gaz tepkimesi vs iyileşti rampada 2. vites ile boğulan araba şimdi gaza dokunarak bile rampayı rahatlıkla tırmanmaya başladı.

Bayram dönüşü de LPG filtresini değiştireceğim onunda bakımı gelmiş dedi ustam ama param olmadığı için erteledim.

Toplamda 40 TL yolda LPG ayarına para vermiş oldum.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2022, 12:42:36 »
Dün akşam tekrar aracı cihaza bağladık ekran görüntüsünde ki hatayı görünce LPG ustama gittim.

Ustam OBD 2 girişine cihazını bağladı ve LPG ecusuna da bilgisayarını bağladı yanıma oturdu ve yola çıktık yolda ayarlarını kontrol ettiğimizde +14 fakir karışım olduğunu ve uzun zamandır aracın bu şekilde fakir karışımda kullanıldığını öğrendik burada ki +14 ün şimdiye kadar olan fakir karışım ortalaması olduğunu söyledi ustam.

Sonrasında ayarları yaptık ve teste devam ettik yaklaşık 25 dk gezdik her defasında arıza ışıkları tekrar yandı ve eve dönerken benzinde gittim benzinde giderken epey bir zaman ışıklar yanmadı ama evin sokağına girince ışıklar yandı.

Ustam ile konuştum sorunun LPG de çok çabuk ışık yaktığını ancak benzinde daha geç ışık yaktığını zaman içerisinde +14 fakir karışımın 0 değerine doğru düşeceğini ve 0 değerine ulaştığında zengin yada fakir karışım sorunu kalmayacağını optimum bir karışım olacağını söyledi.

Bu sabah iş yerine gelirken de yaklaşık 12 km mesafe var hiç arıza ışıkları yanmadı ve full lpg ile geldim.

Ayrıca LPG ayarından sonra hissedilir derecede aracın çekişi gaz tepkimesi vs iyileşti rampada 2. vites ile boğulan araba şimdi gaza dokunarak bile rampayı rahatlıkla tırmanmaya başladı.

Bayram dönüşü de LPG filtresini değiştireceğim onunda bakımı gelmiş dedi ustam ama param olmadığı için erteledim.

Sevindim, sorununuz çözülüyor gibi. LPG kitinizin marka ve modelini öğrenebilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 07, 2022, 13:18:58 »
Sevindim, sorununuz çözülüyor gibi. LPG kitinizin marka ve modelini öğrenebilir miyim?

İnşallah sorun tekrarlamaz LPG Kiti Atiker Fast 100 olarak geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 07, 2022, 16:06:00 »

Arkadaşınız ayar konusundan tam anlamıyor,sorun yavaş yavaş çözülmez zamanla düşmez,orada eski haritayı silip yeni harita oluşturması lazımdı ve egzoza geniş bant sensör bağlayıp egzozdan çıkan emisyon değerlerine bakarak Afr ayarı yapması lazımdı,araç üzerindeki oksijen sensörü dar bant okur obd den bağlanıp okuduğu değerler kısa aralıklardır,gerekli olan tam aralıklar,harita üzerinde düzenleme yapması lazım,iyi bir Afr ayarı yapan usta bulup tam ayar yaptırın Afr cihazı olmadan yapılan ayardan hayır gelmez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2022, 16:37:38 »
Arkadaşınız ayar konusundan tam anlamıyor,sorun yavaş yavaş çözülmez zamanla düşmez,orada eski haritayı silip yeni harita oluşturması lazımdı ve egzoza geniş bant sensör bağlayıp egzozdan çıkan emisyon değerlerine bakarak Afr ayarı yapması lazımdı,araç üzerindeki oksijen sensörü dar bant okur obd den bağlanıp okuduğu değerler kısa aralıklardır,gerekli olan tam aralıklar,harita üzerinde düzenleme yapması lazım,iyi bir Afr ayarı yapan usta bulup tam ayar yaptırın Afr cihazı olmadan yapılan ayardan hayır gelmez.

Sorun devam ederse afr ayarı da yaptırayım o halde yorumunuz için teşekkür ederim.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2022, 17:48:08 »
Ümit bey aslında illaki egzoza takılan wideband sensörü ihtiyaç yok ama işi yapacak olan işi iyi bilirse wideband sensorle yapılan ayarı yabilir, Zaten zormal kullanımda çoğu zaman araç cloose loopta calısiyor ve ltft stft değerine göre ayar yapiliyor dipgazda veya yokuş çıkarken haritanın ağır yük olan bölgelerinde openloopa geçiyor ve ltft stft değeri okunamiyor, ancak bu haritada en fazla 3 satırlık bölüme tekabül ediyor bu bölgede de test çok kolay benzinde dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır, sonra gazda dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır ve haritada ilgili bölüm azaltilarak veya artırılarak benzinde ve gazda benzin msleri eşitlenir ve benzinde ne kadar yakıta ihtiyaç varsa o kadar gaz verilmiş olur ben bu şekilde yapıyorum ve testinide yaptım sıfır sorun sıfır sıkıntı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 08, 2022, 09:12:02 »
Ümit bey aslında illaki egzoza takılan wideband sensörü ihtiyaç yok ama işi yapacak olan işi iyi bilirse wideband sensorle yapılan ayarı yabilir, Zaten zormal kullanımda çoğu zaman araç cloose loopta calısiyor ve ltft stft değerine göre ayar yapiliyor dipgazda veya yokuş çıkarken haritanın ağır yük olan bölgelerinde openloopa geçiyor ve ltft stft değeri okunamiyor, ancak bu haritada en fazla 3 satırlık bölüme tekabül ediyor bu bölgede de test çok kolay benzinde dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır, sonra gazda dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır ve haritada ilgili bölüm azaltilarak veya artırılarak benzinde ve gazda benzin msleri eşitlenir ve benzinde ne kadar yakıta ihtiyaç varsa o kadar gaz verilmiş olur ben bu şekilde yapıyorum ve testinide yaptım sıfır sorun sıfır sıkıntı

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Gittiğim LPG ustası Atiker İç Anadolu Bölge Distribütörü olduğundan yıllardır kendisine giderim ve bilgi ve tecrübesine de güvenirim.

Aracım 2 gündür hiç arıza ışıklarını yakmadı.

Bayram da uzun yola gideceğim bakalım uzun yolda da ışıklar yanmazsa tamamdır bu iş  :alkis: