0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit bey aslında illaki egzoza takılan wideband sensörü ihtiyaç yok ama işi yapacak olan işi iyi bilirse wideband sensorle yapılan ayarı yabilir, Zaten zormal kullanımda çoğu zaman araç cloose loopta calısiyor ve ltft stft değerine göre ayar yapiliyor dipgazda veya yokuş çıkarken haritanın ağır yük olan bölgelerinde openloopa geçiyor ve ltft stft değeri okunamiyor, ancak bu haritada en fazla 3 satırlık bölüme tekabül ediyor bu bölgede de test çok kolay benzinde dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır, sonra gazda dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır ve haritada ilgili bölüm azaltilarak veya artırılarak benzinde ve gazda benzin msleri eşitlenir ve benzinde ne kadar yakıta ihtiyaç varsa o kadar gaz verilmiş olur ben bu şekilde yapıyorum ve testinide yaptım sıfır sorun sıfır sıkıntı
Peki,Hüsnü bey Corolla ile Avensis aynı araçlar değil o yüzden ince ayar yapılması gerektiği için Afr ayarı tavsiye ettim,motor olarak aynı araç'mış gibi gözükselerde elektronik yönden Avensis farklı,öyle olunca da bozuk bir LPG ayarı birçok arıza ışığını tetikliyor.
Akü kutup başını söküp, belli süre bekleyince aracın beynindeki kayıtlı olan LTFT verileri siliniyor. Yani uzun zamandır kullanılan bir veri değil orada görünen %14 , kutup başını taktıktan ölçüm yapılan zamana kadar olan oluşan veridir oradaki.Ayrıca Avensis sorunlu bir araç değil, kronik sıkıntısı da yok bildiğim kadarıyla. Benim için tek sıkıntısı fazla güneşe dayanamayan Tavan çıtası ve kauçuk ayna kenarları, cam kenarları. Hüsnü bey, doğrusunu söylemiş. AFR ayarı yaptırmanıza gerek yok, aracınız ŞAHİN DOĞAN falansa tabii ki yaptırabilirsiniz.
Akü kutup başını söküp, belli süre bekleyince aracın beynindeki kayıtlı olan LTFT verileri siliniyor. Yani uzun zamandır kullanılan bir veri değil orada görünen %14 , kutup başını taktıktan ölçüm yapılan zamana kadar olan oluşan veridir oradaki. Toyota lar negatif şase ile beslenir her sadece eksi kutup başı sökülmesi yeterli olur,Ayrıca Avensis sorunlu bir araç değil, kronik sıkıntısı da yok bildiğim kadarıyla. Benim için tek sıkıntısı fazla güneşe dayanamayan Tavan çıtası ve kauçuk ayna kenarları, cam kenarları. Avensis'in kronik sıkıntısı LPG takılınca oluşuyor ama günümüzdeki LPG kitleri ve ustalar çok gelişti o yüzden artık pek sıkıntı çıkmaz ama eski takılan kitler beraberinde çok sıkıntılar getirdi,o nedenle Avensis alınacaksa çok iyi araştırılmalı ve 2.0 motorları kesinlikle LPG değmemiş olmalı 1.6 larda LPG'li ise çok iyi bakılmalı Hüsnü bey, doğrusunu söylemiş. AFR ayarı yaptırmanıza gerek yok, aracınız ŞAHİN DOĞAN falansa tabii ki yaptırabilirsiniz.Son paragraf ta ironi yaptınız sanırsam şahin doğan için Afr ayarı na ne gerek var zaten karbiratörlü ve ne verseniz onu yakıyor artık,Afr ayarı LPG'li araçlar için en gerekli olan ayardır,bu ayar yapılmazsa siboblardan başlayarak katalizöre kadar olan parçalar yanmaya mahkumdur,zaten avensislerin arıza lambası yakmasının ilk nedeni bozuk yakıt haritası yüzünden oksijen sensörü nü bozar,yanlış okuyan sensör hatalı bildirim yapar.
Merhaba arkadaşlar grupta yeniyim aracı alalı 20 gün oldu ve ekranda vsc + trc off ışıkları yanmaya başladı. Aracı almadan önce sahibi yahu rate sensorunu Konya da tamir ettirdiğini ve 600 TL ödediğini söyledi. Ankara'da aracı cihaza bağladık sadece tek arıza kodu yahu rate sensor çıktı. Arızanın çözümü için sıfır akü taktırdım ama arıza ışıkları bilgisayardan silinemedi bile silindiği anda tekrar geri geldi.Sonra akü kutup başlarını ikisini birden söktüm 20 dk bekleyip taktım arıza ışıkları yine sönmedi. Tamiri yapan Sefa Yalçın isimli arkadaşı aradım parçayı kargo ile gönder tekrar tamir edelim dedi.Ariza ışıkları yanmadan bir gün önce arabayı dıştan yıkadım jantlar aşırı kirliydi biraz onlara su tuttum.Sonrasinda da köy yolu tarzı tozlu bir yola girip çıktım ertesi gün sabah arıza ışıkları yandı bir daha da sönmedi.Son çare olarak yahu rate sensor kargo ile gönderip tekrar tamir ettircem.yahu rate sensor yetkili servise sordum ellerinde yokmuş ancak sipariş ile gelir dediler fiyatı da 6500 TL dediler. Sizin tavsiyeniz ne olur acaba lütfen yardım edin gerçekten çok can sıkıcı birşey ışıklar dışında arabamda herhangi bir anormallik yok.
Geçmiş olsun araca yaptığınız bakımlarda hayırlı olsun,yapılan her bakım boşa değil aksine artıdır, Toyota bu her zaman söylerim kullanıcısını kendine bağlayan bir marka nasıl başarıyorlar anlamış değilim, Toyota'ya bir defa binen biri satıp başka araç alsada tekrardan bir Toyota alır,alışkanlık yapan iki marka var biri Mercedes diğeri Toyota dır,hele bide Lexus'a binseniz Avensis'in yüzüne bakmazsınız ama el mahkum bize çok görülüyor kaliteli arabalar.
Mercedes için size katılıyorum ancak Toyota'nın bende herhangi bir alışkanlık veya bağımlılık yapacağını sanmam. Elimdekini satabilseydim arkama bile bakmazdım ama malum piyasa şartları. 1 ay ilanda kaldı satılmadı, üzerine 2 aylık ücretli ilan açtım, ama muayenesi geldiği için satamadım. Muayenden geçen cuma geçti, elimde yeni yapılmış expertiz raporum dahi var, şimdi de eşim razı değil satılmasına. Kendisi çok sevmekte bu aracı. Ben de daha önceki 2005 Nissan X-Trail aracımı. Sanırım herkesi kendine bağlayan bir marka var. Şikayetçi değilim ancak sedan bana göre değil herhalde.