Gönderen Konu: Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor  (Okunma sayısı 4023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Vsc+Trc Off arıza ışıkları sürekli yanıyor
« Yanıtla #20 : Temmuz 08, 2022, 09:21:44 »
Ümit bey aslında illaki egzoza takılan wideband sensörü ihtiyaç yok ama işi yapacak olan işi iyi bilirse wideband sensorle yapılan ayarı yabilir, Zaten zormal kullanımda çoğu zaman araç cloose loopta calısiyor ve ltft stft değerine göre ayar yapiliyor dipgazda veya yokuş çıkarken haritanın ağır yük olan bölgelerinde openloopa geçiyor ve ltft stft değeri okunamiyor, ancak bu haritada en fazla 3 satırlık bölüme tekabül ediyor bu bölgede de test çok kolay benzinde dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır, sonra gazda dipgaz yapıp benzin ms değerine bakılır ve haritada ilgili bölüm azaltilarak veya artırılarak benzinde ve gazda benzin msleri eşitlenir ve benzinde ne kadar yakıta ihtiyaç varsa o kadar gaz verilmiş olur ben bu şekilde yapıyorum ve testinide yaptım sıfır sorun sıfır sıkıntı
Peki,
Hüsnü bey Corolla ile Avensis aynı araçlar değil o yüzden ince ayar yapılması gerektiği için Afr ayarı tavsiye ettim,motor olarak aynı araç'mış gibi gözükselerde elektronik yönden Avensis farklı,öyle olunca da bozuk bir LPG ayarı birçok arıza ışığını tetikliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 08, 2022, 09:21:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 08, 2022, 09:31:56 »
Peki,
Hüsnü bey Corolla ile Avensis aynı araçlar değil o yüzden ince ayar yapılması gerektiği için Afr ayarı tavsiye ettim,motor olarak aynı araç'mış gibi gözükselerde elektronik yönden Avensis farklı,öyle olunca da bozuk bir LPG ayarı birçok arıza ışığını tetikliyor.

Zaten bu yüzden de Toyotanın Türkiye pazarında en az tutulan modeli Avensis oldu.

Alırken çok araştırdım Corolladan kat kat konforlu ve kaliteli olmasına rağmen neden çok daha ucuz diye ancak şimdi anlıyorum ki kronik sıkıntıları varmış.

Ee sanayiye gittikten sonra bir anlamıda kalmıyor böyle giderse bende satıp bir daha da Avensisin yüzüne dahi bakmayacağım.

Tekrar Corollaya dönüş yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 08, 2022, 09:58:34 »
Akü kutup başını söküp, belli süre bekleyince aracın beynindeki kayıtlı olan LTFT verileri siliniyor. Yani uzun zamandır kullanılan bir veri değil orada görünen %14 , kutup başını taktıktan ölçüm yapılan zamana kadar olan oluşan veridir oradaki.

Ayrıca Avensis sorunlu bir araç değil, kronik sıkıntısı da yok bildiğim kadarıyla. Benim için tek sıkıntısı fazla güneşe dayanamayan Tavan çıtası ve kauçuk ayna kenarları, cam kenarları.

Hüsnü bey, doğrusunu söylemiş. AFR ayarı yaptırmanıza gerek yok, aracınız ŞAHİN DOĞAN falansa tabii ki yaptırabilirsiniz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 08, 2022, 10:13:59 »
Akü kutup başını söküp, belli süre bekleyince aracın beynindeki kayıtlı olan LTFT verileri siliniyor. Yani uzun zamandır kullanılan bir veri değil orada görünen %14 , kutup başını taktıktan ölçüm yapılan zamana kadar olan oluşan veridir oradaki.

Ayrıca Avensis sorunlu bir araç değil, kronik sıkıntısı da yok bildiğim kadarıyla. Benim için tek sıkıntısı fazla güneşe dayanamayan Tavan çıtası ve kauçuk ayna kenarları, cam kenarları.

Hüsnü bey, doğrusunu söylemiş. AFR ayarı yaptırmanıza gerek yok, aracınız ŞAHİN DOĞAN falansa tabii ki yaptırabilirsiniz.

Şimdi siz yazınca aklıma geldi evet bir kaç gün önce akünün her iki kutup başını da söküp 20-25 dk beklemiştim.

Ancak işin ilginç tarafı ekranda ki Saat ayarı ve Km bilgileri sıfırlanmamıştı bunları besleyen başka bir pil vs mi var diye düşünmüştüm.

O halde LPG ayarlarını akü kutup başını söktüğüm de bozmuşta olabilirim yada diğer bir ihtimal ile kısa süre içerisinde dahi +14 lük fakir karışım değeri ortaya çıktı.

Eğer kısa sürede bu kadar çıktıysa ciddi anlamda fakir karışım vardı demek ki ve aracın da arıza ışığı yakması gayet normal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 08, 2022, 20:46:08 »
Toyota lar negatif şase ile beslenir her sadece eksi kutup başı sökülmesi yeterli olur,

Avensis'in kronik sıkıntısı LPG takılınca oluşuyor ama günümüzdeki LPG kitleri ve ustalar çok gelişti o yüzden artık pek sıkıntı çıkmaz ama eski takılan kitler beraberinde çok sıkıntılar getirdi,o nedenle Avensis alınacaksa çok iyi araştırılmalı ve 2.0 motorları kesinlikle LPG değmemiş olmalı 1.6 larda LPG'li ise çok iyi bakılmalı
Son paragraf ta ironi yaptınız sanırsam şahin doğan için Afr ayarı na ne gerek var zaten karbiratörlü ve ne verseniz onu yakıyor artık,Afr ayarı LPG'li araçlar için en gerekli olan ayardır,bu ayar yapılmazsa siboblardan başlayarak katalizöre kadar olan parçalar yanmaya mahkumdur,zaten avensislerin arıza lambası yakmasının ilk nedeni bozuk yakıt haritası yüzünden oksijen sensörü nü bozar,yanlış okuyan sensör hatalı bildirim yapar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 09, 2022, 00:47:16 »

soylediklerim yanlış anlaşıldı sanırım, ben ltft stft degerlerine bakılarak duzgün ayar yapılmalı extra olarak openloopa gecen 2 veya 3 satırın benzin ms degerleri baz alınarak yapılmalıdır dedim:) sadece wideband cihazı olmadan da bunların yapılabilecegını belirttim. Yani düzgün ayar sart, ister wideband cihazıyla ister benim dediğim yöntemle ama kesinlikle yapılmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2022, 11:54:31 »
Merhaba arkadaşlar grupta yeniyim aracı alalı 20 gün oldu ve ekranda vsc + trc off ışıkları yanmaya başladı. Aracı almadan önce sahibi yahu  rate sensorunu Konya da tamir ettirdiğini ve 600 TL ödediğini söyledi. Ankara'da aracı cihaza bağladık sadece tek arıza kodu yahu  rate sensor çıktı. Arızanın çözümü için sıfır akü taktırdım ama arıza ışıkları bilgisayardan silinemedi bile silindiği anda tekrar geri geldi.Sonra akü kutup başlarını ikisini birden söktüm 20 dk bekleyip taktım arıza ışıkları yine sönmedi. Tamiri yapan Sefa Yalçın isimli arkadaşı aradım parçayı kargo ile gönder tekrar tamir edelim dedi.Ariza ışıkları yanmadan  bir gün önce arabayı dıştan yıkadım jantlar aşırı kirliydi biraz onlara su tuttum.Sonrasinda da köy yolu tarzı tozlu bir yola girip çıktım ertesi gün sabah arıza ışıkları yandı bir daha da sönmedi.Son çare olarak yahu  rate sensor kargo ile gönderip tekrar tamir ettircem.yahu  rate sensor yetkili servise sordum ellerinde yokmuş ancak sipariş ile gelir dediler fiyatı da 6500 TL dediler. Sizin tavsiyeniz ne olur acaba lütfen yardım edin gerçekten çok can sıkıcı birşey ışıklar dışında arabamda herhangi bir anormallik yok.

Tekrar Merhaba,
Geçen hafta sabah arabaya bindiğim zaman ekrandaki tüm arıza ışıklarının yandığını gördüm. ABS, VSC+TRC, el freni hepsi yanıyordu. Ayrıca aracı stop ettiğim zaman sağ ön teker üstünden fan çalışmasına benzer ses geldiğini fark ettim. İşe geldiğim için mecburen stop ettikten sonra akşama akü bitti. Hemen ustamı aradım ve bana ABS beyninin arızalandığını söyledi. Büyük Sanayideki elektrikçi ustama tamir ettirdim. 1500 TL ye işlem bitti. Şimdi hiç bir sorun kalmadı.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 05, 2022, 16:04:33 »
Yaklaşık 5 bin km'dir kullanıyorum aracımı 2 defa da uzun yola gidip geldim VSC TRC Off ışıkları bir daha asla yanmadı.

Foruma uzun zamandır giremiyordum malum bakanlık işleri vs yoğunluk vardı.

Geçen zaman içerisinde cam suyu motoru yandı onu tamir ettirdim 200 TL verdim.

Ön sol teker bilyası dağıldı yolda uğultu yapıyordu onu değiştirdim 650 TL verdim.

Cam filmlerini en kalitelisinden yaptırdım 1750 TL verdim.

Periyodik bakımlarına 800 TL verdim.

Birde aracın muayenesi bitti ilkinde geçmedi eksiklerini yaptırdım 500 TL harcadım muayene tekrarına gittim ona da 600 TL civarında gitti.

Ön tamponun sağ ön çamurluk braketi kırıktı tam oturmuyordu 300 TL de ona verdim.

İlerleyen günlerde pasta cila yaptırmayı düşünüyorum.

Birde android ekran düşünüyorum.

Hem harcıyorum hem de biniyorum aracımı çok seviyorum binen arkadaşlarım da çok beğeniyor özellikle uzun yolda yüksek hızlarda dahi konforu ve sessizliği kendine hayran bırakıyor.

İyi ki almışım diyorum normalde çok araba değiştiren biriyimdir 2014 den bu yana 8 yılda 12. arabam bu ama Avensise uzunca bir zaman binerim diye düşünüyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 05, 2022, 17:37:17 »
Geçmiş olsun araca yaptığınız bakımlarda hayırlı olsun,yapılan her bakım boşa değil aksine artıdır, Toyota bu her zaman söylerim kullanıcısını kendine bağlayan bir marka nasıl başarıyorlar anlamış değilim, Toyota'ya bir defa binen biri satıp başka araç alsada tekrardan bir Toyota alır,alışkanlık yapan iki marka var biri Mercedes diğeri Toyota dır,hele bide Lexus'a binseniz Avensis'in yüzüne bakmazsınız ama el mahkum bize çok görülüyor kaliteli arabalar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 05, 2022, 17:51:17 »
Geçmiş olsun araca yaptığınız bakımlarda hayırlı olsun,yapılan her bakım boşa değil aksine artıdır, Toyota bu her zaman söylerim kullanıcısını kendine bağlayan bir marka nasıl başarıyorlar anlamış değilim, Toyota'ya bir defa binen biri satıp başka araç alsada tekrardan bir Toyota alır,alışkanlık yapan iki marka var biri Mercedes diğeri Toyota dır,hele bide Lexus'a binseniz Avensis'in yüzüne bakmazsınız ama el mahkum bize çok görülüyor kaliteli arabalar.

Mercedes için size katılıyorum ancak Toyota'nın bende herhangi bir alışkanlık veya bağımlılık yapacağını sanmam. Elimdekini satabilseydim arkama bile bakmazdım ama malum piyasa şartları. 1 ay ilanda kaldı satılmadı, üzerine 2 aylık ücretli ilan açtım, ama muayenesi geldiği için satamadım. Muayenden geçen cuma geçti, elimde yeni yapılmış expertiz raporum dahi var, şimdi de eşim razı değil satılmasına. Kendisi çok sevmekte bu aracı. Ben de daha önceki 2005 Nissan X-Trail aracımı. Sanırım herkesi kendine bağlayan bir marka var. Şikayetçi değilim ancak sedan bana göre değil herhalde.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 06, 2022, 01:16:17 »
Mercedes için size katılıyorum ancak Toyota'nın bende herhangi bir alışkanlık veya bağımlılık yapacağını sanmam. Elimdekini satabilseydim arkama bile bakmazdım ama malum piyasa şartları. 1 ay ilanda kaldı satılmadı, üzerine 2 aylık ücretli ilan açtım, ama muayenesi geldiği için satamadım. Muayenden geçen cuma geçti, elimde yeni yapılmış expertiz raporum dahi var, şimdi de eşim razı değil satılmasına. Kendisi çok sevmekte bu aracı. Ben de daha önceki 2005 Nissan X-Trail aracımı. Sanırım herkesi kendine bağlayan bir marka var. Şikayetçi değilim ancak sedan bana göre değil herhalde.
Aracı satarsanız anlarsınız satmadan bilinmiyor, başka marka araç alınca her defasında Toyota şöyle iyidi böyle güzeldi der durursunuz,bende hâlâ hatırası var 93 modeldi ama gerçek bir konfor aracıydı çok uzun yola gittim hiç yormadı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 06, 2022, 09:23:08 »

Bundan önce ki aracımda 2011 model Toyota Corolla 1.6 Comfort Extra Manuel ve 70 bin km de idi (yunus kasa) 2 seneye yakın bindim ama periyodik bakım haricinde 1 kuruş masraf etmedim malum ekonomik şartlar yüzünden satmak zorunda kaldım satıp 100 bin lira borcumu kapatıp Avensis aldım hem borcumu kapattım hemde daha üst segment daha kaliteli bir araca biniyorum.

Ev aldığımda da arabamı satıp Corona almıştım 93 model ondan da çok memnundum Toyota gerçekten kaliteli araba üretiyor.

Dediğiniz gibi Toyotaya yapılan masraf ömürlik oluyor bir daha aynı parçadan sorun çıkarmıyor.

Malum ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önünde bulundurursak arabalarımıza sahip çıkmak uzun soluklu binmek en mantıklısı olacaktır.