0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, Avensis ile Megane kıyaslanmayacak bir araçtır,uzun yolda yüksek hızlarda resmen yola yapışır hiç hissettirmez konfor yönünden Megane yanına bile yaklaşmaz,6.vites otobanda devir bulduktan sonra işe yarar ama hız sabitleyici de istediğiniz gibi hızlanır,hız sabitleyici otomatik sistem yöneltildiği için yakıt püskürtme çok düzenli olması gerektiği kadar olduğu için hava yakıt karışımı en optimum düzeyde olur ve araç çok stabil hızlanır devir kazanır,aracı kullandıkça daha çok alışırsınız ve bağımlılık yapar,satsanız dâhi belirli zaman sonra yine bir Toyota modeli almak istersiniz,bu konuda size geçmiş olsun demek istiyorum :)alışkanlık yapan iki markadan biri Toyota dır,japon amcalar bu işi iyi yapıyor,bide Mercedes'e binerseniz işler daha çok kızışır.
Aracınız hayırlı olsun,motorun 112 beygir ve bmw ile ortaklaşa geliştirilen motor olduğunu tahmin ediyorum,ana hatları ile değerlendirdiğimizde kısaca yapılacak en iyi araç seçimini yaptığınızı ve uzun yıllar kullanacağınızı düşünüyorum.
Hayırlı olsun Burak Bey. Deneyiminizi çok güzel aktarmışsınız. Aracı sanki ben kullanıyormuşum gibi hissettim. Selamlar
Öncelikle hayırlı olsun. Değerlendirmelerereniz ilgilenenler için çok faydalı olacaktır.Trafik kuralları konusundaki hassasiyete sizin de özen göstereceğinizden eminim.
Arkadaşlar herkese iyi bayramlar. Yakıt tüketim değerini güncellemek istedim. 23 Mayıs 2022 tarihinde almıştım. Şu an eşim ve bir çocuğumla birlikte trafik kuralları çerçevesinde otobanda 130 civarı (maks 140-min 120), duble yollarda ise 120 civarını nadiren geçerek izmir denizli ve izmir dalaman arasında yaptığım denemelerde 5,5 civarında yakıt tüketimim oluyor. Daha önce 120 civarını pek geçmeden ş.dışı 5 lt yaktığını söylemiştim. Hava daha sıcak olmasına rağmen bu tüketim değerinin sebebi arada dur kalk yapmam, bol iniş çıkışlı yollar, hız ortalamamı 10 km/s civarında arttırmam ve araçta biri bebek 3 kişi olmamız olabilir. Bu başlığa bakarak değerlendirme yapcakların dikkatine sunarım 🙏
Seyir hızınız ve gittiğiniz yollara göre araç az bile yakmış,zaten İzmir Denizli arasında kale Tavas rampaları yakıt tüketimi nin artması için yeterlidir, Dalaman'ı saymıyorum bile heleki bayram trafiğinde çok iyi tüketim olmuş.
Bayram trafiğine yakalanmadım. Arifeden önceki gün geldim. Dalamana daha önce gelmiştim. izmir denizli yolum nazilliden sonra sarayköy denizli merkez, takiben cankurtarandan serinhisar. Kötü olduğunu düşünmüyorum ama fabrika verilerinden uzaklaştı gittikçe. 130 lu hızlarla seyredince yarım litre arttı 120li hızlara göre
120 ile 130km hız arasında sürtünme kuvveti farkını hesaplamaya çalıştınız mı hiç?
Hayır, hiç böyle bir hesaplama yapmadım. Tahminen yakıt artışının önemli sebebinin bu olduğunu düşündüğüm halde yapmadım. Çünkü araç en yüksek torkunu 1750-2250 devir arasında veriyor diye belirtmiş üretici. 130 ile giderken dakikada 2000 devirin çok az üstünde çeviriyor 🙂
Hız hava direncinde çok çok önemlidir. Ayrıca lastik direnci de artar. Motorda nerede tork verir devir ibresi ne olur bunları çok sallamaz
Teşekkür ederim bilgiler için. Nerede tork verir devir ibresi ne olur sözünüze çok katılamadım ama olan bilgimle katılamadım. Ben önemsiyordum yani. Belki hız direncine karşı da koyduğunuz grafik ve başka kaynaklardan daha çok önem vermeliyimdir 🙂
Aynı motorlu Verso aracım var (1600kg). Ankara - Bolu arası (geneli yokuş yukarı) ortalama 110 ile gittiğimde 4.5, 120 ile gittiğimde 4.8-4.9 130 ile gittiğimde ise 5.1-5.2 yakıyor. Aracın servis geri çağırmalarını yaptırmadıysanız yaptırmanızı tavsiye ederim yaklaşık 1 lt civarı bir düşüş oldu yaptırdıktan sonra bende. Servisin kullanmış olduğu yağdan shell ect c3 e geçtiğimde de 0.5 lik bir düşüş oldu. ne agresif ne de sakin ortalama bir kullanım tarzım var ilk aldığım zamanlarda 6.5 lt civarı karma yakıyordu araç şu an 5 lt civarı karma yakıyor.
Yasin bey merhaba. Servis egr değişimi için çağırdı. Randevu alıp yaptırdım. Aynı gün servisten sonra js asakashi filtreler ve liqui moly top tec 4600 acea c3 sertifikalı yağ ile bakım yaptırdım. Ona rağmen pek bir değişim olmadı. Bence 130 gibi hızlarda seyredince yakıt bariz yarım litre farkediyor 115-120 arasına göre. Zaten 110 ile gitsem bi yarım da oradan düşecek gibi 🙂 ama yakıtı çok görmüyorum açıkcası. Sadece almak isteyenler fabrika verilerine aldanmasın diye açtığım başlığa not düşeyim diye yazdım. Yanlış bilmiyorsam avensis de 1575 kg civarında. 1.6 112 hp dizel bir motora bence 150 kg fazla bir ağırlığı var kabul görmesi için. Neyse ki aracımı seviyorum 👍🙂
Hiçbir aracın fabrika verisi reel değerlerle örtüşmez,fabrika verisi üzerine 1 buçuk lt eklemek gerekiyor.
Her aracı bilmiyorum tabiki ama önceki aracım renault megane 3 1.5 dci 105 hp 6 ileri manuel idi. Fabrika verisi ş.dışı 4 yazıyordu. Ben 100 km sabit hızla 4.3 ile gidiyordum şehir dışında. 1.5 lt ön yargınız her araç için geçerli olmayabilir 🙏