Gönderen Konu: T25 Avensis Ateşleme Bobini  (Okunma sayısı 1682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
T25 Avensis Ateşleme Bobini
« : Nisan 25, 2022, 09:30:53 »
Herkese Merhabalar,
Aracımda bobin arızası  başladı. Titremeler, çekiş düşüklüğü gibi semptomları var. Üstünde ne var bilmiyorum. Orijinali Denso marka ama bayağı maliyetli. Parçacılar tanesine 1200 lira istediler. Ben hepsini değiştireceğim. Bosch marka kullanan oldu mu? Arasında çok kalite farkı var mıdır? Bujilerin 4üne 800 lira (NGK İridyum) fiyat normal midir?. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis Ateşleme Bobini
« : Nisan 25, 2022, 09:30:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: T25 Avensis Ateşleme Bobini
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2022, 14:07:27 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bobin arızasından emin oldunuz değil mi? Tek tek kontrol etme yöntemleri var.Bunun ile ilgili videolar bulursunuz.Aynı model başka araç bulabilirseniz onun ile değiştirip de arızalı olan var ise bulabilirsiniz. Belki sorun başka yerden çıkacak o yüzden. Son olarak bu model araca iridyum buji uymamaktadır (Daha önce araştırdığımda bu bilgiye ulaştım. Daha bilgili arkadaşlar illa ki cevap verirler). Üzerinde Denso marka vardır muhtemelen. Örneğin benim aracım T25 Avensis 2006 Model. Benim buji modelim Denso k16r-u11
Parça bulucu siteler var yada satıcı firmalardan Şase numaranız ile doğru parçayı bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2022, 15:26:51 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bobin arızasından emin oldunuz değil mi? Tek tek kontrol etme yöntemleri var.Bunun ile ilgili videolar bulursunuz.Aynı model başka araç bulabilirseniz onun ile değiştirip de arızalı olan var ise bulabilirsiniz. Belki sorun başka yerden çıkacak o yüzden. Son olarak bu model araca iridyum buji uymamaktadır (Daha önce araştırdığımda bu bilgiye ulaştım. Daha bilgili arkadaşlar illa ki cevap verirler). Üzerinde Denso marka vardır muhtemelen. Örneğin benim aracım T25 Avensis 2006 Model. Benim buji modelim Denso k16r-u11
Parça bulucu siteler var yada satıcı firmalardan Şase numaranız ile doğru parçayı bulabilirsiniz.

Teşekkürler. Daha önce bobinlerden birisini çıkma bobin ile değiştirdim. Bobin arızası olduğunu biliyorum. Ben Denso yerine Bosch kullanan var mı ve eğer varsa performansı nasıl diye diye merak ettim. Aracımın üzerinde NGK iridyum buji var. Yaklaşık 3 yıl önce değiştirmiştim. Sanırım 100.000 km yi çoktan geçti. Piyasa da dördüne birden 800 TL isteyince biraz şaşırdım ancak herşeye gelen zammı dikkate alırsak normal gibi.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2022, 15:35:25 »
Bosch ateşleme bobini için illa ki cevap gelir arkadaşlardan. Yalnız ben bujiye takıldım  :) Çünkü bizim araçlara iridyum uymuyor. Acaba iridyum kullandığınız için sıkıntı çıkmış olabilir mi diye soru geliyor aklıma.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=72716.0

Bu linke bakarsanız daha önceden araca uyumlu buji modelleri paylaşılmış.

Ayrıca aracın kitapçığına da bakmanızı tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2022, 17:18:07 »
Teşekkürler. Daha önce bobinlerden birisini çıkma bobin ile değiştirdim. Bobin arızası olduğunu biliyorum. Ben Denso yerine Bosch kullanan var mı ve eğer varsa performansı nasıl diye diye merak ettim. Aracımın üzerinde NGK iridyum buji var. Yaklaşık 3 yıl önce değiştirmiştim. Sanırım 100.000 km yi çoktan geçti. Piyasa da dördüne birden 800 TL isteyince biraz şaşırdım ancak herşeye gelen zammı dikkate alırsak normal gibi.
Bobinlerğn bozulmasının nedeni iridyum bujiler,çünkü aracınızın bujisi normal buji ama iridyum takınca daha fazla güce ihtiyaç duyuyor normal buji ile iridyum arasında ateşleme farkı olduğu için devamlı bobin zorlanıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2022, 10:00:29 »
Bobinlerğn bozulmasının nedeni iridyum bujiler,çünkü aracınızın bujisi normal buji ama iridyum takınca daha fazla güce ihtiyaç duyuyor normal buji ile iridyum arasında ateşleme farkı olduğu için devamlı bobin zorlanıyor.

Dün Bobinleri Hanna marka ile değiştirdim. Birebir aynı. Kore menşeli. Bujilere gelince üzerinden çıkanların aynısını taktırdım. NGK üç tırnak iridyum buji vardı üzerinde. Şase numarasını verince yedek parçacılar uygun olanın bu olduğunu teyit ettiler. Bobinler 1400 TL Bujiler 750TL, radyötör sızıntısı için Würth 125 TL İşçilik 250 TL verdim. Araba rahatladı.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2022, 16:16:46 »
Dün Bobinleri Hanna marka ile değiştirdim. Birebir aynı. Kore menşeli. Bujilere gelince üzerinden çıkanların aynısını taktırdım. NGK üç tırnak iridyum buji vardı üzerinde. Şase numarasını verince yedek parçacılar uygun olanın bu olduğunu teyit ettiler. Bobinler 1400 TL Bujiler 750TL, radyötör sızıntısı için Würth 125 TL İşçilik 250 TL verdim. Araba rahatladı.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, radyatör sızıntısı varsa boşuna ilaç vs işleriyle uğraşmayın onların hepsi aldatmaca.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2022, 10:22:22 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, radyatör sızıntısı varsa boşuna ilaç vs işleriyle uğraşmayın onların hepsi aldatmaca.

Teşekkürler. Bende böyle şeylere pek inanmam ama ilacı koymamı ısrarla ustam istedi. 125 lira olunca acımadım koydum. Sızıntı kesildi şimdilik ama sanırım kış başında radyatörü değiştirmek gerekecek. Bobinlere gelince beklediğimden iyi çıktılar. Ankarayı bilenler varsa klima açıkken Nenehatun yokuşunda bayağı zorladım arabayı ama hiç güç kaybetmedi. Maşallah diyelim nazar değmesin. (Yaktığı benzinden hiç bahsetmeyeceğim  >:()
Cep telefonları;