0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun. Bobin arızasından emin oldunuz değil mi? Tek tek kontrol etme yöntemleri var.Bunun ile ilgili videolar bulursunuz.Aynı model başka araç bulabilirseniz onun ile değiştirip de arızalı olan var ise bulabilirsiniz. Belki sorun başka yerden çıkacak o yüzden. Son olarak bu model araca iridyum buji uymamaktadır (Daha önce araştırdığımda bu bilgiye ulaştım. Daha bilgili arkadaşlar illa ki cevap verirler). Üzerinde Denso marka vardır muhtemelen. Örneğin benim aracım T25 Avensis 2006 Model. Benim buji modelim Denso k16r-u11Parça bulucu siteler var yada satıcı firmalardan Şase numaranız ile doğru parçayı bulabilirsiniz.
Teşekkürler. Daha önce bobinlerden birisini çıkma bobin ile değiştirdim. Bobin arızası olduğunu biliyorum. Ben Denso yerine Bosch kullanan var mı ve eğer varsa performansı nasıl diye diye merak ettim. Aracımın üzerinde NGK iridyum buji var. Yaklaşık 3 yıl önce değiştirmiştim. Sanırım 100.000 km yi çoktan geçti. Piyasa da dördüne birden 800 TL isteyince biraz şaşırdım ancak herşeye gelen zammı dikkate alırsak normal gibi.
Bobinlerğn bozulmasının nedeni iridyum bujiler,çünkü aracınızın bujisi normal buji ama iridyum takınca daha fazla güce ihtiyaç duyuyor normal buji ile iridyum arasında ateşleme farkı olduğu için devamlı bobin zorlanıyor.
Dün Bobinleri Hanna marka ile değiştirdim. Birebir aynı. Kore menşeli. Bujilere gelince üzerinden çıkanların aynısını taktırdım. NGK üç tırnak iridyum buji vardı üzerinde. Şase numarasını verince yedek parçacılar uygun olanın bu olduğunu teyit ettiler. Bobinler 1400 TL Bujiler 750TL, radyötör sızıntısı için Würth 125 TL İşçilik 250 TL verdim. Araba rahatladı.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, radyatör sızıntısı varsa boşuna ilaç vs işleriyle uğraşmayın onların hepsi aldatmaca.