Gönderen Konu: Rölanti Problemi  (Okunma sayısı 9459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Rölanti Problemi
« Yanıtla #40 : Mayıs 19, 2009, 22:36:20 »
Merhabalar Hamdi bey bu konuyu incelemeden bende aynı başlıkla bir konu açtım çünkü aynı problem bende de var; Araç 2004 Corolla Sıralı LPG var araçta; araçta stop etme gibi bir sıkıntı yok sadece LPG az olduğunda benzinden gaza geçerken stop ediyor. Araç ilk çalıştırdığımda 1100-1200 devirlede başlıyor sonra 600 devire kadar düşüyor !!! burada hafif sarsıntı başlyır araçta bu da acayip canımı sıkıyor Derindere Toyota ya aracı götürdüm gaz kelebeğini filan temizlediler ama hala bir sarsıntı var, Sonra Toyotranic Mithat ustaya götürdüm bir baktı ve LPG li araçlarda 40000 de bir piston ayarı yapmak gerek dedi bir ara tekrar götürecektim ama vaktim olmadı, benimde bildiğim bizim araçlar piston ve rolanti ayarını kendisi yapıyor ,kafam iyice karıştı yeni bir yer bulup tekrardan göstereceğim.

Selamlar

Muhammed hocam, bence iyice araştırmadan öğrenmeden hiç elletme aracını. piston ayarı nedir onu dahi bilmem ama, bazı ustalar her arabayı aynı zannediyor ve kafasına göre ayar yapmaya kalkıyor. benim daha önce de rölanti problemim oldu, hemen boğaz kelebeği dediler, temizlettim geçmedi. bujiden olabilir dediler ondan değil, kablodan mıdır değil, hava filtresi değil, rölanti valfi mi nedir o bozuktur o da değil... bir sürü denemeler falan oldu.... en son elle ayar yaptılar rölantime... kaç kez sorun yaşadım bir türlü rayına oturmadı, en son ayarlatmıştım 4-5 ay süper kullandım derken, bir kaç parça değiştirdim ve yine bütün ayarlar bozuldu, şöyleydi böyleydi bir türlü hala rayına oturtamadım.

1 buçuk senedir araç bende, önceden gittiğim ustalar bir kere bile bu araçlarda beyin var, rölantiyi kendisi düzenler demediler... işine gelen sözde bir ayar yapıp parasınıo alıp gönderdi... en son dörtnala gittim, arkadaşlar teknik bilgiye ve arabaların özelliklerine sahipler.. onlar uyardılar bu aracın normal değeri budur diye..

şimdi de gazda hala kullanamıyorum ama işallah bir şekilde bulucaz yolunu araştırıyorum...

sen aracının özlelliklerini iyice öğrenmeden, ustalara güvenme... o kadar derim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 19, 2009, 22:36:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Rolanti de Titreme
« Yanıtla #41 : Mayıs 19, 2009, 22:36:30 »
benimde aracım lpg li pc ye baglattım herhangi bir sorun yok değerler normal göründü ben hala maf sensör diyorum,ergün abi biraz anlatabilirmisin maf sensör nasıl temizlenir hassas ve pahalı bir parça diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #42 : Mayıs 19, 2009, 22:57:49 »
Benzer bir sorun bende de var. 2000 Model Toyota Corolla Terra 1.6 special Düz Vites marka aracımıza 2008 temmuzunda Hollanda malı AG Marka sıralı otogaz taktırdık. Performansı ve yakıt tüketimi gayet iyi ancak, araca sistem uygulandığı gün rölantide sorun oluştu ve hala var. Araç kafasına göre bazen rölantiyi 650 rpm'lere kadar düşürüyor, bazen de 1200 rpm'e kadar çıkartabiliyor. Servis sorunu kesin çözebilirim demediği için dokundurtmadım. Çünkü okuduğum yorumlardan anladığım bazı markalarda bu sorunu yaptığı yöndeydi. Gaz kelebeği, rölanti valfi vs değişecek yada temizlenecek diyorlar, temizletenler yada değiştirenler de sorundan kurtulamadıklarını yazmışlar. Performansı süper olduğu için hiç dokundurtmuyorum. Bu arada bakımdan önce şehir içinde km'de 17,00 Kuruş yakan aracım 190 bin bakımından sonra (güncel lpg litre fiyatı: mayıs 2009- 1,58 TL) şehir içinde 14,00 Kuruş yakıyor. Bu sorunu yaşayıp düzelttirebilen arkadaşlar varsa bana mesaj yazarlarsa nasıl düzelttirdiklerine dair sevinirim. Bir toyota kullanıcısı olarak sizlerle paylaşayım dedim.. Kolay gelsin herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Mayıs 20, 2009, 01:30:47 »
halit bey, gaz taktırmadan önce de rölantiniz yine 650 lere kadar düşmüyor muydu?  ya da şu an benzine aldığınızda farklı mı oluyor? bizim kasa için bu değerler normal deniyor, ben de üstte daha önce anlattığım gibi yeni öğrendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 20, 2009, 08:29:48 »
 Selam Onur,
 Parçanın yerini zaten biliyorsun. Hava filtresi kutusu üzerinde. Aracın kontağı kapalı iken soketini çıkarıp sökmelisin. Sonrasında yan taraftaki ince tele ve o telin yanındaki kapalı olan kısma yoğun şekilde karbüratör temizleme spreyi sıkmalısın. Hem performans hem de yakıt tasarrufuna katkı sağladığını göreceksin...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 20, 2009, 09:13:31 »
Hamdi kardeş inan bu mesele acayip sıktı birde hava ölçeri teöizlet dediler artrık arabada temizlenmdeik en ufak yer kalmayacak ben bir de onu temizleteceğim ama amcam eski oto tamircisi olmasına rağmen bu rolanti ayarı piston ayarı filan konularının tamamında bu ellenmez zaten araç otomatik yapıyor diye uyarmıştı. Bende gaz kelebeğini temizlettim ama durum aynı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 20, 2009, 09:30:35 »
Bunu birde biz deneyelim bu arada Ergün bey aracı LPG de kullanmıyorum, buna rağmen aynı titreme devam ediyor zaten LPG kullanımında aracın titremeside normal, ben biri iki temizlik daha yaptırayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 20, 2009, 09:35:41 »
bildiğim kadarıyla bu titreme vvt-i motorlarda kronik olarak var....

aynı durum kendi aracımda da var
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 20, 2009, 09:43:17 »
Utku bey bunun bir çözümü yokmudur aracı Zeytinburnu derindereye götürdüm bariz titriyor farkındayım arkadaşlar normal diyor titreme yok en son Ergün beyin dediği hava ölçeri de bir temizleyelim, bakalım durum ne olacak...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 20, 2009, 09:51:14 »
Utku bey bunun bir çözümü yokmudur aracı Zeytinburnu derindereye götürdüm bariz titriyor farkındayım arkadaşlar normal diyor titreme yok en son Ergün beyin dediği hava ölçeri de bir temizleyelim, bakalım durum ne olacak...!

bizim teknisyenler yok diyor
ama ergün'ün dediği temizliği bende yaptırayım, bakalım değişme olacak mı...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 20, 2009, 11:34:47 »
yahu  traktör gibi dizel Fiat linea kullanıyorum böyle rolanti problemi yok Toyota nın bu durumu çok can sıkıcı... En son bir yaz temizliği ile Akü, buji, radyatör değişiklik ve temizliklerini de yapalım bakalım ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mayıs 20, 2009, 12:20:48 »
inanın bu lpgden soğudum. işin içine lpg girince sorunun kaynağını bulmak zorlaşıyor. sonuçta bu motorlar benzin için üretilmiş. illa ki problem oluyor. biz de daha sağlıklı diye kendimizi kandırıoruz. aracımı aldığımda keşke üzerinde bu lpg olmasaydı, şu ana kadar yakacağım benzin bana daha az masraflı olacaktı. kayettiğim vakit ve stresi de cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 20, 2009, 12:24:54 »
Hamdi Bey;

LPG yi hiç devreye almasanızda araçta sarsıntılı çalışma olmuşyor mu ??? bir de benim tespitim araç 1 gün çalıştırmadıysam ilk marşta biraz geç alıyor. Ama dediğim gibi ben aracı LPG de kullanmıyorum direk benzinle çalıştırıp benzinle kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 20, 2009, 12:30:52 »
  Muhammed hoş geldin kardeşim.Nasılsın,iyimisin?Gördüğüme sevindim doğrusu :) :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Mayıs 20, 2009, 12:32:48 »
evet ben de hep benzinde kullanıyorum mecburen bu sıralar ve sarsıntı var. hatta biraz ısınınca rölantş hepten 600 lere kaydığı için sarsıntı daha da fazla. ama araç zaten 10 yaşında bir araç. normaldir o kadarı herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 20, 2009, 12:58:58 »
  Muhammed hoş geldin kardeşim.Nasılsın,iyimisin?Gördüğüme sevindim doğrusu :) :) :)

Merhabalar Özcan Hocam;

webde bir arkadaşın navigasyon problemi gözüme çarptı baktım bizim toyota forumda ona hem çözümü yazayım hemde yeter artık diyip foruma bir dalayım dedim :)
iyiyim diyelim işte bu arada yaşadığımız sıkıntıları da burada paylaşıyoruz. Bende sizin mesajı görünce sevindim hatırlanmak güzel duygu... Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mayıs 20, 2009, 13:14:34 »
Selam Onur,
 Parçanın yerini zaten biliyorsun. Hava filtresi kutusu üzerinde. Aracın kontağı kapalı iken soketini çıkarıp sökmelisin. Sonrasında yan taraftaki ince tele ve o telin yanındaki kapalı olan kısma yoğun şekilde karbüratör temizleme spreyi sıkmalısın. Hem performans hem de yakıt tasarrufuna katkı sağladığını göreceksin...
saolasın en kısa zamanda deniycem umarım faydasını görürüm