0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu tablodan sonra değil bunların konuşulması, düşünülmesi bile rezalet, bir facia.OSMANLI DAĞILINCA OLUŞAN DEVLETLERTÜRKİYEBULGARİSTAN (545 YIL)YUNANİSTAN (400 YIL)SIRBİSTAN(539 YIL)KARADAĞ(539 YIL)BOSNA-HERSEK(539 YIL)HIRVATİSTAN (539 YIL)MAKEDONYA(539 YIL)SLOVENYA (250 YIL)ROMANYA (490 YIL)SLOVAKYA (20 YIL- OSMANLI ADI: UVYAR)MACARİSTAN-160 YILMOLDOVA-490 YILUKRAYNA-308 YILAZERBAYCAN-25 YILGÜRCİSTAN-400 YILERMENİSTAN-20 YILGÜNEY KIBRIS-293 YILKUZEY KIBRIS-293 YILBAE-400 YILKATAR-400 YILBAHREYN-400 YILKUVEYT-381 YILİRANIN BATI TOPRAKLARI-30 YILLÜBNAN-402 YILMISIR-397 YILLİBYA (TRABLUSGARP)394 YILTUNUS-308 YILCEZAYİR-313 YILSUDAN(NUBYE) 397 YILERİTRE(HABES) 350 YILSOMALİ(ZEYLA)350 YILCİBUTİ-350 YILKENYA SAHİLLERİ-350 YILTANZANYA SAHİLLERİ-350 YILKUZEY ÇAD(REŞADE) -313 YILNİJER'İN BİR KISMI(KAVAR)300 YILKUZEY MOZAMBİK-150 YILFAS -HİMAYE-50 YILBATI SAHRA-HİMAYE-50 YILMORİTANYA-HİMAYE-50 YILMALİ-GAT KAZASI)-300 YILSENEGAL-300 YILGAMBİYA-300 YILGİNE BİSSAU-300 YILGİNE-300 YILETİOPYA(HABEŞ) 350 YILOSMANLI KARA HUDUTLARI SINIRLARI İÇİNDE RESMEN BULUNMAMAKLA BİRLİKTE FİİLEN HİLAFETE BAĞLI YERLER;HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARI-PAKİSTANDOĞU HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARI-BANGLADEŞSİNGAPURMALEZYAENDONEZYATÜRKİSTAN HANLIKLARINİJERYAKAMERUNDENİZLERDEAKDENİZİN TAMAMI-100 YILKARADENİZİN TAMAMI-400 YILEGENİN TAMAMI-400 YILBiraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Şimdi bu listedeki ülkelerin bazılarından et, bazılarından hububat ithal etmek zorundayız. Yoksa aç kalırız gibi geliyor bana.
ne işimiz vardı elelamin toprağında demeden edemeyecem, onca zaman oralara hukmedilmis ama Anadolu'ya Anadolu insanına ne yapılmış? Anadolu insanından vergi alınmış oralarda savastirmak üzere evlatları asker yapılmış, sonuç? Yine anadoludasın, ölen ölduguyle kalmış her iki taraftanda, ölen kim ? Anadolu'nun en garibanı, aynı bugün gibi ölen hep hep gariban oğlu, savaş varsa kan ve gözyaşı dan başka birşey yoktur, kazananda yoktur, ben buna inanıyorum bir devletin kendi insanına yatırımı en iyi yatırımdır, öyle cihan hükmet orayı fethet burayı işgal etle olmuyor egemenlik
Fiat ve Renault hakkında olay iddia: Türkiye'de 150 bin TL'ye sıfır araç satacaklar!Fiat ve Renault hakkında bomba gibi bir iddia gündem oldu. İki otomotiv devi, artan fiyatlar sebebiyle Türkiye ve benzeri ülkelere yönelik, özel belli donanımların olmadığı araçlar üretecek. Renault'un ucuza üreteceği araçlar arasında Clio'nun da olacağı öne sürülürken, aracın fiyatının da 150 bin TL olacağı belirtiliyor.Tüm dünyada otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi ve koronavirüs pandemisi sonrası sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları adeta uçuşa geçti. Ocak 2022 itibari ile gelen ÖTV indirimi ile sıfır otomobil fiyatlarında belli oranda indirime gidildi. Ancak her ne kadar ÖTV indirimi ile fiyatlar indirilmiş olsa da şu an için hali hazırda sıfır otomobil piyasasında 250 bin TL – 300 bin TL arasında araç bulmak oldukça zor. Tam da bu noktada sıfır otomobil alacakları heyecanlandıracak iddia Fiat üzerinden ortaya atıldı. İddialara göre Fiat Türkiye için yeni bir donanım seviyesine geçmeyi planlıyor. Bu donanım seviyesi sayesinde fiyatlar biraz daha düşebilir.FİYAT 100 BİN TL DÜŞECEK!Fiat, hali hazırdaki boş modellerini biraz daha boşaltacak. Yani mevcuttaki opsiyonlar da silinmiş olacak. Örnekle anlatacak olursak 4 cam otomatik yerine 4 cam da manuel hale dönecek. Klimanın bile tamamen kaldırılması bile gündemde. Eğer bu şekilde bir adım atılırsa en boş bir donanım seviyesi ortaya çıkmış olacak. Eğer Fiat bu şekilde boş bir model çıkartırsa fiyatına dair ilk bilgi ise 150 bin TL olacağı yönünde. Şu an için markanın en ucuz modeli 250 bin TL dolaylarında satılmaya devam ediyor.150 BİN TL'YE SIFIR CLİO!Fiat'ın ardından benzer bir iddia Renault için de ortaya atıldı. İddialara göre Renault da Fiat benzeri bir strateji üzerinde çalışıyor. Bu stratejinin ne derece işe yarayacağı ise şimdiden merak konusu olmuş durumda. İddialara göre; Renault, Türkiye ve benzeri ülkelere özel boş bir Clio üretecek. Bu Clio'nun hali hazırda satışta olan Clio ile tek benzerliği dış görünümü olacak. Örneğin bluetooth destekli bir radyonun yerini, düz bir radyo alacak. Bu radyonun tek özelliği ise FM bantlarını çalmak olacak. Ayrıca aynaların manuel çubuklu ve camların da çevirmeli olarak açılması seçenekler arasında. Hava yastığı tarafında da bazı kısıtlamalar olacağı iddialar arasında. Tabi ki bu kadar kısıtlama fiyat etiketine olumlu bir şekilde yansıyacak. Türkiye'de bu otomobilin vergiler dahil 150 bin TL civarında bir fiyattan satılacağı öne sürülüyor.Kaynak: https://www.google.com/amp/s/www.sondakika.com/amp/haber-fiat-ve-renault-hakkinda-olay-iddia-turkiye-de-14705785/
Anadolu'da ne işimiz vardı o zaman?Fetih'teki amaç aleme İslam'ı hak yolu,medeniyeti,insanlığı yaymak,o yörelerin insanlarını özgürlük içinde yaşatmak için yapılan mücadeleydi,Ayrıca Osmanlı gittiği yerde yok yere kan akıtmadı,gittiği yerdeki hükümdarı doğruluğa düzenli olmaya davet etti kabul etmeyene savaş açtı,halkına dokunmadı vatandaşı yine inandığı din'e ve diğer örf adetlere devam etti,birileri asker veya polis olmazsa diğerleri zulüm görür rahat yaramaz yatağında,bunun konumuzla alakası yok şimdi konunun özüne dönecek olursak,Zaten sattıkları araçlar 4 teker 1 direksiyondan ibaret bu fiyata araç satabilmek için bütün güvenlik önlemlerinden caz geçip Toros,broodway yada şahin doğan gibi araçları getirip halka lanse edeceklerdir.
Konu nasıl Osmanlıya geldi anlayamadım? Lakin Osmanlıyı, Amerika gibi işgalcilikle suçlamak en hafif tabirle abesle iştigaldir hatta daha da ileri gideyim Osmanlının fethettiği yerlerdeki hoş görüsü ve adalet anlayışı asırlarca diğer milletlere güzel misal olmuş, günümüzde bile sözde demokratik birçok ülkeye de hoş görü misali olmaya devam etmektedir. Osmanlı isteseydi günümüzde bir tane hıristiyan ve yahudi bırakmazdı hatta yahudileri, hıristiyanların katliamından Osmanlı kurtarmıştır. Duraklama, gerileme ve dağılma dönemlerinde hataları olmuşsa da günümüzde yaşadığımız Anadolu topraklarının bir Osmanlı mirası olduğu ve Osmanlının atalarımız olduğu hakikatı da unutulmamalıdır. Osmanlı düşmanlığı bize yakışmaz. Türk milleti Göktürklerden, Türkiye Cumhuriyetine kadar bir bütündür ve hepsi de bizim tarihimizdir, atamızdır, atasını tanımayan it peşinde gezer.
Ümit beyin dediği gibi;" Zaten sattıkları araçlar 4 teker 1 direksiyondan ibaret bu fiyata araç satabilmek için bütün güvenlik önlemlerinden caz geçip Toros, broadway yada şahin doğan gibi araçları getirip halka lanse edeceklerdir".İnşallah böyle bir niyetle piyasaya araç sürmezler. Bir süredir Fiat Kuş grubunun modifiye edilerek yeniden piyasaya sürüleceği dedikoduları dolaşıyordu. Avrupa'nın çöpe atacağı araçları alıp biraz makyajla iç piyasaya sürmek çok ama çok ayıp olur bizim halkımıza.
Hocam yıllardır yaptıkları aynen yazıda sizinde benimde teleffuz ettiğiniz gibi,bu işi biraz daha ileriye götürüp nostalji algısı oluşturarak işler yapmayı planlıyorlar,zaten yeni kasa yeni donanım vs diye sattıkları araçlar yürüyen tabut Avrupa'nın kırıntıları,bunu Toyota bile yapıyor bize sattığı efsane kasa Corolla bile Amerika versiyonu ile arasında dağlar kadar fark var klimayı bile opsiyonel olarak sattılar zamanında,en yakın Gürcistan da avalon modeli var bir inceleyin adamlar ticari taksi olarak kullanıyor,tabi burada sadece marka özelinde eleştiri yapmak yanlış olur devlette aldığı vergilerle fiyatların bu seviye gelmesine sebeb oluyor.
Tam olarak yılını hatırlamıyorum ancak yeni kasa Şahin S'i bayiden sıfır olarak alıp (Beyaz renkti onu hatırlıyorum) sonra sağ dikiz aynasını da servisten extra almışlığımız vardır. Umarım o günlere geri dönmeyiz. Neyse içimizi karartmayalım. 21.YY da olmaz böyle şeyler