Gönderen Konu: Tamirat datilat  (Okunma sayısı 2538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tamirat datilat
« : Ocak 27, 2022, 02:58:38 »
Evimizde veya aracımızda yaptıklarımızı bu konuda paylaşalım belki birilerine faydası olacaktır,
Bugün çok iş yaptım,ilk olarak çamaşır makinasının amartisörlerini kendim değiştirdim,makina sıkmaya geçince ayaklanıp yürümeye başlıyordu :rofl:
Öyle böyle değil son iki gündür resmen makinayı tutuyorduk uzun zamandır az az yapıyordu ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş hesabı erteleyip duruyordum;
2. İş motoru yanan elektrikli süpürgenin motorunu değiştirdim Arçelik kanguru serisi biraz yordu ama çok güzel oldu orjinal motordan güzel çekiyor yan sanayi motor :)
Bunların fotoğrafını çekmeyi unuttum birazda dar vakitte yapınca işler hızlı yürüsün istedim;
3. İş mutfağa şerit LED döşedim gün ışığı renginde çok güzel oldu hemde mutfak tezgahı aydınlandı tavan lambası yetersiz kalıyordu,Ocak üstü aspiratör bozulmuştu onun yerine 12cm lik baca aspiratörü taktım çok güzel iş görüyor hatta aspiratörden daha sessiz ve iyi çekiyor bide onun yanına lamba takmıştım şerit ledin elektriğini de onun anahtarı dan aldım çok şahane oldu.
Son olarak damacana almaktan bıktım ve covid nedeniyle eve su arıtma sistemi kurdum fitreleri birleştirdim (6 filtreli) elimde eskiden kalma filtre düzecek sac aparat vardı üzerine taktım direk musluktan arıtılmış su alıyorum depo ve motor yok zaten depoda beklemiş su hoşuma gitmediği için tank eklemedim şebeke suyumuz tazzikli olduğu için motorada ihtiyaç yok,şimdilik bu kadar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

Tamirat datilat
« : Ocak 27, 2022, 02:58:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Tamirat datilat
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2022, 14:39:44 »
Elinize sağlık,bu işleri yapmak için hem deneyim hem beceri gerekiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2022, 15:40:53 »
Elinize sağlık,bu işleri yapmak için hem deneyim hem beceri gerekiyor.
Teşekkürler abi,bu güne kadar eve tamirci çağırmadım desem yeridir 2 defa gelmiştir usta çamaşır makinası kartı yanmıştı onuda görünce ve servis yüksek fiyat çekince piyasadan kendim aldım montaj yapmıştım sorun çözülmüştü,teknik işlerde çok başarılıyımdır özel projeler düşünürüm estetik olarak ayarlamaya çalışırım,kombi tamiri,güneş enerjisi su ısıtma sistemleri,su tesisatı, kalorifer tesisatı kombiler için oda termostadı gibi işleri bile kendim yapıyorum hatta ufak tefek gelir bile kazandırıyor,birtek elektronik kısmına kafam basmadı aslında fazlada irdelemedim belki uğraşsam onuda çözerdim ama elektrik ayrı bir dünya çok fazla kafa yoruyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2022, 20:50:33 »
Maşallah 41.5 kere Ümit bey. siz de benim gibisiniz demek. Ben de ustalarla hiç uğraşmayı sevmediğimden kendim hallederim. Elden de gelince ne gerek...

Yeni evime taşındığımdan beri
-Banyo menfezine fan taktım. 40cmx40cm lik menfezi hiç bozmadan 10cmx10cm bosch banyo fanı monte ettim. Menfezin ön tarafındaki oynar mekanizma duruyor. arkadaki  hava delikleri kısmını tam ortadan fana göre deldim yerleştirdim. Önce bunu banyo ışığına bağlamıştım ama baktım çok kafa şişiriyor, ihtiyaç zamanlarında kullanmak için tuşlu yapmam gerekiyordu. Tuş koysam saçma duracak, Banyo lamba anahtarından hat çektim, banyo anahtarını ikili yaptım. 1 tanesi lamba için 1 tanesi de fan için oldu. Çok daha güzel kullanışlı durdu.

-Banyo dolabı içine priz gerekti, onun için tesisattan ek aldım.

-Evin arka taraflarına wifi çekimi düşüktü, wifi repeater düşündüm ama performans düşer korkum vardı. Haliyle 100 mbps lik bir internetten sonuna kadar faydalanmak istedim. Normal ethernet kablosu çeksem çok kaba duruyor ve saklaması dert. IRENIS yassı cat6 ethernet kablosu çektim ben de. Daha pahalı ama süpürgelikler üstüne yapıştırdım, kapı eşikleri altından da geçirdim. Daha sonra da beyaz mobilya kenar bandı aldım ve süpürgelikler üstünde yapıştırdım. Hiç dikkat çekmiyor da. Süpürgelikleri boyayı kaldırır veya zarar veririm diye sökmek istemedi böyle güzel bir çözüm yöntemi ortaya çıktı. Daha sonra da eski kullanmadığım modemi de hem ethernet çoklayıcı hem de 2. bir wifi olarak evin arka tarafına yayın yapacak şekilde ayarladım.

-Ek olarak su sayaçları her ne kadar bina içinde de olsa yalıtmakta fayda var. Cam yünü ve aluminyum bant ile güzel bir şekilde sarıp sarmaladım.

- Sulardan dolayı rahatsızlandığımı düşününce ben de filtre sistemi ekledim. Su arıtma ve membran sonrasında saf suya yakın çıkan suyun mineral eksikliğinden dolayı yararlı olmayacağını düşündüğümden sadece membran öncesi 3 filtre kullandım. Sediment, aktif karbon ve blok karbon filtrelerinden oluşan su arıtma sistemi yaptım ben de.

Planımda da aşağıdakiler var.
- Mutfağa sizin yaptığınız gibi led şerit döşemek istiyorum. Ama akıllı ev sistemine dahil olacak ve farklı renkler içeren rgb olacak.
- Mutfak lambası ters yerde, onun kablosunu bulabilirsem eğer sıva üstü bir anahtar kullanarak taşımayı planlıyorum.
- Mutfak dolabı içine de led aydınlatma yapmayı planlıyorum, dolap içi anahtar kullanarak.

Arabayla ilgili olarak da Ediz hoca sağolsun, onun sayesinde öğrendiğim daciaların yarı otomatik şanzımanının kalibresi oldu. Toyota'nın MMT lerinde 10bin km.de 1 kalibrasyon yapılması gerektiğini söylemiştim, Ediz hoca  detaylı araştırmalar sonucunda işleme ulaşmış ve Dacia Renault grubuna çözümü sunmuş oldu sağolsun. Kavrama esnasındaki titreme sorunu böylece geçmişte kaldı.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2022, 21:55:40 »
Kolay gelsin arkadaşlar youtube ve el becerisi sayesinde hal olmayacak iş  yoktur. Şerit led 5 metrede 75 w elektrik tüketiyor ona göre planlama yapın derim malum zamlardan sonra kılı kırk yarmak farz oldu.
Mutlu dolap içi aydınlatmaya gelince sensörlü 9v pille çalışan lambalar vardı onlardan monte edebilirsin. Lambaya gelince yeni lamba için prizden yada buattan elektrik alıp iki lambayı da kullanabilirsin.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2022, 23:20:12 »
Teşekkürler mutlu bey ve Osman bey,
Mutlu bey RGB ledler için kumandalı renk değişimi yapılabilen hazır tak çalıştır cata marka olanlar mevcut 5 m herşeyi hazır 96 renk ve animasyonlu kumadalı olanlar var 230 TL ama ben iskantolu 190 TL ye alabiliyorum,şerit ledlerde her 1 m için 1 A güç gerekir ona göre trafo seçmeniz gerekir cata RGB modellerinde eklemede yapabilirsiniz her iki ucunda soketlidir,
Benimde planlarım arasında salon tavanına şerit LED döşeme fikri var bakalım olursa çok güzel olacak fotoğraf atarım,aynı zamanda salon duvarının birine televizyon ünitesi ve arkasına taş desenli duvar levhası döşemek istiyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2022, 01:26:33 »
Elinize sağlık Ümit bey, arıtma suyun muhakkak ph ve tds ppm ölçümünü yapın (dilerseniz ölçüm cihazlarını geçici olarak gönderebilirim), ek olarak ph ve mineral oranı iyi ise bir cam damacana içerisine alıp 12v uv/c lamba ile suyu dezenfekte edebilirsiniz, aksi takdirde tasarruf edeyim derken helicobacter pylori ile uğraşmak istemezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2022, 10:03:05 »
Elinize sağlık Ümit bey, arıtma suyun muhakkak ph ve tds ppm ölçümünü yapın (dilerseniz ölçüm cihazlarını geçici olarak gönderebilirim), ek olarak ph ve mineral oranı iyi ise bir cam damacana içerisine alıp 12v uv/c lamba ile suyu dezenfekte edebilirsiniz, aksi takdirde tasarruf edeyim derken helicobacter pylori ile uğraşmak istemezsiniz.
Teşekkürler ufuk bey,niyetimde vardı ölçüm yapmak ama cihaz arayışındaydım gönderebilirseniz çok sevinirim UV /c lamba fikrimde vardı onuda araştırıyorum,biliyorsunuz piyasada herkes ürünüm iyi diyor ama gerçek değerleri bulmak çok zor sizin tecrübe ettiğiniz ürün varsa direk onuda alabilirim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2022, 11:33:57 »
arıtma cihazınız 10 litre suyun ne kadarını içilebilir ne kadarını atık su olarak atıyor ?  uv olayına gelince bizim sektörde bolca kullanıyoruz ozonlama sistemleri ve uv sistemleri olarak ev tipi olarak yok ama bizde dediğiniz gibi kimse yoğurdum ekşi demiyor bizde de bazı uv lambaları içinden geçen suyun miktarından dolayı verimsiz kaldığını testler yaparak görüyoruz araştırın derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2022, 11:38:21 »
arıtma cihazınız 10 litre suyun ne kadarını içilebilir ne kadarını atık su olarak atıyor ?  uv olayına gelince bizim sektörde bolca kullanıyoruz ozonlama sistemleri ve uv sistemleri olarak ev tipi olarak yok ama bizde dediğiniz gibi kimse yoğurdum ekşi demiyor bizde de bazı uv lambaları içinden geçen suyun miktarından dolayı verimsiz kaldığını testler yaparak görüyoruz araştırın derim...
1/1 oranda atık su çıkıyor UV c lambalarda ışın 254 nm dolaylarında gerçek performans ta olmalı yoksa bir anlamı olmaz bide geçen suyun debisi önemli.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2022, 12:31:09 »
Teşekkürler ufuk bey,niyetimde vardı ölçüm yapmak ama cihaz arayışındaydım gönderebilirseniz çok sevinirim UV /c lamba fikrimde vardı onuda araştırıyorum,biliyorsunuz piyasada herkes ürünüm iyi diyor ama gerçek değerleri bulmak çok zor sizin tecrübe ettiğiniz ürün varsa direk onuda alabilirim.

En kısa zamanda gönderirim Ümit bey, benim arıtma sistemim (Royal Green Elite Plus) üzerindeki uv lambası Osram yada Philips olması gerekli yanlış hatırlamıyorsam, yaklaşık 3 yıl oldu herhangi bir sorun yaşamadık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2022, 12:54:53 »
En kısa zamanda gönderirim Ümit bey, benim arıtma sistemim (Royal Green Elite Plus) üzerindeki uv lambası Osram yada Philips olması gerekli yanlış hatırlamıyorsam, yaklaşık 3 yıl oldu herhangi bir sorun yaşamadık.
Teşekkürler ufuk bey,cihaz üzerindeki uvc fitresi yıllık değişmesi gerekiyor bilginiz vardır umarım UV c filtreleri 9000 saat ömürlüdür 1 yıla tekabül ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2022, 13:02:49 »
Teşekkürler ufuk bey,cihaz üzerindeki uvc fitresi yıllık değişmesi gerekiyor bilginiz vardır umarım UV c filtreleri 9000 saat ömürlüdür 1 yıla tekabül ediyor.

Benim kullandığım sistemin üzerindeki uv/c ampul led olabilir sanırım üzerinde Life Time 30.000h yazıyordu ama tabi bu 30.000 saat'in kaç saati tam verimlilik ile çalışıyor o'da ayrı bir soru işareti, bir de cihazın üzerinde kendi tds ve ph ölçüm göstergesi var 3 yıldır hemen hemen hiç değişmiyor, muhtemelen sebebi  daire giriş hattına da 3 filtreli "bina giriş filtresi" taktırdığım için çeşmeden bile neredeyse saf su akıyor, arıtma cihazı arıtmaktan daha ziyade ph ve mineral dengesi sağlamak için kurulu gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2022, 16:43:21 »
Konu arıtma cihazından devam ettiği için bende bir soru sorayım arıtma cihazından ziyade kaynaktan doldurup getiriyorum damacana harici kullanabileceğimiz cam olmayan ne tavsiye edersiniz suyu içinde beklemesi sorun olmayacak şekilde kullanabileceğim ürün ne vardır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2022, 17:00:11 »
Konu arıtma cihazından devam ettiği için bende bir soru sorayım arıtma cihazından ziyade kaynaktan doldurup getiriyorum damacana harici kullanabileceğimiz cam olmayan ne tavsiye edersiniz suyu içinde beklemesi sorun olmayacak şekilde kullanabileceğim ürün ne vardır?

SS316 Paslanmaz, ancak suyun ph seviyesi ve içerisinde bekleme süresi de bu durumda önem kazanır, tıpkı cam'ın da belli bir sirkülasyon sonrası temizlenmesi gerektiği gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2022, 17:53:12 »
Kolay gelsin arkadaşlar youtube ve el becerisi sayesinde hal olmayacak iş  yoktur. Şerit led 5 metrede 75 w elektrik tüketiyor ona göre planlama yapın derim malum zamlardan sonra kılı kırk yarmak farz oldu.
Mutlu dolap içi aydınlatmaya gelince sensörlü 9v pille çalışan lambalar vardı onlardan monte edebilirsin. Lambaya gelince yeni lamba için prizden yada buattan elektrik alıp iki lambayı da kullanabilirsin.

Sağolasın Osman abi, pilleri hayatımdan çıkarmak istiyorum. Şarj edilebilir olması daha güzel bir özellik. Onlara baktığımda da fiyatlar yükseliyor. Öte yandan basit bir led, 12v adaptör ve dolap switch çok daha uyguna maledilebilir geliyor.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2022, 17:54:23 »
Teşekkürler mutlu bey ve Osman bey,
Mutlu bey RGB ledler için kumandalı renk değişimi yapılabilen hazır tak çalıştır cata marka olanlar mevcut 5 m herşeyi hazır 96 renk ve animasyonlu kumadalı olanlar var 230 TL ama ben iskantolu 190 TL ye alabiliyorum,şerit ledlerde her 1 m için 1 A güç gerekir ona göre trafo seçmeniz gerekir cata RGB modellerinde eklemede yapabilirsiniz her iki ucunda soketlidir,
Benimde planlarım arasında salon tavanına şerit LED döşeme fikri var bakalım olursa çok güzel olacak fotoğraf atarım,aynı zamanda salon duvarının birine televizyon ünitesi ve arkasına taş desenli duvar levhası döşemek istiyorum.

Kumandadan renk değiştirme olayına da mesafeliyim açıkçası :) direk akıllı ev sistemine entegre olabilecek birşey istiyorum. Uzun vadede perdelerin otomatik kapanmasına varan bir akıllı ev sistemi yapmak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2022, 17:54:55 »

Ufuk abi bakteriler aktif karbon filtrede zaten ölmüyor mu?

Bu arada kargo fiyatları çok uçtu, kargola geri gelsin derken nerdeyse tds metre cihazının kendisinden pahalıya gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2022, 18:08:18 »
Ufuk abi bakteriler aktif karbon filtrede zaten ölmüyor mu?

Bu arada kargo fiyatları çok uçtu, kargola geri gelsin derken nerdeyse tds metre cihazının kendisinden pahalıya gelebilir.

Aktif karbon bir çok bakteriyi hapsedebiliyor ancak yok etmiyor, belirli bir akıştan sonra bakteri geçirgenliği de kümülatif oran ile artıyor, bazı bakteriler için ise aktif karbon daha en başından yetersiz kalabiliyor. Bu konu ile alakasız gibi ama karbonlu polen filtresi ve antibakteriyel polen filtresi arasındaki en büyük fark da bu.

Kontrol ettim de, kargo konusunda haklısın sanırım, @Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) bey nasıl isterse artık :)

Edit: Aktif karbon filtresinin su arıtmadaki bir diğer (aslında daha önemli) bulunma sebebi klor ve organik ağır metal içeriklerin arıtılması, her ne kadar bazı içerikler için ev tipi karbon filtreler yetersiz kalsa da bulunmamasından iyidir, tabi her şeyin olduğu gibi bunun da negatif ve pozitif yanları mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2022, 22:13:41 »
Aktif karbon bir çok bakteriyi hapsedebiliyor ancak yok etmiyor, belirli bir akıştan sonra bakteri geçirgenliği de kümülatif oran ile artıyor, bazı bakteriler için ise aktif karbon daha en başından yetersiz kalabiliyor. Bu konu ile alakasız gibi ama karbonlu polen filtresi ve antibakteriyel polen filtresi arasındaki en büyük fark da bu.

Kontrol ettim de, kargo konusunda haklısın sanırım, @Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) bey nasıl isterse artık :)

Edit: Aktif karbon filtresinin su arıtmadaki bir diğer (aslında daha önemli) bulunma sebebi klor ve organik ağır metal içeriklerin arıtılması, her ne kadar bazı içerikler için ev tipi karbon filtreler yetersiz kalsa da bulunmamasından iyidir, tabi her şeyin olduğu gibi bunun da negatif ve pozitif yanları mevcut.
Merhabalar ufuk bey,
Mutlu bey'in iletisi sonrası kontrol ettiğimde tds cihazlarının 46 TL ile 650 TL arasında fiyatları değişiyor, sizdeki hangi model olmazsa gönderim işlemleriyle sizi yormaktansa devamlı kullanacağım bir ürün alayım kalsın hemde filtrelerin değişim zamanına yakında ölçüm yapmış olurum.
Bende toprak küp var suyu içine koyunca tadını çok değiştiriyor,içi sırlı olmayacak direk toprak olacak hatta musluk bile takılabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE