0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elinize sağlık,bu işleri yapmak için hem deneyim hem beceri gerekiyor.
Elinize sağlık Ümit bey, arıtma suyun muhakkak ph ve tds ppm ölçümünü yapın (dilerseniz ölçüm cihazlarını geçici olarak gönderebilirim), ek olarak ph ve mineral oranı iyi ise bir cam damacana içerisine alıp 12v uv/c lamba ile suyu dezenfekte edebilirsiniz, aksi takdirde tasarruf edeyim derken helicobacter pylori ile uğraşmak istemezsiniz.
arıtma cihazınız 10 litre suyun ne kadarını içilebilir ne kadarını atık su olarak atıyor ? uv olayına gelince bizim sektörde bolca kullanıyoruz ozonlama sistemleri ve uv sistemleri olarak ev tipi olarak yok ama bizde dediğiniz gibi kimse yoğurdum ekşi demiyor bizde de bazı uv lambaları içinden geçen suyun miktarından dolayı verimsiz kaldığını testler yaparak görüyoruz araştırın derim...
Teşekkürler ufuk bey,niyetimde vardı ölçüm yapmak ama cihaz arayışındaydım gönderebilirseniz çok sevinirim UV /c lamba fikrimde vardı onuda araştırıyorum,biliyorsunuz piyasada herkes ürünüm iyi diyor ama gerçek değerleri bulmak çok zor sizin tecrübe ettiğiniz ürün varsa direk onuda alabilirim.
En kısa zamanda gönderirim Ümit bey, benim arıtma sistemim (Royal Green Elite Plus) üzerindeki uv lambası Osram yada Philips olması gerekli yanlış hatırlamıyorsam, yaklaşık 3 yıl oldu herhangi bir sorun yaşamadık.
Teşekkürler ufuk bey,cihaz üzerindeki uvc fitresi yıllık değişmesi gerekiyor bilginiz vardır umarım UV c filtreleri 9000 saat ömürlüdür 1 yıla tekabül ediyor.
Konu arıtma cihazından devam ettiği için bende bir soru sorayım arıtma cihazından ziyade kaynaktan doldurup getiriyorum damacana harici kullanabileceğimiz cam olmayan ne tavsiye edersiniz suyu içinde beklemesi sorun olmayacak şekilde kullanabileceğim ürün ne vardır?
Kolay gelsin arkadaşlar youtube ve el becerisi sayesinde hal olmayacak iş yoktur. Şerit led 5 metrede 75 w elektrik tüketiyor ona göre planlama yapın derim malum zamlardan sonra kılı kırk yarmak farz oldu.Mutlu dolap içi aydınlatmaya gelince sensörlü 9v pille çalışan lambalar vardı onlardan monte edebilirsin. Lambaya gelince yeni lamba için prizden yada buattan elektrik alıp iki lambayı da kullanabilirsin.
Teşekkürler mutlu bey ve Osman bey,Mutlu bey RGB ledler için kumandalı renk değişimi yapılabilen hazır tak çalıştır cata marka olanlar mevcut 5 m herşeyi hazır 96 renk ve animasyonlu kumadalı olanlar var 230 TL ama ben iskantolu 190 TL ye alabiliyorum,şerit ledlerde her 1 m için 1 A güç gerekir ona göre trafo seçmeniz gerekir cata RGB modellerinde eklemede yapabilirsiniz her iki ucunda soketlidir,Benimde planlarım arasında salon tavanına şerit LED döşeme fikri var bakalım olursa çok güzel olacak fotoğraf atarım,aynı zamanda salon duvarının birine televizyon ünitesi ve arkasına taş desenli duvar levhası döşemek istiyorum.
Ufuk abi bakteriler aktif karbon filtrede zaten ölmüyor mu?Bu arada kargo fiyatları çok uçtu, kargola geri gelsin derken nerdeyse tds metre cihazının kendisinden pahalıya gelebilir.
Aktif karbon bir çok bakteriyi hapsedebiliyor ancak yok etmiyor, belirli bir akıştan sonra bakteri geçirgenliği de kümülatif oran ile artıyor, bazı bakteriler için ise aktif karbon daha en başından yetersiz kalabiliyor. Bu konu ile alakasız gibi ama karbonlu polen filtresi ve antibakteriyel polen filtresi arasındaki en büyük fark da bu.Kontrol ettim de, kargo konusunda haklısın sanırım, @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) bey nasıl isterse artık Edit: Aktif karbon filtresinin su arıtmadaki bir diğer (aslında daha önemli) bulunma sebebi klor ve organik ağır metal içeriklerin arıtılması, her ne kadar bazı içerikler için ev tipi karbon filtreler yetersiz kalsa da bulunmamasından iyidir, tabi her şeyin olduğu gibi bunun da negatif ve pozitif yanları mevcut.