Gönderen Konu: Tamirat datilat  (Okunma sayısı 2539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Tamirat datilat
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2022, 23:42:58 »
Merhabalar ufuk bey,
Mutlu bey'in iletisi sonrası kontrol ettiğimde tds cihazlarının 46 TL ile 650 TL arasında fiyatları değişiyor, sizdeki hangi model olmazsa gönderim işlemleriyle sizi yormaktansa devamlı kullanacağım bir ürün alayım kalsın hemde filtrelerin değişim zamanına yakında ölçüm yapmış olurum.Bende toprak küp var suyu içine koyunca tadını çok

Merhaba Ümit bey,

Benim aldığım dönemde araştırdığım kadarıyla TDS cihazı için fiyatın yüksekliğinin en büyük sebebinin cihazların kullanıldıkça kalibrasyon gerekliliği, pil tüketimi, ekran ve malzeme kalitesiydi, şayet her gün ölçüm yapmayacaksanız 46TL'lik olmasa bile 100TL civarındaki ürünler işinizi rahatlıkla görür diye düşünüyorum.

Ph ölçümü için ise kalibrasyon gerekliliği olmuyor, açıkçası en kötü düşürdüğünüzde 10 parçaya bölünmeyecek bir cihaz bile bu konuda işinizi görür diye düşünüyorum.

Ben cihazları arıtma sistemi kurmadan önce şebeke hattını ölçmek için almıştım, sonrasında daire girişine bina giriş filtre sistemi kullandım, akabinde filtre sistemi sonrasından tüm su sistemine kireç sökücü pompalayıp tüm çeşmeleri söküp (kombi sistemi dahil, kombi ısıtma sistemine daha sonra 1/5 oranında SLLC ekledim ve her yıl düzenli değiştiriyorum) ortalama 10 dk düşük debi ile çalıştırdım, 1 ay kadar sonra da arıtma sistemini kurdum, zaten üzerindeki ekranda da tüm verileri 1sn. çevrim ile takip edilebiliyor.

Edit: İmla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2022, 23:42:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2022, 23:53:58 »
Bende toprak küp var suyu içine koyunca tadını çok değiştiriyor,içi sırlı olmayacak direk toprak olacak hatta musluk bile takılabiliyor.
Rahmetli dedem de çocukken içine girebileceğim şekilde vardı eskiden buzdolabı yokluğunda bunlar kullanıllırmış soğuk tuttsun suyu diye tabi antalya sıcağında ne kadar soğuk olursa artık :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2022, 01:14:33 »
Merhaba Ümit bey,

Benim aldığım dönemde araştırdığım kadarıyla TDS cihazı için fiyatın yüksekliğinin en büyük sebebinin cihazların kullanıldıkça kalibrasyon gerekliliği, pil tüketimi, ekran ve malzeme kalitesiydi, şayet her gün ölçüm yapmayacaksanız 46TL'lik olmasa bile 100TL civarındaki ürünler işinizi rahatlıkla görür diye düşünüyorum.

Ph ölçümü için ise kalibrasyon gerekliliği olmuyor, açıkçası en kötü düşürdüğünüzde 10 parçaya bölünmeyecek bir cihaz bile bu konuda işinizi görür diye düşünüyorum.

Ben cihazları arıtma sistemi kurmadan önce şebeke hattını ölçmek için almıştım, sonrasında daire girişine bina giriş filtre sistemi kullandım, akabinde filtre sistemi sonrasından tüm su sistemine kireç sökücü pompalayıp tüm çeşmeleri söküp (kombi sistemi dahil, kombi ısıtma sistemine daha sonra 1/5 oranında SLLC ekledim ve her yıl düzenli değiştiriyorum) ortalama 10 dk düşük debi ile çalıştırdım, 1 ay kadar sonra da arıtma sistemini kurdum, zaten üzerindeki ekranda da tüm verileri 1sn. çevrim ile takip edilebiliyor.

Edit: İmla
Teşekkürler Ufuk bey,sizi yormaktansa bir tane sipariş vereyim en iyisi,ilginiz ve bilgilendirme için tekrardan çok teşekkür ederim.
Rahmetli dedem de çocukken içine girebileceğim şekilde vardı eskiden buzdolabı yokluğunda bunlar kullanıllırmış soğuk tuttsun suyu diye tabi antalya sıcağında ne kadar soğuk olursa artık :)

Aslında belli bir oranda soğutma yapıyor terlemeden ötürü,aynı zamanda filtreleme özelliği de (bir nebze) olabiliyor suyun devamlı hareketli kalmasına olanak sağlıyor,ben bir ara deneme amaçlı musluk suyunu koydum onun bile tadını bir miktar yumuşattı zorda kalınsa içilebilecek duruma getirdi,tabi bide bunların imal aşamasında toprak çeşitleri ve kalınlıkları çok fark ediyor n kadar kalın yapılırsa o kadar daha iyi oluyor,eskiden bide çökelek basılırdı bunun içine ve toprağa gömülürdü 3 ay sonra çıkınca tadına doyum olmazdı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2022, 20:46:57 »
Ellerinize sağlık, gerçekten de el becerisi isteyen işler Ümit bey.
-Sizin bahsettiğiniz şekilde bende evimin koridorun tavanına yıldız şeklinde normal ampül haricinde led döşedim ve hareket sensörüne bağladım. Geceleri aktif olarak bırakıyorum, lavaboya falan gidildiği zaman otomatik olarak yanıyor. Kontrolü de normal ampülün anahtarı ile birlikte komitatör anahtar. 
-Aynen bende banyo ışığına paralel  mini aspiratör koydum, baktım çoluk çocuk unutuyor, bu sefer  zaman rölesi ekledim. Banyo ışığı 20 dakika söndürülmez ise aspirataör ile birlikte kendiliğinden kapanıyor.

Birde şu konuda fikrinizi almak istiyorum, mutfak tezgahına ben de led döşedim ama henüz beslemesini yapmadım. Tezgahımdaki aspiratörün  mevcut kontrol düğmelerinin yanında uzaktan kumandası var,  ve yine aspiratörde kumandayla da kontrol edilebilen  kendine has iki tane led ışığı var ocağı aydınlatan. Şimdi tezgahın led aydınlatmasını tavan lambası ile  mi, aspiratörün ışığı ile  mi yoksa tamamen ayrı bir anahtarla mı kontrol etmeliyim.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 29, 2022, 21:00:04[/time]

Planımda da aşağıdakiler var.
- Mutfağa sizin yaptığınız gibi led şerit döşemek istiyorum. Ama akıllı ev sistemine dahil olacak ve farklı renkler içeren rgb olacak.
- Mutfak lambası ters yerde, onun kablosunu bulabilirsem eğer sıva üstü bir anahtar kullanarak taşımayı planlıyorum.
- Mutfak dolabı içine de led aydınlatma yapmayı planlıyorum, dolap içi anahtar kullanarak.

Mutlu,  dolap içi ledlerle ilgili olarak anahtar yerine manyetik switch diğer adıyla reed röle kullanabilirsin. Kablo olarak da 3-5mm lik bakır bant kullanırsın hiç göze batmaz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2022, 21:24:21 »
Teşekkürler Osman bey aspiratör üzerindeki LED lambara bağlamanızı tavsiye etmem,orada küçük 12 volt dönüştürücü trafo kullanılmıştır sizin döşediğiniz şerit ledi beslemez ayrı anahtar ile kullanmanızı tavsiye ederim bide şerit LED kaç metre ise ona göre trafo seçimi yapmanız lazım her 1m için 1.2  A hesaplama yapınız 5 m üzerinde daha yüksek amperli trafo alınız,tavan aydınlatmasınada bağlayabilirsiniz yalnız lamba anahtarını çiftli kullanmanız daha iyi olur istediğiniz zaman kapatma imkanı olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2022, 22:29:52 »
Teşekkürler Osman bey aspiratör üzerindeki LED lambara bağlamanızı tavsiye etmem,orada küçük 12 volt dönüştürücü trafo kullanılmıştır sizin döşediğiniz şerit ledi beslemez ayrı anahtar ile kullanmanızı tavsiye ederim bide şerit LED kaç metre ise ona göre trafo seçimi yapmanız lazım her 1m için 1.2  A hesaplama yapınız 5 m üzerinde daha yüksek amperli trafo alınız,tavan aydınlatmasınada bağlayabilirsiniz yalnız lamba anahtarını çiftli kullanmanız daha iyi olur istediğiniz zaman kapatma imkanı olur.

Ümit bey teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Yeterli elektronik bilgim var, aspiratör lambasına bağlasam bile sadece aspiratörün lambası tetik görevi görecek, araya röle koyacağım ve tezgah aydınlatmasının beslemesi ayrı olacak.  Şerit ledler için  yeterli akımı verecek  güç kaynağım hazır onda sıkıntı yok. Mutfakta normalde 3 lü avize var.  Acaba diyorum avizenin ampüllerini (3*9watt led) daha düşük wattlı (örneğin 3*5watt led) takarak, tezgah ledlerini   direk tavan aydınlatması ile beraber yanmasını sağlasam nasıl olur. Bu şekilde tavan lambaları ile birlikte daha homojen bir aydınlatma sağlanır. 

Bakalım,  havalar düzelsin biraz  memlekete evime gideyim bu fikirleri o zaman değerlendireceğim inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2022, 22:52:02 »
Ümit bey teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Yeterli elektronik bilgim var, aspiratör lambasına bağlasam bile sadece aspiratörün lambası tetik görevi görecek, araya röle koyacağım ve tezgah aydınlatmasının beslemesi ayrı olacak.  Şerit ledler için  yeterli akımı verecek  güç kaynağım hazır onda sıkıntı yok. Mutfakta normalde 3 lü avize var.  Acaba diyorum avizenin ampüllerini (3*9watt led) daha düşük wattlı (örneğin 3*5watt led) takarak, tezgah ledlerini   direk tavan aydınlatması ile beraber yanmasını sağlasam nasıl olur. Bu şekilde tavan lambaları ile birlikte daha homojen bir aydınlatma sağlanır. 

Bakalım,  havalar düzelsin biraz  memlekete evime gideyim bu fikirleri o zaman değerlendireceğim inşallah.
Avize ampüllerinide LED yaparsanız dediğiniz gibi daha homojen bir aydınlatma olur evet,yalnız LED için tavan aydınlatması anahtarından enerji almak için umarım biliyorsunuz nötr beslemesini anahtarın bağlı olduğu buhattan almanız lazım çünkü lamba anhtarlarında sadece faz girer faz çıkar nötr buhattan direk lambaya geçer.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2022, 22:55:18
Aspiratör lambasının tetik anahtarında 220 varmı ölçmeniz lazım bence o anahtar sadece ana karttan gelen (12 v) enerjiyi kapatıyor olabilir,anahtarın girişini çıkışını ölçerek kaç volt olduğunu görebilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2022, 23:09:11 »
Elektrik ve elektronik konusunda sıkıntı yok.  Aspiratör lambası led zaten, tetik 12 volt röle ile olacak. Ve o röle tezgah aydınlatmasının 220v girişini kontrol edecek. 

Standart tavan lambasına gelince, beslemeyi alabileceğim yer gayet uygun. Bakalım dediğim gibi memlekete gidince değerlendireceğim artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 30, 2022, 13:04:05 »
Ellerinize sağlık, gerçekten de el becerisi isteyen işler Ümit bey.
-Sizin bahsettiğiniz şekilde bende evimin koridorun tavanına yıldız şeklinde normal ampül haricinde led döşedim ve hareket sensörüne bağladım. Geceleri aktif olarak bırakıyorum, lavaboya falan gidildiği zaman otomatik olarak yanıyor. Kontrolü de normal ampülün anahtarı ile birlikte komitatör anahtar. 
-Aynen bende banyo ışığına paralel  mini aspiratör koydum, baktım çoluk çocuk unutuyor, bu sefer  zaman rölesi ekledim. Banyo ışığı 20 dakika söndürülmez ise aspirataör ile birlikte kendiliğinden kapanıyor.

Birde şu konuda fikrinizi almak istiyorum, mutfak tezgahına ben de led döşedim ama henüz beslemesini yapmadım. Tezgahımdaki aspiratörün  mevcut kontrol düğmelerinin yanında uzaktan kumandası var,  ve yine aspiratörde kumandayla da kontrol edilebilen  kendine has iki tane led ışığı var ocağı aydınlatan. Şimdi tezgahın led aydınlatmasını tavan lambası ile  mi, aspiratörün ışığı ile  mi yoksa tamamen ayrı bir anahtarla mı kontrol etmeliyim.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 29, 2022, 21:00:04[/time]
Mutlu,  dolap içi ledlerle ilgili olarak anahtar yerine manyetik switch diğer adıyla reed röle kullanabilirsin. Kablo olarak da 3-5mm lik bakır bant kullanırsın hiç göze batmaz.

Sağolasın Osman abi, şöyle bir ters switch düşünüyorum.
https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ters-dolap-switch-sivici_pdp_608294267

Tezgah led aydınlatması tavan lambası yanarsa aktif olması bence tüm ambiyansı bozar. O karanlıkta güzel bir ambiyans aydınlatması yapması daha hoş olur diye düşünüyorum. Aslında akıllı priz alıp belirli zamanlarda yanmasını sağlayabilirsin abi ya da bir hareket sensörü ekleyerek mutfağa girildiğinde yanacak şekilde ayarlayabilirsin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 30, 2022, 14:38:15 »
Aslında hareket sensörü iyi fikir ama sensörü konumlandırmak önemli dışarıdan kablo tesisatı çirkin gözüküyor onun için iyi bir yere konumlandırılmalı.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2022, 14:45:15
Bluetooth ile çalışanlarında var ama ne kadar iyi performans sağlıyor hiç denemedim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 30, 2022, 17:08:32 »
Sağolasın Osman abi, şöyle bir ters switch düşünüyorum.
https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ters-dolap-switch-sivici_pdp_608294267

Tezgah led aydınlatması tavan lambası yanarsa aktif olması bence tüm ambiyansı bozar. O karanlıkta güzel bir ambiyans aydınlatması yapması daha hoş olur diye düşünüyorum. Aslında akıllı priz alıp belirli zamanlarda yanmasını sağlayabilirsin abi ya da bir hareket sensörü ekleyerek mutfağa girildiğinde yanacak şekilde ayarlayabilirsin.

Ters switch zaten standardı bu tip işlerin,  karar senin tabiiki. Ben  manyetik switch daha kibar ve  küçük olduğu için demiştim. Karşısına da mini bir mıknatıs tamamdır.

Hareket sensörü için uygun yerim var  bakalım değerlendireceğim duruma göre.

Aslında hareket sensörü iyi fikir ama sensörü konumlandırmak önemli dışarıdan kablo tesisatı çirkin gözüküyor onun için iyi bir yere konumlandırılmalı.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 30, 2022, 14:45:15[/time]
Bluetooth ile çalışanlarında var ama ne kadar iyi performans sağlıyor hiç denemedim.

Bluetooth için bilemedim şimdi Ümit bey, yani o ambiyans ışığını her yakacağımızda telefonu aç, uygulamayı aç, ışığı yak  emin olamadım.  Aslında bluetooth kartım var sadece açma kapama anlamında, daha önceki corollanın kapılarını açma kapama işleminde kullanmıştım.  Ama bluetooth seçeneği pek sıcak gelmedi bana.