0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar ufuk bey,Mutlu bey'in iletisi sonrası kontrol ettiğimde tds cihazlarının 46 TL ile 650 TL arasında fiyatları değişiyor, sizdeki hangi model olmazsa gönderim işlemleriyle sizi yormaktansa devamlı kullanacağım bir ürün alayım kalsın hemde filtrelerin değişim zamanına yakında ölçüm yapmış olurum.Bende toprak küp var suyu içine koyunca tadını çok
Bende toprak küp var suyu içine koyunca tadını çok değiştiriyor,içi sırlı olmayacak direk toprak olacak hatta musluk bile takılabiliyor.
Merhaba Ümit bey,Benim aldığım dönemde araştırdığım kadarıyla TDS cihazı için fiyatın yüksekliğinin en büyük sebebinin cihazların kullanıldıkça kalibrasyon gerekliliği, pil tüketimi, ekran ve malzeme kalitesiydi, şayet her gün ölçüm yapmayacaksanız 46TL'lik olmasa bile 100TL civarındaki ürünler işinizi rahatlıkla görür diye düşünüyorum.Ph ölçümü için ise kalibrasyon gerekliliği olmuyor, açıkçası en kötü düşürdüğünüzde 10 parçaya bölünmeyecek bir cihaz bile bu konuda işinizi görür diye düşünüyorum.Ben cihazları arıtma sistemi kurmadan önce şebeke hattını ölçmek için almıştım, sonrasında daire girişine bina giriş filtre sistemi kullandım, akabinde filtre sistemi sonrasından tüm su sistemine kireç sökücü pompalayıp tüm çeşmeleri söküp (kombi sistemi dahil, kombi ısıtma sistemine daha sonra 1/5 oranında SLLC ekledim ve her yıl düzenli değiştiriyorum) ortalama 10 dk düşük debi ile çalıştırdım, 1 ay kadar sonra da arıtma sistemini kurdum, zaten üzerindeki ekranda da tüm verileri 1sn. çevrim ile takip edilebiliyor.Edit: İmla
Rahmetli dedem de çocukken içine girebileceğim şekilde vardı eskiden buzdolabı yokluğunda bunlar kullanıllırmış soğuk tuttsun suyu diye tabi antalya sıcağında ne kadar soğuk olursa artık
Planımda da aşağıdakiler var.- Mutfağa sizin yaptığınız gibi led şerit döşemek istiyorum. Ama akıllı ev sistemine dahil olacak ve farklı renkler içeren rgb olacak. - Mutfak lambası ters yerde, onun kablosunu bulabilirsem eğer sıva üstü bir anahtar kullanarak taşımayı planlıyorum.- Mutfak dolabı içine de led aydınlatma yapmayı planlıyorum, dolap içi anahtar kullanarak.
Teşekkürler Osman bey aspiratör üzerindeki LED lambara bağlamanızı tavsiye etmem,orada küçük 12 volt dönüştürücü trafo kullanılmıştır sizin döşediğiniz şerit ledi beslemez ayrı anahtar ile kullanmanızı tavsiye ederim bide şerit LED kaç metre ise ona göre trafo seçimi yapmanız lazım her 1m için 1.2 A hesaplama yapınız 5 m üzerinde daha yüksek amperli trafo alınız,tavan aydınlatmasınada bağlayabilirsiniz yalnız lamba anahtarını çiftli kullanmanız daha iyi olur istediğiniz zaman kapatma imkanı olur.
Ümit bey teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Yeterli elektronik bilgim var, aspiratör lambasına bağlasam bile sadece aspiratörün lambası tetik görevi görecek, araya röle koyacağım ve tezgah aydınlatmasının beslemesi ayrı olacak. Şerit ledler için yeterli akımı verecek güç kaynağım hazır onda sıkıntı yok. Mutfakta normalde 3 lü avize var. Acaba diyorum avizenin ampüllerini (3*9watt led) daha düşük wattlı (örneğin 3*5watt led) takarak, tezgah ledlerini direk tavan aydınlatması ile beraber yanmasını sağlasam nasıl olur. Bu şekilde tavan lambaları ile birlikte daha homojen bir aydınlatma sağlanır. Bakalım, havalar düzelsin biraz memlekete evime gideyim bu fikirleri o zaman değerlendireceğim inşallah.
Ellerinize sağlık, gerçekten de el becerisi isteyen işler Ümit bey. -Sizin bahsettiğiniz şekilde bende evimin koridorun tavanına yıldız şeklinde normal ampül haricinde led döşedim ve hareket sensörüne bağladım. Geceleri aktif olarak bırakıyorum, lavaboya falan gidildiği zaman otomatik olarak yanıyor. Kontrolü de normal ampülün anahtarı ile birlikte komitatör anahtar. -Aynen bende banyo ışığına paralel mini aspiratör koydum, baktım çoluk çocuk unutuyor, bu sefer zaman rölesi ekledim. Banyo ışığı 20 dakika söndürülmez ise aspirataör ile birlikte kendiliğinden kapanıyor.Birde şu konuda fikrinizi almak istiyorum, mutfak tezgahına ben de led döşedim ama henüz beslemesini yapmadım. Tezgahımdaki aspiratörün mevcut kontrol düğmelerinin yanında uzaktan kumandası var, ve yine aspiratörde kumandayla da kontrol edilebilen kendine has iki tane led ışığı var ocağı aydınlatan. Şimdi tezgahın led aydınlatmasını tavan lambası ile mi, aspiratörün ışığı ile mi yoksa tamamen ayrı bir anahtarla mı kontrol etmeliyim.Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 29, 2022, 21:00:04[/time]Mutlu, dolap içi ledlerle ilgili olarak anahtar yerine manyetik switch diğer adıyla reed röle kullanabilirsin. Kablo olarak da 3-5mm lik bakır bant kullanırsın hiç göze batmaz.
Sağolasın Osman abi, şöyle bir ters switch düşünüyorum. https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ters-dolap-switch-sivici_pdp_608294267Tezgah led aydınlatması tavan lambası yanarsa aktif olması bence tüm ambiyansı bozar. O karanlıkta güzel bir ambiyans aydınlatması yapması daha hoş olur diye düşünüyorum. Aslında akıllı priz alıp belirli zamanlarda yanmasını sağlayabilirsin abi ya da bir hareket sensörü ekleyerek mutfağa girildiğinde yanacak şekilde ayarlayabilirsin.
Aslında hareket sensörü iyi fikir ama sensörü konumlandırmak önemli dışarıdan kablo tesisatı çirkin gözüküyor onun için iyi bir yere konumlandırılmalı.Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 30, 2022, 14:45:15[/time]Bluetooth ile çalışanlarında var ama ne kadar iyi performans sağlıyor hiç denemedim.