0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 motorla 13 litre yakan da var 6 litre yakan da var. Hangisini diyelim Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2022, 23:08:11Tüketimi azaltmak istiyorsanız öncelikle sakin kullanmalısınız. Frene az basmalısınız. Ara hızlanmalardan uzak durmalısınız. Sert hızlanmalardan da uzak durmalısınız. Trafiği izleyip gereksiz fren gaz yapmamalısınız. En az yakan hızlar 60-90 arası hızlardır. 100-110 üstüne çıkmayın. Bunları yapsanız gayet iyi sonuç alırsınız. Daha ileri seviyelere geçmeye gerek yok. Görüyorum. İzliyorum. Sabah akşam rüzgar yönüne göre güzergah belirleyenler var. Allah başka dert vermesin diyorum
Selamlar 1.6 benzinli araçlar için yakıt tecrübelerinizi aktarabilir misiniz ? Kullanım türü , günlük gidilen km ve ortalama yokuş çıkma durumları vs. gibi bilgileri paylaşabilir misiniz ? Yakıt tüketiminiz fazla ise azaltmak için ne gibi aksiyonlar alabildiniz ? Bir depo da kaç km gidebiliyorsunuz ? Teşekkürler,
Benim içinde aşırı sıkıntı olan bir konu servis e bir gün soracağım inşallah iki kış oldu aynısı bir depo ile 300 km yol gidiyorum bazen da da düşüyor olmuyor bile istanbul da kullanıyorum sabah 5km akşam 5km dönüş bir türlü çıkamadım işin içinden yazın sıkıntı yok gibi
Normal bir durum daha araba ısınmadan varış noktasına yetişiyorsunuz,araçlar en çok sarfiyatı soğukken ve dur kalklı trafikte yakar.
evet soğukken öyle diyorlar ama istanbul da ne kadar soğuk oluyor ki yine de 250-300 km bir depo benzin için az bir değer ve can sıkıcı
Bu depo gaz deposu değil mi ?
Bir depo benzin dediğiniz kaç lt,havanın soğukluğu ve motor suyu suğukluğu, İstanbul soğuk olacağı kadar soğuk (hatrı sayılır) daha araba ısınmadan stop ediliyor,araç ne yapsın.
benzin deposuMesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2022, 14:36:10ben servise bir götürmeyi düşünüyordum ama bakalım fırsat bulursam soracağım
yok 1 depo ile 300 km gitmesi anormal bir durum,97 model,300.000 km otomatik aracımda bile 400-450 km gidiyor ki bende ortalama günde total sadece işe giderem 10-12 km yapıyorum.
Aracın bakımlarını en son ne zaman yaptırdınız (buji,hava filtresi,yağ vs) eğer özellikle bujiler ölmüşse ve hava filtresi çok kirliyse araç fazla yakar, öncelikle sizin araç nedir kaç model otomatik & manuel vites bunları belirtirseniz daha net yorumlar yapılabilir.
Yağı ne kullandınız? Rölantide çok tutuyor musunuz aracı? Agresif mi kullanıyorsunuz?
Sabah 2.5 km akşam 2.5km yol gidiyorum. Bir depo benzin ile 450-500km arası gidiyorum. Gereksiz gaza basmamaya çalışıyorum dikkatli sürmeye çalışıyorum. Otomatik 1.6 2020 Vision sahibiyim. Şehir Ankara
[time]Ocak 20, 2022, 09:46:29[/time][/b][/size] valla servis ne yağ koydu bilmiyorum kar otomotiv de yaptırıyorum ordan aldığım için agresif de kullanmam istanbul içi ne kadar agresif olunursa o kadar işte Sanırım Toyota Kar da yaptırıyorsunuz. Benim aracımda (2020 flame x pack mds) 10 ve 20 bin bakımlarında, E-210 serisine standart toyotanın 5-30 yağı koyduklarını söylediler. Türkiye coğrafyasında bütün servisler E-210 serisinde bu yağı kullanıyorlarmış. Kullanım kılavuzuna baktığımda "Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır." açıklamasına isitnaden 30 bin bakımında fiyat farkı verip 0-20 yağı koydurttum. İlk 10 binde (fabrikanın koyduğu 0-20 yağ ile) yakıt yaklaşık 6,5 lt iken 10 bin bakımından sonra (servisin 5-30 yağı koyması ile) yaklaşık 7,3 lt yakmaya başladı. Tekrar 0-20 yağına döndüğümde ise 7,0 lt civarı oldu. Toplam depo ile şehir içi 600-630 km, şehir dışı 720-750 km civarında değişiyor. Yakıt tüketiminde bir çok değişken olduğu aşikar. Fikir olarak belirtmek istedim.
yakıt değerleri için en sonunda servise götürdüm en son bir depo ile yani ışıktan ışığa 275 km gittim dedim durumu anlattım normal dediler makinaya soktular gösterge ayarı ile oynanmış olabilir falan dediler bir şey yok diyip ortalama 14.4/100km gösteriyordu onu 7/100km yaptılar bakalım bundan sonra ne olacak