Gönderen Konu: Yakıt Değerleri Hk.  (Okunma sayısı 5086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Değerleri Hk.
« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2022, 15:44:58 »
merhaba 2019 vision mds 20.000 km.de aracım var. ş.içi/ş.dışı ortalama ekranda 6,7 ortalamagösteriyor.BRC toyota kit de 12.000 km.önce taktırmıştım. güncel verilere göre 21.02.2022 tarihinde opetten (15,65 benzin/lt ve 9,20 Lpg/lt) 242 liralık Lpg+56 liralık da benzin aldım ve depoları doldurdum (daha önce de depo ve km.yi sıfırlamıştım.) ve 325 km. ytotalda yol yaptım.hesaplarıma göre 1,4 lira/km benzinde ve 0,85 lira lpg de yakmış..(ilk çalışması benzinde ve motor soğuk olduğundan tüketimi bence fazla).genel ortalama olarak 0,92 lira/km. yakmıştır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2022, 15:44:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2022, 19:30:19 »
merhaba 2019 vision mds 20.000 km.de aracım var. ş.içi/ş.dışı ortalama ekranda 6,7 ortalamagösteriyor.BRC toyota kit de 12.000 km.önce taktırmıştım. güncel verilere göre 21.02.2022 tarihinde opetten (15,65 benzin/lt ve 9,20 Lpg/lt) 242 liralık Lpg+56 liralık da benzin aldım ve depoları doldurdum (daha önce de depo ve km.yi sıfırlamıştım.) ve 325 km. ytotalda yol yaptım.hesaplarıma göre 1,4 lira/km benzinde ve 0,85 lira lpg de yakmış..(ilk çalışması benzinde ve motor soğuk olduğundan tüketimi bence fazla).genel ortalama olarak 0,92 lira/km. yakmıştır.
Bence kış aylarına göre gayet normal değerler iki ay sonra benzin ve lpg değerleriniz bir tık düşecektir,ortalama dizel bir araç ile ayni değerler kazasız belasız iyi sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 19000
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2022, 10:02:45 »
Arabayı servise göstereli 10 gün geçti ne gibi değişiklik oldu paylaşmak istedim. Ne yapmışlardı herhangi bir sorun yok deyip gösterge ile oynanmış olabilir deyip değeri düşürmüşlerdi. Arabayı bir hafta yine kısa mesafe sürdüm ortalama 7-8 arası gösterge gösteriyor du dedim güzel düzeldi sanırsam ama dikkatimi çeken bir nokta oldu araba ya gaz basmazken yada yokuş aşağı giderken gaz pedalından ayağımı çekince anlık yakıt en yukarı vuruyor 30 gösteriyor 3 senedir ayağımı çekince sıfır gösteren gösterge şimdi full gösteriyor fazla önemsemedim. Çünkü uzun yol denememiştim, hafta sonu uzun yol sayılan 100 km gidiş geliş yaptım genelde hızım 80-90 ve dur kalk fazla yapmadım ortalamam 7,5 dan 9,8 çıktı şok oldum, hatta dönüşte arabayı stop ettiğimde ortalama 14,4 gösterdi. Bugün servise telefon açacağım uzun yolda değer düşmesi gerekirken arttı sanki göstergeyi ters çevirmişler yazı memlekete gidersem herhalde ortalama 25 olacak bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 28, 2022, 10:38:22 »
Arabayı servise göstereli 10 gün geçti ne gibi değişiklik oldu paylaşmak istedim. Ne yapmışlardı herhangi bir sorun yok deyip gösterge ile oynanmış olabilir deyip değeri düşürmüşlerdi. Arabayı bir hafta yine kısa mesafe sürdüm ortalama 7-8 arası gösterge gösteriyor du dedim güzel düzeldi sanırsam ama dikkatimi çeken bir nokta oldu araba ya gaz basmazken yada yokuş aşağı giderken gaz pedalından ayağımı çekince anlık yakıt en yukarı vuruyor 30 gösteriyor 3 senedir ayağımı çekince sıfır gösteren gösterge şimdi full gösteriyor fazla önemsemedim. Çünkü uzun yol denememiştim, hafta sonu uzun yol sayılan 100 km gidiş geliş yaptım genelde hızım 80-90 ve dur kalk fazla yapmadım ortalamam 7,5 dan 9,8 çıktı şok oldum, hatta dönüşte arabayı stop ettiğimde ortalama 14,4 gösterdi. Bugün servise telefon açacağım uzun yolda değer düşmesi gerekirken arttı sanki göstergeyi ters çevirmişler yazı memlekete gidersem herhalde ortalama 25 olacak bakalım ne diyecekler.

Göstergedeki değerlerin birim ayarlarını değiştirmiş olabilirler mi? Litre/100 km olan yakıt göstergesi değerini km/Litre olarak değiştirmiş olabilirler, kontrol etmenizde fayda var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 28, 2022, 12:20:39 »
Halit Bey, öncelikle Alp Bey'in dediği gibi göstergeyi kontrol edin. Bu araçlarda yakıt hesaplama için farklı birimlere ayarlanabilir. Yakıt tüketim kısmının hemen üstünde ''ORTALAMA TÜKETİM'' yazmalı. Eğer başka bir şey yazıyor ise, araç durur vaziyette ayarlar kısmında bunu değiştiriniz. Sonrada direksiyondaki ''OK'' tuşuna uzun basarak değerleri sıfırlayınız. Araç yeniden bir hesaplama yapsın. Buna rağmen araç çok yakar ve motor sıcakken ayağınızı gazdan çekince, anlık tüketim sıfırlanmıyor ise aracın yanma odalarında ya da benzin yazılımında bir sıkıntı var demektir. Gerçi araçta LPG yok, kolay kolay benzin yazılım hatası vermez; ama belli de olmaz. Bu tür arızalar aracı bilgisayara bağlayınca çıkar. Enjektör, buji gibi kısımlar kontrol edilmeli. Bu kısımlar doğru çalışıyorsa, yeniden bir yazılım yüklemesini (olup olmadığını bilmiyorum) servisten talep ediniz.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 19000
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 28, 2022, 13:25:56 »
Halit Bey, öncelikle Alp Bey'in dediği gibi göstergeyi kontrol edin. Bu araçlarda yakıt hesaplama için farklı birimlere ayarlanabilir. Yakıt tüketim kısmının hemen üstünde ''ORTALAMA TÜKETİM'' yazmalı. Eğer başka bir şey yazıyor ise, araç durur vaziyette ayarlar kısmında bunu değiştiriniz. Sonrada direksiyondaki ''OK'' tuşuna uzun basarak değerleri sıfırlayınız. Araç yeniden bir hesaplama yapsın. Buna rağmen araç çok yakar ve motor sıcakken ayağınızı gazdan çekince, anlık tüketim sıfırlanmıyor ise aracın yanma odalarında ya da benzin yazılımında bir sıkıntı var demektir. Gerçi araçta LPG yok, kolay kolay benzin yazılım hatası vermez; ama belli de olmaz. Bu tür arızalar aracı bilgisayara bağlayınca çıkar. Enjektör, buji gibi kısımlar kontrol edilmeli. Bu kısımlar doğru çalışıyorsa, yeniden bir yazılım yüklemesini (olup olmadığını bilmiyorum) servisten talep ediniz.
zannetmiyorum ama akşam bir bakacağım

Mesaj Birleştirildi: [time]Şubat 28, 2022, 13:28:40[/time]
dediğiniz işleri serviste bakmış olmaları lazım ama makinaya bağladıklarını birşey olmadığını söylediler ama ayar işini ne yaptılar bilmiyorum

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2022, 10:02:12
Dediğiniz gibi göstergeyi km/lt yapmışlar bende yakıt değeri düzelmiş diye seviniyordum tekrar litre/100km yapamadım bir ara servise götüreceğim gaz a basmazken ful yakıyor göstermesini baktıracağım telefonda görüştüm gitmişken göstergeyi de eski haline çevirmelerini söylerim böyle kafa karıştırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2022, 15:51:03 »
Corolla 1.5 aracim ile diyarbakir - fethiye gidiste sabit 110 km hiz ile ortalama 5 lt ile gittim donuste fethiye - mersin - diyarbakir yolundan 110-120 km arasi sabit hizlarda ve bol yagmurlu suruste ortalama 6 lt olarak tamamladim , arac az gercekten sakin suruste az yakit tuketiyor
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2022, 18:49:04 »
Arkadaşlar merhaba. Araç hybrid yakıt ortalamam 7 litre !!

Nasıl olduğunu sorarsanız basit. Fırtınanın içinde, karlı kaplı yollarda, dağlık coğrafyada, hızlı gitmeye çalışarak, dolu araba ile uzun yol yaparsanız siz de başarabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 15, 2022, 22:51:03 »

Nasıl olduğunu sorarsanız basit. Fırtınanın içinde, karlı kaplı yollarda, dağlık coğrafyada, hızlı gitmeye çalışarak, dolu araba ile uzun yol yaparsanız siz de başarabilirsiniz :)

1.8 e lpg takip bedava gezmek lazim aslinda 😁
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2022, 14:44:19 »

valla o şartlarda bile iyiymiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2022, 16:14:28 »
1.8 e lpg takip bedava gezmek lazim aslinda 😁
Takılanlar mevcut piyasada var,imkansız değil yani.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 21, 2022, 19:29:08 »
14/02/2022 de depolar fullendi zorlamadan

01/03/2022 318 km 20,5 lt lpg benzin yok
05/03/2022 133 km 6,6 lt lpg benzin yok
19/03/2022 321 km  17 lt lpg 24,16 litre benzin lpg tekrar depolar fullendi

772 km se Benzin 440 lira 483 lpg aldı
km de 1,19 lira
Yüzde 80 şehir içi kısa mesafe çoğu zaman lpg ye bile geçmeyen kısa mesafeler.
Benzin 18,20 lpg 10,97 den

Direk benzin olsaydı 1,40 tl olacaktı. Hava ısındıkça şehir içi yüzde 30 şehir dışı yüzde 40 tasarrufa çıkabilir.

Araç 1,5 mds landirenzo lpg takılı.

Bu değerlerden lpg ye gerek yok diyebilirsiniz ancak arac zorunlu lpg li alındı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Haziran 29, 2022, 00:21:03 »
Yarım litre fazla yakıyorum diyebilirim ama aşağıda yazılanları tamamen onaylıyorum. çünkü aynısını yaşıyorum. 2020 flame x pack arabamla. 

Sanırım Toyota Kar da yaptırıyorsunuz. Benim aracımda (2020 flame x pack mds) 10 ve 20 bin bakımlarında, E-210 serisine standart toyotanın 5-30 yağı koyduklarını söylediler. Türkiye coğrafyasında bütün servisler E-210 serisinde bu yağı kullanıyorlarmış. Kullanım kılavuzuna baktığımda "Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır." açıklamasına isitnaden 30 bin bakımında fiyat farkı verip 0-20 yağı koydurttum. İlk 10 binde (fabrikanın koyduğu 0-20 yağ ile) yakıt yaklaşık 6,5 lt iken 10 bin bakımından sonra (servisin 5-30 yağı koyması ile) yaklaşık 7,3 lt yakmaya başladı. Tekrar 0-20 yağına döndüğümde ise 7,0 lt civarı oldu. Toplam depo ile şehir içi 600-630 km, şehir dışı 720-750 km civarında değişiyor. Yakıt tüketiminde bir çok değişken olduğu aşikar. Fikir olarak belirtmek istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 29, 2022, 14:16:12 »
Yarım litre fazla yakıyorum diyebilirim ama aşağıda yazılanları tamamen onaylıyorum. çünkü aynısını yaşıyorum. 2020 flame x pack arabamla. 

Sanırım Toyota Kar da yaptırıyorsunuz. Benim aracımda (2020 flame x pack mds) 10 ve 20 bin bakımlarında, E-210 serisine standart toyotanın 5-30 yağı koyduklarını söylediler. Türkiye coğrafyasında bütün servisler E-210 serisinde bu yağı kullanıyorlarmış. Kullanım kılavuzuna baktığımda "Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır." açıklamasına isitnaden 30 bin bakımında fiyat farkı verip 0-20 yağı koydurttum. İlk 10 binde (fabrikanın koyduğu 0-20 yağ ile) yakıt yaklaşık 6,5 lt iken 10 bin bakımından sonra (servisin 5-30 yağı koyması ile) yaklaşık 7,3 lt yakmaya başladı. Tekrar 0-20 yağına döndüğümde ise 7,0 lt civarı oldu. Toplam depo ile şehir içi 600-630 km, şehir dışı 720-750 km civarında değişiyor. Yakıt tüketiminde bir çok değişken olduğu aşikar. Fikir olarak belirtmek istedim
[/

Toyota Corollanın otomatiği çalışma prensibi olarak manuele göre çok farklı,2011 den bugüne kadar benim aracım Corolla 1.6 manuel ilidi.manuel ilk defa Otomatik Corolla aldığımda epey bir süre alışamadım,ancak şunu öğrendimki ilk hareket ve hızlanmalarda ivmelenmeden yumuşak kullanır ve 1500-2500 devir aralığında kullanırsanız aracın ortalama yakıtı 5,5-6 lt/100 km.civarında seyrediyor.Arabayı aldığım günden itibaren yol bilgisayarı 6.3 lt/100km gösteriyor,aldığım yakıt miktarı ile karşılaştırdığımda birebir aynı çıkıyor. Özellikle arabanın sağır açılmaması için yokuşlarda önceleri 4000,şimdilerde 5000 devire kadar kısa süreli ivmeli kullanıyorum.düz otoban kullanımlarında bu devirlerde kullandığınızda hız sınırlarının çok üzerine çıktığından 2,500 devir kafi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 03, 2022, 00:05:21 »
bugün araca 2 küsür lt yakıt aldım.kalan menzil değişmedi.normal mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 03, 2022, 00:35:36 »
2 küsür litre? değil mi? İKİ LİTRE?
Şaka mı geçiyorsunuz? 40 tl ye kimse oynamıyor şu şartlarda ibre ne anlasın da değişsin, kalan menzil nasıl değişsin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 03, 2022, 01:23:48 »
100tl yakıt bile oynatmıyor ki ibreyi artık.  2lt yağmur damlası gibi gelir depoya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 03, 2022, 07:14:25 »
Normal. Ben 5 lt almıştım yine oynamamıştı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2022, 07:17:30
Aracım 1.5 otomatik daha 5000 km de ve hiç bakıma girmedi. Hatayda yaşıyorum. Klima çoğunlukla açık ortalama hızım 25, ortalama değer ise 6 lt gösteriyor. Sakin kullanmaya çalışıyorum. Bu değerden aşağı düşmesi için ortalama hızın yükselmesi lazım. Atmosferik benzinli araçtan daha fazlasını isteyemem herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 03, 2022, 09:06:44 »
Normal. Ben 5 lt almıştım yine oynamamıştı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2022, 07:17:30
Aracım 1.5 otomatik daha 5000 km de ve hiç bakıma girmedi. Hatayda yaşıyorum. Klima çoğunlukla açık ortalama hızım 25, ortalama değer ise 6 lt gösteriyor. Sakin kullanmaya çalışıyorum. Bu değerden aşağı düşmesi için ortalama hızın yükselmesi lazım. Atmosferik benzinli araçtan daha fazlasını isteyemem herhalde
Sizinki yine iyiymiş zannedersem devamlı Dörtyol'da düz yolda kullanıyorsunuz,yaylaya küşnüye çıksanız inseniz o değerler 9 u görür,bende belen Antakya İskenderun arası geziyorum genelde İskenderun belen oluyor güzergah benim,egea 1.4 95 hp ortalama tüketim 7.5 ten aşağı düşmüyor araç henüz 1197 km'de. 
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 03, 2022, 10:32:48 »
Sizinki yine iyiymiş zannedersem devamlı Dörtyol'da düz yolda kullanıyorsunuz,yaylaya küşnüye çıksanız inseniz o değerler 9 u görür,bende belen Antakya İskenderun arası geziyorum genelde İskenderun belen oluyor güzergah benim,egea 1.4 95 hp ortalama tüketim 7.5 ten aşağı düşmüyor araç henüz 1197 km'de.
Doğrudur hocam yükseklik farkı az gittiğim yerlerde ki etkili baya. Sizin güzergah sıkıntılı biraz 7.5 yakması normal. Benim değer aslında şehir içine çok yakın yani ortalama hız 25. Biraz daha ortalama hızın yükseleceği güzergah olsa çok rahat 5-5.5 değerlerine iner. Toyotanin bu motor olmuş kesinlikle.