0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba 2019 vision mds 20.000 km.de aracım var. ş.içi/ş.dışı ortalama ekranda 6,7 ortalamagösteriyor.BRC toyota kit de 12.000 km.önce taktırmıştım. güncel verilere göre 21.02.2022 tarihinde opetten (15,65 benzin/lt ve 9,20 Lpg/lt) 242 liralık Lpg+56 liralık da benzin aldım ve depoları doldurdum (daha önce de depo ve km.yi sıfırlamıştım.) ve 325 km. ytotalda yol yaptım.hesaplarıma göre 1,4 lira/km benzinde ve 0,85 lira lpg de yakmış..(ilk çalışması benzinde ve motor soğuk olduğundan tüketimi bence fazla).genel ortalama olarak 0,92 lira/km. yakmıştır.
Arabayı servise göstereli 10 gün geçti ne gibi değişiklik oldu paylaşmak istedim. Ne yapmışlardı herhangi bir sorun yok deyip gösterge ile oynanmış olabilir deyip değeri düşürmüşlerdi. Arabayı bir hafta yine kısa mesafe sürdüm ortalama 7-8 arası gösterge gösteriyor du dedim güzel düzeldi sanırsam ama dikkatimi çeken bir nokta oldu araba ya gaz basmazken yada yokuş aşağı giderken gaz pedalından ayağımı çekince anlık yakıt en yukarı vuruyor 30 gösteriyor 3 senedir ayağımı çekince sıfır gösteren gösterge şimdi full gösteriyor fazla önemsemedim. Çünkü uzun yol denememiştim, hafta sonu uzun yol sayılan 100 km gidiş geliş yaptım genelde hızım 80-90 ve dur kalk fazla yapmadım ortalamam 7,5 dan 9,8 çıktı şok oldum, hatta dönüşte arabayı stop ettiğimde ortalama 14,4 gösterdi. Bugün servise telefon açacağım uzun yolda değer düşmesi gerekirken arttı sanki göstergeyi ters çevirmişler yazı memlekete gidersem herhalde ortalama 25 olacak bakalım ne diyecekler.
Halit Bey, öncelikle Alp Bey'in dediği gibi göstergeyi kontrol edin. Bu araçlarda yakıt hesaplama için farklı birimlere ayarlanabilir. Yakıt tüketim kısmının hemen üstünde ''ORTALAMA TÜKETİM'' yazmalı. Eğer başka bir şey yazıyor ise, araç durur vaziyette ayarlar kısmında bunu değiştiriniz. Sonrada direksiyondaki ''OK'' tuşuna uzun basarak değerleri sıfırlayınız. Araç yeniden bir hesaplama yapsın. Buna rağmen araç çok yakar ve motor sıcakken ayağınızı gazdan çekince, anlık tüketim sıfırlanmıyor ise aracın yanma odalarında ya da benzin yazılımında bir sıkıntı var demektir. Gerçi araçta LPG yok, kolay kolay benzin yazılım hatası vermez; ama belli de olmaz. Bu tür arızalar aracı bilgisayara bağlayınca çıkar. Enjektör, buji gibi kısımlar kontrol edilmeli. Bu kısımlar doğru çalışıyorsa, yeniden bir yazılım yüklemesini (olup olmadığını bilmiyorum) servisten talep ediniz.
Arkadaşlar merhaba. Araç hybrid yakıt ortalamam 7 litre !! Nasıl olduğunu sorarsanız basit. Fırtınanın içinde, karlı kaplı yollarda, dağlık coğrafyada, hızlı gitmeye çalışarak, dolu araba ile uzun yol yaparsanız siz de başarabilirsiniz
1.8 e lpg takip bedava gezmek lazim aslinda 😁
Yarım litre fazla yakıyorum diyebilirim ama aşağıda yazılanları tamamen onaylıyorum. çünkü aynısını yaşıyorum. 2020 flame x pack arabamla. Sanırım Toyota Kar da yaptırıyorsunuz. Benim aracımda (2020 flame x pack mds) 10 ve 20 bin bakımlarında, E-210 serisine standart toyotanın 5-30 yağı koyduklarını söylediler. Türkiye coğrafyasında bütün servisler E-210 serisinde bu yağı kullanıyorlarmış. Kullanım kılavuzuna baktığımda "Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır." açıklamasına isitnaden 30 bin bakımında fiyat farkı verip 0-20 yağı koydurttum. İlk 10 binde (fabrikanın koyduğu 0-20 yağ ile) yakıt yaklaşık 6,5 lt iken 10 bin bakımından sonra (servisin 5-30 yağı koyması ile) yaklaşık 7,3 lt yakmaya başladı. Tekrar 0-20 yağına döndüğümde ise 7,0 lt civarı oldu. Toplam depo ile şehir içi 600-630 km, şehir dışı 720-750 km civarında değişiyor. Yakıt tüketiminde bir çok değişken olduğu aşikar. Fikir olarak belirtmek istedim[/Toyota Corollanın otomatiği çalışma prensibi olarak manuele göre çok farklı,2011 den bugüne kadar benim aracım Corolla 1.6 manuel ilidi.manuel ilk defa Otomatik Corolla aldığımda epey bir süre alışamadım,ancak şunu öğrendimki ilk hareket ve hızlanmalarda ivmelenmeden yumuşak kullanır ve 1500-2500 devir aralığında kullanırsanız aracın ortalama yakıtı 5,5-6 lt/100 km.civarında seyrediyor.Arabayı aldığım günden itibaren yol bilgisayarı 6.3 lt/100km gösteriyor,aldığım yakıt miktarı ile karşılaştırdığımda birebir aynı çıkıyor. Özellikle arabanın sağır açılmaması için yokuşlarda önceleri 4000,şimdilerde 5000 devire kadar kısa süreli ivmeli kullanıyorum.düz otoban kullanımlarında bu devirlerde kullandığınızda hız sınırlarının çok üzerine çıktığından 2,500 devir kafi geliyor.
bugün araca 2 küsür lt yakıt aldım.kalan menzil değişmedi.normal mi
Normal. Ben 5 lt almıştım yine oynamamıştı.Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2022, 07:17:30Aracım 1.5 otomatik daha 5000 km de ve hiç bakıma girmedi. Hatayda yaşıyorum. Klima çoğunlukla açık ortalama hızım 25, ortalama değer ise 6 lt gösteriyor. Sakin kullanmaya çalışıyorum. Bu değerden aşağı düşmesi için ortalama hızın yükselmesi lazım. Atmosferik benzinli araçtan daha fazlasını isteyemem herhalde
Sizinki yine iyiymiş zannedersem devamlı Dörtyol'da düz yolda kullanıyorsunuz,yaylaya küşnüye çıksanız inseniz o değerler 9 u görür,bende belen Antakya İskenderun arası geziyorum genelde İskenderun belen oluyor güzergah benim,egea 1.4 95 hp ortalama tüketim 7.5 ten aşağı düşmüyor araç henüz 1197 km'de.