Gönderen Konu: Yakıt Bitti Diye Yolda Kaldınız mı, Yada Bitecek Korkusu Yaşadınız mı?  (Okunma sayısı 2011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar böyle bir geyik konusu açıldı mı bilmiyorum ama ben başımdan geçen traji komik olayı anlatmak istedim. Sizlerde yaşadıysanız böyle bir olay paylaşın birlikte eğlenelim. :)

Benim başımdan bir çok kez geçti bu iş ama yinede uslanmıyorum. :) En çok korktuğum olaylardan birini anlatayımda gülün biraz :)

Geçen yıl corsayı yeni aldığımız dönemlerdi gezmeye gidelim dedik. Tabi pandemi dönemi olduğu için insanlardan uzak neresi varsa oraya gidiyoruz. Bizde Samsun'da ikamet ettiğimiz için Nebiyan dağı var güzel yerdir dediler çıktık yola. Navigasyondan baktığımda uzaklık olarak 30 km gösteriyordu, yakıt ise düz yolda stabil hızda kalan menzil 100 km falan gösteriyor. Dedim hayli hayli bizi götürür getirir. Neyse dağa doğru tırmanmaya başladıkça kalan menzil patır patır düşmeye başladı. 100 km kalan menzil daha yolu yarılamadan 40kmye düştü.  Beni bir tedirginlik almaya başladı ama arabadakilere hissettirmiyorum tırmanmaya devam ediyorum :rofl: Biraz daha gidince menzil 30 km gösterdi daha var 10 km yol. Diyorum kendi kendime hadi çıkmaya çıktık geri nasıl inecez. Eşim beni tanır tedirgin olduğumu anlayınca olayı anlattım ama hala gitmeye devam ediyoruz inatla, biraz daha gidince menzil falan göstermesi bitti corsanın kalan 30 km menzil direk 1kmde sabit kaldı beni bi ter bir ateş bastı  :islik: eşim diyor geri dönelim ben diyorum bu kadar yolu geldim hayatta geri dönmem en kötü çekici çağırır öyle geri döneriz  :rofl: Neyse o şekilde gitmek istediğimiz yere gittik kalan yakıt menzili 1 km gösteriyor hala.

Varmak istediğimiz yere vardık ama içimde bir korku diyorum gelmeye geldik ama buradan nasıl geri dönecez aklım habire gideceğimiz yolda. :D Piknik yapmaya gittik güya ama stresten 1 saat durduk durmadık hadi gidelim dedim. Bismillah dedik tekrar çıktık yola yakıt dipte, hanıma dedim dua et aşağıya kadar inelim. :) Ben desen kendi kendimi avutuyorum, rampa aşağı saldım mı her türlü gideriz. Düz yerlerde hızım yavaşmasın diye rampa aşağı fren bile yapmıyorum gaza dokunmuyorum üflüyorum resmen o derece stres oldum, çocuklar desen gıkları çıkmıyo korkudan, hanım yanımda hatim indirdi :rofl:  Derken son düzlüğe geldik ve benzinliğe girdim şükür, pompacıya dedim doldur hele. Corsanın yakıt tankı hacmi 44 lt aldığım yakıt miktarı 43.5 lt  :rofl: Hayatımın en zorlu 50 kmsiydi hayatta unutamam :)

Menzil gösterme yönünden corollayı güzel yapmışlar, menzil toplam ortalama hıza göre düşüyor sanırım ama corsada anlık yakıt tüketimine göre düşüyor artıyor. Buda insanı çok yanıltıyor.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
2020 yılının yazı. Corolla Hybrid almışım. Tabii araç elektrik kullanıyor, benim aklım yakıt tüketiminde. Vay vay ne kadar da az yakıyor, bir depo benzinle şu kadar gidiyor diye ölçüp hesaplama ve övünme derdindeyim.

Arabayı alır almaz tatile çıktık ilk hafta. Tabii ben sürekli depoyu doldurup, kilometreyi ve ortalamayı sıfırlayıp ölçüm yapıyorum. Depoyu dibine kadar kullanıp ne kadar mesafe gidebildiğimi ölçüyorum ki "bir depoyla Ankara'an Bodrum'a gidiyor" diye hava atayım. Neyse öyle de olmuyormuş, giderken dibine kadar da kullansam Bodrum'a varmadan tekrar benzin aldığım için sıkıntı olmuyor.

Ama doymadığım için dönüş yolunda da aynı ölçümleri yapacağım. Bodrum'dan dolduruyorum depoyu, ver elini Ankara. Afyon'a geldiğimizde depo çeyreğin altına düşüyor, 500 kilometre civarı gelmişiz. Menzil de 100 km civarı gösteriyor. Ohooo diyorum 100 kilometre içinde illa ki bir istasyon vardır, iyice kullanayım. Allah kahretsin, meüer Afyon Sivrihisar arasında bir tane istasyon yokmuş. Git git git, menzil 15 kilometreye kadar düşüyor. Ben panik, hanım panik, çocuk ağlıyor yolda kalıcaz diye, hava da karardı. Allah'ın ıssız bozkırında gece vakti benzin bitse ne yaparım diye düşünüyorum. Hanımı çocuğu bırakıp benzin bulmaya gitsen olmaz. Bir yandan aracı EV modundan çıkarmadan kullanmaya çalışıyorum yakmasın diye.

Sonunda adı sanı duyulmadık köy benzincisi gibi bir yer bulup 50 liralık aldım, stresten kurtulduk. 2 kilometre ötede de Opet varmış az daha dayansak oradan alırmışız.

Daha da fenası, henüz geçen ay burada okuduğum bir konuda gördüm ki, menzil sıfırlansa bile 100 kilmetre daha götürüyormuş Toyota. Yani biz o halde ta Ankara'ya bile varırmışız neredeyse. Boşa sıkıntı yapmışız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ben bu sıkıntıları yasamamak icin kesinlikle ceyrekten asagiya dusurmuyorum. Ceyrege dusunce icim sıkılıyor...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
@Bora Gülerman (52268) Bey sizde iyi stres yaşamışsınız geçmiş olsun :)

Ben bu sıkıntıları yasamamak icin kesinlikle ceyrekten asagiya dusurmuyorum. Ceyrege dusunce icim sıkılıyor...

Aslında en doğrusu o ama Türk mantığı biz bitti demeden bitmez diyecez ya illaki ondan dolayı  bu yaşadıklarımız.

Ama LPGli araç kullanmanın verdiği güven bir başka, uzun yolda LPG illaki biter ama benzinle devam edersin ya, alışmışız o duruma direk tek yakıt kullanınca bir garip oluyor insan :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Aman Selman abi çok uçlarda gezinme o kadar  :rofl:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Benzer bir anı da benden.. İstanbul - İzmir otobanının hepsi bitmemiş, kısmi açıldığı dönem.. Akhisara gelirken  aaa bi baktım, Akhisar-İzmir otobanımız açılmıştır diye tabelalar var.. Bilenler bilir, eski yol şehir içinden geçtiği için hem yavaş gidiyorsunuz hem de çok fazla ışık var, dur kalk vs..  Bu sebeple daldım otobana.. Yakıt ışığım yanıyor, ilk benzinliğe dalarım diye düşündüm. Ancak gel gör ki otoban çok çok yeni olduğudan benzinlikler henüz açılmamış.. Bir iki benzinlik geçtim, hepsi boş olunca beni aldı bi korku :nija:  Yolda kalacağız kesin.. Benzin bitene kadar şansımı deneyip çekici mi çağırayım, yoksa benzin bitmeden sağa çekip izmirden birine telefon açayım bize benzin mi getirsin falan diye düşünüyorum..  :D

Neyse çok şükür adı sanı duyulmamış bilmem ne petrol diye bir benzinlik gördüm, onlar açılmıştı.. Pompacıyı görünce nasıl rahatlamıştım anlatamam :D Doldur dedim 50 TL'lik  :D

Şimdi rakamları hatırlamıyorum ama benzin almadan önce ve sonra range değerlerine ve kilomtreye de baktım.  Giderken nerde yolda kalacağımızı hesapladım. Eşime de gösterdim, eğer o benzinlik olmasa buralarda biryerde yolda kalmıştık diye  :rofl:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Benzer bir anı da benden.. İstanbul - İzmir otobanının hepsi bitmemiş, kısmi açıldığı dönem.. Akhisara gelirken  aaa bi baktım, Akhisar-İzmir otobanımız açılmıştır diye tabelalar var.. Bilenler bilir, eski yol şehir içinden geçtiği için hem yavaş gidiyorsunuz hem de çok fazla ışık var, dur kalk vs..  Bu sebeple daldım otobana.. Yakıt ışığım yanıyor, ilk benzinliğe dalarım diye düşündüm. Ancak gel gör ki otoban çok çok yeni olduğudan benzinlikler henüz açılmamış.. Bir iki benzinlik geçtim, hepsi boş olunca beni aldı bi korku :nija:  Yolda kalacağız kesin.. Benzin bitene kadar şansımı deneyip çekici mi çağırayım, yoksa benzin bitmeden sağa çekip izmirden birine telefon açayım bize benzin mi getirsin falan diye düşünüyorum..  :D

Neyse çok şükür adı sanı duyulmamış bilmem ne petrol diye bir benzinlik gördüm, onlar açılmıştı.. Pompacıyı görünce nasıl rahatlamıştım anlatamam :D Doldur dedim 50 TL'lik  :D

Şimdi rakamları hatırlamıyorum ama benzin almadan önce ve sonra range değerlerine ve kilomtreye de baktım.  Giderken nerde yolda kalacağımızı hesapladım. Eşime de gösterdim, eğer o benzinlik olmasa buralarda biryerde yolda kalmıştık diye  :rofl:

Fehmi bey o zaman  böyle şeyler yaşamış olmak çok sıkıntılı ama şimdi güzel birer anı niteliğinde. :)

Aman Selman abi çok uçlarda gezinme o kadar  :rofl:

Kardeşim bende anı çok valla :D

Bir keresinde de bu korkuyu annemle yaşamıştım :D

Ankara'dan Malatya'ya dönüyoruz annemle. Babam arabayı Ankarada bana bıraktı kendisi bi iş için İzmire gitti. Normal şartlarda Ankara'da doldurulan depoyla Darende'ye kadar gidersin dedi, ama ben geç kaldık diye biraz hızlı gelince Pınarbaşına varınca ışık yandı. :D Daha cahil dönemlerim kız istemişiz kızı almışız aklım bir karış havada  :-[  Dedim Gürün'e kadar illaki benzinlik bulur alırım, ama yok kardeşim 100 km boyunca 1 tane benzinlik yok. Gece saat 2, bilenler bilir, kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. Baktım olacak gibi değil hızımı 150den 70e çektim  :lol: , annemle beraber salavat çeke çeke Gürün'e zor attım kendimi ama kendimi o zaman öyle bir kasmışım ki 2 gün kas ağrısı çektim :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ayder'de böyle bir maceramız olmuştu. Yakıtın bittiğini fark ettiğimizde artık her şey için çok geçti :D Bir gün orada kalıp sabahına merkeze otostopla gidip yakıt alıp geri dönmüştük :D
Kamu spotu:Aşırı temiz hava solunumu ve aşırı alkollü içecek tüketimi sağlığa zararlıdır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Bende şahin varken her hafta yaşıyorduk aynı durumu, namussuz 4 buçuk sefer ile gidip geliyordu 5 demiyordu zaten dese yolda kalmayacaz ama işte,tabi sadece iş değil özel gezmeler de oluyordu arada,depoyu hep aynı petrolden doldurma alışkanlığı var bende her defasında doldurur bitene kadar almazdım yav adam kırmızı ışık yandı işte alsana... Yok illa dibi görecek,haftanın son günü işe gittiğimiz gün tam rampanın bitimine 200 metre kala biter zor zekat atardık kendimizi,zaten sonrası 20 km iniş sala gitsin viteste indiğimiz sürece fren şişme derdide yok,petrole atardık kendimizi,

Esas fırtınayı Coronayı aldığım ilk gün Bursa'dan dönerken yaşadım Ankara Gölbaşı da shell'den doldurdum depoyu geliyorum Aksaray'a geldim yakıt azaldı Ulukışla makastan döndüm kırmızı yandı hele bir şunu deneyeyim dedim, Ulukışla düzlüğü geçtim Tekir'i indim Pozantı düzlüğü geçtim rampaya dayandım eline sağlık yakıt bitti benzine geçti,işin kötü yanı benzinde az Pozantı rampasını çıktım Adana'ya aşağı döndüm yine sağda Shell var oradan alırım dedim bide süratlı giderken orayıda geçtim,haydaaa sür Adana'ya kadar ilk petrol BP daldım oraya,yav arkadaş huyunu suyunu bilmediğin aracın yaban ellerde neyini denersin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
Fehmi bey o zaman  böyle şeyler yaşamış olmak çok sıkıntılı ama şimdi güzel birer anı niteliğinde. :)

Tabi tabi şimdi anlatırken gülüyoruz ama o zaman döktüğümüz soğuk terleri yaşayan bilir :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Selman Hocam Gürün deyince aklıma geldi, acı bir olay duymuştum ondan sonra benzini çeyreğin altına düşürmemeye çalışıyorum. Bundan 35 yıl önce yaşanmış bir olay sanırım.  Gürün civarı o zamanlar çok daha ıssız ve petrol istasyonları çok daha azmış herhalde.  Benzini bitmek üzere yola devam eden genç bir çift ha buradan ha şuradan alırız diye yola devam etmişler ama o zaman o civarda  belli bir noktadan sonra 150 km sonrasına kadar benzinlik yokmuş.  Vakit  gece karlı kış, mekan ıssız, yerleşim yeri yok, tabi o zamanlar cep telefonu da yok, dışarıda yırtıcı hayvanlar vs... İki gencimiz yolda kalıp arabada donarak vefat etmişler. Allah rahmet etsin, yakınlarına sabır versin. Bu olaydan sonra işi riske atmamak gerektiğini acı da olsa öğrenmiş oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Eski corollamda lpg ışığı kırmızıya düşünce hemen alırdım, keza benzin deposu da, hiç yarım depodan aşağı düşmezdi.  Şimdiki aracımda lpg yok,   geçenlerde menzili 35km ye düşürdüm ama, nasılsa yatıyordu araç. Onun dışında ekranımda "Low Fuel" yazısını ancak petrol istasyonuna giderken görürüm.  Sayın @Mahmut  Bere (34883)  nin dediği gibi hiç riske atmam.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
babamdan dolayı bu korkuyu çok yaşadığım ve travma haline geldiğinden ne benzinin bitip yolda kalmaktan korkarım nede depomu boş bırakırım.

Hatta okadar ruhsuzlaşmışım ki geçen menzil 0 gösteriyorken hanıma bıraktım arabayı. Dedim idare et Şenkaya da benzin yokmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ben iyi bilirim bu durumu. 2 defa yolda kaldım. Çok hikayeleştiremeyeceğim ama aynı stresi hepimiz az çok yaşamışız. Benim araçta range 0 yazdıktan sonra 240 km civarı gidiyordu. benzinde kullanırken tabi. Ben sarı ışık yanınca R çizgisinden itibaren 120 km civarı yol yapıyordum. Şehiriçi değil tabi karma çoğu uzun yol en kıs mesafe 12 km felan. Bir gün araçtaki benzin bitti ileride oper ve shell vardı 500 600 mt civarı kalmış boşa aldım gittiği kadar gitsin diye ve tam Shell hizasında durdu. :) Hemen araçtaki bidonla az bi benzin alıp doldurmuştum.

Diğerinde ise şehiriçinde tam battı çıktı dediğimiz alt geçide girdim o anda araç tekledi ve bitti. Alt geçit çok büyük sıkıntı. Akşam vakti Bide virajlı alt geçitti gelenler son anda farkediyordu. Çoluk çocuk arabada. Çok tehlikeliydi. Yakınlarda halı saha vardı birader arkadalaıyla o gün maçtaymış aradım geldiler ittirdik aracı alt geçitten çıkardık düzlüğe. Sonra benzin getirdiler de yürüdük.

Aman arkadaş ölçüm yapacaksanız da aracınızda bi 50 TL'lik benzin bulundurun. Uzun yolda ise hiç o şekilde bir heyecana kapılmayın.

Benim ölçümlerime göre ise 1.33 corollada fullediğiniz zaman 730 küsür range gösterir. En az 840 km kadar gider. Tabi buna hız yol durumu hava durumu hepsi etki eder.

Yakıtla oyun oynamayın. :)
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben hiç yolda kalmadım ama o korkuyu aracı ilk aldığımda çok yaşadım. Zaten aracımın beyninin resetlenmesi gerekiyor sanırım range doğru bilgi vermiyor. Benzin ikaz ışığı yandığında toyotayı arayıp sormuştum 30-40 km gider demişti. Ama yolun durumu da etken. Antalya'da navigasyon yüzünden dağlı taşlı yola girdiğimde yaklaşık 20-30 km sürekli viraj ve taşlı yollardan gitmiştim depo bi anda azaldı tabi arabada herkes yusuf yusuf. kimisi yolda kalmış aracı gidememiş, yolda kalsan in cin yok orman içindeyiz. şehir içinde bile ikaz ışığı yanar yanmaz bi 50 tl ateşlerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Anlatılanların benzerlerini zorunluluktan dolayı yaşadıklarımız oldu,ama yolda kalmadan benzinciye ulaştık,normal halde depo çeyrek göstergeye düşünce hemen dolum yapıyoruz ancak 7 yıl kadar önce galiba yarım depo civarında benzinle Kastamonu'dan İnebolu'ya doğru yola çıktık malum engebeli dağlık yol,akşam üzeri İnebolu'dan benzin alır geri döneriz diye düşündük,ancak ne hikmetse 3 benzinliğin üçü de bir süredir kapalı imiş,bize  22 km gidin Abana'dan alın biz öyle yapıyoruz dediler,Kastamonu'ya geri dönerken ışık yandı, gece oldu o terlemeden biz de nasibimizi aldık,ne ise tesadüfen  açık olan bir benzinlik bulup rahat nefes aldık.Bolu yöresinde çalışırken 1978 lerde genel benzin kıtlığı oldu,dağda tepede kalmayalım diye Anadol'a ayrıca 131 deposu ekletmiş ve ayrıca 20 litrelik su bidonuna benzin doldurup yola çıkıyordum,en ufak takla veya kazada olacakları ve sürekli yaşadığım adrenalini düşünün.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Güzel konu, hoş yazılar.

Yıllar yıllar önce, dünyada petrol krizi olduğu zamanlar. Her yerde yakıt bulunmuyordu. Tam Ege yönünde Sabuncubeli'nin başlarındayız. Çıksak, inişte alacağız zaten ama rampada bitti, o dönem solda bir patika gördük ve geri geri oraya girdik. Yakıt alacak yer uzak. Tam ne yapılacağı düşünülürken, aynı yerde bir araç geldi hafif su kaynatarak. Biz onların sorununu su vererek çözdük, onlar da bize yakıt vermişti. Tabi yakıt sudan ucuzdu.  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Güzel konu, hoş yazılar.

Yıllar yıllar önce, dünyada petrol krizi olduğu zamanlar. Her yerde yakıt bulunmuyordu. Tam Ege yönünde Sabuncubeli'nin başlarındayız. Çıksak, inişte alacağız zaten ama rampada bitti, o dönem solda bir patika gördük ve geri geri oraya girdik. Yakıt alacak yer uzak. Tam ne yapılacağı düşünülürken, aynı yerde bir araç geldi hafif su kaynatarak. Biz onların sorununu su vererek çözdük, onlar da bize yakıt vermişti. Tabi yakıt sudan ucuzdu.  :P
Her şerde bir hayır vardır,sözünün gerçek yaşandığı durum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
Bu zamlardan sonra artık bu tarz anılar daha çok artar ülkemizde  :nija: LPG'ye 29 kuruş zam gelecekmiş bu gece..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Bu zamlardan sonra artık bu tarz anılar daha çok artar ülkemizde  :nija: LPG'ye 29 kuruş zam gelecekmiş bu gece..

Aslinda depoyu bir kez dolduracaksiniz ve depo bitis cizgisini yarim veya ceyrek olarak belirleyeceksiniz.
Kullandikca yakit alacaksiniz.. en guzeli bu.. en azindan benzin bitiyor mu yolda kalir miyim derdi olmayacak..( ama belirledigimiz yeri esnetmeyecegiz)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007