0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bu sıkıntıları yasamamak icin kesinlikle ceyrekten asagiya dusurmuyorum. Ceyrege dusunce icim sıkılıyor...
Benzer bir anı da benden.. İstanbul - İzmir otobanının hepsi bitmemiş, kısmi açıldığı dönem.. Akhisara gelirken aaa bi baktım, Akhisar-İzmir otobanımız açılmıştır diye tabelalar var.. Bilenler bilir, eski yol şehir içinden geçtiği için hem yavaş gidiyorsunuz hem de çok fazla ışık var, dur kalk vs.. Bu sebeple daldım otobana.. Yakıt ışığım yanıyor, ilk benzinliğe dalarım diye düşündüm. Ancak gel gör ki otoban çok çok yeni olduğudan benzinlikler henüz açılmamış.. Bir iki benzinlik geçtim, hepsi boş olunca beni aldı bi korku Yolda kalacağız kesin.. Benzin bitene kadar şansımı deneyip çekici mi çağırayım, yoksa benzin bitmeden sağa çekip izmirden birine telefon açayım bize benzin mi getirsin falan diye düşünüyorum.. Neyse çok şükür adı sanı duyulmamış bilmem ne petrol diye bir benzinlik gördüm, onlar açılmıştı.. Pompacıyı görünce nasıl rahatlamıştım anlatamam Doldur dedim 50 TL'lik Şimdi rakamları hatırlamıyorum ama benzin almadan önce ve sonra range değerlerine ve kilomtreye de baktım. Giderken nerde yolda kalacağımızı hesapladım. Eşime de gösterdim, eğer o benzinlik olmasa buralarda biryerde yolda kalmıştık diye
Aman Selman abi çok uçlarda gezinme o kadar
Fehmi bey o zaman böyle şeyler yaşamış olmak çok sıkıntılı ama şimdi güzel birer anı niteliğinde.
Güzel konu, hoş yazılar.Yıllar yıllar önce, dünyada petrol krizi olduğu zamanlar. Her yerde yakıt bulunmuyordu. Tam Ege yönünde Sabuncubeli'nin başlarındayız. Çıksak, inişte alacağız zaten ama rampada bitti, o dönem solda bir patika gördük ve geri geri oraya girdik. Yakıt alacak yer uzak. Tam ne yapılacağı düşünülürken, aynı yerde bir araç geldi hafif su kaynatarak. Biz onların sorununu su vererek çözdük, onlar da bize yakıt vermişti. Tabi yakıt sudan ucuzdu.
Bu zamlardan sonra artık bu tarz anılar daha çok artar ülkemizde LPG'ye 29 kuruş zam gelecekmiş bu gece..