Gönderen Konu: Yakıt Bitti Diye Yolda Kaldınız mı, Yada Bitecek Korkusu Yaşadınız mı?  (Okunma sayısı 2009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Sakarya -  Malatya yolculugumda araca yakıtı sadece Shell'den alma takıntım yüzünden birazcık yasamış olabilirim ama menzil  200 km olunca afakanlar basıyordu  gözüm benzinlik arıyordu :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
2 hagta önce Corolla hibritime otoparkta çarptılar, kasko ikame araç verdi. 10 gün kia stonic 1.4 kullandım. Aman allahım benzini içiyor resmen. Geçen cuma aracı teslim etmeye yola çıktım, myol bilgisayarı yok yani menzil de göstermiyor, ibre ise 0 ın baya altında. Teslim noktasına 10 km yol var. Benzinliğe girdim ve pompacıya 10 tl lik lütfen dedim. 0.7 litre benzin aldım ve o son kalan 10 km yolu gittim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Bizimde öyle 2 adet anımız var. Bitanesi sene 2010 falandır 94 şahin var o dönem. Babamda yakıt konusunda çok hassastır bilmediği yerden almaz. Yakıt alacağımız yer 30km falan uzaklıkta diye istasyonların hepsini pas geçtik. Son bi tepe var tepeyi çıkarsa aşağıya doğru rampanın aşağısında benzinlik oraya kadar gider. Rampanın tam ortasında tak diye bitti bizim yakıt :D Ben o zamanlar çocuğum tabi aracı ittiremem. Ki zaten tek kişinin ittirebileceği gibide değil rampanın ortasındayız. Yoldan geçen 4 kişilik bi grup bizi görüp durmuştu rampayı atlatıp bayır aşağı salarak tamamlamıştık yolu.

İkincisi ise geçen sene yaşandı. Arkadaş ortamında mangaldayız. Yerleştik falan ama marketten alınacaklar varmış unutulmuş bazı malzemeler derken Emanet bi Honda City'ye atladık. Araç orada çalıştı çalışmasına, marketede götürdü bizi. Alışveriş tamamlandı geri dönülecek derken marşa basıyoruz tık yok. Yarım saat uğraşmışızdır banamısın demedi araç. Marş çeviriyor ama ateşleme yok. Benzin göstergesi bozukmuş haberimiz yok tabi. Araçta lpg'de mevcuttu. Dur dedim lpg tuşuna basılı tutarak çalıştıralım belki çalışır. Lpg'de marş çevirmemizle aracın start alması bir oldu :) . Meğer araçta ilk starta yetecek kadar bile benzin kalmamış...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Bu Tür yolda kalmaların en kötüsünü yaşadım aşağı yukarı..

Resmi plakalı bir büyük bir kamyonla Trabzon civarlarında (hali ile dizel) anlaşmalı şirketin bayisini bulacağım derken yakıt bitti  ve motor stop etti.

Ondan sonra yakıt bulmak bir dert..Kupayı tek başına açmak bir dert hava almak ayrı bir dert olmuştu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Çocukluğumda babam arabaya çok düşkündü eli çıkmazdı içinden. Sanat okulu mezunu olduğu için keyfe keder karbiratörü söküp temizlerdi. O zamanlar 74 model SW opel record var. Yakıt tüketimini test etmek için yakıt deposundan 2.5ltlik kola şişesine benzin çekti, içindeki son damlaya kadar kaç km yapacak diye test edecekti. Kaç km gitti bilmiyorum ama çarşıda trafiğin ortasında stop etmişti araba :rofl:  Sonra çektiği benzini ekleyerek devam etmiştik yolumuza :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Çocukluğumda babam arabaya çok düşkündü eli çıkmazdı içinden. Sanat okulu mezunu olduğu için keyfe keder karbiratörü söküp temizlerdi. O zamanlar 74 model SW opel record var. Yakıt tüketimini test etmek için yakıt deposundan 2.5ltlik kola şişesine benzin çekti, içindeki son damlaya kadar kaç km yapacak diye test edecekti. Kaç km gitti bilmiyorum ama çarşıda trafiğin ortasında stop etmişti araba :rofl:  Sonra çektiği benzini ekleyerek devam etmiştik yolumuza :)

90 lı yıllarda ablamların Murat 124 ü içinde usta aynı taktiği uygulamıştı. 1 Litrelik şişeyi benzinle doldurdu, dümdüz ve virajsız bir yolda hacı murat 1 litre benzin ile 13 km gitmişti.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Malatya'yı bilen bilir şehrin en popüler ve hareketli caddelerinden biri olan Kanal boyunda gece benzini biten bir araç stop etti biz de arkadaşla itmeye çalıştık ama arkada trafik yoğunlaşınca arabayı kenara çekmek zorunda kaldık, arabayı bir hanım kullanıyordu yanında da annesi vardı. O zamanlar pet kola şişesiyle benzin alınabiliyordu arabayı kullanan hanıma isterseniz siz bekleyin biz benzin alıp gelelim dedik, arabayı kullanan hanım yok ben de geleceğim diye ısrar edince ben ve o hanım benzinliğe doğru gitmeye başladık, arkadaş ve annesi de arabanın orada kaldı.

Benzinlik yaklaşık 1 km ötedeydi ama aksilik bu ya pompacı o şekilde benzin veremeyeceğini söyledi, bunun üzerine diğer benzinliğe gitmek zorunda kaldık o da biraz uzaktaydı, biz gecikince hanımın annesi pimpikiriklenmeye başlamış, arkadaşa polis çağıracağım diye bağırmaya başlamış, arkadaş da güya teyzeyi rahatlatmak için merak etme teyze arkadaşın evi de o tarafta diye saçmalayınca :rofl: kadın, kızımı kaçırdılar diye kriz geçirmeye başlamış, bizim arkadaş o anda soğuk terler dökmeye ve dua etmeye başlıyor, neyse biz biraz gecikmeli de olsa geldik, teyzeye durumu açıklayıp zar zor sakinleştirip benzini doldurup kızıyla beraber yolcu ettik. Arkadaşım bana oğlum, nerede kaldınız?  biraz daha gecikseydiniz depoyu açıp işeyecektim deyince ben kopmuştum :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Her şerde bir hayır vardır,sözünün gerçek yaşandığı durum.
Kesinlikle Ümit Bey.