0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun,başka bir servistede şansınızı denemenizi tavsiye ederim garantili aracın bariz şekilde arızalı olduğu görülen parçasını değiştirmeme gibi bir lüksü yok.
Geçmiş olsun, elinizde evrak var ise sorunun tespit edildiğine dair; bir suretini mutlaka aynı anda teşhis koyan servise ve Toyota Türkiye'ye ücretsiz onarım ve parça değişimi talebinizi içerir bir üst yazıya ek yaparak ihtar çekin. En azından hukuki süreçte elinizde garanti süresi içerisinde sorun çıktığına ve yine garanti süresi içerisinde sorunun çözülmediğine dair resmi bir evrak olur.
Ümit Bey teşekkürler. Servis elemanı bunun servisle alakalı olmadığını hangi servise gidersem gideyim aynı yanıtı alacağımı söyledi. Sonuçta herkesin aynı merkeze sorduğunu ve dolayısıyla yanıtın değişmeyeceğini söyledi. Dediğim gibi Edirnekapı'daki yetkili servise götürmüştürm, zaten diğer aracımı da hep oraya götürüyorum evime ve işime yakınlığından dolayı. Belki de servis değiştirme zamanı gelmiştir. İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz işini iyi yapan ve takip eden bir yetkili servis var mı?Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 10, 2022, 08:04:28[/time]Teşekkürler Ali Bey. Elbette elimde evraklar ve arıza durumunu gösteren görseller var. Bunları hem Toyota müşteri ilişkilerinin hem de yetkili servisin resmi e-posta adreslerine değişim talebimi ve arızalı parça kullanmamdan kaynaklanabilecek olası daha büyük hasarlar da sorumluluğun kendilerinde olduğunu bildiren bir yazıya ekleyerek gönderdim. Ayrıca müşteri ilişkileri ile konuştuktan sonra onların belirttiği bir diğer adrese de aynı metni ve görselleri gönderdim. Zaten bu 2 yıllık sözüm ona ek garanti süresi bence bir aldatmaca. Sadece mekanik sorunlar için geçerli ve aracın alındığı andaki vergi dışı ücretinin küçük bir oranı kadar limite sahip. Yani şu anda Allah korusun büyük bir arıza olsa zaten artan döviz kurundan dolayı ücretsiz yapılabilecekler çok kısıtlı ve ek garanti kağıt üzerinde kalmış durumda. Toyota araç satarken bu 2 yıllık ek süreyi sanki tam bir garanti algısı yaratarak pazarlıyor. Bir de Toyota'nın yıllar içinde gittikçe düşen ürün kalitesini de göz önüne alınca tüketici garanti değil risk satın almış oluyor. Kullandığım 2004 Corolla Verso ile 2017 C-HR'yi karşılaştırıyorum. Sürüş konforu ve canlılık dışında plastik kalitesinden mekanik parçaların dayanıklılığına ve yalıtımına kadar Corolla Verso daha iyi.
ümit bey öncelikle geçmiş olsun..Sanırım sadece mail atmışsınız, mail ile çözülürse ne ala ancak baktınız iş uzuyor Ali beyin de tavsiye ettiği gibi bir ihtarname çekin noterden bence.. elinizde resmi belge olsun..
Hocam ek garantiden işlem yaptırmayı düşünüyorsanız bence ipe un sermek gibi bir iş ile uğraşıyorsunuz,ilk başta araç resmi garantisi sanmıştım ben,onlar herşeyi kuralına göre oynarlar ben sizin yerinizde olsam İstanbul da tem özel servise gider arızayı yaptırmayı seçerdim @Ufuk Sönmez (16363) Toyota konusunda yetkili servisten daha tecrübelidir, tereddüt etmeden gidebilirsiniz,yan sanayisi 400 TL civarında orjinalde o kadar pahalıda değildir,servisler çok yüksek kâr marjı gözetirler,o şekilde gezmek daha büyük sorunlar çıkarabilir,ne zaman tamamen kaçak yapacağı belli olmaz.
Ufuk Bey'in de söylediği rakamlarla dediğinize katılıyorum. Ancak burda temel sorun şu. Verilen bir garanti süresi var. Ben "resmi garanti" düşüncenize katılmıyorum. Bu aracın resmi garantisi 3+2 yıldır. Yani ben resmi garanti süresi içersinde hak talebinde bulunuyorum. Toyota Avrupa'da tüm araçlarına 5 yıl koşulsuz garanti veriyor. Burada da 3+2 yıl garanti veriyorum diyor. Evet son 2 yıl kısıtlı bir garanti, ama bu durum onu gayri resmi kılmadığı gibi, keyfine göre kullanmasına da gerekçe değil. Sözleşmede taahhüt edilenler açık bir şekilde yazıyor. Maalesef bizler uğraşmak istemediğimiz için sadece otomotiv sektöründe değil hemen her söktörde buna boyun eğiyoruz. Tüketici haklarını bilmiyor veya uğraşmak istemiyor, bir de işin maddi boyutu var tabii ki. Ben bir ünversitede akademisyen ve yöneticiyim. Dediğiniz gibi uğraşmaya değmez mantıksal açıdan bakıldığında. Ancak bizler uğraşmadıkça hak gaspı kanıksanıyor maalesef. Bakın bizler bile para ödeyerek satın aldığımız 2 yıllık ek garanti süresini resmi garanti olarak görmüyoruz artık. Bugün servisten aradılar ve gerçekten de Toyota'nın garantide ilk 3 yılda ayrı, son 2 yılda ayrı karar mekanizmaları olduğunu söyledi. Peki neden? Sözleşmede böyle bir madde yok. Öneriniz için teşekkürler. NIBK fren balatalarını servise gitmeden önce Ufuk Bey'den aldım. Serviste bakıma verdiğimde gerekirse kullanın dedim. Değiştirmişler. Oldukça memnunun. Verso'ya da bunlardan aldım. Onda da iyi. Yetkili servisten daha özenli yapacaklarına da inanıyorum. Biraz daha "rahatsız" edeceğim Toyota'yı. Bir daha da kimseye Toyota sattığı ürünün arkasında demem.
Merhabalar,Bahsi geçen yetkili servise bende gidiyorum,hatta aralık ortası 90k bakımında gene oradayadım.Öncelikle garanti uzatma toyota bünyesinde değil arkadaşlar.Garanti uzattığınızda aracı bir nevi sigorta yaptırıyorsunuz,tabiki servisin onayı doğrultusunda oluyor bu.Ben uzatılmış garantiden direksiyon mili ve 2 farımı değiştirttim ve aynı serviste hiç bir zorluk çıkarılmadan.Ancak ufak bir detay garanti uzatma yaptırmadan önce garanti uzmanı ile karşılıklı oturup detaylı olarak kapsamını görüşün.Son gidişimde garantimi tekrar uzatmak istedim motor/mekanik garantisi veriliyor 90 k da.Ancak garanti kapsamına valfmatik dahil edilmiyormuş bu nedenle uzatmadım.Şahsen aşağıda yazılanları okuyunca hayret ettim neden olaylar bu şekilde gelişti diye.Olayın servisle bir ilgisi yok ( bu serviste çok çözülen olaya şahit oldum ve gerçekten ilgililer). Konu tamamen toyota genel merkez ile ilgili.Umarım kısa sürede çözüme ulaşır konu.Selamlar