Gönderen Konu: C-HR arızalı devirdaim pompası ve Toyota'nın garantiyi hiçe sayması  (Okunma sayısı 3614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Sorunun ekstra garantiden çözüldüğüne sevindim.

Akünün 45-50 ah olması problem değil. Akünün kendisi dandik. Yoksa ben 6 sene 50 ah akü kullandım hala sorunsuzdu. Mutlu akü bu aküleri toyota’ya bedava mı veriyor çözemedim işi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
ae92 kalitesinde araba yapsalar zaten mercedes parasına satmaları lazım. Bir camry arabası bizim gibi geliri olanlar için alması çok zor bir araç haline geliyor.
Eski arabalarının hatırına, reklamı iyi yaptıkları için güvenip alıyoruz. Benim araçta henüz devirdaim sorunu olmadı ama akü sorunu bende de var. Belki marş çevirse sorun olacaktı.
Ayrıca servislerin tavır takınıp genel merkez müsaade etmiyor demesi de hoş bir yaklaşım değil. İnsanın motordaki suyu bitirip çekici ile servise gönderesi geliyor. Sorun varsa çözülmelidir. Toyota bu yüzden toyota olmuştur.

Umuyorum ki diğer markalara göre bir miktar daha az sorunlu olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Sorunun garantiden çözülmesine sevindim, geçmiş olsun.

Sakıncası yoksa su kaçağını gösteren fotoğrafları paylaşabilir misiniz? Benzer bir problemi teşhis etmek için nereyi kontrol etmemiz gerektiğini öğrenmiş oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun,çözüleceğine emindim zaten :)
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Korktuğum başıma geldi, benim aracın devirdaim pompası da su kaçırmaya başladı. :D Genleşme kabındaki suyun eksildiğini görünce servise gittim ve devirdaim pompasının kaçırdığını söylediler. Yaklaşık 3000₺ masrafı var. Diretmem sonucu iyi niyet garantisinden yapılması için talepte bulunacaklar, umarım olumlu sonuçlanır. Uzatılmış garanti bir ay önce bitti. :(

Gelişmeleri buradan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Korktuğum başıma geldi, benim aracın devirdaim pompası da su kaçırmaya başladı. :D Genleşme kabındaki suyun eksildiğini görünce servise gittim ve devirdaim pompasının kaçırdığını söylediler. Yaklaşık 3000₺ masrafı var. Diretmem sonucu iyi niyet garantisinden yapılması için talepte bulunacaklar, umarım olumlu sonuçlanır. Uzatılmış garanti bir ay önce bitti. :(

Gelişmeleri buradan paylaşırım.

İyi niyet garantisi diyorlar ve buyuk cogunlukla yapiyorlar...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '17
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Arıza normal garanti süresinde gerçekleşmesine ve arızalı parça uzatılmış garanti sözleşmesinde taahhüt edilen parçalar arasında olmasına rağmen epeyce bir dirençle karşılaşmıştım. "İyi niyet" garantisi üzmez umarım. Bu sorun çok sayıda 1.2T C-HR araçlarda var sanırım. sikayet.com sitesinde de bu konuda epeyce bir şikayetle karşılaştım. Bu araçlarda kronik bir sorun gibi duruyor. Toyota sorun olsa da olmasa da tüm 1.2T C-HR araçlarda sudevirdaim pompasını değiştirmeli bence. Fark edilmezse ağır sonuçları olabilir. Su seviyesini düzenli takip etmek gerekiyor. Servise ısrarcı olmanızı öneririm.
1.6 VVT-i Corolla Verso Elegant 2004.....
1.2T C-HR Diamond 2017.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Tabii ki Toyota Türkiye her zamanki gibi umursamaz davrandı. Garanti bittiği için bir şey yapamayız diyorlar. İki farklı serviste şansımı denedim, onlar da yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar.

Artık her marka mı böyle bilmiyorum ama son dönemlerde ne problem yaşasam Toyota'nın tutumu başından savma şeklinde. Bu tutumları nedeniyle bir sonraki aracımı Toyota tercih etmeyi düşünmüyorum. :(