Gönderen Konu: Eveeet Nerede Kalmıştık  (Okunma sayısı 3578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Eveeet Nerede Kalmıştık
« Yanıtla #40 : Kasım 03, 2021, 17:04:48 »
Garanti olayınıda sordum, servis kabuldeki eleman  hemşerim çıktı yardımcıda oldu. Zaten yağ değiştirmen gerek ve yaptırırsan garantin devam eder dedi. Hatta şuan motor ve şanzımanı 7 yıl veya sınırsız kmye kadar garantisini uzatabilirsin diye tavsiyede bulundu. Şuan 963 lira ama zam gelecek dedi. Bu konuda fikiriniz nedir? @Mutlu Tekir (30216) @Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  :)

Bana sormamışsınız ama fikrimi söyleyeyim :) bence o garanti şartlarının yazılı olduğu poliçeyi yaptırmadan önce detaylıca inceleyin ve ona göre karar verin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 03, 2021, 17:04:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 03, 2021, 19:02:40 »
Arkadaşım benim tavsiyem üzerine mart ayında 1.5 flame x-pack aldı, şuan dua ediyor. O dönem 235e aldı şuan direk 100bin üzerine koydu araçlar. Onu kısa mesafe kullanma imkanım olmuştu. Bende de CRV vardı 0-100 hızlanmaları hemen hemen aynı olduğu için benimde hoşuma gitmişti gidişi. Ama 1.6yı aldıktan sonra arada ciddi fark olduğunu hissediyorsun. Gaz tepkimesi çok çok iyi 1.6nın. Ama bu tabiki beklentiyle alakalı  bir durum sizin için yeterli geldiyse memnun edecektir. Özellikle 1.5in homurtulu motor sesi insanı cezbediyor hoşuna gidiyor. :)

Bahsettiğim özellikler atla deve değil açıkçası ama olursada tadından yenmez o ayrı mevzu :)

Bugün daha önce götürülmediği için 2.270 kmde olan aracımı 1.000 km bakımına götürdüm  :lol: Rutin kontroller yapıldı bir sıkıntı olmadığı söylendi. Gitmişken kumandadan cam açıp kapamayı aktifleştirmelerini ve sinyal seviyesini 3ten 5e çıkarılmasını istedim. Onlarda aradan çıktı.

Garanti olayınıda sordum, servis kabuldeki eleman  hemşerim çıktı yardımcıda oldu. Zaten yağ değiştirmen gerek ve yaptırırsan garantin devam eder dedi. Hatta şuan motor ve şanzımanı 7 yıl veya sınırsız kmye kadar garantisini uzatabilirsin diye tavsiyede bulundu. Şuan 963 lira ama zam gelecek dedi. Bu konuda fikiriniz nedir? @Mutlu Tekir (30216) @Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  :)

Sana kalmış abi. Ben düşünmezdim çünkü karabükte servis yok, en yakın servis 150 km uzakta. Ama sen şanslısın bu konuda. Uzatabilirsin de, dışarda da yaptırabilirsin sen bilirsin. 1.6 almıştın diye hatırlıyorum motor şanzımandan  yana zaten kolay kolay arıza çıkmaz.  O kadar uzun süre tutacak mısın elde o da var. Hesabını kitabını sen yap istersen. 400'e yan sanayi bakım yaptırabilirken 1000 tl vermek koymazsa yaptır garantiyi :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 04, 2021, 00:26:24 »
@Selman Yalçın (18649) ben olsam yaptırmazdım,mutlu hocamın dediği gibi motor ve şanzıman yönünden kesinlikle sıkıntı çıkaracak bir araç değil (kaldıki serviste bakım yapılmayınca garanti bozulacak diye birşey yok) ufuk bey'in dediği gibi garanti şartnamelerini iyi okuyun zaten anlarsınız,ben olsam bütün bakım malzemelerini ufuk beylerden alıp dışarıda kendim yapardım (kendi evimin önü müsait olduğu için burada bile yapabiliyorum) Toyota bu en kötü şartlarda kullansan bile sıkıntı çıkaracak araç değil ama yinede sen bilirsin,şuanda rutin bakım servislerde 1500 TL olmuştur sen kendin dışarıda yaptırsan engine flush, enjektör temizleyici,motor yağı,yağ filtresi,hava filtresi dahil en fazla 800 TL çıkar yağ en kalitelisi den olmak şartıyla zaten filtreler js ashakashi olur gerisini sen düşün artık,
Geçen benim dobloya liqui moly 5w30 aldım Fiat onaylı 350 TL'ye bide engine flush aldım liqui moly marka 80 TL hava,yağ ve yakıt filtresi dahil 800 TL tuttu zaten sadece yakıt filtresi 240 TL idi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 04, 2021, 08:58:53 »
Bana sormamışsınız ama fikrimi söyleyeyim :) bence o garanti şartlarının yazılı olduğu poliçeyi yaptırmadan önce detaylıca inceleyin ve ona göre karar verin.

Ufuk Bey bu forumda sizin fikriniz çok çok önemli, yoğunsunuz diye size sormamıştım :) Geçtiğimiz aylarda bir kaç kez özelden mesaj yazmıştım ama ya mesaj ulaşmadı yada yoğunluktan görmediniz diye sizi tekrar rahatsız etmemiştim. Sizinle olan muhabbetim çok daha farklı. Arada kulaklarınız çınlıyorsa bilinki sizin adınızı anmışımdır(iyi yönde :) ).

Sana kalmış abi. Ben düşünmezdim çünkü karabükte servis yok, en yakın servis 150 km uzakta. Ama sen şanslısın bu konuda. Uzatabilirsin de, dışarda da yaptırabilirsin sen bilirsin. 1.6 almıştın diye hatırlıyorum motor şanzımandan  yana zaten kolay kolay arıza çıkmaz.  O kadar uzun süre tutacak mısın elde o da var. Hesabını kitabını sen yap istersen. 400'e yan sanayi bakım yaptırabilirken 1000 tl vermek koymazsa yaptır garantiyi :)

@Selman Yalçın (18649) ben olsam yaptırmazdım,mutlu hocamın dediği gibi motor ve şanzıman yönünden kesinlikle sıkıntı çıkaracak bir araç değil (kaldıki serviste bakım yapılmayınca garanti bozulacak diye birşey yok) ufuk bey'in dediği gibi garanti şartnamelerini iyi okuyun zaten anlarsınız,ben olsam bütün bakım malzemelerini ufuk beylerden alıp dışarıda kendim yapardım (kendi evimin önü müsait olduğu için burada bile yapabiliyorum) Toyota bu en kötü şartlarda kullansan bile sıkıntı çıkaracak araç değil ama yinede sen bilirsin,şuanda rutin bakım servislerde 1500 TL olmuştur sen kendin dışarıda yaptırsan engine flush, enjektör temizleyici,motor yağı,yağ filtresi,hava filtresi dahil en fazla 800 TL çıkar yağ en kalitelisi den olmak şartıyla zaten filtreler js ashakashi olur gerisini sen düşün artık,
Geçen benim dobloya liqui moly 5w30 aldım Fiat onaylı 350 TL'ye bide engine flush aldım liqui moly marka 80 TL hava,yağ ve yakıt filtresi dahil 800 TL tuttu zaten sadece yakıt filtresi 240 TL idi.

Valla açıkçası bende yaptırmayı düşünmüyordumda bir bakayım dedim  :rofl: Yıllardan beri bilindik bir motor ve Toyotaya olan güvenden ötürü bir kuşkum yok zaten. Heleki sizlerinde dediği gibi 3 liralık bakıma 7-8 lira vermek hiç içime sinen birşey değil. Sağolsun @Ufuk Sönmez (16363) bey bende accord varkende parça yönlendirmesinde çok yardımcı olmuştu, onun sayesinde motor yağ değişimi, şanzıman yağ değişimi vs.de yapmıştım. Uzun aradan sonra kendisiyle tekrar alışveriş yapabilmek ayrı bir mutluluk. Her yerde diyorum herkes iş yapar esnaflık yapar ama dürüst esnaf olmak dürüst insan olmak ayrı bir meziyet sağolsun bu konuda Ufuk bey bu ülkede güzel şeylerin olduğunu hatırlatıyor bu konuda ümit vadediyor.  :saygi:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 04, 2021, 11:39:56 »
Ufuk Bey bu forumda sizin fikriniz çok çok önemli, yoğunsunuz diye size sormamıştım :)
Geçtiğimiz aylarda bir kaç kez özelden mesaj yazmıştım ama ya mesaj ulaşmadı yada yoğunluktan görmediniz diye sizi tekrar rahatsız etmemiştim.
Sizinle olan muhabbetim çok daha farklı. Arada kulaklarınız çınlıyorsa bilinki sizin adınızı anmışımdır(iyi yönde :) ).

Aslında evet malum piyasa koşullarında iş yapmaya çalışmanın verdiği bir yoğunluk var :)
Bana ulaşan bir mesajınız olmadı, uzunca bir süre foruma da giremedim açıkçası, mail ile ulaşırsanız olabildiğince kaçırmamaya çalışıyorum,
Çok teşekkür ederim, bilmukabele bilmenizi isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Aralık 02, 2021, 16:07:49 »
Evet arkadaşlar arabanın kırkı dün itibariyle çıktı :) Aldığımda 1700 olan km şuan 3400e dayandı, bu geçen süre ve kmde araca alıştım ve ufaktan tanıma imkanım oldu.

Olumlu olumsuz yönlerine değinmem gerekirse;

İlk kullandığımda dediğim gibi beklentimin üzerinde bir konfor ve performansla karşılaştım. 2.0 bir CRVden sonra kalkışlar daha bir atik ve yeni olmanın vermiş olduğu yumuşak sürüşü beni ziyadesiyle memnun etti. Donanım olarak eksikliğini hissettiğim birşey yok, ama sunroofa alışınca olmamasını biraz yadırgasamda çok dert etmedim.

Yalıtım olarak izlediğim bir çok otomobil kanalı olsun kullanıcı yorumları olsun hep olumsuz değerlendiriyorlardı ama ben bu konuda gerçekten Corollanın sınıf atladığını düşünüyorum çünkü yol sesi ciddi manada çok az geliyor.

Şanzıman olarak gerçekten çok konforlu ve rahat bir şanzıman ama yüksek devirlerde vites geçiş hissiyatı olmayışı hemde yüksek devire sabitlemesi biraz can sıkıcı olsada yapacak birşey yok :)

Yakıt tüketimim şehir içinde 9lara çıkarken kısa mesafeli uzun yollarda 6.5 ltleri gördüm. Bu değerler CRV den sonra benim için çok mütevazi ve çok düşük değerler  :lol: CR-V şehir içi şu hava şartlarında 13-14 lt, uzun yolda 9.5-10 lt benzin yakıyordu.  :argh:

En çok eleştirdiğim noktalar ise D segmentten geçtiğim için belkide malzeme kalitesi çok basit kalıyor, dokunduğum yer sanki elimde kalacakmış gibi hissediyorum, o yüzden korkuyorum :) Bir diğer eleştiri konusu ise herkesin malumu trim sesleri. Bundan önceki 2 accordumdan biri 310bin kmdeydi sattığımda ve trim sesi yoktu ama bu araç henüz 3bin km olmaya yakınken sağından solundan tıkırtılar başladı inşallah çok fazla ilerlemez. Son eleştrim ise yol bilgisayarı hakkında olsun, başka konu içeriklerinde de bahsetmiştim. Yol bilgisayarı biraz daha geliştirilebilirdi, 2010 model Honda jazzlarda bile 2 tip yakıt tüketim değeri varken(tripA, trip B) bu modelde bir araçta olmaması beni şaşırttı.

Genel olarak bakıldığında geçmişten gelen bir alışkanlık mıdır bilmem ama bu corolladan çok memnun kaldım. Mesleğe başlayalı 10 seneyi geçti ve bu 10 yıllık süreçte bu araç sahibi olduğum 12. araç. Accord ve CRVyi bu araçla kıyaslamam doğru olmaz onları listeden çıkardığımda güvenlik, konfor, performans ve yakıt tüketimi açısından Corolla bu listenin başında yer alır. Herkese kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim. Bir iki görselle konumu şenlendireyim :alkis:

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 02, 2021, 20:32:07 »
Ufak tefek eksik ve kusurları olsa da Corolla insanları mutlu eden bir araba,üretici firma bizlere karşı biraz daha ilgi ile olaya yaklaşmış olsa ve arabasına özen gösterse her şey çok daha iyi olacak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 07, 2021, 11:32:46 »
Ufak tefek eksik ve kusurları olsa da Corolla insanları mutlu eden bir araba,üretici firma bizlere karşı biraz daha ilgi ile olaya yaklaşmış olsa ve arabasına özen gösterse her şey çok daha iyi olacak.

Aynen öyle Tokay abi. Toyota gerçekten huzurla bindiğim bir araç. Acaba bir sorun çıkarır mı diye korkum yok. Arkadaşım Skoda Kamiq almış, çocuk DSG arıza yapacak diye hep endişeyle biniyor aracına. Eşimde ikinci araç olarak Opel Corsa var. Araba 9bin kmde ama bazen elektriksel arıza verir gibi yapıyor o bile o kadar korkutuyor ki anlatamam. Corsayı garantisi bitmeden satmayı planlıyorum. Corolla o yönden kafam rahat şekilde yola çıkıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 07, 2021, 11:53:56 »
Aynen öyle Tokay abi. Toyota gerçekten huzurla bindiğim bir araç. Acaba bir sorun çıkarır mı diye korkum yok. Arkadaşım Skoda Kamiq almış, çocuk DSG arıza yapacak diye hep endişeyle biniyor aracına. Eşimde ikinci araç olarak Opel Corsa var. Araba 9bin kmde ama bazen elektriksel arıza verir gibi yapıyor o bile o kadar korkutuyor ki anlatamam. Corsayı garantisi bitmeden satmayı planlıyorum. Corolla o yönden kafam rahat şekilde yola çıkıyorum.

Arkadaş ben de bunu anlayamıyorum arıza yapacağını bile bile bir insan neden ısrarla o aracı alır, eli yüreğinde gezer, sonra da arıza yapınca oturup ağlar ve binlerce lira masraf eder, akıl alır gibi değil.  Toyota, Honda vesair Japon arabaları hem sorunsuz hem daha uygun fiyatlı satılmasına rağmen onlara burun kıvırıp bile bile lades diyenlere zerre acımıyorum, beter olsunlar. Kendi düşen ağlamazmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 07, 2021, 13:10:54 »
Herhalde kulaktan dolma bilgilerle ve daha çok prim yapar mantığı ile alınıyordur,geçenlerde başka sitede okudum,1.3 Jeep almış,garanti bittiği gün otomatik arızası veriyor,fatura 35.000 tl tutar ancak yedek parça yok demişler,araç yatıyormuş.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 07, 2021, 13:22:54 »
Herhalde kulaktan dolma bilgilerle ve daha çok prim yapar mantığı ile alınıyordur,geçenlerde başka sitede okudum,1.3 Jeep almış,garanti bittiği gün otomatik arızası veriyor,fatura 35.000 tl tutar ancak yedek parça yok demişler,araç yatıyormuş.

Tokay Abi, garanti bitmeye yakın bilinçli eskitme yöntemiyle arızaları başlatıyorlar amaç sömürmeye devam etmek ama Japonlar etik anlayışları gereği bunu yapmıyorlar, bu yüzden hep Japon ürünlerini tercih ediyorum. Arabam, telefonum, televizyonum ve evdeki hemen tüm elektronik ürünlerimin hepsi Japon. Hiçbirinden de şikayetim olmadı, çok şükür. 14 yıldır çevre dostu, kurşunsuz panel, Panasonic plazma tv kullanıyorum, tık demedi şimdiye kadar MaşAllah :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 07, 2021, 15:49:33 »
Batarya konusunda umarım japonlar araçlar sağlam çıkar :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Aralık 07, 2021, 16:54:49 »
Arkadaş ben de bunu anlayamıyorum arıza yapacağını bile bile bir insan neden ısrarla o aracı alır, eli yüreğinde gezer, sonra da arıza yapınca oturup ağlar ve binlerce lira masraf eder, akıl alır gibi değil.  Toyota, Honda vesair Japon arabaları hem sorunsuz hem daha uygun fiyatlı satılmasına rağmen onlara burun kıvırıp bile bile lades diyenlere zerre acımıyorum, beter olsunlar. Kendi düşen ağlamazmış.

Bunun iki sebebi olabilir kanımca;
1- Ya çok zengindir arızayı önemsemez(bu pek mantıklı değil)
2- Alman araçlar bizim Japonlara göre biraz daha kaliteli ve tok duruyor. Bu yüzdende kullanıcılar Alman araçlarını daha çok tercih ediyorlar. Corsa B segment olmasına rağmen malzeme kalitesi ve tokluk hissi Corolladan çok daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 07, 2021, 17:29:32 »
Ben skoda kullandım , sonra toyotaya geçtim. Skodam manuel vitesli idi ama yine de tedirgindim. Yine kendi bakımlarımı yaptım fakat turbodan yağ atması , debriyajın çabuk bitmesi , gıcırtılar , boya atması , akslarda boşluk yapma gibi küçük problemlerim vardı. Arabayı 36 binde sattığımda ön takım gıcırtıları başlamıştı. Hanım kullanacaktı , acemi olduğundan güvenemedim sattım.
Açıkça söylemeliyim ki alman grubu araçlar kullanıcı odaklı yapılmış. Tam istediğiniz oyuncaklar var. Göstergede ki minik ekranda bir çok veriyi görüyordum. kolçak yukarı ve aşağı yönlü ayarlı idi. kendinden kararan dikiz aynası ve kocaman bagaj vardı. turbo benzin motor gerçekten hem performanslı idi hemde ekonomikdi. Kullanıcının gözüne girmeyi , aklında kalıp hoşa gitmeyi beceriyorlar. Düşünülmüşlük hayatı kolaylaştırıyor.
Uzun süre kullanmayı düşündüğümden bir toyota aldım. şimdilik memnunuz. İlerleyen yıllarda bile sorun yaşayacağımızı ve cebimizden fazladan para çıkacağını düşünmüyoruz. Bizim için bu çok önemli. Özellikle servise 170 km uzaktaysanız ve yağ bile kolacak bir yer yoksa endişeniz oluyor.

Toyota iyidir hoştur fakat almanlar ile aralarında mantalite farklı. Alman araçlarının teknikleri daha iyi ve karmaşık iken , japon ve kore de daha basit fakat ömrü uzun yöntemler kullanılmış. Tercih kullanıcıya kalmış. Bir bmw sahibi olsam sıfır alıp birkaç yıl binip satmak isterdim. Aile bütçesini düşündüğümden ucuza alınan , sorunlar için az maliyet çıkacak , parçası yerli , bakımı ucuz , yakıtı ucuz bir araç tercih ettim diyebilirim.

Eminim alan kişiler de yalıtımdan çok söylediğim hususlara bakıyorlardır. Zira sanayide araba yaptırmış herhangi bir kimse kolay kolay eski alman aracı almaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Aralık 07, 2021, 17:43:50 »
Hocam artık kaliteli araba devri bitti. Yeni kasa hemen bütün markalarda  malzeme kalitesi, donanım, genişlik, ferahlık ve tokluk hissi hissedilir derecede düştü, sebep malum pandemi süreci, çip ve tedarik krizi,  küresel ekonomik kriz sonucu alım gücünün düşmesi ve maliyetlerin artması. Corolla kasayı küçültüp 1.5 motor, 3 silindire geçmek zorunda kaldı. Eskiden hep aynı markayı tercih eden insanlar vardı, şimdi en uygun araç hangisiyse mecburen onu yönleniyorlar. Çevremde Corolla ve Civic'e burun kıvıran birçok kişi şimdi bu araçları almak için sıraya girmiş durumda.  Corolla ve Civic dışında çok yakında a ve b sınıfı araçlar da en çok tercih edilen araçlar olacak. Gerçi Toyota yine insaflı 300 bin bandında en boş pakette olsa  sıfır Corolla alabiliyorsunuz. en boş paket 1.0 polo olmuş 368 bin tl. Bu saatten sonra elindekinin değerini bilmekten başka çare yok.  Allah araba ve ev alacaklara yardım etsin.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2021, 20:08:49

Selman Hocam, o değil de şu tam senlikmiş:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-tr-nin-en-temizi-965607451/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ocak 31, 2022, 11:45:52 »
100-150 kmlik kısa yolculukları saymazsak ilk defa uzun yol yaptım. Samsun-Ankara gittim geldim. Toplam 890km yol yaptım ve yol bilgisayarı gidişte 7.7 iken hiç sıfırlamadan döndüm 7.2 ye düştü. Muhtemelen dönüşte 6.5 lt yaktı. Kış şartları ve henüz 5500 kmde olan bir araç için yakıt değerleri bence oldukça makul. Özellikle CR-V kullanımından sonra beni ziyadesiyle memnun etti. Onunla uzun yolda 9 lt altına düşmek pek mümkün değil.

Son zamanlarda aracıma ufak tefek eklemelerde yaptım. Bu konuda @Mutlu Tekir (30216) kardeşimin desteğide oldu sağolsun. Aracıma ambiyans aydınlatma, bagaj aydınlatma ve kapılara fitil uygulaması yaptım. Ambiyans aydınlatmasının elektriğini çakmaklık sigortasından çektim, sürekli açık kalmasını istemediğim için açma kapama düğmesi koydum, bakınca biraz basit gibi gözüksede kesme, biçme vs. yapmadan eldeki imkanlarla yaptığım için çok göze batmıyor. :) Kapılara fitil uygulaması ise kesinlikle yapılması gereken bir uygulama, bu yüzden Mutlu kardeşime tekrardan teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 31, 2022, 12:06:39 »
@Selman Yalçın (18649) hayırlı olsun,gayet güzel olmuş,insan kendi el becerisi ile yaptığı işlerden mutluluk duyuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 31, 2022, 13:57:33 »
@Selman Yalçın (18649) hayırlı olsun,gayet güzel olmuş,insan kendi el becerisi ile yaptığı işlerden mutluluk duyuyor.

Teşekkür ederim Ümit Bey. Aynen öyle hele birde şu ambiyans olayına servislerin 3bin lira istediğini duyup benim 20 liraya mal etmem keyiften 4 köşe ediyor beni  :rofl: Tabiki orijinal gibi durmuyor ama olsun buda yetiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ocak 31, 2022, 14:44:25 »
Teşekkür ederim Ümit Bey. Aynen öyle hele birde şu ambiyans olayına servislerin 3bin lira istediğini duyup benim 20 liraya mal etmem keyiften 4 köşe ediyor beni  :rofl: Tabiki orijinal gibi durmuyor ama olsun buda yetiyor.
Önemli olan iş görmesi sonuçta hayati önem arz eden bir şey değil,illaki orjinal olması gerek değil.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ocak 31, 2022, 15:52:31 »
Önemli olan iş görmesi sonuçta hayati önem arz eden bir şey değil,illaki orjinal olması gerek değil.

Aynen öyle Ümit bey.