0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Garanti olayınıda sordum, servis kabuldeki eleman hemşerim çıktı yardımcıda oldu. Zaten yağ değiştirmen gerek ve yaptırırsan garantin devam eder dedi. Hatta şuan motor ve şanzımanı 7 yıl veya sınırsız kmye kadar garantisini uzatabilirsin diye tavsiyede bulundu. Şuan 963 lira ama zam gelecek dedi. Bu konuda fikiriniz nedir? @Mutlu Tekir (30216) @Ümit ŞAHANTİMOR (39478)
Arkadaşım benim tavsiyem üzerine mart ayında 1.5 flame x-pack aldı, şuan dua ediyor. O dönem 235e aldı şuan direk 100bin üzerine koydu araçlar. Onu kısa mesafe kullanma imkanım olmuştu. Bende de CRV vardı 0-100 hızlanmaları hemen hemen aynı olduğu için benimde hoşuma gitmişti gidişi. Ama 1.6yı aldıktan sonra arada ciddi fark olduğunu hissediyorsun. Gaz tepkimesi çok çok iyi 1.6nın. Ama bu tabiki beklentiyle alakalı bir durum sizin için yeterli geldiyse memnun edecektir. Özellikle 1.5in homurtulu motor sesi insanı cezbediyor hoşuna gidiyor. Bahsettiğim özellikler atla deve değil açıkçası ama olursada tadından yenmez o ayrı mevzu Bugün daha önce götürülmediği için 2.270 kmde olan aracımı 1.000 km bakımına götürdüm Rutin kontroller yapıldı bir sıkıntı olmadığı söylendi. Gitmişken kumandadan cam açıp kapamayı aktifleştirmelerini ve sinyal seviyesini 3ten 5e çıkarılmasını istedim. Onlarda aradan çıktı. Garanti olayınıda sordum, servis kabuldeki eleman hemşerim çıktı yardımcıda oldu. Zaten yağ değiştirmen gerek ve yaptırırsan garantin devam eder dedi. Hatta şuan motor ve şanzımanı 7 yıl veya sınırsız kmye kadar garantisini uzatabilirsin diye tavsiyede bulundu. Şuan 963 lira ama zam gelecek dedi. Bu konuda fikiriniz nedir? @Mutlu Tekir (30216) @Ümit ŞAHANTİMOR (39478)
Bana sormamışsınız ama fikrimi söyleyeyim bence o garanti şartlarının yazılı olduğu poliçeyi yaptırmadan önce detaylıca inceleyin ve ona göre karar verin.
Sana kalmış abi. Ben düşünmezdim çünkü karabükte servis yok, en yakın servis 150 km uzakta. Ama sen şanslısın bu konuda. Uzatabilirsin de, dışarda da yaptırabilirsin sen bilirsin. 1.6 almıştın diye hatırlıyorum motor şanzımandan yana zaten kolay kolay arıza çıkmaz. O kadar uzun süre tutacak mısın elde o da var. Hesabını kitabını sen yap istersen. 400'e yan sanayi bakım yaptırabilirken 1000 tl vermek koymazsa yaptır garantiyi
@Selman Yalçın (18649) ben olsam yaptırmazdım,mutlu hocamın dediği gibi motor ve şanzıman yönünden kesinlikle sıkıntı çıkaracak bir araç değil (kaldıki serviste bakım yapılmayınca garanti bozulacak diye birşey yok) ufuk bey'in dediği gibi garanti şartnamelerini iyi okuyun zaten anlarsınız,ben olsam bütün bakım malzemelerini ufuk beylerden alıp dışarıda kendim yapardım (kendi evimin önü müsait olduğu için burada bile yapabiliyorum) Toyota bu en kötü şartlarda kullansan bile sıkıntı çıkaracak araç değil ama yinede sen bilirsin,şuanda rutin bakım servislerde 1500 TL olmuştur sen kendin dışarıda yaptırsan engine flush, enjektör temizleyici,motor yağı,yağ filtresi,hava filtresi dahil en fazla 800 TL çıkar yağ en kalitelisi den olmak şartıyla zaten filtreler js ashakashi olur gerisini sen düşün artık,Geçen benim dobloya liqui moly 5w30 aldım Fiat onaylı 350 TL'ye bide engine flush aldım liqui moly marka 80 TL hava,yağ ve yakıt filtresi dahil 800 TL tuttu zaten sadece yakıt filtresi 240 TL idi.
Ufuk Bey bu forumda sizin fikriniz çok çok önemli, yoğunsunuz diye size sormamıştım Geçtiğimiz aylarda bir kaç kez özelden mesaj yazmıştım ama ya mesaj ulaşmadı yada yoğunluktan görmediniz diye sizi tekrar rahatsız etmemiştim. Sizinle olan muhabbetim çok daha farklı. Arada kulaklarınız çınlıyorsa bilinki sizin adınızı anmışımdır(iyi yönde ).
Ufak tefek eksik ve kusurları olsa da Corolla insanları mutlu eden bir araba,üretici firma bizlere karşı biraz daha ilgi ile olaya yaklaşmış olsa ve arabasına özen gösterse her şey çok daha iyi olacak.
Aynen öyle Tokay abi. Toyota gerçekten huzurla bindiğim bir araç. Acaba bir sorun çıkarır mı diye korkum yok. Arkadaşım Skoda Kamiq almış, çocuk DSG arıza yapacak diye hep endişeyle biniyor aracına. Eşimde ikinci araç olarak Opel Corsa var. Araba 9bin kmde ama bazen elektriksel arıza verir gibi yapıyor o bile o kadar korkutuyor ki anlatamam. Corsayı garantisi bitmeden satmayı planlıyorum. Corolla o yönden kafam rahat şekilde yola çıkıyorum.
Herhalde kulaktan dolma bilgilerle ve daha çok prim yapar mantığı ile alınıyordur,geçenlerde başka sitede okudum,1.3 Jeep almış,garanti bittiği gün otomatik arızası veriyor,fatura 35.000 tl tutar ancak yedek parça yok demişler,araç yatıyormuş.
Arkadaş ben de bunu anlayamıyorum arıza yapacağını bile bile bir insan neden ısrarla o aracı alır, eli yüreğinde gezer, sonra da arıza yapınca oturup ağlar ve binlerce lira masraf eder, akıl alır gibi değil. Toyota, Honda vesair Japon arabaları hem sorunsuz hem daha uygun fiyatlı satılmasına rağmen onlara burun kıvırıp bile bile lades diyenlere zerre acımıyorum, beter olsunlar. Kendi düşen ağlamazmış.
@Selman Yalçın (18649) hayırlı olsun,gayet güzel olmuş,insan kendi el becerisi ile yaptığı işlerden mutluluk duyuyor.
Teşekkür ederim Ümit Bey. Aynen öyle hele birde şu ambiyans olayına servislerin 3bin lira istediğini duyup benim 20 liraya mal etmem keyiften 4 köşe ediyor beni Tabiki orijinal gibi durmuyor ama olsun buda yetiyor.
Önemli olan iş görmesi sonuçta hayati önem arz eden bir şey değil,illaki orjinal olması gerek değil.