Gönderen Konu: Eveeet Nerede Kalmıştık  (Okunma sayısı 3577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Eveeet Nerede Kalmıştık
« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2021, 18:08:20 »
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın kazasız belasız.
Bazen benim de D segment veya Suv tarzı araç isteğim depreşiyor ama sonra ekonomik durum, o araçları yürütme maliyeti aklima geliyor. C segment en fazla 1.6 motora mecburuz, bu bile lüks oldu hatta.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2021, 18:08:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2021, 09:43:19 »
Hayırlı olsun Selman bey,aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,
Toyota tercih ederek en doğrusunu yapmışsınız,hondanın Türkiye pazarından çekilmesi Toyota piyasasını dahada güçlendirdi,güzel bir tercih olmuş bir defa Toyota kullanınca insan başka markada rahat edemiyor en donanımlı araca binsede toyatasını unutamıyor,Toyota mühendisleri bu işi nasıl beceriyor çözemedim ama iyi iş çıkarıyorlar insanı araca bağlayacak illaki bşeyler yapıyorlar,her defasında söylüyorum yıllar önce araba tecrübesi olan yaşlı bir amca öğütte bulunmuştu,
_oğlum iki araçtan uzak dur bunlar bağımlılık yapar demişti,
1, Mercedes,
2, Toyota,
Ben Mercedes alamamıştım ama Toyota aldım ve dediği gibi o gün bugündür Toyota var hayatımda,şuanda kısa bir ayrılık yaşasakta en kısa sürede yeni bir Toyota ile yola devam etmek için uğraşıyorum tabi sıfır araç bulabilirsem, aracınız tekrardan Hayırlı olsun İNŞAALLAH.

Teşekkür ederim Ümit Bey. Valla ne yalan söyliyeyim konfor olarak bu kadarını beklemiyordum gerçekten beni şaşırttı. Donanım konusuna gelecek olursak aslında DREAM pakette eksikliğini hissedebileceğim çok bir donanım farkı yok, tabiki daha dolu olması her zaman iyidir ama nasip böyleymiş buna şükür.

Ben toyotayla açtım gözümü artık ondan mı yoksa toplumsal bir olgumu bilmiyorum ama seviyorum toyotayı. Sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

@Tokay  Ceritoğlu (40552) , @Baris Aydin (23950) , @Muhittin Erkılıç (22738) , @Ufuk Sönmez (16363)@Hilmi Kara (24914) , @Fehmi Şahin (22771) , @Emre Aslan (16031)

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 26, 2021, 02:01:28 »
Yeni kasada işi dahada ilerletmişler eskisi ile arasında çok fark var,şuanda bende farklı marka araç kullanıyorum ama yinede gözüm toyotada çok farklı araçlar kullandım ama Toyota konforunu ve kullanıcısını kendine bağlayan başka bir araç görmedim,şuanda Doblo (enişte doblosu  :rofl:) ama şunu iyi anladım ki donanımlı araçlar her markada daha iyi konfor sunuyor,bacanağımdaki 2004 Doblo VIP bendeki 2016 boş paketten daha konforlu,sizede şuan ki aracınızın daha üst paketlerini almak nasip olur İNŞALLAH.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 26, 2021, 10:21:44 »
Yeni kasada işi dahada ilerletmişler eskisi ile arasında çok fark var,şuanda bende farklı marka araç kullanıyorum ama yinede gözüm toyotada çok farklı araçlar kullandım ama Toyota konforunu ve kullanıcısını kendine bağlayan başka bir araç görmedim,şuanda Doblo (enişte doblosu  :rofl:) ama şunu iyi anladım ki donanımlı araçlar her markada daha iyi konfor sunuyor,bacanağımdaki 2004 Doblo VIP bendeki 2016 boş paketten daha konforlu,sizede şuan ki aracınızın daha üst paketlerini almak nasip olur İNŞALLAH.

Babamda 2005 model corolla var sıfır almıştı hala kendisinde(105binde), Bende de zamanında E11 ve E12 HB kasaları oldu onlardaki uzun yol konforu gerçekten hissedilir düzeydeydi. E12 kasadan sonra @Ahmet Güve (8047) nin uyarılarına rağmen gidip Focus alma gafletinde bulundum ve uzun yolda resmen işkence çekiyorduk 4-5 ay kadar kısa kullanım sonrası accorda geçerek rahatlamıştım. E12den sonraki corollalara binmek nasip olmadı ama şuanki Corolla gerçekten konfor yönünden beni ziyadesiyle memnun etti. Full paket olmasını bir yandan istiyordum ama diğer yandan 17" jantların konfora olumsuz etkisinden dolayıda pek istemiyordum. Rabbim gönlüme göre nasip etti şükür. İnşallah sizede gönlünüzdeki gözünüzdeki araç en kısa zamanda nasip olur :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 26, 2021, 13:22:59 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2021, 16:52:46 »
Eveeet nerde kalmıştık :)

Aracı yaklaşık 350-400 kmdir kullanıyorum, bu süreçte aracı tam olmasada kısmen tanıma imkanı buldum.

Olumlu yönleri olarak;

Performans olarak 1.6 atmosferik bir motordan beklentimin üstünde çıktı.
Konfor olarak iyi olduğunu bekliyordum ama bu kadar yumuşak bir sürüş sunacağını beklemiyordum.
Yalıtım konusunda çoğu izlediğim incelemer vs. hep olumsuz demişler ancak üzerinde Bridgestone lastikler olmasına rağmen bana oldukça sessiz geldi.

Olumsuz olarak;
Malzeme kalitesi çok basit geldi, özellikle kaporta aksaamı olarak bu kadar basit malzeme kullanılmasını beklemiyordum. Aracın tavanını bezle silerken dalgalar oluşması çok kötü hissettirdi.
Aracım dream paket, aydınlatma grubundaki saçmalığa akıl sır erdiremedim. Sisler led, kısa ve uzunlar halojen, torpido aydınlatması led ama geri kalan bütün iç aydınlatmalar normal ampül, bu çelişkili durumu anlamadım.

Şimdilik bu kadar deneyimledim. Zamanla daha çok şey keşfedip paylaşım yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2021, 21:28:57 »
Eveeet nerde kalmıştık :)

Aracı yaklaşık 350-400 kmdir kullanıyorum, bu süreçte aracı tam olmasada kısmen tanıma imkanı buldum.

Olumlu yönleri olarak;

Performans olarak 1.6 atmosferik bir motordan beklentimin üstünde çıktı.
Konfor olarak iyi olduğunu bekliyordum ama bu kadar yumuşak bir sürüş sunacağını beklemiyordum.
Yalıtım konusunda çoğu izlediğim incelemer vs. hep olumsuz demişler ancak üzerinde Bridgestone lastikler olmasına rağmen bana oldukça sessiz geldi.

Olumsuz olarak;
Malzeme kalitesi çok basit geldi, özellikle kaporta aksaamı olarak bu kadar basit malzeme kullanılmasını beklemiyordum. Aracın tavanını bezle silerken dalgalar oluşması çok kötü hissettirdi.
Aracım dream paket, aydınlatma grubundaki saçmalığa akıl sır erdiremedim. Sisler led, kısa ve uzunlar halojen, torpido aydınlatması led ama geri kalan bütün iç aydınlatmalar normal ampül, bu çelişkili durumu anlamadım.

Şimdilik bu kadar deneyimledim. Zamanla daha çok şey keşfedip paylaşım yaparım.

Boşver abi olumsuz noktalarını. Bu kadar düşük fiyatta sıfıra yakın konforlu atmosferik motorlar (1.6 altı) arasında en güçlü başka araç yok. Bir de aldığın ve şimdiki fiyatı düşünebilirsin. :)
Farlara bir led ampul yakışır. Uzun kısa 1 zaten. Ben niken kullanmıştım memnundum ama photon milestone kullananlar daha iyi diyordu. Dream paketin başka da eksiği yok bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 02, 2021, 09:20:41 »
Boşver abi olumsuz noktalarını. Bu kadar düşük fiyatta sıfıra yakın konforlu atmosferik motorlar (1.6 altı) arasında en güçlü başka araç yok. Bir de aldığın ve şimdiki fiyatı düşünebilirsin. :)
Farlara bir led ampul yakışır. Uzun kısa 1 zaten. Ben niken kullanmıştım memnundum ama photon milestone kullananlar daha iyi diyordu. Dream paketin başka da eksiği yok bence.

Olumsuz yönleri çok baskın olan bir araç değil benim gözümde. Önemli olan Güvenlik-Konfor-Performanstı benim için bu 3üde zaten ön sırada yer alıyor, kaportaya çok önem veren biri değilim :) Dediğin gibi şimdiki fiyatlar çok uçtu. 3 hafta önce Meganeye yazılmıştım 282bine oda geçen hafta teslim edilecekti benim CRV satılmayınca kaporayı geri almıştım şuan liste fiyatı 340 bine dayanmış  :o Bir yandan keşke vaz geçmesemiydim diyorum ama arkaların bağımsız olmayışı, hayalet ekran ve multi media ekran olmayışı, en önemlisi izlediğim bazı videolarda yedek parça sıkıntısının olduğunu duyduğum için vazgeçtiğime hiçte pişman değilim açıkçası.

Led işi tamam kardeşim :lol: Aracı ilk aldığım andan beri dert ettiğim 2-3 şey vardı onları tamamladım şükür. Camlara film uygulaması yaptırdım, rizline kauçuk paspas ve  iç aydınlatmalar, plaka, bagaj ve uzun kısalar hepsi lede döndü  :islik:

İç aydınlatmada çok kaliteli bir led almadım ama iş görür sarı olmasından çok çok iyi. Senin videondan çok yararlandım izlerken sana dua ettim mühendislerin kulağını çınlattım  :rofl: Farlara daha önceki aracımda İnwells kullanıyordum memnundum fiyatı uygun olduğu için yine ondan aldım, dışarıdan görüntü fena değil henüz gece yolculuğu yapmadığım için sürüş için birşey diyemeyeceğim.

Dream pakette eksikliğini hissettiğim belki ileride hissedeceğim özellik olarak; yağmur sensörüne alışmışım ama çok dert değil, en çok geri vitese takınca sağ dikiz aynasının eğilmesini ve park sensörlerinin eksikliğini hissediyorum, birde koltuk ısıtma şuan değil ama ilerde eksikliği belli olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 02, 2021, 10:35:03 »
hocam hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 02, 2021, 10:59:51 »
hocam hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.
Allah razı olsun hocam cümlemiz inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2021, 12:41:38 »
Hayırlı olsun abi kazasız belasız inşallah.

Bizde 1.5 dream için teslimat bekliyoruz bakalım araç gelirse inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2021, 14:13:05 »
Hayırlı olsun abi kazasız belasız inşallah.

Bizde 1.5 dream için teslimat bekliyoruz bakalım araç gelirse inşallah :)

Eyvallah kardeşim sizede hayırlı olsun.

Ne zaman sıraya girdiniz ne zaman teslimat yapılacak. Geçen gün facebook grubunda yazmış araç almaya gittik Nisan 2022ye sıra verdiler diye söylediler. Gerçekten böyle mi durumlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 02, 2021, 14:59:21 »
Eylül başından itibaren araç aramaya başladık fakat yok çekiyordu her bayii.

Ekim başında anlaşmayı yaptık fiyat yıl sonuna kadar geçerli olacak şekilde.
 Kasım 17 teslim dendi bekliyoruz bakalım , ümidim yoktu aslında ama dün görüştüm tekrar bayi ile araç gelecek 17sinde sizinkinide teslim edeceğiz
dediler.

Bu arada seramik , kaput koruma , park sensörü gibi ekstraları zorunlu tutuyor bayiler. Bunları istemezseniz aracı vermiyolar. En çok zoruma gidende bu oldu.

Aslında iş biraz tanıdık vasıtasıyla yürüyor gibi ama eminde olamıyorum.
Benim iş arkadaşımın kardeşi satış temsilcisi onunla görüşene kadar her bayii yok çekiyordu.
Bu arkadaşla görüşüp tanışınca araç bulabildik.

Flame istiyorduk ama bu piyasada bulmak çok zordu dream yakaladık. Dediğiniz gibi önceki auris aracımızdada anahtarsız giriş çalıştırma , yağmur sensörü gibi özellikler iş görüyordu. Anahtarsız giriş ve çalıştırma eksikliğini hissettirecek gibi ama yapacak birşey yok buna şükür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 02, 2021, 15:05:03 »
Eylül başından itibaren araç aramaya başladık fakat yok çekiyordu her bayii.

Ekim başında anlaşmayı yaptık fiyat yıl sonuna kadar geçerli olacak şekilde.
 Kasım 17 teslim dendi bekliyoruz bakalım , ümidim yoktu aslında ama dün görüştüm tekrar bayi ile araç gelecek 17sinde sizinkinide teslim edeceğiz
dediler.

Bu arada seramik , kaput koruma , park sensörü gibi ekstraları zorunlu tutuyor bayiler. Bunları istemezseniz aracı vermiyolar. En çok zoruma gidende bu oldu.

Aslında iş biraz tanıdık vasıtasıyla yürüyor gibi ama eminde olamıyorum.
Benim iş arkadaşımın kardeşi satış temsilcisi onunla görüşene kadar her bayii yok çekiyordu.
Bu arkadaşla görüşüp tanışınca araç bulabildik.

Flame istiyorduk ama bu piyasada bulmak çok zordu dream yakaladık. Dediğiniz gibi önceki auris aracımızdada anahtarsız giriş çalıştırma , yağmur sensörü gibi özellikler iş görüyordu. Anahtarsız giriş ve çalıştırma eksikliğini hissettirecek gibi ama yapacak birşey yok buna şükür :)

Peki bu geçir paket adı altında dedikleriyle fiyat kaça geliyor size?

Maalesef günümüz Türkiyesinde çok ama çok acı bir gerçek; tanıdık olmadan hiç bir iş yapamıyorsun. Eğer tanıdığın varsa senden kralı yok, yoksa Allah yardımcın olsun.

Anahtarsız giriş çalıştırma özelliğini bende çok istiyordum ama nasip, gerçi onuda yapan yerler var çok ihtiyaç hasıl olursa yaptırırsınız. Yağmur sensörüne alışmak ayrı ayrılmak ayrı bir şeymiş onu anladım ama çok aman aman olmazsa olmaz birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 02, 2021, 15:50:39 »
Peki bu geçir paket adı altında dedikleriyle fiyat kaça geliyor size?

Maalesef günümüz Türkiyesinde çok ama çok acı bir gerçek; tanıdık olmadan hiç bir iş yapamıyorsun. Eğer tanıdığın varsa senden kralı yok, yoksa Allah yardımcın olsun.

Anahtarsız giriş çalıştırma özelliğini bende çok istiyordum ama nasip, gerçi onuda yapan yerler var çok ihtiyaç hasıl olursa yaptırırsınız. Yağmur sensörüne alışmak ayrı ayrılmak ayrı bir şeymiş onu anladım ama çok aman aman olmazsa olmaz birşey değil.

Aynen dediğin gibi abi geçir paket :). ötv muaf bizim araç 185bin liraya denk geliyor ekstralarla birlikte dahada düşmüyorlar. Kablosuz sarj eklettim sadece kendi isteğimle.

Anahtarsız giriş ve çalıştırma bende seviyordum ama tekrar para veripte yaptırmam maliyeti yüksektir büyük ihtimal.

Aslında 1.5 motor için performansını merak ediyordum.  1.6 kullanıcıları tarafından hantal söylentileri vardı ama 1.6 auris kullanmış biri olarak sattıktan sonra 1.5 corollayı test etme imkanım oldu. Şahsen 1.6yı aramadım memnun kaldım. Kalkışı hızlanması memnun etti beni yeterli geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 02, 2021, 23:18:09 »
Aynen dediğin gibi abi geçir paket :). ötv muaf bizim araç 185bin liraya denk geliyor ekstralarla birlikte dahada düşmüyorlar. Kablosuz sarj eklettim sadece kendi isteğimle.

Anahtarsız giriş ve çalıştırma bende seviyordum ama tekrar para veripte yaptırmam maliyeti yüksektir büyük ihtimal.

Aslında 1.5 motor için performansını merak ediyordum.  1.6 kullanıcıları tarafından hantal söylentileri vardı ama 1.6 auris kullanmış biri olarak sattıktan sonra 1.5 corollayı test etme imkanım oldu. Şahsen 1.6yı aramadım memnun kaldım. Kalkışı hızlanması memnun etti beni yeterli geldi.
3 silindirli motorlar hiç bir zaman 4 silindir li motorların yerini tutamaz,daha yeni bir motor olduğu için sorun çıkartmıyor ama yakın zamanlarda kulak bozmalarını vs işleri duymaya başlarız,çünkü 3 silindir olduğu için daha sarsıntılı çalışıyor sürücü hissetmesede motor kulakları sarsıntıyı absorbe ediyor ama nereye kadar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #36 : Kasım 02, 2021, 23:46:45 »
Olumsuz yönleri çok baskın olan bir araç değil benim gözümde. Önemli olan Güvenlik-Konfor-Performanstı benim için bu 3üde zaten ön sırada yer alıyor, kaportaya çok önem veren biri değilim :) Dediğin gibi şimdiki fiyatlar çok uçtu. 3 hafta önce Meganeye yazılmıştım 282bine oda geçen hafta teslim edilecekti benim CRV satılmayınca kaporayı geri almıştım şuan liste fiyatı 340 bine dayanmış  :o Bir yandan keşke vaz geçmesemiydim diyorum ama arkaların bağımsız olmayışı, hayalet ekran ve multi media ekran olmayışı, en önemlisi izlediğim bazı videolarda yedek parça sıkıntısının olduğunu duyduğum için vazgeçtiğime hiçte pişman değilim açıkçası.

Led işi tamam kardeşim :lol: Aracı ilk aldığım andan beri dert ettiğim 2-3 şey vardı onları tamamladım şükür. Camlara film uygulaması yaptırdım, rizline kauçuk paspas ve  iç aydınlatmalar, plaka, bagaj ve uzun kısalar hepsi lede döndü  :islik:

İç aydınlatmada çok kaliteli bir led almadım ama iş görür sarı olmasından çok çok iyi. Senin videondan çok yararlandım izlerken sana dua ettim mühendislerin kulağını çınlattım  :rofl: Farlara daha önceki aracımda İnwells kullanıyordum memnundum fiyatı uygun olduğu için yine ondan aldım, dışarıdan görüntü fena değil henüz gece yolculuğu yapmadığım için sürüş için birşey diyemeyeceğim.

Dream pakette eksikliğini hissettiğim belki ileride hissedeceğim özellik olarak; yağmur sensörüne alışmışım ama çok dert değil, en çok geri vitese takınca sağ dikiz aynasının eğilmesini ve park sensörlerinin eksikliğini hissediyorum, birde koltuk ısıtma şuan değil ama ilerde eksikliği belli olacak :)

Sağolasın abi dua almak önemli :)
yağmur sensörüne gerek yok gerçekten, 4 fasıla var yağmur sensöründe olduğu gibi. Bütün ihtiyacı karşılıyor.
sağ dikiz aynasına da a101 e bim e arada gelen kör nokta aynası al, aynanın sağ alt köşesine yapıştır sıcak bir havada. ve arka tekere göre ayarla. çok büyük bir fayda sağlıyor kaldırıma yanaşırken.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #37 : Kasım 02, 2021, 23:48:46 »

0-100 ler çok yakın da ondan farketmediniz. Yeni nesil 1.6 ve mds ile 0-100 eski nesile göre 1 sn civarı azaldı. Son kasa 1.6 otomatik kullanıcıları 10.2 sn den 12.2 sn ye düşünce hantal geliyor. Ben şahsen 1.6 dan sonra 11.6 sn 0-100 e sahip mazda 3 e binip dipgaz yapınca 1.6 daki ivmelenmeden daha az olduğunu rahatça hissettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 03, 2021, 00:07:12 »
0-100 ler çok yakın da ondan farketmediniz. Yeni nesil 1.6 ve mds ile 0-100 eski nesile göre 1 sn civarı azaldı. Son kasa 1.6 otomatik kullanıcıları 10.2 sn den 12.2 sn ye düşünce hantal geliyor. Ben şahsen 1.6 dan sonra 11.6 sn 0-100 e sahip mazda 3 e binip dipgaz yapınca 1.6 daki ivmelenmeden daha az olduğunu rahatça hissettim.

Olabilir abi belkide eskisi kadar performans aramıyorum o yüzdende yeterli gelmiş olabilir bana.

Fakat en etkileyen kısım sedan olmasındanmıdır nedendir bilmiyorum. (ilk defa sedan araç kullandım sanırım corolla testinde bu da etken olabilir) benim auriste arka bağımsızdı ama corolla ile teste çıkınca sanki araç çok daha fazla yere oturuyor yolda şerit değişiminde bile kendini belli ediyordu.
Araç çok daha az esneyerek şerit değişimi ve viraja giriyor gibi hissettim. Tabi illaki tnga platformununda etkisi vardır.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2021, 00:12:11
3 silindirli motorlar hiç bir zaman 4 silindir li motorların yerini tutamaz,daha yeni bir motor olduğu için sorun çıkartmıyor ama yakın zamanlarda kulak bozmalarını vs işleri duymaya başlarız,çünkü 3 silindir olduğu için daha sarsıntılı çalışıyor sürücü hissetmesede motor kulakları sarsıntıyı absorbe ediyor ama nereye kadar.

Doğrudur abi bakalım uzun süreler sorun yaşamayız inşallah. Ama performans bakımından çok abartılacak bir durum yok bana göre kişiden kişiyede değişir tabiki saygı duyarım. Yeni cvt’deki ilk kalkış dişliside etkilemiş olabilir beni test sırasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 03, 2021, 16:33:07 »

Arkadaşım benim tavsiyem üzerine mart ayında 1.5 flame x-pack aldı, şuan dua ediyor. O dönem 235e aldı şuan direk 100bin üzerine koydu araçlar. Onu kısa mesafe kullanma imkanım olmuştu. Bende de CRV vardı 0-100 hızlanmaları hemen hemen aynı olduğu için benimde hoşuma gitmişti gidişi. Ama 1.6yı aldıktan sonra arada ciddi fark olduğunu hissediyorsun. Gaz tepkimesi çok çok iyi 1.6nın. Ama bu tabiki beklentiyle alakalı  bir durum sizin için yeterli geldiyse memnun edecektir. Özellikle 1.5in homurtulu motor sesi insanı cezbediyor hoşuna gidiyor. :)

Sağolasın abi dua almak önemli :)
yağmur sensörüne gerek yok gerçekten, 4 fasıla var yağmur sensöründe olduğu gibi. Bütün ihtiyacı karşılıyor.
sağ dikiz aynasına da a101 e bim e arada gelen kör nokta aynası al, aynanın sağ alt köşesine yapıştır sıcak bir havada. ve arka tekere göre ayarla. çok büyük bir fayda sağlıyor kaldırıma yanaşırken.

Bahsettiğim özellikler atla deve değil açıkçası ama olursada tadından yenmez o ayrı mevzu :)

Bugün daha önce götürülmediği için 2.270 kmde olan aracımı 1.000 km bakımına götürdüm  :lol: Rutin kontroller yapıldı bir sıkıntı olmadığı söylendi. Gitmişken kumandadan cam açıp kapamayı aktifleştirmelerini ve sinyal seviyesini 3ten 5e çıkarılmasını istedim. Onlarda aradan çıktı.

Garanti olayınıda sordum, servis kabuldeki eleman  hemşerim çıktı yardımcıda oldu. Zaten yağ değiştirmen gerek ve yaptırırsan garantin devam eder dedi. Hatta şuan motor ve şanzımanı 7 yıl veya sınırsız kmye kadar garantisini uzatabilirsin diye tavsiyede bulundu. Şuan 963 lira ama zam gelecek dedi. Bu konuda fikiriniz nedir? @Mutlu Tekir (30216) @Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  :)