0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun Selman bey,aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,Toyota tercih ederek en doğrusunu yapmışsınız,hondanın Türkiye pazarından çekilmesi Toyota piyasasını dahada güçlendirdi,güzel bir tercih olmuş bir defa Toyota kullanınca insan başka markada rahat edemiyor en donanımlı araca binsede toyatasını unutamıyor,Toyota mühendisleri bu işi nasıl beceriyor çözemedim ama iyi iş çıkarıyorlar insanı araca bağlayacak illaki bşeyler yapıyorlar,her defasında söylüyorum yıllar önce araba tecrübesi olan yaşlı bir amca öğütte bulunmuştu,_oğlum iki araçtan uzak dur bunlar bağımlılık yapar demişti,1, Mercedes,2, Toyota,Ben Mercedes alamamıştım ama Toyota aldım ve dediği gibi o gün bugündür Toyota var hayatımda,şuanda kısa bir ayrılık yaşasakta en kısa sürede yeni bir Toyota ile yola devam etmek için uğraşıyorum tabi sıfır araç bulabilirsem, aracınız tekrardan Hayırlı olsun İNŞAALLAH.
Yeni kasada işi dahada ilerletmişler eskisi ile arasında çok fark var,şuanda bende farklı marka araç kullanıyorum ama yinede gözüm toyotada çok farklı araçlar kullandım ama Toyota konforunu ve kullanıcısını kendine bağlayan başka bir araç görmedim,şuanda Doblo (enişte doblosu ) ama şunu iyi anladım ki donanımlı araçlar her markada daha iyi konfor sunuyor,bacanağımdaki 2004 Doblo VIP bendeki 2016 boş paketten daha konforlu,sizede şuan ki aracınızın daha üst paketlerini almak nasip olur İNŞALLAH.
Eveeet nerde kalmıştık Aracı yaklaşık 350-400 kmdir kullanıyorum, bu süreçte aracı tam olmasada kısmen tanıma imkanı buldum. Olumlu yönleri olarak;Performans olarak 1.6 atmosferik bir motordan beklentimin üstünde çıktı.Konfor olarak iyi olduğunu bekliyordum ama bu kadar yumuşak bir sürüş sunacağını beklemiyordum.Yalıtım konusunda çoğu izlediğim incelemer vs. hep olumsuz demişler ancak üzerinde Bridgestone lastikler olmasına rağmen bana oldukça sessiz geldi.Olumsuz olarak;Malzeme kalitesi çok basit geldi, özellikle kaporta aksaamı olarak bu kadar basit malzeme kullanılmasını beklemiyordum. Aracın tavanını bezle silerken dalgalar oluşması çok kötü hissettirdi.Aracım dream paket, aydınlatma grubundaki saçmalığa akıl sır erdiremedim. Sisler led, kısa ve uzunlar halojen, torpido aydınlatması led ama geri kalan bütün iç aydınlatmalar normal ampül, bu çelişkili durumu anlamadım. Şimdilik bu kadar deneyimledim. Zamanla daha çok şey keşfedip paylaşım yaparım.
Boşver abi olumsuz noktalarını. Bu kadar düşük fiyatta sıfıra yakın konforlu atmosferik motorlar (1.6 altı) arasında en güçlü başka araç yok. Bir de aldığın ve şimdiki fiyatı düşünebilirsin. Farlara bir led ampul yakışır. Uzun kısa 1 zaten. Ben niken kullanmıştım memnundum ama photon milestone kullananlar daha iyi diyordu. Dream paketin başka da eksiği yok bence.
hocam hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.
Hayırlı olsun abi kazasız belasız inşallah. Bizde 1.5 dream için teslimat bekliyoruz bakalım araç gelirse inşallah
Eylül başından itibaren araç aramaya başladık fakat yok çekiyordu her bayii. Ekim başında anlaşmayı yaptık fiyat yıl sonuna kadar geçerli olacak şekilde. Kasım 17 teslim dendi bekliyoruz bakalım , ümidim yoktu aslında ama dün görüştüm tekrar bayi ile araç gelecek 17sinde sizinkinide teslim edeceğiz dediler.Bu arada seramik , kaput koruma , park sensörü gibi ekstraları zorunlu tutuyor bayiler. Bunları istemezseniz aracı vermiyolar. En çok zoruma gidende bu oldu. Aslında iş biraz tanıdık vasıtasıyla yürüyor gibi ama eminde olamıyorum. Benim iş arkadaşımın kardeşi satış temsilcisi onunla görüşene kadar her bayii yok çekiyordu. Bu arkadaşla görüşüp tanışınca araç bulabildik. Flame istiyorduk ama bu piyasada bulmak çok zordu dream yakaladık. Dediğiniz gibi önceki auris aracımızdada anahtarsız giriş çalıştırma , yağmur sensörü gibi özellikler iş görüyordu. Anahtarsız giriş ve çalıştırma eksikliğini hissettirecek gibi ama yapacak birşey yok buna şükür
Peki bu geçir paket adı altında dedikleriyle fiyat kaça geliyor size?Maalesef günümüz Türkiyesinde çok ama çok acı bir gerçek; tanıdık olmadan hiç bir iş yapamıyorsun. Eğer tanıdığın varsa senden kralı yok, yoksa Allah yardımcın olsun. Anahtarsız giriş çalıştırma özelliğini bende çok istiyordum ama nasip, gerçi onuda yapan yerler var çok ihtiyaç hasıl olursa yaptırırsınız. Yağmur sensörüne alışmak ayrı ayrılmak ayrı bir şeymiş onu anladım ama çok aman aman olmazsa olmaz birşey değil.
Aynen dediğin gibi abi geçir paket . ötv muaf bizim araç 185bin liraya denk geliyor ekstralarla birlikte dahada düşmüyorlar. Kablosuz sarj eklettim sadece kendi isteğimle. Anahtarsız giriş ve çalıştırma bende seviyordum ama tekrar para veripte yaptırmam maliyeti yüksektir büyük ihtimal.Aslında 1.5 motor için performansını merak ediyordum. 1.6 kullanıcıları tarafından hantal söylentileri vardı ama 1.6 auris kullanmış biri olarak sattıktan sonra 1.5 corollayı test etme imkanım oldu. Şahsen 1.6yı aramadım memnun kaldım. Kalkışı hızlanması memnun etti beni yeterli geldi.
Olumsuz yönleri çok baskın olan bir araç değil benim gözümde. Önemli olan Güvenlik-Konfor-Performanstı benim için bu 3üde zaten ön sırada yer alıyor, kaportaya çok önem veren biri değilim Dediğin gibi şimdiki fiyatlar çok uçtu. 3 hafta önce Meganeye yazılmıştım 282bine oda geçen hafta teslim edilecekti benim CRV satılmayınca kaporayı geri almıştım şuan liste fiyatı 340 bine dayanmış Bir yandan keşke vaz geçmesemiydim diyorum ama arkaların bağımsız olmayışı, hayalet ekran ve multi media ekran olmayışı, en önemlisi izlediğim bazı videolarda yedek parça sıkıntısının olduğunu duyduğum için vazgeçtiğime hiçte pişman değilim açıkçası. Led işi tamam kardeşim Aracı ilk aldığım andan beri dert ettiğim 2-3 şey vardı onları tamamladım şükür. Camlara film uygulaması yaptırdım, rizline kauçuk paspas ve iç aydınlatmalar, plaka, bagaj ve uzun kısalar hepsi lede döndü İç aydınlatmada çok kaliteli bir led almadım ama iş görür sarı olmasından çok çok iyi. Senin videondan çok yararlandım izlerken sana dua ettim mühendislerin kulağını çınlattım Farlara daha önceki aracımda İnwells kullanıyordum memnundum fiyatı uygun olduğu için yine ondan aldım, dışarıdan görüntü fena değil henüz gece yolculuğu yapmadığım için sürüş için birşey diyemeyeceğim. Dream pakette eksikliğini hissettiğim belki ileride hissedeceğim özellik olarak; yağmur sensörüne alışmışım ama çok dert değil, en çok geri vitese takınca sağ dikiz aynasının eğilmesini ve park sensörlerinin eksikliğini hissediyorum, birde koltuk ısıtma şuan değil ama ilerde eksikliği belli olacak
0-100 ler çok yakın da ondan farketmediniz. Yeni nesil 1.6 ve mds ile 0-100 eski nesile göre 1 sn civarı azaldı. Son kasa 1.6 otomatik kullanıcıları 10.2 sn den 12.2 sn ye düşünce hantal geliyor. Ben şahsen 1.6 dan sonra 11.6 sn 0-100 e sahip mazda 3 e binip dipgaz yapınca 1.6 daki ivmelenmeden daha az olduğunu rahatça hissettim.
3 silindirli motorlar hiç bir zaman 4 silindir li motorların yerini tutamaz,daha yeni bir motor olduğu için sorun çıkartmıyor ama yakın zamanlarda kulak bozmalarını vs işleri duymaya başlarız,çünkü 3 silindir olduğu için daha sarsıntılı çalışıyor sürücü hissetmesede motor kulakları sarsıntıyı absorbe ediyor ama nereye kadar.
Sağolasın abi dua almak önemli yağmur sensörüne gerek yok gerçekten, 4 fasıla var yağmur sensöründe olduğu gibi. Bütün ihtiyacı karşılıyor.sağ dikiz aynasına da a101 e bim e arada gelen kör nokta aynası al, aynanın sağ alt köşesine yapıştır sıcak bir havada. ve arka tekere göre ayarla. çok büyük bir fayda sağlıyor kaldırıma yanaşırken.