Gönderen Konu: 1.6 Corolla buji değişimi...  (Okunma sayısı 9699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
1.6 Corolla buji değişimi...
« : Ekim 15, 2021, 22:22:10 »
Selamlar. 2018 1.6 Corolla aracımı LPG ayari için servise götürdüğüm zaman LPG ustası LPG li olan araçların 25000 km de bujilerinin değişmesi gerektiğini, distribütörün gerek duyduğunu söyledi. Aracımda BRC platinium kit var ve kilometresi 25 binde. Bildiğim kadarıyla bizim araçlarda iridyum buji var ve 100 bin km de değişiyor. Ustaya bu bilgiyi vermeme ragmen farketmeyecegini yine de değiştirmem gerektiğini, LPG li araçlarda değişmesi gerektiğini söyledi. Tabi ben değiştirmedim. Konuyla ilgili bilgisi, tecrübesi olanların fikirlerini beklerim.

Toyota Club Türkiye

1.6 Corolla buji değişimi...
« : Ekim 15, 2021, 22:22:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Corolla buji değişimi...
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2021, 23:16:44 »
Sadece boşuna masraf yapmış olursunuz en geç 80.000 km de değişim  LPG'de yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2021, 23:25:20 »
Anılın dediği gibi boşuna masraftan öteye geçmez,buji değiştirmek yerine ustayı değiştirmeniz daha etkili olur aracınızdaki buji 100 bin km ömrü vardır ama LPG den ötür 80 bin km'de değişimi daha iyi olur,şuan için çok erken ayrıca sıralı sistem LPG de ayar (dışarıdan müdahale olmadıkça) bozulmaz,araca bir sefer düzgün bir yol (Afr) ayarı yapılırsa başkada bişey istemez,sadece her rutin bakımda LPG filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyin yeterli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2021, 21:55:20 »
Yanıtlar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2021, 22:07:31 »
Adana'da Ayaz lpg Ziya Usta var,galiba Lovato markasına bakıyor ancak diğer markalara da bakıyorsa onunla görüşün,ben çocukluğunu bilirim,titizdir,giden herkes memnun,babası gibi doğrusu neyse onu yapar,25.000 km de buji değişimini hiç duymadık,sanki benzinli şahin,renault gibi,siz belirtildiği gibi 80.000 km iridium bujiden başka işlem yaptırmayın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2021, 22:34:34 »
Ben 95 bin km değiştirdim.Servis 8 yıl yada 100bin km dedi. Siz ustayı değiştirin. Bizimkiler iridyum buji. Daha da kullanilabilirdi. Avensis t27 2012 model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2021, 23:40:53 »
Ben 95 bin km değiştirdim.Servis 8 yıl yada 100bin km dedi. Siz ustayı değiştirin. Bizimkiler iridyum buji. Daha da kullanilabilirdi. Avensis t27 2012 model
Aslında tam vaktinde değiştirmiş siniz bujinin ucuna bakılıp sağlıklı olduğuna veya motor yağını parmağının arasına alıp iyi olup olmadığına karar veren tek milletiz,
Bujinin ucu sağlıklı gözüksede içindeki elektrot kısmı zayıflıyor ve ateşleme gücü düşüyor,LPG daha yüksek ateşleme istediği için zayıf kalan buji yakıtın tam yanmamasına ve performans kaybına neden oluyor,diğer daha önemli konu ise ateşleme gücü düştüğü için daha fazla güç harcamak zorunda kalan buji ateşleme bobinlerine zarar vermeye başlıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • -
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2021, 09:58:40 »
Merhaba arkadaşlar,

2013 corolla 1.6 manuel aracımın bujilerini Cumartesi günü TEM otodan aldığım denso bujiler ile 86460 km de değiştirdim. Performans artısını hissettim hızlanması farketti.üzerinden Bosch marka buji çıktı iyiki değiştirmişim.
Bu arada aracım LPG’li

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2024, 21:58:26 »
selamlar...... 2017 1.6cc lpgli corollamın 80bin bakımını yaptırmak istiyorum ve ankarada işinin ehli dürüst bir özel toyota servisi tavsiye edebilecek varmı diye sormak istiyorum.....şimideden teşekkürler
cvt şanzıman yağı , bujiler , kayış vs değiştirmek istiyorum... denso yerine bosch buji kullansak sorun olur mu? tavsiye edermisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2024, 00:57:28 »
Ankarada dörtnal toyotadan memnun oldukları bilgisi yer almakta,şanzıman sıvısı değişiminde mutlaka orjinal servis ürünü kullanın,toyota servisleri parça satarlar bujiler için kesinlikle orjinal denso olmalı toyota parça seçen bir araç,tüm bakım ekipmanlarını servisten yada form üyemiz Tem servisten alabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2024, 11:02:19 »
Merhaba, aracımın 80.000 bakımında kullanmak üzere yağ, filtre, buji temini aşamasında bujilerle ilgili güncel fiyat bilgisi vermek isterim. Öncelikle tercihim sadece Denso SC16HR11 olduğu için farklı arayışa girmedim.
 Samsun sanayisinde güvendiğim birkaç parçacıya sorduğumda ellerinde olmadığını (BOSCH sattıklarını ve ortalama 1.850 tl olduğunu) orjinalini temin edemediklerini söylediler, biz orjinalini bulamıyorsak sen hiç bulamazsın servise git dediler. Bide internete bakayım dedim birkaç sitede 2.000 tl civarında satıldığını gördüm ancak sanayide duyduklarım sonrası orjinali bu paraya varsa parçacı neden satmasın diye düşünerek orjinal olmadığı düşüncesi ile almadım. Formda çokca bahsi geçen ve orjinalliğine güvenebileceğimi düşündüğüm mağazada 4.620 tl olduğunu görünce zaten 2.000 liklerden tamamen vaz geçtim. Büyük sözü dinledim yetkili servisten orjinal 4 adet Denso SC16HR11 İridyum bujiyi 3.300 tl ye aldım. Ben baya aradım araştırdım sizler için de bilgi olsun. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2024, 09:27:36 »
Merhaba, aracımın 80.000 bakımında kullanmak üzere yağ, filtre, buji temini aşamasında bujilerle ilgili güncel fiyat bilgisi vermek isterim. Öncelikle tercihim sadece Denso SC16HR11 olduğu için farklı arayışa girmedim.
 Samsun sanayisinde güvendiğim birkaç parçacıya sorduğumda ellerinde olmadığını (BOSCH sattıklarını ve ortalama 1.850 tl olduğunu) orjinalini temin edemediklerini söylediler, biz orjinalini bulamıyorsak sen hiç bulamazsın servise git dediler. Bide internete bakayım dedim birkaç sitede 2.000 tl civarında satıldığını gördüm ancak sanayide duyduklarım sonrası orjinali bu paraya varsa parçacı neden satmasın diye düşünerek orjinal olmadığı düşüncesi ile almadım. Formda çokca bahsi geçen ve orjinalliğine güvenebileceğimi düşündüğüm mağazada 4.620 tl olduğunu görünce zaten 2.000 liklerden tamamen vaz geçtim. Büyük sözü dinledim yetkili servisten orjinal 4 adet Denso SC16HR11 İridyum bujiyi 3.300 tl ye aldım. Ben baya aradım araştırdım sizler için de bilgi olsun. Saygılar.

çok isabetli karar vermişsiniz, güle güle binin. bende denso buji değişimi yapmıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 17, 2024, 11:35:07 »
"Formda çokca bahsi geçen ve orjinalliğine güvenebileceğimi düşündüğüm mağazada 4.620 tl" evet bu mağazada ürünlerin fiyatı servis fiyatının üzerine çıkmış, artık bundan sonra ne kadar güvenip alışveriş yaparım şüpheli, bir hava filtresi 1260 tl yağ filtresi 1130tl bujiler 4620 tl vsss olurmu yaa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2025, 14:35:35 »
bosch aldım tanesi 450 tl den bosch car servis den, boschun kendisi sahte satmaz herhalde, sanayidekilere ve internete güvenemedim, yakınlarımda da servis olmayınca en mantıklı seçenek boş servisinden boş almak, en azından sahte değil
taktık bir sıkıntısı yok, boş da kullanılabilir demekki
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2025, 11:34:58 »
Ben de yetkili servisten geçen ay aldım denso iridyum 3600 tl.
Kafam rahat çok şükür
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2025, 12:42:28 »
Bahsi geçen 20 - 25 binde buji değişimi normal tip bujiler için geçerlidir . Her  2 bakımda  1 buji tkımı da değişir .Benzinli araçtda da 30 bin bakımında değişir. İridyum  bujiler içi aracınızda ateşleme kaynakjlı bir sorun yok ise  benzinli motorda  100 bin bakımında  lpg li motorlarda  60 - 80 bin aralığında yenilenmesi yeterli oluyor diye biliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2025, 22:56:44 »
Bahsi geçen 20 - 25 binde buji değişimi normal tip bujiler için geçerlidir . Her  2 bakımda  1 buji tkımı da değişir .Benzinli araçtda da 30 bin bakımında değişir. İridyum  bujiler içi aracınızda ateşleme kaynakjlı bir sorun yok ise  benzinli motorda  100 bin bakımında  lpg li motorlarda  60 - 80 bin aralığında yenilenmesi yeterli oluyor diye biliyorum
Evet aynen böyle.
Aracım 100.000 deydi 60.000 de tüp takılmış orijinal Bujiler vardı üzerinde servis değişmesi gerektiğini söyledi değiştirdim bakımda.
Yine toyota marka iridyum Buji ile
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2025, 23:16:24 »
bosch aldım tanesi 450 tl den bosch car servis den, boschun kendisi sahte satmaz herhalde, sanayidekilere ve internete güvenemedim, yakınlarımda da servis olmayınca en mantıklı seçenek boş servisinden boş almak, en azından sahte değil
taktık bir sıkıntısı yok, boş da kullanılabilir demekki

Sahte ngk veya denso almaktan çok daha iyidir. Boschta yakıt tüketiminiz orijinal parçaya kıyasla fazla olabilir diye düşünüyorum, tabi başka olumsuzluklar da yaşanabilir. Kullandıkça uzun vadeli tecrübelerinizi paylasabilirseniz memnun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 25, 2025, 11:27:45 »

Sahte ngk veya denso almaktan çok daha iyidir. Boschta yakıt tüketiminiz orijinal parçaya kıyasla fazla olabilir diye düşünüyorum, tabi başka olumsuzluklar da yaşanabilir. Kullandıkça uzun vadeli tecrübelerinizi paylasabilirseniz memnun oluruz.
çok ince hesap yapmıyorum ama pek fark yok gibi, lpgli zaten araç sıfır almıştım 110binde buji değiştirdim, çok bi değişiklik olmadı gibi rolantide hafif titriyordu, titremesi azaldı, sanki çekiş daha iyi gibi ama emin değilim psikolojik olabilir
bence en büyük fark ömrü olabilir, bakalım kaç km gidecek
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2025, 17:32:45 »
çok ince hesap yapmıyorum ama pek fark yok gibi, lpgli zaten araç sıfır almıştım 110binde buji değiştirdim, çok bi değişiklik olmadı gibi rolantide hafif titriyordu, titremesi azaldı, sanki çekiş daha iyi gibi ama emin değilim psikolojik olabilir
bence en büyük fark ömrü olabilir, bakalım kaç km gidecek
110bin km kullanılmış orijinal denso bujiye kıyasla sıfır Bosch buji mutlaka aracınızin performansını olumlu etkileyecektir, yine de bence iyi bir tercih yapmissiniz, zamanı gelince ben de Bosch'a bakicam, irtibatta kalalım, Bosch da iyiyse Toyota'yi gereksiz yere zengin etmeye hiç gerek yok...

Öte yandan, yabancı forumlarda denso ve ngknin japon otomobillerinin dışındaki otomobil markalarında da bosch'tan daha iyi bir performans sergilediği iddia ediliyor, örneğin Amerikan arabalari için de Bosch ve ABD menşeli bujiler yerine denso ve ngk tavsiye ediliyor.

Keşke fiyatları daha uygun olsa...