0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 95 bin km değiştirdim.Servis 8 yıl yada 100bin km dedi. Siz ustayı değiştirin. Bizimkiler iridyum buji. Daha da kullanilabilirdi. Avensis t27 2012 model
Merhaba, aracımın 80.000 bakımında kullanmak üzere yağ, filtre, buji temini aşamasında bujilerle ilgili güncel fiyat bilgisi vermek isterim. Öncelikle tercihim sadece Denso SC16HR11 olduğu için farklı arayışa girmedim. Samsun sanayisinde güvendiğim birkaç parçacıya sorduğumda ellerinde olmadığını (BOSCH sattıklarını ve ortalama 1.850 tl olduğunu) orjinalini temin edemediklerini söylediler, biz orjinalini bulamıyorsak sen hiç bulamazsın servise git dediler. Bide internete bakayım dedim birkaç sitede 2.000 tl civarında satıldığını gördüm ancak sanayide duyduklarım sonrası orjinali bu paraya varsa parçacı neden satmasın diye düşünerek orjinal olmadığı düşüncesi ile almadım. Formda çokca bahsi geçen ve orjinalliğine güvenebileceğimi düşündüğüm mağazada 4.620 tl olduğunu görünce zaten 2.000 liklerden tamamen vaz geçtim. Büyük sözü dinledim yetkili servisten orjinal 4 adet Denso SC16HR11 İridyum bujiyi 3.300 tl ye aldım. Ben baya aradım araştırdım sizler için de bilgi olsun. Saygılar.
Bahsi geçen 20 - 25 binde buji değişimi normal tip bujiler için geçerlidir . Her 2 bakımda 1 buji tkımı da değişir .Benzinli araçtda da 30 bin bakımında değişir. İridyum bujiler içi aracınızda ateşleme kaynakjlı bir sorun yok ise benzinli motorda 100 bin bakımında lpg li motorlarda 60 - 80 bin aralığında yenilenmesi yeterli oluyor diye biliyorum
bosch aldım tanesi 450 tl den bosch car servis den, boschun kendisi sahte satmaz herhalde, sanayidekilere ve internete güvenemedim, yakınlarımda da servis olmayınca en mantıklı seçenek boş servisinden boş almak, en azından sahte değiltaktık bir sıkıntısı yok, boş da kullanılabilir demekki
Sahte ngk veya denso almaktan çok daha iyidir. Boschta yakıt tüketiminiz orijinal parçaya kıyasla fazla olabilir diye düşünüyorum, tabi başka olumsuzluklar da yaşanabilir. Kullandıkça uzun vadeli tecrübelerinizi paylasabilirseniz memnun oluruz.
çok ince hesap yapmıyorum ama pek fark yok gibi, lpgli zaten araç sıfır almıştım 110binde buji değiştirdim, çok bi değişiklik olmadı gibi rolantide hafif titriyordu, titremesi azaldı, sanki çekiş daha iyi gibi ama emin değilim psikolojik olabilirbence en büyük fark ömrü olabilir, bakalım kaç km gidecek