Gönderen Konu: 1.6 Corolla buji değişimi...  (Okunma sayısı 9700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 1.6 Corolla buji değişimi...
« Yanıtla #20 : Mart 03, 2025, 09:04:11 »
Arkadaşlar aracım 2018 model coralla 1.6 ve 132 beygir üzerinde PRİNS lpg var. km si 60 binde 01.03.2025 tarihinde sanayiye götürdüm bujileri kontrol ettirdim. Bujiler tamemen bitmişti. Ancak buna rağmen çalışmasında bir sıkıntı yoktu. Bu durumu ustaya sordum. Çalışmasında bir sıkıntı yok tek kontak çevirmede çalışıyor dedim bana çalışır ancak fazla yakıt yakar dedi. Orjinal denso takalım dedim. Benim bujinin bir tanesini söktü elemanla parçacıya gönderdi. Herhalde bujinin üzerinde bir takım rakamlar varmış dikkat etmedim elemana aynısını getir  dedi. Çakma olmasın kesinlikle orjinal denso olsun yoksa almayalım dedim. Bujiler takıldı. Bulunduğum ilde toyota servisi henüz açılmadığı için mecburen sanayiden aldım. Yeni bujileri bir kaç gündür kullanıyorum. Artık orjinal mi değil mi bilemiyorum Tamamıyla güvene dayalı aldım.
Yani bujiller yok 80 binde yok 100 binde değişmeli diyen arkadaşlara tavsiyem bujilerini kontrol ettirsinler. Öyle söylendiği gibi 80 bin km gitmiyor..
Birde orjinal denso alınacak yüzde yüz orjinal ürün satan bir yer bilen varsa paylaşsa memnun olurum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 03, 2025, 09:04:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 03, 2025, 10:49:27 »
Orijinal buji resmi servislerde ve Tem Oto'da olur,aracınızın şase numarasını verirsiniz ona göre gönderirler,bulunduğunuz kente yakın başka bir kentte Toyota servisi vardır.İridium bujinin takımı 2-3 bin liradan aşağı değildir,siz kaç lira ödediniz? 100.000 km deyimi benzinli arabalar içindir,işin içine lpg girince en fazla 80.000 km de değişim yapılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2025, 14:19:15 »
.

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2025, 14:24:54
Orijinal buji resmi servislerde ve Tem Oto'da olur,aracınızın şase numarasını verirsiniz ona göre gönderirler,bulunduğunuz kente yakın başka bir kentte Toyota servisi vardır.İridium bujinin takımı 2-3 bin liradan aşağı değildir,siz kaç lira ödediniz? 100.000 km deyimi benzinli arabalar içindir,işin içine lpg girince en fazla 80.000 km de değişim yapılır.

Tem oto şu anda denso bujiyi malum satış sitelerinde 5600 Tl civarı veriyor. Servisten de pahalı. Ben sanayiden sorduğumda takımına 600 tl dediler. Tabi çakma olduğu besbelli. Bu orjinal değil dedim bir şey diyemediler.  Bir başka parçaçıdan orjinal diye 2200 tl ye aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '19
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2025, 08:20:32 »
benimde aracımda BRC platinium kit var. 1.6 corolla otomatik vision 100 binde değiştirdim. bujileri daha hala gideri vardı? serviste 90 bin diyor oda sanırım 110 bin civarına kadar götürür. ben hiç bi problem yaşamadım ve o bujiler değişecek diyen ustayı bırakın. başka bir usta bulunuz.
I'm Adige..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 29, 2025, 07:37:16 »
Arkadaşlar aracım 2018 model coralla 1.6 ve 132 beygir üzerinde PRİNS lpg var. km si 60 binde 01.03.2025 tarihinde sanayiye götürdüm bujileri kontrol ettirdim. Bujiler tamemen bitmişti. Ancak buna rağmen çalışmasında bir sıkıntı yoktu. Bu durumu ustaya sordum. Çalışmasında bir sıkıntı yok tek kontak çevirmede çalışıyor dedim bana çalışır ancak fazla yakıt yakar dedi. Orjinal denso takalım dedim. Benim bujinin bir tanesini söktü elemanla parçacıya gönderdi. Herhalde bujinin üzerinde bir takım rakamlar varmış dikkat etmedim elemana aynısını getir  dedi. Çakma olmasın kesinlikle orjinal denso olsun yoksa almayalım dedim. Bujiler takıldı. Bulunduğum ilde toyota servisi henüz açılmadığı için mecburen sanayiden aldım. Yeni bujileri bir kaç gündür kullanıyorum. Artık orjinal mi değil mi bilemiyorum Tamamıyla güvene dayalı aldım.
Yani bujiller yok 80 binde yok 100 binde değişmeli diyen arkadaşlara tavsiyem bujilerini kontrol ettirsinler. Öyle söylendiği gibi 80 bin km gitmiyor..
Birde orjinal denso alınacak yüzde yüz orjinal ürün satan bir yer bilen varsa paylaşsa memnun olurum
kardeş usta seni taklaya getirmiş, bujinin tamamen bittiğini nasıl anlamış, aynı araba bende de var 110binde bujileri değiştirdim tamamen bitme falan yoktu, bu arada taktığı buji de yüksek ihtimalle sahte, yakınlarında yetkili servis yoksa en mantıklısı bosh car servisten bosch marka buji almak, 10bin km ye yakın oldu bir yamuğunu görmedim daha
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2025, 23:03:10 »
2018 otomatik sıfır aldığım corolla lpgyide 300 kmde taktırmıştım. Hiç yetkili servise gitmedim sıfırdan beri.140000 km oldu daha buji değişmedi ustaya her 10000 kmde soruyorum bujilerin gayet iyi diyor ama bu sefer değiştirecem.Yorumlardan anladığım parçacıdan orjinal parça bile gelse sahte olabiliyor.Serviste şuan orjinal denso buji 4 lüsü nekadar acaba ordan orjinal almak mantıklı.V kayışı ve antfriz şanzıman yapı 160000 km gibi servide orjinali ile değiştirmeyi düşünüyorum şanzımanı dışarda 80000 kmde değiştirmiştim ama keşke servisde orjinali ile değştirseydim.