Gönderen Konu: 2021 Corolla 1.5 Dream - Negatif Yönleri  (Okunma sayısı 23145 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '21
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
2021 Corolla 1.5 Dream - Negatif Yönleri
« : Ekim 04, 2021, 12:05:18 »
Merhabalar,

2021 Corolla Dream pakete sahip aracımın internette pozitif yönlerine dair çokça yazısına denk geliyorum, negatif yönlerine de ayrı ayrı başlıklarda rastlamak mümkün fakat bunları tek bir çatı altında birleştirmek, bu aracı kullanmak yahut bu araca sahip olmak isteyenler için daha aydınlatıcı olur düşüncesiyle bu başlığı açmak istedim. Kendi aracımda gözlemlediğim negatif yanlar ve kronik problemlerden madde madde bahsedeyim:

1) Araç ön göğsünün her iki uç kısmında bulunan hoparlör kapakları trim sesi oluşturuyor. Bu sesi engellemek için aşağıda paylaştığım videodaki yolu takip ettim ve bu sesi önlemeyi başardım.

2) Yüksek sesli müzik dinleyince, yine bu ön tarafta ön cama yaslı hoparlörler yüzünden, ön cam titreşimleri orta dikiz aynasını titretiyor. Seyir halindeyken, müzik sesinizin yüksekliği ile orantılı biçimde dikiz aynasından arka tarafı kontrol güçleşiyor.

3) Ön göğüs kaplaması deri formlu plastik yumuşak bir malzemeden imal edilmiş fakat bu malzeme çizilmeye karşı oldukça hassas. Daha şimdiden, ilgili bölgede kılcal çizikler gözüme çarpıyor açıkçası. Bu ne yazık ki kronik bir problem ve corolla kullanıcıları bu sorun için yeterince organize olursa markanın buna karşı bir çözüm geliştireceği kanaatindeyim.

4) Sürücü ve ön yolcu mahalindeki camlar açıldığında trim sesi yapıyorlar. İçeride kolumu falan dayayarak önlemeye çalıştıysam da bu sesi önleyemedim. Forumlarda bu ses sorununu yaşadığını belirten birçok kullanıcı var, kronik bir sorun. Bununla ilgili de yeterince birliktelik sağlayıp markaya şikayet iletilirse buna kalıcı bir çözüm bulunacağı kanaatindeyim.

5) Balatalardan gelen ses de kronik bir problem. Kendi aracımda henüz rastlamadım fakat çoğu kullanıcı bu durumdan muzdarip. Şimdilik balata içerisinde bir kanal açma yöntemi ile bu sorunu çözmeye çalışmışlar fakat bu oldukça geçici bir problem. Sorunun temel kaynağı balatada kullanılan malzemeden kaynaklı. Buna yönelik de markanın kalıcı bir çözüme gitmesi gerekiyor.

6) Bu sorun uzun vadede ne gibi problemler çıkartır bilmiyorum fakat beni endişelendiren bir sorun. 1.5 motorların kullanma kılavuzlarında belirtilen yağ 0w-16 sınıfnda fakat bakım için yetkili servislerde kullanılan yap 0w-20 veya çoğunlukla 5w-30 cinsinden.. Kullanıcıların çoğu bunu bilmeksizin, aracı yetkili servise bırakıyor ve aslında üreticinin önermediği bir yağı motoruna koydurmuş oluyor. Bunula ilgili hem Toyota'yı aradım, hem de şikayetvar sitesinde bir şikayet oluşturdum:

https://www.sikayetvar.com/toyota/toyota-corolla-15-motor-yagi

Burada detaylarından yeterince bahsettim. Lütfen sizler de sessiz kalmayın bu konuda, gerekirse destek vererek, gerekirse kendiniz de şikayette bulunarak bu sorunun üzerine giderseniz bu ciddi problemi çözme yolunda bir kuvvet birlikteliği sağlamış oluruz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Servislerdeki yağ sorunu haricinde olabilecek kronik problemler diye düşünüyorum, sonuçta her markanın her modelinde çeşitli sorunlar ve problemler olabiliyor. Önemli olan, markanın bunlara çözüm üretmesi ve ürünün arkasında durması. Toyota'ya bu konuda güveniyorum açıkçası, yeter ki bizler de gerekli topluluğu oluşturup organize olalım.

Sizlerin aklına gelen, benim atlamış olduğum sorunlar ve kronikler varsa bu başlıkta belirtebilirsiniz. Ayrıca bu sorunlara çözüm ürettiyseniz, bunlara dair paylaşımlarınız ile diğer kullanıcıların da benzer sorunlara çözüm üretmesi hususunda yardımcı olmuş olursunuz.  :tamam:

Toyota Club Türkiye

2021 Corolla 1.5 Dream - Negatif Yönleri
« : Ekim 04, 2021, 12:05:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Corolla 1.5 Dream - Negatif Yönleri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2021, 12:45:57 »
Göğüs için halı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Camlar için çözüm var da, paneli sök tak vs uğraşmaya hiç gerek yok. Zaten çok sıcak ve çok soğuk zamanlarda cam açılamıyor. En güzeli klimayı kullanmak. Eğer kapı panelini sökerim diyen varsa, camı tutan mekanizma cam yarım açıkken cama değdiği için ses çıkıyor. cam ile mekanizma arasına bir parça koyarak bu sesten kurtulabilirsiniz.
Balata sesi de servis çözemezse zaten bittiğinde yan sanayi ile değişirsiniz, yan sanayi balata ile ses gelmiyor. Ufuk Sönmez'den balata tedarik edilebilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2021, 17:27:24 »
çekiş sorunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2021, 18:42:50 »
çekiş sorunu

Eren bey açıkçası araç neyi vadettiyse öyle bir performans gösteriyor kanaatindeyim. Fabrika verileri ile kıyaslayınca daha iyi bile gittiğini söyleyebilirim hatta, çünkü 0-100 değerine falan bakınca araç hiç gitmezmiş gibi görünüyor ama işin aslı araç gayet yeterli bir performans sunuyor. Uçmuyor elbette ama üzmüyor da beni. Bu sebeple çekişi sorun olarak görmemiştim hiç..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2021, 19:52:12 »
Corollanın ön camı çok ince.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2021, 20:11:28 »
Göğüsteki hoparlörlerden bende tıkırtı gelmiyor. Bass vurunca ayna biraz titriyor ama beni hiç rahatsiz etmedi. Acaba sizin bass ayarı mı çok yüksek? Camlar yarım açıkken gelen ses için önceki aynı corollamda serviste işlem yaptırmıştım. Bir süre sonra yine başladı. Onun için bu aracı elletmeyi düşünmüyorum. Göğsün çizilmesi herkesin derdi. Yine önceki araçtan tecrübeli olduğum için bezle silmiyorum, hava tutuyorum. Ama zemin soğukken hiç bastırmadan silenler çizmediğini söylüyor. Balata sesini aldığım ilk gün duydum. Sonra bir daha gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2021, 23:18:22 »
Ben negatif yönlerine bir tane daha eklemek istiyorum. Parça tedariki çok yavaş.

09.09.2021 de hasar dosyası açıldı , ben bugün 04.10.2021 tarihinde hala ön cam bekliyorum. Bu memlekette üretilen bir modelin neden parçası yurt dışından geliyor , anlayamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2021, 23:31:55 »
Ben negatif yönlerine bir tane daha eklemek istiyorum. Parça tedariki çok yavaş.

09.09.2021 de hasar dosyası açıldı , ben bugün 04.10.2021 tarihinde hala ön cam bekliyorum. Bu memlekette üretilen bir modelin neden parçası yurt dışından geliyor , anlayamıyorum.

Burası montaj fabrikası hocam her parçası farklı yerden geliyor ve avrupaya yakın oldugu için burada toplanıyor sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2021, 07:33:14 »
Burası montaj fabrikası hocam her parçası farklı yerden geliyor ve avrupaya yakın oldugu için burada toplanıyor sadece
Canım kardeşim üzerinde şişecam yazıyor. Aracın satıldığı bir pazarız , parça stoğu neden tutulmaz ?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2021, 20:28:45
Canım kardeşim üzerinde şişecam yazıyor. Aracın satıldığı bir pazarız , parça stoğu neden tutulmaz ?
Bugün tekrar sordum , ülkemizde üretilen mal yurtdışında depolanıyormuş. İngiltereden geliyor denildi. Malum orada kamyoncu ve yakıt sorunu var. bekliyoruz.. toyota türkiye ye mail attım , umarım bir faydası olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2021, 20:38:46 »

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2021, 20:28:45
Bugün tekrar sordum , ülkemizde üretilen mal yurtdışında depolanıyormuş. İngiltereden geliyor denildi. Malum orada kamyoncu ve yakıt sorunu var. bekliyoruz.. toyota türkiye ye mail attım , umarım bir faydası olur.
Eğer garantiden yapılacak bir işlem yoksa neden servisi bekliyorsunuz,dışarıda aynısını çok daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz ve hiçbir farkı yok sadece Toyota yazacak hepsi o kadar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2021, 11:54:34 »
Yaşadığımız krizle birlikte yeni bir negatif yön de oluşmuş oldu:

Sıfır araç fiyat artışlarını elinde araç olmadığı için tam anlamıyla yansıtmayan Toyota yüzünden, ikinci el piyasasında Corolla'lar 2021 model diğer araçlara oranla düşük fiyatlı kaldılar. Kabul ediyoruz ki şu anda tüm otomobiller saçma sapan fiyatlara ulaştılar fakat piyasa şartlarına göre değerlendirirsek Corolla'lar diğer araçlara göre gerçekten ucuz kalıyorlar.

Bu durum Corolla'nın alıcı için mantıklı bir tercih sebebi olmasına, satıcı için de -genel araç piyasasına göre- aracını uygun fiyata satmasına sebep oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2021, 16:00:51 »
Valla vavacars a göre 1 Temmuzda aldığım araç 105.000 TL değerlendi. Kaldı ki daha 20.000 TL civarı ekstra dahil edilmeden böyle.

Ekstralar: Serviste takılan sis farları, 17 inç jant ve kumho lastik, park sensörü, bagaj havuzu, karter koruma, boya koruma ve seramik kaplama
Kendi taktığım led far, kaput izolatörü, cam filmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2021, 16:08:59 »
Valla vavacars a göre 1 Temmuzda aldığım araç 105.000 TL değerlendi. Kaldı ki daha 20.000 TL civarı ekstra dahil edilmeden böyle.

Ekstralar: Serviste takılan sis farları, 17 inç jant ve kumho lastik, park sensörü, bagaj havuzu, karter koruma, boya koruma ve seramik kaplama

Vavacars'ta 1 Temmuz'da satın alınan fiyat muadili bir başka araç, üzerinde ekstraları olmamasına rağmen 150-200 bin lira arasında değerlendi. Anlatmak istediğim budur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2021, 16:15:26 »

Zaten her araç değerlendi, buradaki sorun corolla' nın muadillerine göre çok daha az değerlenmesi. Bunun sorumlusu da Toyota Pazarlamanın başında bulunan korkak yöneticiler.
Sırf bu durumdan dolayı 2020 dream aracımı satıp peugeot 2008' e geçiş yaptım. Daha 2 hafta olmadan fiyat artışı yönünde 2008 lehine minimum %50' lik fark var.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2021, 16:21:56 »
Öncelikle zamlar ve enflasyon diyarı Türkiyeden selamlar:D

Arabam neredeyse yarısı kadar değerlendi, yani %50 yakın arttı fiyatı. Ekstraları düşünce 230a almıştım, servisteki ekstralar 17.500 tutmuştu. Şimdi vavacars 352.500 veriyor. Yani 122.500 papel arttı. Yarısı kadar. Yarısı kadar artan başka 2021 model araba bilmiyorum.

Benle aynı zamanda arkadaşım Civic Eco Executive aldı 330a. Şu an vavacars 465 veriyor. Sadece 135 arttı. Üstelik benim araç 13000 km de arkadaşın ki daha 3000 olmadı. Belki Civicin kasa değişti diyedir bilemiyorum.

2021 araçları 2021 araçlarla kıyaslayınca bence kardayız. Ha ama 2020 de alınan araç tabi ki 2021de alınan araçtan daha fazla değer kazandı. Çünkü ucuza alınmıştı. 2019da alınan araç daha da fazla kar ettirmiştir illa çünkü o daha da ucuza alındı.

Eski bakanımız da tam olarak bunu diyordu. Bir sonraki ay bir önceki aydan daha iyi olacak, bir önceki ay ondan önceki aydan daha iyi diye. Doğru söylemiş. Zaten koskoca bakan bir şey diyorsa bize b*k yemek düşer:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2021, 16:34:30 »
Öncelikle zamlar ve enflasyon diyarı Türkiyeden selamlar:D

Arabam neredeyse yarısı kadar değerlendi, yani %50 yakın arttı fiyatı. Ekstraları düşünce 230a almıştım, servisteki ekstralar 17.500 tutmuştu. Şimdi vavacars 352.500 veriyor. Yani 122.500 papel arttı. Yarısı kadar. Yarısı kadar artan başka 2021 model araba bilmiyorum.

Benle aynı zamanda arkadaşım Civic Eco Executive aldı 330a. Şu an vavacars 465 veriyor. Sadece 135 arttı. Üstelik benim araç 13000 km de arkadaşın ki daha 3000 olmadı. Belki Civicin kasa değişti diyedir bilemiyorum.

2021 araçları 2021 araçlarla kıyaslayınca bence kardayız. Ha ama 2020 de alınan araç tabi ki 2021de alınan araçtan daha fazla değer kazandı. Çünkü ucuza alınmıştı. 2019da alınan araç daha da fazla kar ettirmiştir illa çünkü o daha da ucuza alındı.

Eski bakanımız da tam olarak bunu diyordu. Bir sonraki ay bir önceki aydan daha iyi olacak, bir önceki ay ondan önceki aydan daha iyi diye. Doğru söylemiş. Zaten koskoca bakan bir şey diyorsa bize b*k yemek düşer:)
Zaten kar' dayız ona birşey diyen yok.  Anlatmaya çalıştığımız bir süre önce yakın fiyat olan corolla ve muadil bir araç arasındaki fiyat farkının bugün corolla aleyhine açılmış olması.
Ayrıca 2021 model olup yüzde 50 artan başka araç var mı demişsiniz, zaten tüm araçlar minimum o seviyelerde arttı. Hatta çoğunluğu iki kar arttı. Sorunda buradan başlıyor.
Kaldı ki vavacars' ın verdiği fiyatları bu denli referans almanıza gerek yok, piyasa kendi iç dinamiklerinde ilerliyor her zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 01, 2021, 21:46:29 »
kâr yok maalesef. Enflasyon olmasa fiyatlar sabit kalsaydı, araçların fiyatı 2. elde düşecekti ama en azından yeni bir sıfır araca geçmek istediğinizde daha rahat geçecektiniz. Şimdi satsanız başka araç almak için çok daha fazla eklemeniz gerekiyor. Araç fiyatlarının, ev fiyatlarının, gıda fiyatlarının her geçen gün arttığı, hem de maaşlara yapılan zamcıklar yanında 3-5 kat arttığı bir ortamda 3-5 kuruşla kâr edilmiyor maalesef. Kâr edenler multimilyoner (milyoner de demiyorum 1 ev milyon tl olmuş) döviz sahipleridir ancak.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 01, 2021, 23:56:40 »
kâr yok maalesef. Enflasyon olmasa fiyatlar sabit kalsaydı, araçların fiyatı 2. elde düşecekti ama en azından yeni bir sıfır araca geçmek istediğinizde daha rahat geçecektiniz. Şimdi satsanız başka araç almak için çok daha fazla eklemeniz gerekiyor. Araç fiyatlarının, ev fiyatlarının, gıda fiyatlarının her geçen gün arttığı, hem de maaşlara yapılan zamcıklar yanında 3-5 kat arttığı bir ortamda 3-5 kuruşla kâr edilmiyor maalesef. Kâr edenler multimilyoner (milyoner de demiyorum 1 ev milyon tl olmuş) döviz sahipleridir ancak.
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum Mutlu bey,malesef şuanda zarardayız ama bunu kâr gibi görüyoruz,herşey fiyat olarak 3e katladı para birimi olarak TL erimekte her geçen gün malesef iç piyasada bu çok kötü bir durum TL ile maaş alıp döviz kuru ile yaşamak çok kötü,bunlar daha buz dağının görünen yüzü,en basiti bugünlerde hasadını yaptığımız zeytin yağı sezon başında 28 TL iken bugün 35 TL'yi geçti toptanı söz verdiğimiz müşterilerimize cevap vermeye utanıyoruz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2021, 08:15:10 »
Kar' dan kasıt araçların artan fiyatı, yoksa tabi ki reelde kar' dan söz edemeyiz. Fakat bir araç 1 artarken diğer araçlar 2-3 artıyorsa az prim yapan araca sahip olmak çok dezavantajlı oluyor, bu da bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2021, 08:44:57 »
merhaba, 29.11.2021 de aracımı Letgo ya sattım, 1.6 vision otomatik 335bine verdim(verilen ön teklif 364bindi). bundan önceki aracımı da yine aynı aracın manueli letgo ya satmıştım. işi deneyimlediğim için kar etmiyorsunuz, diğer araç modelleri de kar etmiyor.
size verilen ön teklif araç satış sitelerinde olan aynı model araçların istenilen fiyatlarının ortalaması. örnek olarak sahibinden sitesine 100 tane üyelik, dream donanım için 1 milyon liralık ilan verse, sizin aracınıza verilecek ön teklif 500 bin olur:) bu fiyata araç satılacağı anlamına gelmiyor.
düz vites corollamı satıp üzerine ekleyip toplam 238bine otomatik aldım, o gün araç yerine dolar alsaydım sattığım tarihteki kura göre 10bin lira kar etmiştim, 1 gün sonra satsaydım 10bin lira zarar etmiştim.

ilerleyen dönemde araç sıkıntısı olacağı aşikar, elinizde ki araç ne olursa olsun daha da değerlenecek fakat ülkede enflasyon sürekli arttığı ve döviz durmadığı için alım gücü sürekli düşüyor olacak. elinizde olan aracın piyasası 1 milyon olsa bu paraları kim verip de araç alabilecek? acil bir durumda nakite çeviremediğiniz bir malın fiyatının ne kadar arttığının ne önemi var. mevcut oynaklıkta kar zarar hesaplamak çok sağlıklı değil.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.