0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba, 29.11.2021 de aracımı Letgo ya sattım, 1.6 vision otomatik 335bine verdim(verilen ön teklif 364bindi). bundan önceki aracımı da yine aynı aracın manueli letgo ya satmıştım. işi deneyimlediğim için kar etmiyorsunuz, diğer araç modelleri de kar etmiyor.size verilen ön teklif araç satış sitelerinde olan aynı model araçların istenilen fiyatlarının ortalaması. örnek olarak sahibinden sitesine 100 tane üyelik, dream donanım için 1 milyon liralık ilan verse, sizin aracınıza verilecek ön teklif 500 bin olur:) bu fiyata araç satılacağı anlamına gelmiyor.düz vites corollamı satıp üzerine ekleyip toplam 238bine otomatik aldım, o gün araç yerine dolar alsaydım sattığım tarihteki kura göre 10bin lira kar etmiştim, 1 gün sonra satsaydım 10bin lira zarar etmiştim.ilerleyen dönemde araç sıkıntısı olacağı aşikar, elinizde ki araç ne olursa olsun daha da değerlenecek fakat ülkede enflasyon sürekli arttığı ve döviz durmadığı için alım gücü sürekli düşüyor olacak. elinizde olan aracın piyasası 1 milyon olsa bu paraları kim verip de araç alabilecek? acil bir durumda nakite çeviremediğiniz bir malın fiyatının ne kadar arttığının ne önemi var. mevcut oynaklıkta kar zarar hesaplamak çok sağlıklı değil.
Elimde 1.6 advance var yeniden corolla düşünüyordum ama sahibinden.comda kısa süre içinde 1.088 tane 1.5 satılık var görünce tırstım. Biraz daha devam edecem yada başka markaya geçecem.
Selam yaklaşık 5 yıllık civic birlikteliğim sonrası model yükseltmek istiyorum. Fb7 kasa civicten yakıt tüketimi haricinde memnun kaldım.aracta lpg yok.Öncelikle civic fk7 kasalara ,1.5 turbo motoru düşündüm ama bu araçlarla ilgili pek çok kronik sıkıntı mevcut.Klima kompresöru, yakıt pompası kronik sıkıntılar, ayrıca turbo motorlarda yakıtın motor yağına karışması sıkıntısı var.Zaten boya ,yalitim vasat . Koltuk döşemeleri çabuk yipraniyor. Kısaca kronik sıkıntıları yüzünden rotayı corolla flame x paketlere doğru çevirdim.Ben açıkçası plastik kalitesi, boya kalitesi vs.. vs.. lerle çok ilgilenemiyorum, önceliğim motor sanziman elektrik mekanik altyapı. Corolla yi da benzinli kullanacağım acaba 1.5 motor mu önerirsiniz ? 1.6 motor mu ?Senede 2 defa uzun yol yapıyorum aracı yüzde 80 şehir içi kullanacağım.