Gönderen Konu: MISA (Multisystem Inflammatory Syndrome in Adults) Covid Sonrası Sendrom  (Okunma sayısı 915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Selam, bildiğiniz gibi Covid ve ilgili aşılar üzerine sitemizde çeşitle konularımız bulunmakta. Bununla ilgili dikkat edilmesi gereken bir gelişme ise, hafif ya da nispeten daha şiddetli Covid geçiren kişilerde, Covid geçirdikten bir kaç ay sonra ortaya çıkabilen bazı sendromlar ve henüz tam anlaşılamamış gelişmeler olabiliyor. Neyse ki, bu kolayca tedavi edilebiliyor. İlk başlarda sadece çocuklarda görülmesine rağmen, mevcutta, genç ve orta yaşlılarda da az da olsa bu durumun (çoklu inflamasyon) ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Konu ile ilgili daha çok çalışma muhtemelen yapılacaktır.
Covid geçirdikten bir kaç ay sonra ortaya çıkan belirtiler ise;
Hipotansiyon (tansiyonda düşme),
ishal (diare),
halsizlik,
yüksek ateş

Ayrıca merak edenler, bazı çalışmalar ve bulgular için linki inceleyebilir; https://www.cdc.gov/mis/mis-a.html

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Emin olmamakla birlikte 4-5 ay kadar önce covid geçirdim ve sonrasında her zaman olmuyor ama bazen kendimi halsiz hissediyorum ve nefes darlığım oluyor. Sürekli gelişen bir şey değil ama covid öncesi böyle problemlerim olduğunu pek hatırlamıyorum. Spor yapan bir bireyim bir süredir yapmıyorum ama geri döndüğüm zaman bu durum beni nasıl etkileyecek merak ediyorum açıkçası.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Bilimsel çalışmalar doğal olarak sürecek,belirtilen yan etkilere beklenmedik yan etkilerde eklenecektir düşüncesindeyim,insanlık şimdilik yoğun bakım doluluğu,ölüm sayıları,aşılama ve karşıtlığı gibi konulara yoğunlaştı ancak ilerleyen günler ve yıllarda yan etkilerin çeşitliliği ve olumsuzlukları daha yoğun olarak görülecektir.Örneğin kalpte yaptığı tahribat şimdilik görülmese bile ilerleyen zamanda kalp yetmezliği,kalp kası iltihabı,kapakçıklarda sorunlar yaratırsa insanların çile çekmesine,ömrünün kısalmasına,doğal olarak ek sağlık giderlerine sebep olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Yazıyorum yazıyorum geri siliyorum düşüncelerimi ama herkes neyin neden yapıldığını biliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
İlgili konuda (https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=89514.100) covid sonrası yaşadıklarımı kısaca dile getirmiştim,

Aritmi tespit edilmesine (yaklaşık 1 yıl sonunda yüksek oranda düzeldi) rağmen miyokardit görülmedi,

Covid negatif sonrasındaki 15. günde yaşadığım nefes darlığı, yüksek nabız, halsizlik (kuvet kaybı) vs. şikayetlerimi "panik atak", "akut astım bronşit" gibi mesnetsiz tespitlere dayandırdılar, hatta verdikleri ventolin (nefes açıcı sprey) kullanmadım bile, tıp ve bilim'e güveniyorum ancak yaşadığım olaylar neticesinde tespitlere güvenemiyorum maalesef,

En son okuduğum yabancı bir makalede Almanya'da yeni bir görüntüleme tekniği ile geniş çaplı bir araştırmada virus'un sinir sistemi üzerindeki tahribatı ve hematolojik sistemin bu tahribat üzerindeki düzeltici etkisini okuduktan sonra kan değelerime yoğunlaştım, günlük 100mg coraspin ve düzenli tüm vitamin ve mineralleri barındıran BRD %100< multivitamin (her multivitamin de multivitamin değil bu arada...apayrı bir konu...) ve günlük en az 3 litre doğal mineralli su tüketimi kullanımı sonucu 30-45 gün ara ile yaptırdığım hemogramları (ek olarak alt, ast, bun, kreatinin ve gfh) takip ettim, 6 aylık süreçte trombosit ve eritrosit değerlerinin düzene girdiğini gözlemledim, kullandıklarım ve yaptıklarımın (bu süreçte iki kere de hacamat denilen sırt ve belirli bölgelerdeki kılcal damarlardan kan alımı yaptırdım) etkisi var mı? bilmiyorum ama bu 6 aylık süreçte de sürekli daha iyiye gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Merhabalar ufuk bey,
Öncelikle çok geçmiş olsun kişisel olarak yaptığınız uygulamalar yerinde olmuş,yalnız coraspin alımında dikkatli olmanızı tavsiye ederim zira karaciğerden atılan ilaçlar arasında olduğu için bir miktar depo halinde oluyor ve doz fazlalığı kanamalara sebeb olabilir INR ptz ile takip edilmesi lazım,
Hacamat konusu ap ayrı bir derya, en etkili olduğu nokta kahil bölgesidir (iki kürek arasında daha çok sol küreğe yakın bölge)doğu tıbbında daha çok kullanılan aslında İslamiyette yeri olan ve sünnet olan tedavi yöntemleri arasındadır,kandaki ve deri altındaki biriken toksinleri uzaklaştırmada çok etkilidir,vücutta en çok kirlenen organ ise dalaktır kan vermek hacamat yaptırmak gibi uygulamalar dalağın ve kanın yenilenmesine yardımcı olur,
Diğer önemli bir konu ise hayati önem arz eden vitaminleri (B12, D vitamini gibi) covid öncesi ve sonrası takipte kalmak gerekiyor çünkü bu meret direk vücudu alt edecek noktalara saldırıyor,akciğer kaslarını güçlü tutmak için spor aksatılmamalı hareketsiz yaşamlarda tutulan akciğer kasları yüzünden vücuttan yetiri kadar mukus atılamıyor ve tıkanıklık oluşunca yeterli oksijen girişi olmuyor, organlar oksijensiz kalınca sıkıntılar dahada fazlalaşıyor,yaklaşan soğuk havalara güçlü bir metabolizma ile girmek çok faydalı olacaktır.
Cümleten sağlıklı günler dilerim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.