0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba.1 Ağustos'ta Nevşehir'den Antakya'ya giderken emniyet kemeri takmadan araç kullanmaktan Kayseri'de ceza yemişim.Sorun şu ki kemerimi taktığıma eminim. Ceza bedeli 144₺. Ben bunu öderim ama haksız yere yazılmış olmasından dolayı da ödemek istemiyorum. Sizce ödedikten sonra itiraz etsem lehime bir sonuç çıkar mı?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Ben avukatım. Cezayı indirimli ödemenizde fayda var. Zira Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapacağınız itiraz ödenmesini durdurmuyor. Bu süreçte faizin yanı sıra e-haciz vb gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir davam olmuştu. Sis farının açık olduğunu gösterir ceza makbuzu dışında herhangi bir tutanak, görüntü kaydı vs olmadığı halde mahkeme “resmi evrağın esas olduğu, bunun aksini gösterir herhangi bir delil sunamadığımızı ve durduk yere ceza yazılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu” gerekçeleriyle itirazımızı reddetti.Bilginize…
Bu iş "tutturabildiğine...." mantığı ile gitmekte maalesef.Kolay Gelsin
Fahri müfettişin yazdığı cezalarda ispat yükü fahri müfettişte oluyor. Çok kolay iptal edilebiliyor bunlar.