0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba.1 Ağustos'ta Nevşehir'den Antakya'ya giderken emniyet kemeri takmadan araç kullanmaktan Kayseri'de ceza yemişim.Sorun şu ki kemerimi taktığıma eminim. Ceza bedeli 144₺. Ben bunu öderim ama haksız yere yazılmış olmasından dolayı da ödemek istemiyorum. Sizce ödedikten sonra itiraz etsem lehime bir sonuç çıkar mı?
fahri trafik müfettişinin ispat mecburiyeti yok. tespit ettiği ihlali 7 gün içinde ilgili yerde cezaya dönüştürüyor ve sulh ceza mahkemeleri bu tür davaları müfettiş lehine sonuçlandırıyor.
Aynen öyle, Başka bir konuda daha bahsetmiştim 70km/s hız ile acc ile giderken durdurulup "radar'a girdiniz" denildi, "kaç ile radar'a girmişim?" diye sorunca telsiz ile sordular, telsizden "78km/s" (ne tesadüf ki hız sınırının %10 üzerinin 1km/s üzerinde...) ile diye cevap geldi, "mümkün değil çünkü lastik ebatlarım doğru ve aktif hız sabitleyici ile gidiyorum bakın ekrana" dedim, "itiraz edersiniz" dediler, "peki radar kontrolü yapılan yerde kanunen tabela ile belirtmeniz gerekli değil mi?" dedim, "şikayet edin" dediler...Cezayı ödedim, GPS alıcılı (hız ölçebilen) ön kamera kaydımı da aldım avukatıma ilettim, şimdi onlar düşünsün...
Ticari olarak değerlendirmiş olmasınlar, incelemek lazım Ufuk.
Hakan Bey, en ufak bir şüphem yok. Cezayı bugün indirimli ödedim. UYAP üzerinden itirazda bulunacağım. Olumlu sonuç alacağımı düşünmememe rağmen bir vatandaş olarak itiraz etmem gerektiğine inanıyorum.
Hayır Hakan abi, tebliği inceledim "Otomobil" olarak geçiyor, sorun zaten 70km/s hız sınır olan yerde 70km/s ile giderken (ki otomatik hız sabitleyici ile) 78km/s ile ceza yazmaları, hatta güvenlik kamerasında GPS hızı 68km/s olarak kaydetmiş.
Geçenlerde bir avukat, %10 limiti 1-2 km/s aştığı için aldığı cezaya itiraz etmişti ve o hassaslıkta bazen sürücünün hızını ayarlayamayacağı teziyle bu itirazı kabul görmüştü Ufuk.
Bizim elimizde GPS ve görüntü kaydı var, işin içinde bir "yanlışlık" olduğu aşikar, hatta avukatım ölçüm yapılan radar cihazının kalibrasyon evraklarını talep edebileceğimizi de belirtti, şimdilik cezanın iptali için gerekli başvuruyu yaptık, bakalım sonuç ne çıkacak.
sonuç ne oldu?
Gönderi saati 00.00.00 .....😊😊
Sizde 14.14 e denk gelmiş