0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Ufuk Sönmez (16363) bey aynı araç kuzenimde var ve yeni LPG takıldı Lovato C OBD 2 sistemi yol ayarıda güzel yapıldı yakıt olarak benzin değerleri ile aynı tüketim sergiliyor,yağ olarak öneriniz hangi yönde olur,araç daha 6500 km de.
Öncelikle tavsiyem motor yağınızı ILSAC GF5 (veya G6b) onaylı bir 0w20 ile değiştirin, servisiniz hava filtrenizi değiştirmedi ise (ki muhtemelen değiştirmemiştir) hava filtrenizi de her 10.000km. periyodunda yenileyin.Diğer bir konu, servislerin önemsemediği ancak mesleğiniz üzere bildiğiniz gibi araç içerisindeki soluduğunuz havayı önemsiyorsanız (ki bence yakıt tüketiminden daha çok önemsemelisiniz) polen filtrenizi de yine 10.000km periyodunda değiştirin, fabrikasyon ve sadece tozu tutan polen filtelerinden farklı olarak, bir çok kaliteli markada antibakteriyel (biyolojik) polen filteleri mevcut.
Ufuk bey merhaba,geçen hafta 2021 model dream paket corolla aldım. araç henüz 350 km de. 1000 km de bakıma gitmeli miyim?Bakım da yapılanlar nelerdir? yağ değişimi vs olacaksa kendim götürebiliyor muyum? Bir de siz resmi bayi iseniz size gelebilir miyim ben de istanbuldayım
Merhaba, biz yetkili servis değiliz çok şükür,1000km. bakımında sıvı kontrolleri ve yürüyen aksam kontrolleri yapılıyor, teknisyenin hayır duası ile sona eriyor, gitmenizde fayda var.
çok teşekkür ederim Ufuk bey,yağ için sanırım tavsiyeniz ''ILSAC GF5 (veya G6b) onaylı bir 0w20'' bunun için bir marka yada link paylaşma şansınız var mıdır?
Rica ederim, evet ILSAC GF5 (veya G6b) onaylı bir 0w20 kullanabilirsiniz, ülkemiz koşullarında şahsi tercihlerim Motul, Liqui Moly'den yana.
Yetkili servisin kullandığı yağ markası ve viskozitesi nedir? kusura bakmayın ilk defa araç aldığım için yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum bu konularımesela bu yağ uygun mudur?https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-0w20-motor-yagi-special-tec-aa-4-litre-9705
Miraç bey merhabalar,Yerinizde olsam en kısa sürede ufuk beylerden uygun yağı ve filtreyi alarak tekrar bakım yaptırırdım,zaten yakıt tasarrufundan bakım farkını amorti edersiniz ki sadece ekonomik olarak düşünmeyin araç daha stabil çalışacak uzun vadede maddi ve manevi yönden karlı çıkan siz olacaksınız,bende iki gün önce parça siparişi vermiştim bugün ürünler geldi gerçekten kalite farkı çok fazla,bu güne kadar aldığım motül, Castrol veya başka marka hiçbir üründe kutu dışında ayrı bir şeffaf paketleme görmemiştim,Teşekkürler ufuk bey,ekibinizede teşekkür ederim ilgi ve alaka en üst düzeyde.