0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit bey merhaba, benim aracım henüz 350 km de. konu sahibi arkadaşın yakıt artışı söz konusuymuş. ama aklımda olsun 10bin bakımda mutlaka bu şekilde yapacağım
@Miraç Kara (50575) Bey aracınız 2021 olduğuna göre 1.5 Benzinli corolla ise size önerim 0W16 Kullanmanız.@Ümit Tokuş (51568) Bey aracınız fabrikasyon olarak 0W20 çıkışı olmakta, bir sonraki bakımda yetkili servis tarafından hem aracınıza onayları karşılamayan yağ hem de uygun viskozite olmayan yağ kullanıldığı için yakıt artışı normal. 20.000 kilometreye kadar kullanmanızı tavsiye ederim. En azından harcamanız boşuna gitmesin bir sonra ki bakım Motul Eco-Lite 0W20 veya Liqui Moly Special TEC AA 0W20 Kullanın.
Anıl bey merhaba,Cevabınız için teşekkür ederim. kitapçığa baktım dediğiniz gibi 0w16 yazıyor. İstanbulda yaşıyorum sıcak havalarda sıkıntı olur mu?
Aynı sorunu bende yaşadım 6.5 7 litre yakan arac 9 litreye çıktı. Kitapçıkta 016 yağ kullanılması yoksa 1 seferlik 020 konulması önerilmiş ( bence 016 020 çık önemi yok hatta mersin civarında olduğum için 020 daha iyi bile olabilir) neyse bunu servise söylememe rağmen tamam dediler güç bela 020 koyduk dediler bence 530 koydular yalan söylediler aracın sesi arttı dizel gibi çalışıyor ve yakıt tüketimi de arttı eneos ya da liqouy moly 0.16 yağ da 0.20 yağ alıp değişim yapacağım lanet olsun böyle sisteme
10000
Araç su an 15000 e geldi başlığı görünce yazdım bir daha servise şanzıman yağı değişimine giderim normal bakım için asla Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2024, 16:01:57Sizin yakıt tüketimi kaç
5.30 yağ ile ortalama iyiymiş ben çok sakin kullanıyorum biraz sert sürsem daha da artar yüksek ihtimal