Selam;
Bildiğiniz gibi günümüz araçları bir çok farklı özellik için elektronik kontrol ünitesi ya da üniteleri kullanmaktadır. Bunlar, sensörler sayesinde bir çok veriyi okumakta, bazı özelliklere müdahale ya da değişim olanağı vermektedir. Bu işlemler için öncelikle aracınızda bir diagnostik bağlantı soketi, buna uygun bir aparat (elm327 vb.), işletim sistemine müdahale programının kurulacağı harici cihaz (android, ios, windows işletim sistemli telefon, pc vs.) ve program gerekmektedir.
Bu noktada fayda yaratacak paylaşımlar için;
Hangi ara bağlantı aparatını (Örneğin; hangi elm327 cihazı (wifi, usb, bluetooth bağlantı özelliği ile beraber).
Hangi harici cihaz (Örneğin; Ios, Android, Windows işletim sistemli telefon, pc vs.).
Hangi müdahale programı (Örneğin; Torque Pro, Ddt4all vs.)'nı kullandığınızı hangi verileri okuyup, müdahale ettiğinizi, programı nereden temin ettiğinizi vs. belirtebilirsiniz.
Selam;
Bildiğiniz gibi günümüz araçları bir çok farklı özellik için elektronik kontrol ünitesi ya da üniteleri kullanmaktadır. Bunlar, sensörler sayesinde bir çok veriyi okumakta, bazı özelliklere müdahale ya da değişim olanağı vermektedir. Bu işlemler için öncelikle aracınızda bir diagnostik bağlantı soketi, buna uygun bir aparat (elm327 vb.), işletim sistemine müdahale programının kurulacağı harici cihaz (android, ios, windows işletim sistemli telefon, pc vs.) ve program gerekmektedir.
Bu noktada fayda yaratacak paylaşımlar için;
Hangi ara bağlantı aparatını (Örneğin; hangi elm327 cihazı (wifi, usb, bluetooth bağlantı özelliği ile beraber).
Hangi harici cihaz (Örneğin; Ios, Android, Windows işletim sistemli telefon, pc vs.).
Hangi müdahale programı (Örneğin; Torque Pro, Ddt4all vs.)'nı kullandığınızı hangi verileri okuyup, müdahale ettiğinizi, programı nereden temin ettiğinizi vs. belirtebilirsiniz.
Hakan abi, her araca elm327 ile müdahale edilemiyor tüm veriler görülemiyor.
Örneğin Toyota'da mini-vci gerekiyor, elm327 den daha fazla bağlantı protokolü desteklediğinden müdahale edilebiliyor. Ama elm327 ile sadece belirli veriler okunabiliyor. Zaten aldığımız elm327 ler klon olduğundan bu da biraz deneme yanılma, şans işi. Mesela ben şans eseri ta 2014 de çinden aldığım elm327 v1.5 ile Tire Assistans programıyla lastik basınç ve sıcaklıklarını bile görebilirken, başka bir elm327 ile göremeyebiliyorum.
Renault ve Dacia bu konuda çok şanslı Elm327 ile tüm veriler okunup müdahalede bulunulabiliyor. Mazda ve Ford da nispeten şanslı. Elm327 yi modifiye edip HS/MS modu bir anahtarla eklenerek Forscan yazılımıyla araca müdahalede bulunulabiliyor.
Bu sorunun en iyi cevabı kullanacağın aracın forumlarında bağlananların konularını araştırarak anlaşılabilir.
Android telefonla Elm 327 v1.5 ile Torque pro kullanıyorum.Genellikle ltft ve stft (lpg) yakıt değerlerini takip ediyorum bunun yanında torque nın bulamadığı arıza kodlarını bulup silmede yardımcı olarak Toyosys prodanda yardım alıyorum.Windows bilgiyarımdada kablosuyla beraber techstram proğramımda (sürüm 16.10.016) mevcut nadirde olsa bağlanıp kontrollerimi yapıyorum.
Hakan abi, her araca elm327 ile müdahale edilemiyor tüm veriler görülemiyor.
Örneğin Toyota'da mini-vci gerekiyor, elm327 den daha fazla bağlantı protokolü desteklediğinden müdahale edilebiliyor. Ama elm327 ile sadece belirli veriler okunabiliyor. Zaten aldığımız elm327 ler klon olduğundan bu da biraz deneme yanılma, şans işi. Mesela ben şans eseri ta 2014 de çinden aldığım elm327 v1.5 ile Tire Assistans programıyla lastik basınç ve sıcaklıklarını bile görebilirken, başka bir elm327 ile göremeyebiliyorum.
Renault ve Dacia bu konuda çok şanslı Elm327 ile tüm veriler okunup müdahalede bulunulabiliyor. Mazda ve Ford da nispeten şanslı. Elm327 yi modifiye edip HS/MS modu bir anahtarla eklenerek Forscan yazılımıyla araca müdahalede bulunulabiliyor.
Bu sorunun en iyi cevabı kullanacağın aracın forumlarında bağlananların konularını araştırarak anlaşılabilir.
Güzel bilgiler Mutlu. Burada da bir altyapı oluşturmakta fayda var, sonuçta artık araçlar bir ve hatta birden fazla kontrol ünitesi içermekte.
Android telefonla Elm 327 v1.5 ile Torque pro kullanıyorum.Genellikle ltft ve stft (lpg) yakıt değerlerini takip ediyorum bunun yanında torque nın bulamadığı arıza kodlarını bulup silmede yardımcı olarak Toyosys prodanda yardım alıyorum.Windows bilgiyarımdada kablosuyla beraber techstram proğramımda (sürüm 16.10.016) mevcut nadirde olsa bağlanıp kontrollerimi yapıyorum.
Birden fazla programı birbirinin tamamlayıcısı gibi kullanmak mantıklı. Bunlar açık kaynak kodlu değil sanırım, bazılarında açık kaynak kodlular da mevcut bildiğim kadarı ile.
Selamlar
size tavsiyem carista programını kullanın. Bendeki 2016 model e160 dizel aracımda kullandım. torgue programında olmayan toyotaya özgü araç kişiselleştirme ayarları program üzerinde açılıyor. Linkini paylaşıyorum. Full sürüm. obd v1.5 bluetooth üzerinden bağlantı yapıyorum.
https://disk.yandex.ru/d/tbprx3ySuGl25Auygulamada araç seçimini otomatik yapıyor. farklı uygulamalarla karıştırmışım. denediklerim: carly, diagscan, eobd facile, garage pro, incardoc pro, motordata obd, torque pro. Bir tek caristada ek ayarlar açıldı.
bence linki kaldırın. o program paralı bir program. telif filan başınız ağrımasın. zaten nette var, arayan bulur
Selamlar
size tavsiyem carista programını kullanın. Bendeki 2016 model e160 dizel aracımda kullandım. torgue programında olmayan toyotaya özgü araç kişiselleştirme ayarları program üzerinde açılıyor. Linkini paylaşıyorum. Full sürüm. obd v1.5 bluetooth üzerinden bağlantı yapıyorum.
https://disk.yandex.ru/d/tbprx3ySuGl25A
Düzeltme: program üzerinde aracım corolla xı e170 -makyajlı kasa- olarak seçiliyor. Bilginize.
Miraç Bey'in sorusuna cavaptır. Sizin araç yeni kasa ve donanım olarak da yeni. Sizin araçta hangi kişiselleştirme seçeneklerinin açılacağını bilemiyorum. Benim aracımda açılan; otoban sinyalinin 3-5-7 defa yanacağını seçme, bagaj kapağının açılmasının tek basış mı uzun basış mı, çift basış mı seçme, kapılar kapandıktan sonra tavan lambalarının kaç saniye sonra kısılacağı gibi seçenekler oldu. Birkaç tane daha var. Aklıma gelenler bunlar. Menü dili ingilizce.
Miraç Bey'in sorusuna cavaptır. Sizin araç yeni kasa ve donanım da olarak yeni. Sizin araçta hangi kişiselleştirme seçeneklerinin açılacağını bilemiyorum. Benim aracımda açılan; otoban sinyalinin 3-5-7 defa yanacağını seçme, bagaj kapağının açılmasının tek basış mı uzun basış mı, çift basış mı seçme, kapılar kapandıktan sonra tavan lambalarının kaç saniye sonra kısılacağı gibi seçenekler oldu. Birkaç tane daha var. Aklıma gelenler bunlar. Menü dili ingilizce.
Teşekkürler Ümit bey en kısa sürede deneyeceğim
car scanner kullanıyorum, elm cihazım kuula diye bir marka. hybrid bilgilerini göstermiyor. seyehatlerimi kaydetmek için kullanıyorum. kullanım tecrübeme göre kullanılan yakıtı litre olarak doğru gösteriyor ama km'yi aracın km hesabından az hesaplıyor bu da ortalama tüketimi daha çok göstermesine neden oluyor. mesela 12 km yol yapıyorum cihaz 11.6 gösteriyor.
yakıtı doğru hesapladığını nasıl anlıyorum derseniz uygulamada kullanılan yakıt değerini 100 ile çarpıp arabanın gösterdiği KM'ye bölüyorum arabanın gösterdiği ortalama tüketimi tutturuyor.
mesela sonuç 3,96 çıkarsa arabada 4,0 gösteriyor, 3,94 çıkarsa arabada 3,9 gösteriyor. doğruluğunu böyle anlıyorum.
istatistik tutma, seyahatleri gps bilgisiyle beraber kaydetme özellikleri güzel özellikler.
carista uygulaması üzerinde kişiselleştirme ayarları
1. uyarı zilleri
2. klima ayarları
3. ekran ve navigasyon
4. dış aydınlatma
5. iç aydınlatma
6. kilitleme ses ve işaretleri
7. kapı kilitleme ve alarm
8. bagaj
başlıkları altında toplanmış.
uygulamada araç seçimini otomatik yapıyor. farklı uygulamalarla karıştırmışım. denediklerim: carly, diagscan, eobd facile, garage pro, incardoc pro, motordata obd, torque pro. Bir tek caristada ek ayarlar açıldı. Lastik basıncını uygulama üzerinde ayrıntılı olarak da gösteriyor.
carista hangi obd cihazlarıyla çalışıyor türkiyede satılan?
Bu konuda gerçekten büyük bir karmaşa var piyasada. Uygun, gerçekten işe yarayacak ve güvenilir ürünü deneyimler ile paylaşmak gerek.
Sitemde yapılacak olası değişiklik öncesi mevcut ayarların ekran görüntüsünü kaydetmekte fayda var.
Caristayı bu cihaz ile kullandım. Gayet başarılı. Aracımın benim bile haberim olmadığı bazı ayarlarını değiştirdim.
Deneme yapmak için, Nissan Qashqai 2014 model aracımda;
1- Araç çalışınca gündüz ledleri ile birlikte kısa farlar da yansın dedim.
2- Kapıların kilidini kumandadan açtığımda herhangi bir kapı açılmazsa 20 saniye sonra geri kilitlesin dedim.
3-İç aydınlatmalarım araç çalışınca 7,5 saniye sonra azalarak sönsün dedim.
carista uygulaması üzerinde kişiselleştirme ayarları
1. uyarı zilleri
2. klima ayarları
3. ekran ve navigasyon
4. dış aydınlatma
5. iç aydınlatma
6. kilitleme ses ve işaretleri
7. kapı kilitleme ve alarm
8. bagaj
başlıkları altında toplanmış.
uygulamada araç seçimini otomatik yapıyor. farklı uygulamalarla karıştırmışım. denediklerim: carly, diagscan, eobd facile, garage pro, incardoc pro, motordata obd, torque pro. Bir tek caristada ek ayarlar açıldı. Lastik basıncını uygulama üzerinde ayrıntılı olarak da gösteriyor.
Merhabalar, iç ambiyans aydınlatma ışığını vitese takınca kısıyor. Bunu iptal etme seçeneği var mıdır?
Merhabalar, iç ambiyans aydınlatma ışığını vitese takınca kısıyor. Bunu iptal etme seçeneği var mıdır?
İç aydınlatmalar ile ilgili seçenek var, direk kapansın, azalarak kapansın gibi, denemenizde fayda var. Belki her araçta farklılık gösterebilir.
Selamlar. Sizin araç bendekinden yeni model. Ambians aydınlatmasıyla ilgili seçeneğin deneyip görmeden açılıp açılmayacağını bilemiyorum.
Bendeki araç 2019 model Passion X Pack. Müsait olduğunuzda deneyebilirseniz çok sevinirim.
Işığı kısınca ışık çok karanlıkta ancak belli oluyor.
Bazen dışarda ambiyans aydınlatma yaptırsam mı diye düşünüyorum. Araç hybrid olduğundan ve garantisi devam ettiğinden bir sıkıntı çıkar falan diye korkuyorum.
Teşekkürler.
Son belirttiğiniz değişikliği yapmamak gerek Ümit Bey.