Gönderen Konu: Obd2, Elm327, Araç Teşhis, Tanı Program ve Cihazı  (Okunma sayısı 11063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Obd2, Elm327, Araç Teşhis, Tanı Program ve Cihazı
« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2022, 21:19:58 »
Son belirttiğiniz değişikliği yapmamak gerek Ümit Bey.
Haklısınız ama kısa mesafede benim için pek pratik olmuyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2022, 21:19:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2022, 10:03:51 »
Haklısınız ama kısa mesafede benim için pek pratik olmuyor.
Çok düşük hızlarda bile ivmeye bağlı olarak ortaya çıkabilen kuvvetleri bilseniz.
Basit bir örnekle; tüm hızınızla koşsanız herhalde 20 km/s 'e ancak erişirsiniz. Bu anda karşıdan yine koşarak gelen birisi ile çarpışsanız, çok önemli riskler oluşur, o hızlarda bile. Bunları kimsenin göz ardı etmemesi gerekir.
Trafik kurallarına uyma zorunluluğu da bir temele dayanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2022, 11:52:43 »
Arkadaşlar   obd cihazı ile anlık verileri okuyarak  aracın android medyasında  gösterge şeklinde kullandığınız stabil uygulama var mı ?    Ben gps destekli kullanıyorum ama,  gps ve aracın gerçek hızı eşit olmuyor.

Örnek;
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 20, 2022, 16:49:55 »
Arkadaşlar bir soru daha, Torque programında,  göstergeler kısmında  araç rpm göstergesi çalışıyor, araç hız göstergesi GPS destekli olan çalışıyor, OBD destekli olan çalışmıyor nedenini bilen var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 20, 2022, 16:52:28 »
Arkadaşlar   obd cihazı ile anlık verileri okuyarak  aracın android medyasında  gösterge şeklinde kullandığınız stabil uygulama var mı ?    Ben gps destekli kullanıyorum ama,  gps ve aracın gerçek hızı eşit olmuyor.

Örnek;

Gps ve arac gosterge hizi arasinda 6 km fark vardir. Arac km fazla gosterir..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2022, 16:54:40
Arkadaşlar bir soru daha, Torque programında,  göstergeler kısmında  araç rpm göstergesi çalışıyor, araç hız göstergesi GPS destekli olan çalışıyor, OBD destekli olan çalışmıyor nedenini bilen var mı ?

Desteklemiyor olabilir. Ayni sey bende de var. Aku sarjini km yi gorebiliyorum ama sicakligi goremiyorum mesela..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 20, 2022, 23:53:30 »
Muhtemelen desteklemiyor dediğiniz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 129000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 02, 2024, 13:44:35 »
Selamlar
size tavsiyem carista programını kullanın. Bendeki 2016 model e160 dizel aracımda kullandım. torgue programında olmayan toyotaya özgü araç kişiselleştirme ayarları program üzerinde açılıyor. Linkini paylaşıyorum. Full sürüm. obd v1.5 bluetooth üzerinden bağlantı yapıyorum.

https://disk.yandex.ru/d/tbprx3ySuGl25A

uygulamada araç seçimini otomatik yapıyor. farklı uygulamalarla karıştırmışım. denediklerim: carly, diagscan, eobd facile, garage pro, incardoc pro, motordata obd, torque pro. Bir tek caristada ek ayarlar açıldı.
Merhaba, Bu yazılımla uyumlu obd cihazını nereden temin edebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 02, 2024, 22:18:25 »
Merhaba, Bu yazılımla uyumlu obd cihazını nereden temin edebiliriz
Merhaba. Mobil cihazlardaki yazılımlara neredeyse tüm obd II cihazları uyumludur fakat siz basit bir kaç veri okumak yerine aynı anda onlarca veriyi anlık olarak takip etmek, arıza silmek ya da gizli fonksiyon açma gibi sinyal gönderilmesi gereken işlemler yapacaksanız obd II cihazınız biraz kaliteli olmak zorunda. Piyasada onlarca yan sanayi ELM327 var maalesef. Eğer büyük bir beklentiniz yoksa öncelikli pic18f25k80 çipe sahip cihazlara bakmanızı öneririm. Ayrıca bazı cihazların v2, v2.1 gibi sürümleri bulunmaktadır bu da bazı modelli araçları tam okumamaktadır buna da dikkat etmenizde fayda var. Biraz daha kaliteli bir şey istiyorum diyorsanız Vgate icar ın cihazlarını öneririm. Bende icar pro 3.0 var. Volkswagen ve toyota da denendi. Aynı anda 30 civarı değeri anlık şekilde okuyup veri olarak kaydetti. Arıza okuma yaptım fakat silmedim. Ayrıca E140 corolla için gizli denilemeyecek ve servisin talep üzerine dakikalar içinde değiştirebildiği kişilleştirme ayarlarına erişebildim. Bunlara E140 corolla üzerinden örnek vermek gerekirse:

Dış aydınlatma - Far sensörü aktivasyon hassasiyeti (Far ve yağmur sensörüne sahip araçlarda) + Uzaktan kilitlemede dörtlü flaşör açma
Hırsız alarmı (Anahtarsız giriş sistemine sahip araçlarda) - Anahtarsız çalıştırma için akıllı anahtar konumu
İç mekan ışıkları - İç aydınlatma için dimming zamanlaması + Motor istop edildikten sonra iç aydınlatmaların yanması + Kilit açıldığında iç aydınlatmaların yanması
Kapılar, kilitleme ve kilit açma - Kilitlemeden sonra kilidin tekrar açılmama süresi + Kilidi açtıktan sonra kapıların açılmaması halinde kapıların tekrar kilitlenme süresi + Kilitleme ve kilit açmada buzzer sesi + Kumandadan kapı kilitleme
Klima (Dijital klima olan araçlarda) - A/C gücü + Ön cam resistansı açıkken otomatik fan ayarı + Ön cam resistansı açıkken otomatik A/C açma + A/C açık iken otomatik sirkülasyon açma + AUTO butonuna basıldığında alt üflemeçe hava verme + AUTO butonuna basıldığında otomatik olarak A/C açma
Sesler ve alarm - Uzaktan kumanda düşük pil uyarısı

Gibi fonksiyonlar bulunmaktadır. Bunlar dışında daha da profesyonel bir cihaz istiyorsanız USB arayüzüne sahip kablolu Toyota ve Lexus grubu araçlara özel obd II cihazı ve paralı yazılım almanız gerekir.
Ayrıca Toyotaların çoğunda gizli özellikler bulunan modül aracın üzerinde gelmemektedir bu da serviste ayrıca modül masrafı ve montaj işçiliği ile sinir bozmaktadır. Bir kullanıcıda E210 hatchback corolla vardı ve camların kumanda ile açılıp kapanabilmesi için servise modül siparişi vermek zorunda kaldı.
Özetle bu cihazı sadece gizli fonksiyon açmak için kullanacaksanız aracınızın modelini ve uygulamanın verdiği fonksiyonları iyi araştırıp öyle karar verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 129000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2024, 23:00:25 »
Merhaba tavsiye için teşekkür ederim.
Tavsiyen üzere bu cihazı almaya karar verdim: https://amzn.eu/d/f7Gb5M4
Burda yardımına ihtiyacım olacak hem gizli özellikleri hemse arıza kodlarını sileceğim bir uygulama var mı ücretli ya da ücretsiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 11, 2024, 11:31:09 »
Merhaba tavsiye için teşekkür ederim.
Tavsiyen üzere bu cihazı almaya karar verdim: https://amzn.eu/d/f7Gb5M4
Burda yardımına ihtiyacım olacak hem gizli özellikleri hemse arıza kodlarını sileceğim bir uygulama var mı ücretli ya da ücretsiz.

Belirttiğiniz icar obd II cihazları bir kaç kategoriye ayrılıyor. 3.0, 5.0 ve wifi diye. 3.0 lar yalnızca android cihazlar ve bluetooth a sahip bilgisayarlar ile çalışırken 5.0 lar ayrıca iphonelar ile de uyumludur. Wifi ise adı üzerinde wifi bağlantısı kullanarak telefonla iletişime geçer. Programlara gelecek olursak onlarca paralı ve parasız yazılım var. Ama en yaygın olarak kullanılan "CarScanner" dır ve genelde iş görür. "TorquePro" gibi yazılımları da öneriyorlar fakat pek deneme şansım olmadı. "Carista" da toyota araçlar için fazlaca tercih edilmektedir. Burada sizin kullanım şekliniz ve ihtiyacınız araştırmalar doğrultusunda en doğru uygulamayı bulmaya yarayacaktır.