Gönderen Konu: Toyota corolla 1.6 AT terra 160 dan sonra gitmiyo  (Okunma sayısı 3984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Toyota corolla 1.6 AT terra 160 dan sonra gitmiyo
« : Temmuz 20, 2021, 18:48:15 »
Merhaba
Bugun bi uzun yola çıktım benzinde ve lpg den ...  dan sonra araba gitmiyor bu normalmi yokuş aşagı yolda dahi çıkmadı üstüne ve en ufak bi rampada performans düsüyor

Düzenleme: Trafik kuralları.

Toyota Club Türkiye

Toyota corolla 1.6 AT terra 160 dan sonra gitmiyo
« : Temmuz 20, 2021, 18:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.6 AT terra 160 dan sonra gitmiyo
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2021, 10:43:00 »
Ahmet bey, trafik kuralları ve imla konusında özenli olmanızı isteyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2021, 13:33:54 »
Merhaba
Uyarınız için teşekkür ederim her zaman ... km hızla gitmiyorum uzun yola çıktığım için kuzey marmara otobanında bi deneme yaptım. 160 km top spedd hız daha üstüne çıkmadı ve yokuşlarda bayıldı hep acaba hepsimi böyle benim araçtamı sıkıntı var

Düzenleme: Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2021, 21:00:22 »
Merhaba
Uyarınız için teşekkür ederim her zaman ... km hızla gitmiyorum uzun yola çıktığım için kuzey marmara otobanında bi deneme yaptım. 160 km top spedd hız daha üstüne çıkmadı ve yokuşlarda bayıldı hep acaba hepsimi böyle benim araçtamı sıkıntı var
Araç kesiciye giriyor olabilir,yokuşlarda bayılması ayrı bir konu yokuş eğimi kaç derecelik,araç gaz yemiyormu veya vites küçültüp bağırıyor ama gitmiyormu?
Bunlar önemli, performans düşmesi herşeyden olabilir en son ağır bakım ne zaman yapıldı araç kaç km'de LPG Afr ayarı düzgün yapılmışmı?
Bunların cevabı olmadan dipsiz kuyuda iğne aramak gibi olur.

Düzenleme: Alıntı düzenleme.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2021, 10:14:21 »
Ahmet Bey, sayfanın devamı için yazınızda trafik kuralları ve hız uyarısı yapmalısınız. Ayrıca imla konusunda özen göstermelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2021, 22:31:30 »
Merhaba
İmla kuralları için özür dilerim telefondan yazdığım için oldu
Trafik e kapalı alanda ve dyno test alanında denedik 160 ı geçmiyor lpg kapalı denendi benzindede sorun aynı lpg de afr ayarı ve bakımı yeni yapıldı araçta yağ hava filitresi ve yağ filitresi bujiler yeni değişti ben 120 km hızı geçmem sadece dyno test yaparken fark ettik devirde 160 da 5 bin rpm deydi sizce sorunu ortadan kaldırana kadar dyno test ve problemi çözmeye çalışayım mı ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2021, 22:32:42
Ağır bakım olarak ne yapmam gerekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2021, 23:10:54 »
Merhaba
İmla kuralları için özür dilerim telefondan yazdığım için oldu
Trafik e kapalı alanda ve dyno test alanında denedik 160 ı geçmiyor lpg kapalı denendi benzindede sorun aynı lpg de afr ayarı ve bakımı yeni yapıldı araçta yağ hava filitresi ve yağ filitresi bujiler yeni değişti ben 120 km hızı geçmem sadece dyno test yaparken fark ettik devirde 160 da 5 bin rpm deydi sizce sorunu ortadan kaldırana kadar dyno test ve problemi çözmeye çalışayım mı ?

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 23, 2021, 22:32:42[/time]
Ağır bakım olarak ne yapmam gerekli
Araçta bir sorun olduğunu zannetmiyorum,yaşının vermiş olduğu metal yorgunluğu ve motorun yıpranmışlığı olabilir (yapılan bakımın orjinal parçalarla yapıldığını varsayarsak)
Ağır bakım olarak buji, şanzıman yağı,motor yağı vs gibi durumlar ama aracın yaşı itibariyle ve şanzımanın 4 ileri tork konvertörlü olması hasebiyle daha üst sınırlara çıkmasını beklemeyin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2021, 23:53:09 »
Bana kalırsa araçta bir problem var. Piyasada daha efsane corollalar o süratlerin çok üzerine çıkabilirken e120 orada takılmaz diye tahmin ediyorum. 5000Rpm diyorsunuz, aynı aracın manuel olanı 6300rpm'ye kadar devir çeviriyor.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2021, 00:20:44 »
Metal yorgunluğu değil ama motorda güç kaybı olabilir. Normal değil bu. Aracınızın km nedir? Birde tüm bakımları yapıldığı halde gitmiyorsa, kompresör testi uygulatın. Subap ve pistonlarda kompresyon kaçağı olabilir. Buda motorun son gücünü düşürür.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2021, 11:42:17 »
Araçta bir sorun olduğu kesin. 90 model Doğan L ile 2019 yılında çekilmiş videolar var. 170 ile gidiyor. Bu aracın ondan aşağı kalması hiç mantıklı değil. Sercan Bey, çok doğru tespitler yapmış. Öncelikle oradan başlamak mantıklı gibi görünüyor.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2021, 15:00:32 »
Araçta bir sorun olduğu kesin. 90 model Doğan L ile 2019 yılında çekilmiş videolar var. 170 ile gidiyor. Bu aracın ondan aşağı kalması hiç mantıklı değil. Sercan Bey, çok doğru tespitler yapmış. Öncelikle oradan başlamak mantıklı gibi görünüyor.
Hüseyin bey zamanında benim şahinde teleffuz ettiğiniz hızın 25 km üstüne çıkıyordu yani kadranı sona dayıyordu ama motor komple revizyon görmüştü ve manuel vitesti,Ahmet Bey'in aracına gelecek olursak birincisi araç otomatik tork konvertörlü 4 ileri şanzımana sahip bir araç,
2.si daha önce yazdığım gibi motor yıpranmışlığı olabilir veya  şanzımana daha fazla yük binmesin diye koruma yapıyor olabilir,
Ahmet bey eğer yağ yakma,rampada çok çekiş kaybı yoksa çok kurcalatmayın attığınız taş ürküttüğünüz kurbaya değmez,araç xxx km hızı geçmiyor diye motor açtırmak doğru bir yaklaşım değil,ancak aşırı bir performans sorunu olursa baktırılabilir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2021, 15:08:07
Profil bilgilerinizde İstanbul'da ikamet ettiğiniz gözüküyor,form üyemiz tem otonun servis bölümünden randevu alarak giderseniz kesin sorunu nokta atışı söylerler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2021, 20:23:16 »
Aynı aracın manueli bende var bahsettiğiniz hızların 40 50 kmh fazlasını yapabiliyor.Ama sizin aracınız 4 ileri otomatik vites;manuel araçta 4. vites sonunda 160 yapmakta  haliyle 4 ileri otomatik versiyonun o hızlarda kalması normal içiniz rahat olsun bence aracınızın rampa performansı ve çekişinde bir problem yoksa bakımlarınıza dikkat edip keyifle binebilirsiniz
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2021, 23:47:26 »
Aynı aracın manueli bende var bahsettiğiniz hızların 40 50 kmh fazlasını yapabiliyor.Ama sizin aracınız 4 ileri otomatik vites;manuel araçta 4. vites sonunda 160 yapmakta  haliyle 4 ileri otomatik versiyonun o hızlarda kalması normal içiniz rahat olsun bence aracınızın rampa performansı ve çekişinde bir problem yoksa bakımlarınıza dikkat edip keyifle binebilirsiniz
Manuel araçla otomatik aracın hız-devir aralıkları farklı. Manuelin 4.vitesiyle otomatiginki aynı değil. Sizin aracınız 5.vites 3000 devirde 100-105 ile giderken otomatik  4.vites 3000 devirde 120 ile gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2021, 23:19:47 »
Merhaba araç 154 bin kmde lpg sistemi yeni değişti tüm bakımları buji vs hepsi yapıldı bugün araç beynine bağlandım P0012 hatası vardı sildim tekrar dyno test yapıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2021, 03:18:41 »
Merhaba araç 154 bin kmde lpg sistemi yeni değişti tüm bakımları buji vs hepsi yapıldı bugün araç beynine bağlandım P0012 hatası vardı sildim tekrar dyno test yapıcam
Yazdığınız hata kodu P0012 araç arıza kodu, VVT (değişken valf zamanlaması) veya VCT (değişken eksantrik mili zamanlaması) bileşenlerine ve aracın PCM (güç aktarma sistemi kontrol modülü) veya ECM'sine (motor kontrol modülü) karşılık gelir,bu hata kodu sente ilede alakalı olabilir,veya daha önce aracı dayno da fazla zorladığınız içinde vermiş olabilir,
Eğer zincir uzaması varsa (zincirde uzama olursa ses yapar) performans kaybı,yakıt sarfiyatı artışı yapabilir,yada sizden önce herhangi bir tamir işlemi için vs söküldüyse bir diş dahi kaçık takılsa sıkıntı yaşatır,zaten araç çalışmasında da belli olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2021, 21:54:38 »
Hata kodunu silip 1000 km yol yaptım tatildeyim halen karayolları içinde 100 km hiç geçmiyorum hem yakıt hemde güvenliğimiz için istanbula gittiğimizde bakıcam neden acaba 160 da gitmiyor ona taktım sorun için motor açılacaksada açtırıcam bende tik var sente kaçık olsa belli olurdu diye düşünüyorum yada sente kaçık olsa ne gibi belirti verir birde zincirli bir araçta sente nasıl kaçar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2021, 07:45:54 »
Hata kodunu silip 1000 km yol yaptım tatildeyim halen karayolları içinde 100 km hiç geçmiyorum hem yakıt hemde güvenliğimiz için istanbula gittiğimizde bakıcam neden acaba 160 da gitmiyor ona taktım sorun için motor açılacaksada açtırıcam bende tik var sente kaçık olsa belli olurdu diye düşünüyorum yada sente kaçık olsa ne gibi belirti verir birde zincirli bir araçta sente nasıl kaçar
Zincir uzadığı zaman sensör okumalarında sıkıntı çıkarabilir,buda aracın performansını etkiler,sentesi yerinde olmayan araç rolantide düzensiz çalışır,rampada performansı düşük olur,ilk marş uzun yapar vs vs.
İstanbul'a döndüğünüzde tem otodan randevu alarak giderseniz Suat usta veya ufuk bey size gereken cevabı en doğru şekilde verirler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2021, 11:25:30 »
Konu dışı ama bende 1.3 manuel yaris var.30000 km oncesinden beri servis " debriyaj sert ,baski balata degisecek" diyordu. Hala her hizda ve viteste ani gaza bassam bile öne atak yapiyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2021, 15:38:10 »
Konu dışı ama bende 1.3 manuel yaris var.30000 km oncesinden beri servis " debriyaj sert ,baski balata degisecek" diyordu. Hala her hizda ve viteste ani gaza bassam bile öne atak yapiyor.
Debriyaj sertliği baskı batanın bitmiş olmasına bir ölçü değildir, debriyaj pedalının sertleşmesi baskı üzerinde şemsiye diye adlandırdığımız çeliklerin sertleşmesinden kaynaklanıyor,kalkışta sallama gaza basınca bağırıp ama hızlanmama durumu varsa değişim gerekir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2021, 22:54:02 »
Debriyaj sertliği baskı batanın bitmiş olmasına bir ölçü değildir, debriyaj pedalının sertleşmesi baskı üzerinde şemsiye diye adlandırdığımız çeliklerin sertleşmesinden kaynaklanıyor,kalkışta sallama gaza basınca bağırıp ama hızlanmama durumu varsa değişim gerekir.

bazen kalkislarda titriyor ama o da benden kaynakli yapiyor sanirim. Diger turlu her hizda gaza ani bastim mi devir yukselmeden hiz artiyor.( servis sadece debriyaj sertligine bakarak nasil degisim diyor anlamiyorum)
bir de bu yaylarin sertlesmesi neden olur?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007