Gönderen Konu: Bu ürünü nereden temin edebiliriz  (Okunma sayısı 2293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Bu ürünü nereden temin edebiliriz
« : Temmuz 01, 2021, 17:43:41 »
Yabancı forumlarda dolaşırken rast geldiğim bir ürün Toyota A/C refresher kit diye geçiyor bizim araçlarda kullandığımız Würth klima radyatörü temizleyici ile aynı mıdır sizce işlev olarak yetkili servise gidip sorsam alabilir miyim bu kitten bilgisi olan var mı teşekkürler
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Bu ürünü nereden temin edebiliriz
« : Temmuz 01, 2021, 17:43:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu ürünü nereden temin edebiliriz
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2021, 19:59:05 »
Bunun yerine klima bombası kullanabilirsiniz, youtube videolarını izleyin ne olduğunu bilmiyorsanız. Toyota marka pek bulacağınızı zannetmiyorum ama farklı markaların klima temizleme köpükleri de var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2021, 22:06:13 »
Bunun yerine klima bombası kullanabilirsiniz, youtube videolarını izleyin ne olduğunu bilmiyorsanız. Toyota marka pek bulacağınızı zannetmiyorum ama farklı markaların klima temizleme köpükleri de var.

würth klima bombası kullandım geçen hafta Alper Bey fakat istediğim etkiyi tam alamadım şimdide aracın evoparatorunun sökülmeden en etkili şekilde bu köpükler ile temizlenebileceğini okudum o yüzden sormuştum bu ürünü ama bulunmuyor galiba.Onun yerıne resmini eklediğim ürünü kullanacağım aracın klima su tahliye borusundan püskürterek bakalım nasıl sonuç verecek
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2021, 22:41:22 »
@Ufuk Sönmez (16363)  Tem Toyota'ya sormanızı öneririm. Varsa onlarda vardır.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2021, 23:31:15 »
ben yetkili serviste komple klima sistem temizliği yaptırmıştır. toyota değil başka bir marka kullanmışlardır servistede olduğunu zannetmiyorum.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2021, 23:54:34 »

würth klima bombası kullandım geçen hafta Alper Bey fakat istediğim etkiyi tam alamadım şimdide aracın evoparatorunun sökülmeden en etkili şekilde bu köpükler ile temizlenebileceğini okudum o yüzden sormuştum bu ürünü ama bulunmuyor galiba.Onun yerıne resmini eklediğim ürünü kullanacağım aracın klima su tahliye borusundan püskürterek bakalım nasıl sonuç verecek
Evaporatör sökülmeden hiçbir şekilde temizlenmez yapılan işlem sadece mayt'ları öldürmek işine yarıyor (ürünün açıklama kısmında öyle yazıyor) ama kesin birşey yok,geçen yıl ben söktürdüm evaporatör harpten çıkmış gibiydi kuş tüyleri vs sayamacak kadar pislik vardı üzerinde.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2021, 01:49:45 »
Evaporatör sökülmeden hiçbir şekilde temizlenmez yapılan işlem sadece mayt'ları öldürmek işine yarıyor (ürünün açıklama kısmında öyle yazıyor) ama kesin birşey yok,geçen yıl ben söktürdüm evaporatör harpten çıkmış gibiydi kuş tüyleri vs sayamacak kadar pislik vardı üzerinde.
Niye bu kadar ulaşılmaz bir yerde olduğunu aklım almıyor açıkcası yani bu meret kirlenecek sonuçta 15 yaşında araba  :huh:
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2021, 10:19:39 »
Niye bu kadar ulaşılmaz bir yerde olduğunu aklım almıyor açıkcası yani bu meret kirlenecek sonuçta 15 yaşında araba  :huh:
Aslında kaliteli kabin filtresi kullanılırsa pek kirlenmez,ben aracı aldığımda filtre yoktu üzerinde yıllarca filtresiz kullanılmış çünkü bu araçta polen filtresi olduğunu yetkili servis bile bilmiyor,şasi numarası ile kontrol edildiğinde aracınızda polen filtresi yeri yok deniliyor (tem oto ile yazışmalarımızdada aynısı oldu çünkü onlarda sistemden bakıyorlar) servisin dahi bilmemesi ayrı bir şey,ama araçta polen filtresi yeri var dediğimde şaşkınlıkla bakıyorlar uzun araştırmalar sonucunda filtreyi buldum ve taktırdım biraz farklı bir filtre daha doğrusu T22 Avensis ile aynı filtreyi kullanıyor ve bire bir aynısı,

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2021, 10:22:32
Evaporatör'ün ulaşılması güç yerde olması tasarımdan dolayı,benim araçta göğüs sökülmeden torpido sökülerek yandan çıkartma imkanı var o yüzden kolay oldu söküldü yıkamacıda tazzikli su ile yıkattım mis gibi oldu.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2021, 10:45:10 »
Aslında kaliteli kabin filtresi kullanılırsa pek kirlenmez,ben aracı aldığımda filtre yoktu üzerinde yıllarca filtresiz kullanılmış çünkü bu araçta polen filtresi olduğunu yetkili servis bile bilmiyor,şasi numarası ile kontrol edildiğinde aracınızda polen filtresi yeri yok deniliyor (tem oto ile yazışmalarımızdada aynısı oldu çünkü onlarda sistemden bakıyorlar) servisin dahi bilmemesi ayrı bir şey,ama araçta polen filtresi yeri var dediğimde şaşkınlıkla bakıyorlar uzun araştırmalar sonucunda filtreyi buldum ve taktırdım biraz farklı bir filtre daha doğrusu T22 Avensis ile aynı filtreyi kullanıyor ve bire bir aynısı,

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2021, 10:22:32
Evaporatör'ün ulaşılması güç yerde olması tasarımdan dolayı,benim araçta göğüs sökülmeden torpido sökülerek yandan çıkartma imkanı var o yüzden kolay oldu söküldü yıkamacıda tazzikli su ile yıkattım mis gibi oldu.
Filtre olayını bende duymuştum.Ben hep nispeten iyi filtreler ile kullandım en azından bu kadar kirli olduğunu düşünmüyorum bakalım bide köpük kullandıktan sonra herhangi bir farklılık olacak mı
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2021, 17:00:51 »
Filtre olayını bende duymuştum.Ben hep nispeten iyi filtreler ile kullandım en azından bu kadar kirli olduğunu düşünmüyorum bakalım bide köpük kullandıktan sonra herhangi bir farklılık olacak mı
O tip ürünlerin göz boyamadan öteye gideceğini sanmıyorum,bunu el temizleme Jeli gibi düşünün,jeli elinize sürersiniz mikropları öldürür ama elinizdeki kiri pisi gidermez o yüzden elinizi bol su ile yıkamanız gerekir,köpükte uçuyor gidiyor aynı zamanda başka yerlere zarar verme ihtimali de var onun yerine filtreyi söküp fan kademesini en sona getirip (iç sirkilasyon modunda) hava girişinden içeriye kolanya sıkın daha etkili olur tüm mayt'ları öldürür ama bu işlemi yaparken mutlaka N95 tipi maske kullanın kolanyayı veya başka bir kimyasalı solumak iyi değildir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 02, 2021, 17:32:17 »
Bilgiler verilmiş zaten. Bu temizlikteki amaç nedir? Yaprak, tüy vb. cisimlerin bertarafı mı, solunum yolları için risk oluşturabilecek ve havalandırma hattı gibi nemli olabilen bir ortamda kolayca üreyebilen ve solunum yolları için risk oluşturabilecek organizmaların oluşumunun önlenmesi mi?
İlki için sistemin sökülmesinden başka ve mümkünse filtre kullanımı dışında bir çözüm yok.
İkinci durumda, bu iş için üretilmiş bazı kimyasallar mevcut ve bunlar (kendini kanıtlamış olanlar) hatta belli süre kalarak yeni organizmaların oluşumunu bir süre daha engelliyor. En doğrusu, klimayı kapatmadan bir süre önce sadece klimayı kapatıp, fanın bir süre daha açık kalmasını sağlamaktır. Bu, hatta nem oluşumunu azaltacaktır.
Bunun dışında, özellikle dıştan hava alma konumunda iken, trafikte ya da uzun yolda öndeki araca yakın seyahat etmemeye özen göstermek gerekir. Egzoz çıkışları yere dönük tasarlansa daha da makul olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 27500
  • Model Yılı: '18
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2021, 00:15:57 »
Arkadaşlar merhaba.Toyota Corolla aracımı yeni aldım.Klimayı ilk açtığımda kanallardan rutubet kokusu gibi kötü bir koku geliyor sonra çalışmaya devam ettikçe geçiyor bu koku.Geçen gün asakashi polen filtresi taktım.Koku biraz azalmasına rağmen halen yapıyor yine.Sormak istediğim şu.Toyota Corolla yetkili servisine klima temizliğini sordum 80 TL dediler.Piyasada da klima temizliği ozon falan yaptığını söyleyen yerler mevcut çeşitli fiyatlara.Bunların kötü kokulara gerçekten bir faydası oluyor mu.Yaptıran arkadaşlar yazabilir mi görüşlerini.İşe yaramıyorsa boşuna yaptırmayalım.Bir de spreyler var internette satılan.Aynı yorumu onları kullanan arkadaşlardan da alabilir miyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2021, 20:42:25 »
Arkadaşlar merhaba.Toyota Corolla aracımı yeni aldım.Klimayı ilk açtığımda kanallardan rutubet kokusu gibi kötü bir koku geliyor sonra çalışmaya devam ettikçe geçiyor bu koku.Geçen gün asakashi polen filtresi taktım.Koku biraz azalmasına rağmen halen yapıyor yine.Sormak istediğim şu.Toyota Corolla yetkili servisine klima temizliğini sordum 80 TL dediler.Piyasada da klima temizliği ozon falan yaptığını söyleyen yerler mevcut çeşitli fiyatlara.Bunların kötü kokulara gerçekten bir faydası oluyor mu.Yaptıran arkadaşlar yazabilir mi görüşlerini.İşe yaramıyorsa boşuna yaptırmayalım.Bir de spreyler var internette satılan.Aynı yorumu onları kullanan arkadaşlardan da alabilir miyim..
Klima işinde profesyonel olan bir işletme bulup evaporatör altındaki genleşme kabını temizletin koku vs kalmaz,zamanla o kabın içinde toz vs birikiyor ve çamurlaşıyor akabinde yosun tutuyor klimayı ilk açtığınızda nem rutubet kokusu bazende daha ağır koku oluşur orayı temizlettikten sonra kanallara güzelce ozon temizliğide yapılırsa mis gibi kokar ferah bir hava gelir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2021, 20:45:23
Ayriyeten duracağınız yere 1 , 2 km kalasıya AC'yi kapatıp taze hava girişini açıp sadece fan modunda bırakırsanız kanallar ve evaporatör kuru kalır,tekrar açtığınızda koku oluşmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2021, 20:51:47 »
Ben şu ürünü kullanıyorum ve çokta memnunum : https://www.hepsiburada.com/motip-airco-klima-temizleyici-kopuk-400-ml-04000580-pm-otev04000580

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 27500
  • Model Yılı: '18
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2021, 20:23:24 »
Klima işinde profesyonel olan bir işletme bulup evaporatör altındaki genleşme kabını temizletin koku vs kalmaz,zamanla o kabın içinde toz vs birikiyor ve çamurlaşıyor akabinde yosun tutuyor klimayı ilk açtığınızda nem rutubet kokusu bazende daha ağır koku oluşur orayı temizlettikten sonra kanallara güzelce ozon temizliğide yapılırsa mis gibi kokar ferah bir hava gelir.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2021, 20:45:23
Ayriyeten duracağınız yere 1 , 2 km kalasıya AC'yi kapatıp taze hava girişini açıp sadece fan modunda bırakırsanız kanallar ve evaporatör kuru kalır,tekrar açtığınızda koku oluşmaz.
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.İlk fırsat bulduğumda bu genleşme kabını temizleteyim.Umarım çok komplike bir işlem değildir.Bursa'da işi bilen birilerini bulmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 06, 2021, 20:27:55 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40321.0  bu konuyu inceleyiniz. Tekin abinin yöntemi ile ben birkaç kez temizledim.

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:29:41[/time]
efsane kasada polen filtresi yoktu sanıyorum olsa böyle olmazdı

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:31:06[/time]

bu ürün hava kanalları için

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:35:52[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:43:31[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:51:50[/time]
ben hepsini denedim ama önceden spreyle evaperatörü ( klimadaki buharlaştıcı petek )yıkayarak birazda olsa . Yapabilecek meraklı olanlar ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 07, 2021, 00:55:22 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 06, 2021, 20:29:41[/time]
efsane kasada polen filtresi yoktu sanıyorum olsa böyle olmazdı
Evet doğru biliyorsunuz efsane kasa da polen filtresi yok ama benim araç efsane kasa değil 2.0 motor Toyota Corona modeli yani benim aracın orjinalinde polen filtresi var ama piyasada pek bilinmiyor,benden önceki sahibide bulamamış o yüzden kullanmamış işin kötü yanı yetkili serviste veya ufuk beylerde şasi numarası ile kontrol edildiğinde filtre çıkmıyor ama T22 Avensis ile aynı filtreyi kullanıyor,ben aracı aldıktan sonra filtresini buldum taktım senede iki defa alıp değiştiriyorum biraz farklı bir filtre iki parçadan oluşuyor birbirinin içine girmeli ilk önce birini takıp tırnaktan yukarı kaldırıp diğerini onun altına takılıyor.
Ürün bunun aynısı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2021, 11:04:53 »
Evet doğru biliyorsunuz efsane kasa da polen filtresi yok ama benim araç efsane kasa değil 2.0 motor Toyota Corona modeli yani benim aracın orjinalinde polen filtresi var ama piyasada pek bilinmiyor,benden önceki sahibide bulamamış o yüzden kullanmamış işin kötü yanı yetkili serviste veya ufuk beylerde şasi numarası ile kontrol edildiğinde filtre çıkmıyor ama T22 Avensis ile aynı filtreyi kullanıyor,ben aracı aldıktan sonra filtresini buldum taktım senede iki defa alıp değiştiriyorum biraz farklı bir filtre iki parçadan oluşuyor birbirinin içine girmeli ilk önce birini takıp tırnaktan yukarı kaldırıp diğerini onun altına takılıyor.
Ürün bunun aynısı.
Servisten temin ediniz yoksa sipariş veriniz. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2021, 22:51:34 »
Servisten temin ediniz yoksa sipariş veriniz. .
Servisten temin etmek imkansız çünkü şasiden çıkmıyor,ya T22 Avensis şasi numarası ile sipariş verilecek yada yok,ama piyasada çok zaten tem oto ile WhatsApp üzerinden fotoğraf paylaşarak filtreyi buldum sıkıntı olmuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE