Gönderen Konu: Maddi hasarlı kaza 2018 yaris  (Okunma sayısı 1743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Maddi hasarlı kaza 2018 yaris
« : Haziran 14, 2021, 23:53:33 »
Merhaba, bugün 3 yılı aşkın bir zamandan sonra yarisim ile kaza yaptım. Malesef trafik beni asli kusurlu buldu halbuki ben tali yoldan yavaşça ve kontrollü çıkmıştım, ana yoldan uzaktan gelen araç benim çıktığımı görerek durmadı ve hızla sağ ön tarafa çarptı. Far camı kırıldı ve tamponda sürtük ve çıkma oldu. İlk kazam olduğu için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Kaskodan mı yaptırayım yoksa tavsiye edeceğiniz servis vs var mıdır? Sitede yeniyim yanlış veya daha önce sorulan bir şeyse öür dilerim, uyarırsanız silerim. Şimdiden teşekkür ederim.  :(

Toyota Club Türkiye

Maddi hasarlı kaza 2018 yaris
« : Haziran 14, 2021, 23:53:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Maddi hasarlı kaza 2018 yaris
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2021, 09:35:37 »
Öncelikle geçmiş olsun,yanlış yerde başlık açılmış ise ilgili başlığa taşınacaktır.Tarifinize göre yine 3-5 bin tl masraf olacaktır,kaskodan yaptırın,tramerde görünür,sigorta şirketinize hemen bildirin,resmi serviste veya anlaşmalı yerlerden birinde yaptırırsınız,tramerde görünmesin diyorsanız kendi olanaklarınızda dışarıda forumdan önerilen yerlerden birinde yaptırırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2021, 09:50:04 »
Geçmiş olsun. Muhtemelen far değişimi de olacağından kaskodan  yaptırdığınızda tramerinizde yüksek bir fiyat çıkabilir. Dışarda yaptırmak isterseniz de pahalıya gelebilir. Sigortacınızdan kaskonun tamamını karşılayıp karşılamadığını öğrenip karşılıyorsa kaskodan yaptırmanız faydanıza olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2021, 11:30:09 »
Öncelikle geçmiş olsun. Tamponun tırnakları ne durumda bilmiyoruz ama en kötü ihtimal far değişimi sebebiyle bile yüksek rakam çıkacaktır. Eğer çıkma far vs uğraşırım demezseniz kaskodan yetkili serviste yaptırın bence.. Sonuçta kaskoyu bu gibi günler için yaptırıyoruz. Her kazada cepten ödeyeceksek niye kaskoya para veriyoruz :D

Bir de yanınızda arabadan az çok anlayan biriyle gitmenizde fayda var. Tecrübesizliğinizden faydalanıp olmadık parçaları değiştirip abuk subuk rakamlar çıkarmasınlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2021, 17:05:59 »
Farın sadece camı kırıldı camını bulmaya çalıştım bugün bir yerde buldum gibi yarın arabayı götürüp uygun olup olmadığına bakacağım, ona göre kaskoyu devreye sokacağım, basit bir kazanın çok büyük bir kaza gibi görünmesi beni üzüyor açıkçası ilerde satarken sıkıntı çekeceğimi bildiğim için. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2021, 20:00:19 »
Çevreniz de otomobil konusunda bilgili ve deneyimi olan var mı ? Eğer var ise aracınızı ona teslim edin zira bayan olarak sanayiye gittiğinizde " Haksız kazanç " olarak sizden yüksek miktarda fiyat çıkarabilirler. Eğer yoksa kesinlikle yetkili servisleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2021, 20:08:25 »
Tamamen bilmedigimden soruyorum..  Ayni arac icin soruyorum.
Araci kaskodan diyelim yetkili serviste 30000 tl ye yaptirdik ve tramerde cikiyor.
Araci 5 yil kullanacagiz. Sanayide arac deger kaybi olmasin diye  dogrultmayla macunla darbe gormus parcalari yaptirdik.eger cok cok iyi ustaya denk gelmediyse boya vb. Yerlerde atma paslanma olabilirse canimiz yanar.
Tamamen degisen parcalarla servis boyasiyla yaptirdik..
Diyelim 30000 tl masraf var..satista deger kaybi ne kadar olur ve bu olumsuzluklara deger mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2021, 21:14:55 »
Tamamen bilmedigimden soruyorum..  Ayni arac icin soruyorum.
Araci kaskodan diyelim yetkili serviste 30000 tl ye yaptirdik ve tramerde cikiyor.
Araci 5 yil kullanacagiz. Sanayide arac deger kaybi olmasin diye  dogrultmayla macunla darbe gormus parcalari yaptirdik.eger cok cok iyi ustaya denk gelmediyse boya vb. Yerlerde atma paslanma olabilirse canimiz yanar.
Tamamen degisen parcalarla servis boyasiyla yaptirdik..
Diyelim 30000 tl masraf var..satista deger kaybi ne kadar olur ve bu olumsuzluklara deger mi?
30.000 TL'lik hasarda zaten araç değerine göre pert'e ayrılır,
Miray hanım kaza ile ilgili fotoğraf yüklerseniz daha olumlu cevaplar verilir eğer aracınızda kaporta hasarı yoksa plastik kısımlar ve far gibi malzemeler expertiz raporunda değişen olarak çıkmaz,tramerde hasar gözükür durumu açıkkarsınız aynı zamanda araç kaskodan yapılırsa değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz (araç yaşı km'si vs uygunsa) dışarıda yaptırırsanız yine kaskodan faydalanabilirsiniz yetkili servise göre daha az meblağ çıkabilir,bide arkadaşların önerdiği gibi işten anlayan biriyle giderseniz daha az kaybınız olur,örnek vermek gerekirse tampon altında kalan hiç gözükmeyecek sadece ucu eğilmiş tampon sabitleme demirine iki çekiç vursa düzelecek parçayı sırf para kazanmak adına değiştirenler var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2021, 21:30:01 »
30.000 TL'lik hasarda zaten araç değerine göre pert'e ayrılır,
Miray hanım kaza ile ilgili fotoğraf yüklerseniz daha olumlu cevaplar verilir eğer aracınızda kaporta hasarı yoksa plastik kısımlar ve far gibi malzemeler expertiz raporunda değişen olarak çıkmaz,tramerde hasar gözükür durumu açıkkarsınız aynı zamanda araç kaskodan yapılırsa değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz (araç yaşı km'si vs uygunsa) dışarıda yaptırırsanız yine kaskodan faydalanabilirsiniz yetkili servise göre daha az meblağ çıkabilir,bide arkadaşların önerdiği gibi işten anlayan biriyle giderseniz daha az kaybınız olur,örnek vermek gerekirse tampon altında kalan hiç gözükmeyecek sadece ucu eğilmiş tampon sabitleme demirine iki çekiç vursa düzelecek parçayı sırf para kazanmak adına değiştirenler var.

2018 model yaris fiyati ortalama 160000 tl.
Bu fiyatlardaki araba 30000 tl masraf cikardiysa perte ayrilma ihtimali var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2021, 21:33:43 »
2018 model yaris fiyati ortalama 160000 tl.
Bu fiyatlardaki araba 30000 tl masraf cikardiysa perte ayrilma ihtimali var mi?
Yok tabiki pert'e ayrılması için tamir masrafının araç ederinin %70 ine ulaşması gerekiyordu eskiden şimdiki oranlar hakkında net bilgim yok ama yeni araçta 30 bin ile pert işlemi yapılmaz bide pert işleminin çeşitli kriterleri var,konudaki araçtada zaten 30 bin masraf çıkacağını zannetmiyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2021, 21:40:05 »
Yok tabiki pert'e ayrılması için tamir masrafının araç ederinin %70 ine ulaşması gerekiyordu eskiden şimdiki oranlar hakkında net bilgim yok ama yeni araçta 30 bin ile pert işlemi yapılmaz bide pert işleminin çeşitli kriterleri var,konudaki araçtada zaten 30 bin masraf çıkacağını zannetmiyorum.

ben farazi olarak dedigimi soyledim zaten..
Benim sorum serviste 30000 tl ( tum parcalar orjinal degismis)
disarda 20000 tl (dogrultmaciyla ugras parcaciyla ugras boyaciyla ugras v.b)ne zaman cikacagi belli degil..
Bundan dolayi servise versek ort. ne kadar ucuza satilir.piyasadaki deger kaybi ne olur? Ugrasmaya deger mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2021, 21:48:09 »
ben farazi olarak dedigimi soyledim zaten..
Benim sorum serviste 30000 tl ( tum parcalar orjinal degismis)
disarda 20000 tl (dogrultmaciyla ugras parcaciyla ugras boyaciyla ugras v.b)ne zaman cikacagi belli degil..
Bundan dolayi servise versek ort. ne kadar ucuza satilir.piyasadaki deger kaybi ne olur? Ugrasmaya deger mi?
Mahmut bey dışarıdaki ustalarda artık doğrultma vs ile uğraşmıyor çünkü onlarda artık usta değil sök takçı kasko işi ve elden yaptırma fark etmiyor getir yenisini takalım diyorlar,değer kaybı değişkenlik gösteriyor alıcılar işi üç kağıda dökmüşler her türlü bir bahane buluyorlar,zaten parça boya gördükten sonra her türlü expertizde çıkar ve değer kaybı yaşarsınız,ama serviste veya dışarıda kaskodan yapılırsa kayıtlı işlem olursa ve aracınız yeniyse (duruma göre) değer kaybı dosyası açma hakkınız olur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2021, 21:53:03
İş kaskodan yapılacaksa dışarıda yaptırmak daha mantıklı zaten kasko olduğu için servisle aynı işlemler yapılıyor dosya açılıyor,Exper atanıyor,onay alınıp öyle başlanıyor dışarıdaki ustalar servistekilerden daha yetenekli olduğu aşikar ama düzgün olanını araştırmak lazım,bide işçilik yetkilide daha fazla çıkıyor bazen değişmeyecek parçaları bile değiştirenler oluyor,kaskodan yapılırsa zaten her halükarda orjinal parça geliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2021, 22:04:18 »
Mahmut bey dışarıdaki ustalarda artık doğrultma vs ile uğraşmıyor çünkü onlarda artık usta değil sök takçı kasko işi ve elden yaptırma fark etmiyor getir yenisini takalım diyorlar,değer kaybı değişkenlik gösteriyor alıcılar işi üç kağıda dökmüşler her türlü bir bahane buluyorlar,zaten parça boya gördükten sonra her türlü expertizde çıkar ve değer kaybı yaşarsınız,ama serviste veya dışarıda kaskodan yapılırsa kayıtlı işlem olursa ve aracınız yeniyse (duruma göre) değer kaybı dosyası açma hakkınız olur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2021, 21:53:03
İş kaskodan yapılacaksa dışarıda yaptırmak daha mantıklı zaten kasko olduğu için servisle aynı işlemler yapılıyor dosya açılıyor,Exper atanıyor,onay alınıp öyle başlanıyor dışarıdaki ustalar servistekilerden daha yetenekli olduğu aşikar ama düzgün olanını araştırmak lazım,bide işçilik yetkilide daha fazla çıkıyor bazen değişmeyecek parçaları bile değiştirenler oluyor,kaskodan yapılırsa zaten her halükarda orjinal parça geliyor.

vallahi umit bey benim aracin sadece sol arka stop ve altinda kaportada ufak bir islem vardi. Exper geldi orjinal stop yerine yan sanayi stop verdi.arada 400 tl fark vardi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2021, 22:10:37 »
Geçmiş olsun fakat tali yoldan çıkmanız sonucunda ana yolda hızlı ilerleyen aracın yavaşlamasına sebep olmak çok büyük bir bencilliktir. Onun yerine sizin hızlıca ana yola çıkıp bir an evvel hız sınırlarına çıkmanız gerekir. Aynı yokuş yukarı çıkana yol verilmesi gerektiği gibi bir görgü kuralıdır. Almanya'da çok uygulanır bunlar ama maalesef ülkemizde yola çıkan herkes yolun sahibi olarak kendilerini düşündüğünden gerideki trafiği düşünmeyerek büyük kuyruklara sebep olurlar. Tali yoldan çıkarken ana yoldaki aracın hızını, kendi hızlanma sürenizi göz önünde bulundurmanız sizin sorumluluğunuz. Bu noktada arkadan gelen durmadı gibi bir söylemle kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanız yanlış. Arkadan çarpan her zaman suçludur diye bir kaide bulunmamaktadır.

Kasko bu günler için var, anlaşmalı bir serviste yaptırın. Anlattıklarınıza göre sizin araçta ciddi bir hasar yok sonuçta.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2021, 22:56:55 »
vallahi umit bey benim aracin sadece sol arka stop ve altinda kaportada ufak bir islem vardi. Exper geldi orjinal stop yerine yan sanayi stop verdi.arada 400 tl fark vardi.
İşlem kaskodanmı yapıldı yoksa karşı tarafın sigortasında mı?
Eğer işlem trafik poliçesi den yapıldıysa orjinal vermezler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 15, 2021, 23:34:33 »
İşlem kaskodanmı yapıldı yoksa karşı tarafın sigortasında mı?
Eğer işlem trafik poliçesi den yapıldıysa orjinal vermezler.

kendi kaskomdan.. Araca vurmuslar. Kimdir bilemedik. Benim kasko yaptirdi..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 16, 2021, 02:35:45 »
kendi kaskomdan.. Araca vurmuslar. Kimdir bilemedik. Benim kasko yaptirdi..
Kasko orjinal parça vermesi gerekli yan sanayi parça takacaksa ne gereği varki?
Bide 2015 te çıkan yasa var eğer araç 5 yaşından büyükse sigorta şirketi isterse eşdeğer parça kullanabilmektedir,
Eş değer parça nedir?
Orjinaline en yakın TSE onaylı parça oluyor eğer onay yoksa kullanamaz,yani önüne gelen her parçayı kullanamıyor,bende 2018de maddi hasarlı trafik kazası geçirdiğimde tramerden 8 de 8 haklı çıktım kusur karşı tarafa kesildi,aracı kendi istediğim özel kaporta servisine çektim, kaporta parçalarının hepsini çıkma aldırdım,çünkü verdiği parça orjinalinden çok daha kötü.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 16, 2021, 05:46:57 »
Geçmiş olsun. Benim tavsiyem işlemleri kesinlikle yetkili serviste yaptırmanız yönünde olur. Değişecek ne varsa değişsin varsın biraz yüksek tramer kaydı çıksın. Far camını değişeceksiniz dikiş tutmayacak, tampon tırnakları kırılmış olacak tamir edecekler yerine düzgün oturmayacak vs. Eksperler anlaşmalı yerlerde ustaya şunu değişme tamir et diyebilir ama yetkili serviste öyle olmaz. Eksper gelir bir çay ısmarlarlar biz kontrol ettik şunlar şunlar değişecek derler eksper imzalar gider. Tabi yetkili servis ufacık bir kırık bile olsa tamiriyle uğraşmaz komple değişir ama olması gerekende bu bence. Yamulan bir demiri çekiçleyerek düzeltebilirsiniz ama o artık asla eskisi gibi olmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 16, 2021, 06:22:27 »
Experlere öyle bir çay içirmeyle işler yürümüyor malesef çünkü sigorta şirketleri herşeyin hesabını tek tek soruyor resim istiyor didik didik araştırıyor,yani değişmeyecek parçayı kimse durduk yere değiştiremiyor,benim klima kompresörü kitlemişti üzerinde darbe izi yok diye vermedi işi bilmesem bastırmasam klimasız kalacaktık experle birbirimize girecektik neredeyse,öte yandan arkadaşımın eşi 2012 Corolla ile kaza yaptı serviste yapıldı radyatörün bacakları kırık şekilde takmışlar 6 ay sonra araç hararet yaptı, radyatör sallana sallana alt hortumu yerinden çıkarmış servise tekrar götürdüm dosya açıldı eski dosya üzerinden aracı yeniden yaptılar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 16, 2021, 07:50:35 »
Geçmiş olsun. Anlattığınıza göre çok bir masrafı yok aracın..